![]() |
Ceza mı İnat mı
Günün güneşe cezasıdır ******* Güneşin geceye inadıdır şafaklar Yüreğimde bir yer var Gecede şafakta gündüz de bir Ümit Fatma Uçar |
Cihan
Vay nadide cihan Hüsranı dökerim figan Efkarımın hazin yelleri Semalarda çağrışır Duyulmaz sedam Ufkumda kurudu umutlar Dikendir bağrımda güller Dökülür deryama Boynu bükük türküler Ümit Fatma Uçar |
Cihanım
Cihanım karışanda Dolaşığı başımı aşanda Karışır ayarlarım Çıkarım semaya Günümün rengi döne Işığı yıldızdan Sohpeti mehtaptan isterim Ayarım yerine gele Bulutlar dönende Gözlerim siper durur Güzele düşmesin gölge Ümit Fatma Uçar |
Cümbüş
Meltemlere takıl gel Lalelere düşsün halay Cümbüşe katıl Gözlerimde yayıl Kapılıp gitme esine Yorma gözlerimi peşinde Dolanıp durma şaşkın Yerin gönlümde Ümit Fatma Uçar |
Çağlayan
Düştüm sesine çağlayanın Yürüdüm usulca mutfağa Muslukla ulaştım sesine Dokundukça coştun hasretime Yürek açtım diline Biraz daha coşturacağım Çekincem israf olmayasın Lazım olursun neslimize Bardakla buluşan sesinle beste yaptım Kaşıkla dansına çatalı ekledim Tabakla şarkımı dinledim Ruhumu suya verdim Bulaşık makinası seni artık Müzeye vereceğim Ümit Fatma Uçar |
Çalışmak Mutlu Eder
Eğil dostum eğil,oturup hayal kurmak çare değil Yaşamak ister isen çalışmak gerek Fakirin elinden tutmak en iyi ibadettir Karşılıklı sevgi saygı huzur refah getirir Dost dostun umudu aynasıdır Cahil kişiden uzakdur adamı batırır Mert temiz insanın eli öpülür Doğruluktan ayrılma o hakikate giden kapıdır Muhlis gerçeği söyler dile getirir Hak yolunda olmak er kişinin işidir Çok çalışan çokbilen mutlu olur Çalışmak istemeyene tembel denir 20.09.1995 Mehmet Muhlis Fırat 1926-1996 Ümit Fatma Uçar |
Çare
Seni taşırım yanımda Davamla ilgin ne Takılma bana harcanırsın Dolaşma benimle tükenirsin Yürüme benimle bitersin İyi kolla kendini Erir gidersin Olamazsın kimselere deva Ümit Fatma Uçar |
Çat Kara
Bulaşık havada Bulandı buğu buluta Şimşekler çakıyor Azmanımda Yağ diyorum Beni bulamadan karaya Yağacak biliyorum Bulamadan yağsa ya Ümit Fatma Uçar |
Çekil Gözlerim
Karanlık sinmiş Küçülmüş dilim Yeter artık döküleceğim Dökülmeden çekil gözlerim Düş değil Şakası yok gerçeğin Yeter ama tükeneceğim Tükenmeden çekil gözlerim Yüreğimin sızısı derin Gömülüyor gözlerim Muharebeyle bitecek Bitmeden çekil gözlerim Ümit Fatma Uçar |
Çığlığım Nerede
Yürüdüğüm yollarda Diken bitti Dağlara çığlık attım Dağıldım Yankılara düştüm Taş oldum göğe kaçtım Gök yarıldı sele karıştım Çığlığım nerede Ümit Fatma Uçar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:46 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.