![]() |
Şah Mat
üzerimde hassas şubat her yerde kar pat pat pat sevgiye donmuş saat ortasında yürek kat kat güneşbaba mat aynine mat sensiz, mesafeler koca bir sırat sokul bana köprüyü cehenneme fırlat satranç değil ki bu hayat şah mat... gel yüreğimde takla at Ahmet Ağdere |
Şair - Şiir
Mağaranın yeri belli, dibi belli.. Ve toprağının çeşidi belli.. Hangi hava tenefüs edilir, içindeki oksijen oranı belli.. Ama karanlık! .. Girsem mağaranın içine, aydınlık olmasa ne işime yarar? İçini şöyle bir kolaçan ettiğimde ne haz verir, ne zevk.. Ve herşeyden önemlisi, olur ya elim bir takım kabartmalara dokunur. Şeklini şemalini okşar, tahmin etmeye çalışırım.. ama sonra? Anlayabilir miyim onun ne oldugunu? Mesela; ince, uzun, hafif kaygan ve tüylü birşey.. Ha bir köpek kuyruğu, ha bir yılan boynu... Gel de çık işin içinden tuttuğunda onu.. Herneyse işte, bana lazım olan bir kibrit tanesi..ve elbette kutusu.. Her ikisi de şairin cebinin içinde saklı... Ahmet Ağdere |
Şebnemler
Çözüyorum kelimelerdeki kemendi ............................ve özgürleştiriyorum ...........özleminle gürleşen sesimi Her gece her gece şiirlerimdeki ece Sen daha da hürleştikçe Azalıyor şebnemler ...............................düşlerimin üstünde Ahmet Ağdere |
Şemsiye
______ yüzünden yağan tüm umutlara ka ____ k __________ ç_________________ r __ ö ____________ a __________________ ş g _______________ r ___________________ ı ________________ ı ________________ m ________________ k ________________ a ________________ r ________________ a ________________ n ________________ l ________________ ı ________________ k ________________ g ________________ ü _________________ n ______ i ___________________ l ___ r _____________________ e Ahmet Ağdere |
Şeytanın Çocukları
Sizler aşkı hiç bilmediniz Karanlık düşlerinizin ardında Çelik çomak oynadınız sevdiklerinizle Gökler gürlettiniz bir öpücük ardından Hilkatlerinizden doğan şeytani bir güdüyle Kağıtlar kalemler kirlettiniz hiç uğruna Denizlerine açıldınız korsan gemilerinizle Kim bilir kaç korsanın tecavüzüne uğradığını Hiçe saydığınız o masum mavi suların Sizler aşkı hiç mi hiç bilmediniz Düşlerinizde gezerken kırmızı başlıklı kız Onun kırmızı başlığını düşlediniz, güzelliğinin yanında Sizler hep kirlenmiş sulardan içtiniz Yanında dururken tertemiz memba Ah! Ah! Ah! .. Bu kadar ahmaksınız sizler! Şeytanın çocukları! ….…şeytanın çocukları! ……………..sizler aşkı hiç bilmediniz, ….………….......................bilemeyeceksiniz ! Ahmet Ağdere |
Şiir
Şemsiyem ol, ıslanmasın bedenim! İmanım ol, gevşemesin bileğim! İlk ve son adımda hep yanımda ol, Raks et benle,bozulmasın hilkatim! Ahmet Ağdere |
Tam Aşkı...
Tam aşkı yaşayacak yaştayım, Ama ne bir yâr, ne bir güzel var. Aşkla aşkı tadacak baştayım, Ama bir düşeşlik olunmaz kâr. Kurtuldum da sahte sevdalardan, Şimdi yüzüme bakan kul olmaz. Geçtim bir bir çürümüş dallardan, Gözüm basacak bir dalla dolmaz. Ahmet Ağdere |
Teferruat
Yanarsın yandıranı ararsın Seversin sevdireni ararsın Teferruat bağında gezinirsin Boşa gezinip, ayak yorarsın Ağlarsın ağlatanı ararsın Gülersin güldüreni ararsın Teferruat bağında gezersin Boşa gezinip, ayak yorarsın Doğarsın doğduranı ararsın Yaşarsın yaşatanı ararsın Teferruat bağında gezinirsin Boşa gezinip ayak yorarsın Yandıran, Sevdiren, Ağlatan Bir Güldüren, Doğduran, Yaşatan Bir İllaki teferruat bağından, Çıkmak için göreceksin kabir? Ahmet Ağdere |
Tek Gerçek
İki paralık hayat, değmez yaşamaya, Sayılsa dünler, erinirsin saymaya! Üstlerde etten kemikten bir kıyafet, Bir hiç uğruna yaşıyoruz dünyada! Alıp verdiğimiz sadece bir soluk; Su gibi akıp gider; açıktır oluk! Verilmez insana, insan gibi değer, Yürektir askıda, taşır onu boşluk! Akıl, olamaz akıl, olmadan akıl! ... Ne fark eder, görmeden etrafa bakıl! Sen yine hiçsin koca devlet başında; Harcına katılmazsa mukaddes çakıl! Ahmet Ağdere |
Teneşir
Adaletsiz devlette rezil olursun,vezir olursun Hamisiz muhabbette beterden beter olursun Maksadın kaba cahile ders vermek ise Emelsiz yol üstüne taş olursun Teneşire konan baş olursun Ahmet Ağdere |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:35 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.