![]() |
SÖYLEMEM
Ben seni arayıp sormadıktan sonra Kalbimi uğruna yormadıktan sonra Bu canı senin için vurmadıktan sonra Seni sevdiğimi kendime bile söylemem. Mustafa KARAMELEK |
SÜRGÜNDEYİZ
Hısım diye bildiğimiz hasımlarımız Yapacağını yaptılar gene kardaş Yaktılar bizi sürdüler ateş yok köz yok Yargısız infazlarının kurbanı olduk Soruyoruz, bizimle derdiniz nedir diye Söyledikleri ne bir mantıklı açıklama Ne de bir söz yok kardaş.. Umutlarımızın önlerine hep Uçurumlar getirip koydular. Kurumuş birer yaprak gibi Savurdular geleceğe dair umutlarımızı Çekmediler üstümüzden kendi karalarını Birer engerek gibi kustular kinlerini Serptiler gene gönlümüze ve günlerimize Nefretlerinin riyalarının küllerini kardaş.. Aslında bilirlerki Pir Sultan Pirimiz Bin tanelerine bedel birimiz Onların temizinden paktır kirimiz Gönüllerin en güzel yerindedir yerimiz Giderse de doğru bildiğimize gider serimiz Doğrumuzu eğrileriyle yıktılar gene kardaş… Mustafa KARAMELEK |
TARİFİ İMKANSIZ
Ortalık Gece mavisi Sema mavisi Gökyüzü yere inmiş Tüm renkler maviye çalıyor Gözlerin boyamış Baktığım her yeri İlk ay doğmuş gün ortası Yosun yeşili Zümrüt yeşili Öyle bir yeşilki Tarifi imkânsız Gözlerimi alıyor bakamıyorum Sen söyle Gözlerin ne renk? Mustafa KARAMELEK |
TARİFİ MÜMKÜN DEĞİL
Gözlerin gözlerime güldüğü zaman Saçların saçlarıma değdiği zaman Yüreğimde bir şeyler yanar ki Anlatması zor, tarifi mümkün değil.. Ellerin ellerime uzandığı zaman Sevdan gönlümde uyandığı zaman Göğsümün içinde bir şeyler yanar ki Anlatması zor, tarifi mümkün değil. Sesini uzaktan duyduğum an Bir köşeden karşıma çıktığın an Yüreğimde bir şeyler kayar ki Anlatması zor, tarifi mümkün değil.. Dinlediğim bir türküde adın geçtiğinde Hazanın çiçekleri zamansız biçtiğinde Göğsümün içinde bir şeyler kanar ki Anlatması zor, tarifi mümkün değil... Mustafa KARAMELEK |
Sevmeden aşık olmadan
Sevdanın çilesini çekmeden Çektiğin çileyi Kâr defterine yazmadan Sevdim de yaşadım demeden Ben bu aşktan kazandım demek var mı? Nefes alıp vermek Günü gün etmek Yangınlardan yanmalardan habersiz *******i karanlıkla paylaşıp Çekmediysen uykusuzluğu Toplayıp gökyüzünden yıldızları Süslemediysen saçlarını sevgilinin Bir buse almadıysan yanaklarından Dizlerine yatıp gözlerine dalmadıysan Mehtabı biliyorum demek var mı? İnce bir sızı vurur Yürek kanar içten, içten Mantık biçare akıl biçareyse Zamansız budanmış dal gibiysen; Görmediğin anlar sevgiliyi Ben yaşıyorum demek var mı? Yaşatmazsan cânanı ciğerin içinde Dolaştırmazsan kan bilerek damarlarında Mutluluk vermiyorsa gelen dertler Hasretine özlemine gücün yetmiyorsa Öyle ucuz sevda yaşamak var mı? Her gördüğünde Fırlayıp yerinden çıkmıyorsa kalbin Titreyip dizlerin Yığılıp kalmıyorsan olduğun yere Dilin tutulmuyorsa lal gibi Şaşırmıyorsan yönünü Gönlüne uymuyorsa ayakların Ben seviyorum arkadaş demek var mı. |
USANMADAN UTANMADAN
Yılların yorgunluğu var yüreğimde Gözüm kesmiyor yeniden sevdalanmaya Gücümün yeteceğini bilsem sevmeye Bilsem ki mutlu edeceğim gönlünü İndirirdim yıldızı hilali gökyüzünden Seni seviyorum derdim delice Utanmadan usanmadan korkmadan.. Ferman çıkartırdım güzel duygulara Çağırırdım sürgünden sevdaları Elimden, yüreğimden gelen ne varsa Sererdim asaletinin önüne bir bir Seni seviyorum derdim delice Usanmadan utanmadan korkmadan.. Lakin Seni mutlu edememek Sana uluşamamak Naçar bırakıyor beni Onun içindir ki Saklı kalsın gönlümde Gözümde ve dilimde Aşka dair ne varsa Mutluluk senin hakkındır Gidiyorum Usanmadan utanmadan korkmadan… Mustafa KARAMELEK |
