![]() |
Elimle Teslim
Yeter artık, vurmayın. Ben, sandığınız kadar güçlü değilim. Cürmüm ne ki benim! ? Ateş bile olsam; Ne Roma'yı, ne de başka bir yeri, Ben ancak; düştüğüm yeri yakabilirim! Bu uğurda; bir gönülde yer bulabilirsem, Gönlümü elimle teslim edececeğim... 16.10.2006 Ziya Kara |
Eminim
Sana; seninle ömrü hayatı paylaşmak üzere, Yüreğimin derinliğinde taht kurduğuma göre; Kendime nasıl kefilsem, sana da öyle kefilim! Senin düşüncelerin de benim gibidir eminim! Ziya Kara |
Emretme Bana
Bu ilk ve son olsun emretme bana Sabrımı taşırma ben de insanım Eline ayağına dolaşırım Yarı yolda ben değil sen kalırsın. Suya düşerken yılana sarılmak İçimden geçse de yapamıyorum Konu biziz suç ve ceza ortada Payımıza düşeni alacağız. Ziya Kara |
Eriyiş
Benim sensizliğimle eriyişim Akşamların mum gibi eriyişine benziyor Sonu gelmez kainatta... Bu öyle bir tabiat kanunu ki; Günler *******e ******* yine gündüzlere dönüşüyor Ama; benim sonum sensizliğimde! Ziya Kara |
Farkedermi ki
Kor kor alev alev ateş almışsa Böyle bir yangını su da söndürmez Toprak bir damla suya hasret kalmışsa Susuzluğunu yağmur da gidermez Hiç farkedermi ki yaz kış bahar güz Gülsün her daim gözümüz gönlümüz Ruhen bir olsun özümüz sözümüz Gül gibi açsın nur olsun yüzümüz Göl deniz nehir zaman zaman taşınca Bilmem ki neden bu kadar şaşarız Atı alan Üsküdarı aşınca Biz hep sonradan ağlayıp yanarız Hiç farkedermi ki yaz kış bahar güz Gülsün her daim gözümüz gönlümüz Ruhen bir olsun özümüz sözümüz Gül gibi açsın nur olsun yüzümüz Ziya Kara |
Fulya Bir Çiçek
Varlığına inandığım Meleği ben tanımadım Seni görünce şaşırdım Yer yüzü meleği sandım. Cana yakın şirin tatlı Güler yüzlü hakikatlı Bencil değil hep sevecen Fulya melek misin nesin sen? Ziya Kara |
Gerçeği Bilen Yok
Kiminin karnı aç Kiminin tok Doğmadan ölen çok Ölüp de doğan yok Kula köle olduk Gerçeği bilen yok! Ziya Kara |
Gerçek
Ağlayan, umutsuz ve mutsuz Gülen, umutlu ve mutlu Gerçek olan; İkisinin de yaşamakta oldukları. Ziya Kara |
Giderken
Öbür tarafa giderken, sana ne kalacak senden başka! Beraberinde; kendinden başka ne götürebileceksin? Gücün, iktidarın, zenginliğin bir işe yaramayacak, Hiçbir yere kaçamayacak; bir bir de hesap vereceksin! Eninde sonunda; akıbet geleceğine göre başa, Aklını başına al, adil ol, ve de ona göre yaşa... 21.02.2007 Ziya Kara |
Git Öyleyse
Sevsem de seni ben ömrümce ölesiye İsteyip de yalvaramam dönesin diye Eğer o seni mutlu edebilecekse Boş ver bırak beni, bırak da git öyleyse. Olmasın içinde en ufak bir endişe Unutki; Yüzün gülsün, gönlün dolsun neşe Üzülme sakın, ayrılık tek dileğinse Boş ver bırak beni, bırak da git öyleyse. Ziya Kara |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:33 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.