![]() |
...Son Defa...
Bu gece son defa sarıl bana… Bırak,yaslayayım başımı göğsüne… Duyayım yaşadığının çarpıntılarını… Ve kalbinin çarpıntısındaki beni… O anı… Son defa okşa saçlarımı ve bir buse kondur alnıma, Son defa… Son defa… Bir daha asla dokunamayacağını hatırlayarak sarıl bana sımsıkı… Sımsıkı sanki içine alacakmışsın gibi, Son defa… Bırak şarkılar akıp gitsin, Bizi anlatmıyorsa da dokunma… Bakarsın,bir gün anlatır! ... Bir gün yüzümüzde tebessümle söyleriz o şarkıları belki de… Aşk,bize yakıştıramadıysa da kendini, Saklarız birbirimizi yasaklar içinde, Kader,der susarız yine de… Haydi,son defaymış gibi sarıl bana bu gece… Çaktırmadan kadere… Sevnur Şaylan |
...Son Sayfa...
Bir romanın son sayfası gibi bitiyor aşk… Sona yaklaştığını bildikçe, Dünden razı bir hüzün gelip çöküveriyor yüreğine… Ve o son sayfa, Bir romanda, Tekrar tekrar okunuyor sadece… Sindire sindire… Sevnur Şaylan |
...SoN...
Bir sonumuz olmadı bizim, Bir son yaşamadık seninle... Biten her aşk,bir sonu da hakediyordu, Bir de bir son yaşamalıydık seninle... Aşk,tek taraflı sürmemişti ki, Gözlerime bakıp sevdiğini söylediğin an, Aşk,bizi almıştı içine... Aşka dair tüm güzellikleri, Yaşamıştık seninle... Birlikte gülüp,birlikte hayaller kurmuştuk... Bir sonumuz olmadı bizim... Karşıma geçip,gücün yetmedi gözlerime bakmaya, Ellerini yanağıma koyup, Bir neden sunamadın bana, Bir son yaşamadık seninle... Gözlerin herşeye cesaret ederdi oysa, Kaçmaya başlamıştı gözlerimden sonra, Dilinde bir veda,söylenmeyi bekliyordu, Belli ki mağrur gözlerim engel oluyordu, Bir son yaşamadık seninle... Oysa farkındaydım herşeyin, Değişen bakışlarının, İçinden geçenlerin... Kaçan gözlerinden okunuyordu herşey, Ve ben hergün,her çalan telefonda, Korkuyordum bunları duymaktan... Seven umudunu yitirmez, Geçer,diye avuttum kendimi, Herşey ortadayken,itiraf edemedim kendime, Sustum, Biteceğini bile bile yine de, Gurur,deyip, Gelip de, Bitti,demedim sana, Aşkta gurur olmuyormuş gerçekten... Bir veda olacaksa eğer, Olsun senden,dedim... Ben seviyorum,veda yıkılışım, İstemeye istemeye veda edemem... Bir son yaşamadık seninle, Yavaş yavaş kayıp gitti sevdam ellerimden, Gelip de sormadım sana, Sen de bundan korkuyordun... Sustum... Susacağım da... O sonu mahşere saklayacağım... Sevnur Şaylan |
Sonbahar Bitiyor...
Sonbahar bitiyor... İçimde derin bir hüzün... Pencereden her baktığımda sararmış kaldırımlar... Sonbahar bitiyor... İçimde hüzün... Şarkılar hüzünlü... Gökyüzü hüzünlü... İnceden bir yağmur başlıyor... Gözlerim de hüzün... Aklıma geliyorsun sonra... Sonra anılar ardı ardına... Yıllanmış bir acısın içimde... Kışı geçirdim... Baharı yaşadım... Yazı da bitirdim de sensizlikle... Hani bir umut,bu sonbahar gelirsin sandım... Eylülü geçirdim... Ekimi yaşadım... Kasımı da bitirdim de sensizlikle... Hani bir umut,bu son ayda gelirsin sandım... Sonbaharı da bitirdim de... Derin hüznü hala içimde... Sonbaharı da bitirdim de... Derin hüznü hala içimde... Sevnur Şaylan |
...Sonbahar Güneşi...
Sonbahar güneşi gibi yalan gözlerin... Ne kadar bakarsan bak,ısınmıyor içim... Dilinden çıksa da güzel sözlerin, Sevgiye dair her sözün yüreğinden gelsin... Ben aşkı yanıma alıp bekledim seni... Sen gelirken bırak tüm geçmişini... Gözlerin gözlerimde değilken ellerin ellerimde... Seviyorum derken dillerin,başın hep önünde... Sonbahar güneşi gibi yalan senin sevgin... Yanımdayken sen,bir anlamın yok yine bende... Sevnur Şaylan |
...Sonbahar...
