![]() |
Temel, Paris'te bir dükkâna girmiş. Bakmış, dükkânın bir köşesinde harika bir papağan... Hayran hayran seyrederken, dükkân sahibi yanına gelip, "Bu harika bir kuştur, karşısına geçene bakar ve ona nasıl birisi olduğunu söyler" demiş. Temel, papağanın karşısına geçer geçmez, kuş "Sen aptalsın" demiş. Temel, papağanı satın almak istemiş, ancak adam satılık olmadığını söylemiş. Bunun üzerine Temel, papağanın yumurtalarından rica etmiş. Adam, "yarın gelin verelim" demiş. Ertesi gün gittiğinde Temel'e üç tane yumurta vermiş. Temel derhal Trabzon'a dönmüş, eş-dost, akraba, komşu kim varsa toplamış ve papağanın özelliklerini anlattıktan sonra, gururla yumurtaları göstermiş ve hep birlikte yumurtaları kuluçkaya yatırmışlar. Bir süre sonra, yumurtalardan birisi çatlamış ve içinden normal bir tavuk civcivi çıkmış. Bir anlam verememişler. Fakat, ikincisinden bir bıldırcın, üçüncüden de keklik çıkınca, Temel'in tepesi atmış. Uçağa atladığı gibi varmış Paris'e, dükkânı bulmuş, dalmış içeriye... Papağan, Temeli görür görmez, "Sen salaksın" demiş. Temel daha da kızmış ve "Ula baa bak" demiş, "benum salak olduğumi burda bi sen bileyisun, ama senun orosbi olduğuni Tirabizonda cümle âlem bilıyi".
|
Temel, bir binanın altıncı katından düşer. Hemen etrafına bir kalabalık toplanır. Yoldan geçen biri kalabalığı yararak, yaralı Temel'in üzerine eğilip sorar:
-Ne oldu? Temel, zorlukla: -Vallahi bilmeyrum. Ben de şimdi celdum. |
Temel askerligini yunan sinirinda yapiyormus.
Temel'in cani cok sikiliyormus. Yunan'a bir islik calmis elleriyle "Havaci misin?" isareti yapmis, Yunan aldirmamis. Bir islik calmis elleriyle "Karaci misin?" isareti yapmis, Yunan aldirmamis. Bir islik daha calmis "Denizci misin?" anlaminda yuzme isareti yapmis, yunan aldirmamis. Bir islik daha calmis. El haraketi yaparak "Topcu musun?" demis, yunan aldirmamis. Bir islik daha calmis "Gozcu musun?" anlaminda durbun isareti yapmis, yunan aldirmamis. Nöbetler degismis sira yine Temel'le Yunan'a gelmis. Yunan'a hadi sinira git demisler yunan da: - "Ben oraya gitmem. Orada bir deli turk askeri var, bana hava kararinca yuzerek gelip sana bir koyacam gozlerin firlayacak diyor.." |
Bizim temel bi yerden duymus, es degistirme moda diye!
- Ula Dursun demis.. 'Es degistirmek pek bi modaymis, hadi bu gece biz de degistirelim...' 'Tamam demis Dursun...' O gece Temel'lerin yatak odasi: -'Ula Dursun, bizim karilar su anda ne yapiyor acaba?' |
Bush Amerika'da bir okulu geziyormuş. Bir sınıfın dersine girmiş.