Hayat bu ya
Bazen yaşamaktan usanıyor bu canım Altından kalkamayacağım yük gibi Bir eziklik çöküyor üzerime Üstelik Üst üste geliyor tüm çirkinlikler Çirkinleşmeye başlıyor gördüklerim Önce isyan ediyorum, Üzülüyorum Sonra Seni aklıma getiriyorum Her şey güzelleşiyor.. Hayat bu ya Bazen dara bazen zora düşüyorum Ateşlerde yanıp zemherilerde donuyorum Nefes almaya çalışıyorum Uyuyorum uyanıyorum Tükenmeyen hasretinden, Özleminden usanıyorum Sonra Seni aklıma getiriyorum Usanmaktan utanıyorum…. |
Her gece yatağımda uykusuz
Bir o yana bir bu yana dönüp durdum Görmek için düşümde hayalimde Duymak için sesini Kaç kere uzandı ellerim telefona Aşkı, oyun bilişin aklıma geldi VAZGEÇTİM.. Gezip durdum perişanlar gibi Kâh sahillerde kâh tenha sokaklarda Hayal kurup sen diye Ağaçlara, dağlara, taşlara sarıldım Elleri güldürecektim halime İhanetin aklıma geldi VAZGEÇTİM.. Açıp ellerimi yalvardım tanrıya Bir defacık tutmak için ellerini Koklamak için saçlarını Adaklar adayacaktım evliyalara Umursuzluğun aklıma geldi VAZGEÇTİM.. Kahırdan başka ne vardı sanki verdiğin Acılardan zevk alır hale getirmiştin Yinede Görmek için seni, şeytana uyup Bir daha bozacaktım yeminimi Vedalaşmadan gidişin aklıma geldi VAZGEÇTİM.. Paylaştığımızı sandığım Güzel günler hatırına Suçlu benmişim gibi Af dileyecektim, gözlerine bakıp, Her türlü cezana razı olacaktım Boynumu büküp, Bir daha gelecektim kapına Başkasını Başkasını sevdiğin aklıma geldi VAZGEÇTİM.... |
YAŞLANIYORUZ BE CANAN
Yıllar yerinde durmuyor Geçen gün ömürden çalıyor Senden güzellik, endam, Afetliğini alıp gidiyor Benden gözümün karalığını, Deliliğimi çalıp gidiyor. Yaşlanıyoruz be Canan.. Saçlarımıza yıldızlar düştü bir bir Gözlerimizin feri sönüyor azar azar Uzağı göremez gibiyiz Geride kaldı Ceylan gibi sekerek Bıçkın delikanlı civan gidişimiz. Yarısı nazara Yarısı senelere Yarısı kahıra yenildi Sıkmaktan dökülüyor Ağzımızda dişlerimiz bir bir Yaşlanıyoruz be Canan. Elimizde değil öylece durmak Zaman gelecek Kelimiz çıkacak Zaman gelecek Körümüz çıkacak Zaman gelecek Canımız çıkacak Duvarlardan medet umuyoruz Artık yaslanıyoruz be Canan….. Mustafa KARAMELEK |
Ne olur bir gün de
Güle güle demeden Hoş geldin de bana Bir tebessüm tak yüzüne de Bak yüzüme Senden ne iltifat Ne de övgü istiyorum Beyazıma beyaz de yeter yahu.. Durup dururken İşte gidiyorum demeden Bu gün de senin için geldim de bana Senden ne elimi tutmanı Ne de benimle olmanı istiyorum Bir kere de Bugünlerde nasılsın demeni bekliyorum Bu kadar naz da kurşundan beter yahu.. Bilmem ki kendini ne sanıyorsun Ben kovaladıkça sen kaçıyorsun Diktiğim her sevgi fidanını Mevsimsiz zamansız biçiyorsun Gözyaşımı şarap diye içiyorsun Be hey güzellik abidesi Güzel duyguların viranesi Sayende çektiğim Mecnun’dan Ferhat’tan beter yahu. Çok geçmez Bu yürek yana yana biter yahu.. Biter yahu.. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:26 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.