Birgün yine yağacak yağmurlar... Hüzün saracak yüreğimi, Geleceksin aklıma, Usulca... Bir zehir gibi dolacaksın yüreğime, Yine... Bir sonbahar gününde tanımıştık birbirimizi, Yapraklar sararıp dökülürken usulca, Biz daha da sarılırdık birbirimize... Yağmurlar yağardı... Ve benim başım, Hep omzundaydı... Şarkılar dinlerdik her akşam karanlık bastığında... Hava soğudukça sokulurduk birbirimize... Yağmur başlar... Aldırmazdık... Bir gün yine yağacak yağmurlar... Ve benim, En sevmediğim mevsimken sonbahar, Yaz gelmiş gibi sevinirdim... Seninleyken sonbaharlar, En güzel sonbaharlarımdı oysa... Severdim sararan yaprakları... Çünkü gelmişti başımı omzuna dayayıp, Şarkılar dinleme zamanı... Sen gelirdin bu şehre... Eylül gelirdi sonra... Bir gün yine yağacak yağmurlar... Ama sen,olmayacaksın yanımda, Bu sonbaharda... Ve artık hiçbir sonbahar, güzel olmayacak hayatımda... Sevmeyeceğim hiç sonbaharda dökülen yaprakları... Yağan yağmurları... Ve ben, Her sonbaharda seni özleyeceğim aslında... Ve artık... Hiç sevmeyeceğim sonbaharları... Sevnur Şaylan |
...Sorgu...
Sana,anlatmak istediğim şeyler vardı hep… Sustum… Bir kere susunca sustu içimdeki sözler… Ve hepsi,bir gün söylenmek umuduyla,yutuldu birer birer… Anladım da… Ben,deliler gibi koşamam sokaklarda… En olmadık zamanlarda duyuramam kahkahalarımı… Tebessüm,en büyük mutluluk belirtimdi, Yetinebilirim… Yetindim de… Gözlerimin dalıp gitmesine bir anlam yükleme… O anlarda aslında en hakiki şeyler vardır aklımda, Bu dünyaya ait olmayan… Ara sıra gelir aklıma… Ve ben,silinirim o an her nerdeysem… Beni anlamamaktan şikayet etme… Ve sakın anlıyorum da deme… Sorgulama beni… Ben kendi içimde ayrı bir dünya… İstersen anlama… Sevnur Şaylan |
...SuÇ...
Elimde olsa, Kaybolup gitsem gözlerinin karanlıklarında... Umursamadan kimseyi, Çekinmeden hayatın yasaklarından... Elimi uzatsam, Dokunsam tenine... Yanaklarını okşasam... Kaybolurken dudaklarının kıvrımında... Gülümsesem gözlerine... Kaybolup gitsem gözlerinin karanlıklarında... Dokunacağım elimi uzatsam sana... Fısıldasam içimdekileri, Duyacaksın beni... Dalar giderim sana en olmadık anlarda... Gözlerime baksan,unuturum dünyayı,yaşarım o anı... Korkarım farketmenden gözlerinde yitip gidişimi... İsmimi söylemen,eritir içimi... Ki kimse... Senin kadar güzel söylemiyor sanki ismimi... Korkuyorum... Kaybediyorum kendimi gözlerinin karanlıklarında... Hayallerimde yaşıyorum sana dair ne istiyorsam bu hayatta... Susmam gerek... Farketmemen gerek... Engeller var aramızda... Korkuyorum... Kaybediyorum kendimi gözlerinin karanlıklarında... Sonra... Seyrediyoruz birbirimizi başka kollarda... Sevnur Şaylan |
...SuS...
Sus! ... Bu gece yıldızlara anlat derdini... Artık hep... Hep... Saklı kalan içinde ne varsa, Bir sevda tohumu bıraktıysam koynuna... Sus! ... Bana korkularından bahsetme... Anlattığın bir masalsa, Hani? ... Nerde cüceler...Külkedisi...Veya Ali baba? ... Bana anlatma... Bir sonu yoksa... Uyuyamam da... Bu masal yaşanmadan yazılamazsa... Sus! ... Bana anlatma... Sözlerin bir şarkıysa... Sözleri yok,anlasana... Sus! ... Gözlerime de bakma... Gözlerime baka baka, Bana aşkı anlatma... Aşk yaşanır... Olmuyor anlatmakla... Sus! ... Bana keşkeleri anlatma! ... Bana lütfenleri sıralama! ... Bana eğerleri söyleme! ... Bana aşkı anlatmayacaksan, Sus! ... Beni kandırma! ... Bu oyunun başrolleri ikimize de fazla... Sus! ... Bana anlatma... Gülünç geliyor artık bana... Sus! ...sus! ... Bu defa... Sus! ... Bir daha da, Yüzüme bakma! ... Sevnur Şaylan |
...Susma Vakti...
Dalıp gider gözlerim… Sen,sorma… Cevaplar yutkundum, Sorular sorma… Kimseler bilmez ki… Kimseler anlayamaz… Bu yol bizi nereye götürür, Bilinmez… Umarsız bir kaçıştı yaptığımız, Bir anlıktı… Ve hep de yakalanacaktık… Yasaktık… Yanlıştık… Öğretildik… Ve şimdi susma vakti… Sevnur Şaylan |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:54 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.