Öğrencilerden kendisine soru sormalarını istemiş. Bob adında bir öğrenci söz istemiş: - Size üç sorum var. - Birincisi Hirosima'ya atılan bombalar terör değilmiydi? - İkicisi daha az oy alamanıza rağmen nasıl başkan seçildiniz? - Üçüncüsü Irak'a yeterli deliliniz olmadığı halde neden girdiniz? demiş. Tam bu sırada zil çalmış ve Bush sonraki ders devam edeceğini söylemiş. Sonraki derse girdiklerinde Bush sorulara devam edilmesini istemiş. Başka bir öğrenci kalkarak: - Size beş sorum var. - Birincisi Hirosima'ya atılan bombalar terör değilmiydi? - İkicisi daha az oy alamanıza rağmen nasıl başkan seçildiniz? - Üçüncüsü Irak'a yeterli deliliniz olmadığı halde neden girdiniz? - Dördüncüsü bugün zil neden erken çaldı? - Beşincisi Bob nerede? |
Temel is icin amerıka ya gıder ve gıtmeden once Dursun a ugrar. Dursun la vedalasır ve tam kapıdan cıkarken dursun temel e;
Dursun :amerıka dan bana bı gravat alırsın dı mı, der. Temel :tabıı, der. Amerıka dan donmek uzere olan Temel Dursun a verdıgı sozu hatırlar ve carsıya gıder.Dukkan a gırer ve kıza sorar; Temel :Gravat ne kadar? Kız :Sıx penny. Temel kıza garıp garıp bakıp bırsey soylemeden cıkar ve sonrakı dukkana gırer. Temel :Gravat ne kadar? Kız :Sıx penny. Temel :Bu amerıkan karılarının hepsı azmıs, der. Bır sonrakı dukkana gırer ve; Temel :Gravat ne kadar? Kız :Sıx penny. Temel :Gunah benden gıttı. Kız : Do fuck Temel :UFAK MUFAK IDARE ETCEKSIN ARTIK... |
Hayattayken çok üşüyen bir adam bir gün ölmüş ve cennete gitmiş. Fakat adam ordakilere hiç rahat vermiyormuş. Sürekli "üşüyorum, çok üşüyorum" diyormuş. Artık sıkılmışlar ve sıcak olsun diye adamı cehenneme yollamışlar. Ama adam orada da üşüyormuş ve "çok üşüyorum, çok üşüyorum" deyip duruyormuş. Baş zebani çok sinirlenmiş ve "şu adamı cehennemin dibine koyun da aklı başına gelsin!" demiş. Aradan yıllar geçmiş sayım yapılıyormuş. Fakat hep 1 kişi eksik çıkıyormuş. Zebanilerden biri hatırlamış "efendim, hatırlar mısınız, yıllar evvel birini cehennemin dibine koymuştuk?" "Hemen çıkartın o adamı!"demiş baş
zebani. Bunun üzerine zebaniler cehennemin dibine gidip kapısını aralamışlar, içeriden bir ses gelmiş; "KAPATIN LAN KAPIYI! CEREYAN YAPIYOR!!" |
temel ve dursun tatbikat yapıyolar hava tatbikatı...daha sonra uçaktan atlıyolar herkesin paraşutu açılıyor sadece temel in açılmıyor.temel hızla düşerken dursun'a : -Ya dursun benim paraşut açılmadı napacam ? , der. Dursun da yanıt verir : -Bişey olmaz uşağum nasıl olsa tatbikat yapayruk.
|
Temel, New York'taki gökdelenlerden birinin 53. katında çalışırken aniden ayağı kaymış ve aşağı doğru düşmeye başlamış.. 52, 51, 50, 49,48... Katları yıldırım hızıyla geçen Temel 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2... Ve 1'inci kata geldiğinde kafasından şimşek gibi su düşünceler geçmiş: - Sağa çok şükür Tanrım, haburaya kadar sağ sağlam celduk... Birinci kattan düşsem de nasıl olsa piseycukler olmaz.
|
Beyler bunu daha önceden yazmiş olabilirim hatırlamıyorum.yazmişsam kusura bakmayın
Amerikalilardan fikra gibi hatira... Amerikan Deniz Kuvvetlerine ait savas gemisi Missouri'nin gorevlileriyle, Newfoundland'da gorevli Kanadali yetkililer arasinda 1995 yilinda yapilan ve tumuyle gercek olan bu telsiz gorusmesi Amerikan Deniz Kuvvetleri tarafindan ayni yil aciklanmistir. AMERIKAN GEMISI : Carpismayi onlemek icin lutfen rotanizi 15 derece kuzeye cevirin,tamam. KANADALI YETKİLİLERİN YANITI : carpismayi onlemek icin biz,sizin rotanizi 15 derece guneye cevirmenizi oneriyoruz,tamam. AMERİKAN GEMİSI : Amerikan Deniz Kuvvetleri gemisinin komutani konusuyor,tekrar ediyorum,rotanizi degistirin,tamam. KANADALI YETKİLİLERİN YANITI : Hayir,biz rotamizi degistiremeyiz.Tekrar ediyorum, siz rotanizi degistirin, tamam. AMERİKAN GEMiSİ : Burasi Amerikan ucak gemisi Missouri. Adimizi duymamis olanlara animsatiyoruz, Amerikan Deniz Kuvvetlerinin buyuk savas gemisi Missouri'yiz. Lutfen sakanizdan yada inadinizdan vazgecin,derhal rotanizi degistirin,hem de hemen simdi, tamam. KANADALI YETKİLİLERİN YANITI : Peki USS/Missouri. biz de size kendimizi tanitalim. Burasi deniz feneri, tamam... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:37 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.