![]() |
Uzaklardan
İçime döndüm bu akşam Gittiğim o çok uzaklardan. Yar! Hasretin buram buram Tek yadigarsın uzaklardan... Mehmet Caner Sümengen |
Üstüme Aşkımı Geçirdim
Üstüme aşkımı geçirdim çıktım dışarıya, Hiç üşümeyeceğimi bilerek. Tüm sıcaklığıyla ısıttı sevdan beni, Bak! Yine yanılmadım... Kışmış, kar yağıyormuş, Banane! Mehmet Caner Sümengen |
Vazoda ki Gül
Ben bu masanın vazosu Sen o vazonun gülüsün. Benim kaderim kırılmak Senin tek derdin koklanmak... Mehmet Caner Sümengen |
Yalancısın Sen
Kapıma dayandı, Kapıma dayandı... Kapı açılmazsa, Pencereden, bacadan girer içeri. Elinde bir gül ile, Baldan tatlı dil ile, Tutamazsam kendimi, Çalar kalbimi. Sözüm ona seviyormuş, Kalbi öyle yanıyormuş, Hadi ordan ben inanmam, Yalancısın sen... Adımı nazlı koymuşlar, Boşuna mı pes demişler, Hadi ordan ben inanmam, Yalancısın sen... Neye yarar bu sözlerin, Etkilemez hiç gözlerin, Hadi ordan beni inanmam, Yalancısın sen... Gülüm, gülüm dersin gülüm, Sen olmazsan sonum ölüm, Hadi ordan ben inanmam, Yalancısın sen... Mehmet Caner Sümengen |
Yalandı De
Ömrümü heba ettim senin için vefasız Sevgimle yüceldiğin o günler yalandı de! ... Kendimi aldatmışım, sanmıştım ki aşığız Kalbimde ürettiğin şaheser yalandı de! ... Verdiğim güller kadar diken oldun battın ya Gönlünün meskeninden hiç sormadan attın ya İhanet pazarında yüreğimi sattın ya İçimde kaynattığın semaver yalandı de! ... Boşaymış onca çabam, farkın yokmuş bir taştan Maziye dönebilsem, silsem bizi en baştan Dönseydin boğulurdun, gözümdeki her yaştan Ardında yıkık kalan cengaver yalandı de! ... Mehmet Caner Sümengen |
Yalnızlığın İntiharı
Yalnızlığın intiharı Bir başka olur bilirim... Öyle çabuk gitmek yok! Önce haykırırsın varlığını Alıştırırsın kendini yokluğuna Çünkü hep kendinlesindir şimdiye kadar Değer paradokslarında ki sen Gidecekken Alıştırırsın buna kendini Böyle gerekir, nedendir bilinmez Yalnızlığın intiharlarında... Boğaz Köprüsü mü desem Pizza Kulesi mi? En yakını en iyisidir tabii... Tembeldir yalnızlık Yalnızlığın intiharları da Artık bitsin ister Yaşamak kadar kısa Yaşamak kadar anlamsız Su misali damlar kan daha akmadan Beyinde iş bitmiştir çoktan... Kesik bir damar Ya da ilaç istilasına uğramış bir mide Bulunabilirsede tabanca... Ölüm yakışmaz kimseye Ama yakıştırılır acımadan Geride kalanlar üzgün, solgun Düşüncesizdir her zaman yolcu Bakmaz ardına El sallayanlar görülmez hiç Değişiktir tabiatı Ayak uyduramamıştır kimseye Asidir, yılgındır, gariptir... Yalnızlığın intiharları Katilidir yalnızların... Mehmet Caner Sümengen |
Yalnızlığın Sesi
Ansızın başlayıp ansızın biten Öylesi anlamsız ve de zamansız Bir yaz yağmuruydu sanki aşkımız Kaybolan duygular içimde saklı Var diye bildiğim umutlarsa giz Sebebtir ömrüme bu kötü gidiş Yalnızlığın sesi kulaklarımda Yokluğunsa buram buram ruhumda Vakit ölüm vakti hesap ortada Mehmet Caner Sümengen |
Yalnızlık Çöplüğü
Yalnızlık çöplüğüne atılmış bir aşığım Ayrılık pazarında bedavaya satıldım Eremeden vuslata karardı son ışığım Severek ölenler kervanına katıldım... Mehmet Caner Sümengen |
Yangınlarda Yüreğim
İki parmağımın arasında bir sigara Aklımda ise sen varsın. Gittin gideli bil ki ******* hep kapkara Işığımı çalan yarsın. Yar...Yar...Yar... Yangınlarda yüreğim Yar...Yar...Yar... Ölmek üzereyim... Vurulmuş bu kalbim, gözlerin benim katilim Sevgisizlik tüm nedeni. Andıkça maziyi yaşarım yüksek gerilim Ruhum terketti bedeni. Yar...Yar...Yar... Yangınlarda yüreğim Yar...Yar...Yar... Ölmek üzereyim... Mehmet Caner Sümengen |
Yaprakları Sararan Ömrüm
Yaprakları sararan ömrümün Hüzün kokuyor çiçekleri. Belli Bir başka bahara kalacak O sevgiyle dolu yeşermelerim. Tutulmayagörseydim sevdana Böyle acı çekmez Yıpranmaz Yenik düşüp, solmazdım Kendime tuttuğum aynalarda. Yapayalnızda kalmazdım İçimin düşsel tablosunda. Ve anılar kana bulanmazdı hiç Bu canıma susamış ayrılıkta. Şimdi, sen varsın diye dünyanın herhangi bir noktasında Sen olacaksın diye sonsuza dek umutlarda Gitmiyorum Anlamsızlık silsilesi topraklarından. Yaşıyorum, yaşlı gözlerle Yaşıyorum, yaşlanmak üzere Döneceksin diye, ölmüyorum. Bekleyeceğim Her geçen gün, sana olan düşkünlüğümün şahidi olacak Her dünde adın kalacak binlerce Her gecenin sarhoşluğu seni sayıklayacak Her güneş doğuşu, ufkuma doğacak buğday sarısı düşler ^^Herşeyimsin sen^^dediğin günleri unutmayacağım. Kalbimin kapısını kimseler açamayacak Kimseler giremeyecek gönül köşküme Kimsesizlik olacak sensizlik. Çaresizlikler sarsa da ruhumu Korkularımla başbaşa yaşayacağım Haykırışlarımı duyacaksın belki de. Aklına gelmeye gideceğim, çıktığım tüm yolculuklarda Son yolculuğumda da çıkmazsan karşıma El sallayacağım gülerek Gülerek, güller içinden, elveda diyeceğim. Gömüldüğüm yerdeki güller Güldüğümü göreceğin güne kadar Solmayacaklar... Mehmet Caner Sümengen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:33 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.