![]() |
kurtuluş savaşından sonra atatürk erzuruma gitmiş atatürk demişki senfoni orkestrası burada bir konser versin diye emir vermiş köylüsü kentlisi senfoninin ne oldugunu ögrenmek hemde atatürk,kün emri diye toplanmışlar tabiki o zamanki gasteciler falanda gelmiş konser yaklaşık 5 saad sürmüş kimse konseri terk etmemiş atatürk,ke ayıp olacak diye çıkışta gasteciler sormuş köylü vatandaşa nasıl begendinizmi diye köylü kardeş cevap vermiş ermeni zülmünü gördük rum zulmünü gördük rus zulmünü gördük erzurum erzurum olalı böyle bir zulum görmedi demiş
|
Dadaşın biri sinemada romantik bir film izlemiş, filmin bir sahnesinde genç erkek kıza iltifat ederek
-Sevgilim gözlerinden bütün İstanbulu görüyorum der. Film mutlu sonla sonuçlanır, dadaş evine gelir ve uyur. Sabah kalktığında akşamki romantik filmdeki gencin sözü aklına gelir ve ramontizm olsun diye hanımına sorar: -Gız gözlerimde ne görirsen Hanımı buna sinirlenir ve cevap verir: -vıış Torpağ başşan devamsız, ne görecam cırbıt görirem der. |
Cumhuriyet caddesinde dadaşımın biri eğilmiş o kalabelığın içinde ayakabısını bağlıyor.
Yanlışlıkla kızın biri (Daha üniversiteyi yeni kazanmış.Erzurumda yeni) arkadan dadaşıma çaprmış ve pardon demiş... Bunun üzerine bizimkisi cevabı yapıştırmış... Pardon mardon yok sıra bende..... |
DOktor karar verir bugun bir akiliyi eve gondercem.
Disarda dolasir etrafa bakar.Bakar biri bogulir. Biri atlar ver kurtarir,doktor yenina gider sen nerelisin oda der erzurumlu.sen baya akilisin der birini kurtardin.bogulan adami neyaptin. erzurumlu cevap verir kurumasi icin astim daa baska neyapim kurusun dahaaa |
kadının birisi okadar salakki kocasının ne iş yaptıgını bilmiyor kocasıda bayan iççamaşırı satıyormuş birgün kocasi buna iççamaşırı getirir kadın begenir derki - herif buni kimden aldın kocası - seni şeyedenden aldım der kadın düşünür derk - vış zeko tükan açdi
|
temeli karısı bir gün bir papagan almış.bu sırada da uçaga bineceklermiş.uçak uçmaya başlamış.biraz ilerlemişler.uçagın kaptanı kemerleri baglayın soldan uçak geçiyor.papagan bunu ezberlemiş.1 saat sonra kaptan cine seslenmiş.kemerleri baglayın sagdan uçak geçiyor demiş.papagan bunuda ezberlemiş.3 saat sonrakaptan cine seslenmiş.kemerleri baglayın fuçak inişe geçiyor.demir.papagan bunuda ezberlemiş.kadın papaganı alıp eve götürdügünde.papagan hep bunları söylüyormuş.kadın sinirlenmiş ayagındaki terligi çıkarıp atmış.papagan kemerleri baglayın soldan terlik geçiyor demiş.kadın öbür ayagındakini çıkarıp atmış.papagan kemerleri baglayın sagdan terlik geçiyor.demiş.kadın koşmaya başlamış.ayagı takılmış papagan kemerleri baglayın koca karı inişe geçiyoooooooooooor.demiş
|
Çiçeği Neydacagsan Gız
Erzurumlu bir gün sevgilisiyle buluşur.Sevgilisi dadaşa güzel bir kol saati hediye eder.Dadaş nişanlısının bu kibarlığı altındakalmak istemez ve sorar. ''Sen benden ne istersin?'' Kız cevap verir: ''Bene bi tene çiçeg al yeter'' Dadaş yüzünü ekşitir: ''Manyağmısan gız.Amburdan bi çilo elma alim beraber yiyah |
ispirliyinnen bayburlu bigün idiaya giriyolar belli bi bölge içinde en çok yeri kim alacak diye ispirli tabi uyanık sabahleyin erkenden yola çıkıyor hava soğuk olduğu için yolda çişini yaparken donarak ölüyor bayburtlu geliyo bide ne görsün ispirli ölmüş ulan diyo kendi kendine şu ispirlinin aletine bi s.çıyim derken ayğı buzda kayıyo hooooooop ispirlinin malına üstüne ve böylece ispirlinin ölüsü bayburtlunun dirisini
|
İtalya da bir kilise varmış kilisenin görevlisi hergün klisenin çanını itina ile temizlermiş ama karga gelir çan ın üzerine pislermiş.Bundan bıkan kilisedeki görevli çanı ters çevirip içerisine şarap doldurup bırakmış :Görevli tekrar çanı kontrol için gittiginde birde ne görsün karga şarabi içmiş,çana şıçmış vede yere düşmüş
artık dayanamamış ve demişki SEN müslüman olsan şarap içmezsin,hiristiyan olsan çana sıçmasın sen olsan olsan ...........demiş. |
Naim Hoca bir gün Zeynal camisinin önündü kavaflar esnafıyla oturmuş çay içiyor, esnafların içerisinden birisi hocaya;
-Hocam bu galalılar (Pasinler) cennete girer mi , diye sorar Hocada çayından bir yudum çeker ve ; -Kordur mordurlar ama gene girerler der Hocanın cevabının karşısında esnaflar gülüşürler ve bu defa soruyu galalılar (pasinler)sorarlar, -Hocam ya bu İspirliler Hoca hiç düşünmeden -Nevzen billah aman onlarnan şeytan baş edememiş biz nasıl edah gardaş onalar kapıdaki melaikeleride gandırır bir yolunu bulur gene girerler diyince, ilk soruyu soran esnaf gevrek gevrek gülmeye başlar ve -Hocam ya bu Tortum eşşekleri, -Hoca çayından bir yudum daha çeker ve "ola oğul hoç orası hayvanat bahçesi değil der |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:56 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.