![]() |
Gül Kokulu kadınım
Buram buram gül kokan, gül yüzün de güller açan kadınım Ben senin gölgen, ben senin karanlıkta kalmış adınım! Adımladığın topraklar da bıraktığın kokuları,körüklediğin ateşlerin susuz kalmış dudaklarım da bıraktığı har-ları, İki billur damlanın yanaklarımda ki çizgiler de oluşturduğu ıslaklığı aramaktayım *******le yarenlik ederken! .. Karanlıklar yol alırken şafaklara dolu dizgin damarlarım da akan kan kudurmakta çıldırmakta ve kaynamak ta cehennem misali yüreğim de. Bedenim yanardağ misali lav püskürtürken yedi düvele, hayallerimin sınırları genişlemekte üflenen bir balon gibi! ... Gül yüzün de güller açmak ta yediveren misali Dikenlere dolanmaktayım ve koklamak isterken yırtılmak da elim yüzüm Bakışlarının derinliklerine kök salarken hüznün mısraları, ela rengin ihtişamı ile aydınlanmak da gök yüzü Ve hatırlamaktayım sana ya da sen diye bildiğim hayaline verdiğim sözü! Ben; Ya 'SENİ İÇİM DE ÖLDÜRECEKTİM' Ya da seni; 'ÖLENE KADAR SEVECEKTİM! ...' Böyle demiştim! ....Söz vermiştim! .. Tenin de gül aromasını var eden kadınım Gözlerim de yılları harmanlayan kadınım Hazanın altın sarısında gülizarlar lalezarlar yaratan kadınım Can-a 'Ab-ı hayat' olan kadınım Ben senin karanlıkta kalmış adınım! .... Bedeninin ateşiyle erirken hayallerimin buz kütleleri, sınırsızlığın ufkun da bir güneş doğmuştu zamansız Karanlığın hudutları parçalanmış, zamansızlığın cazibesine kapılmıştı tüm evren Duvarda ki resminden iki damla yaş yuvarlanmıştı sabah düşen çiğ misali Ben 'O tozlu camı sımsıcak dudaklarımla öperken! ..' Kadehimde ki son yudumla vedalaşırken seninle vedalaşamadan ayrılışımın hüznü sigara dumanı gibi sardı çevremi Sen şu an bir yerlerde nefes alırken kadınım, Ben senin ******* de ve karanlıkta kalmış adınım! .. Ben; Bir sana, Bir de bu *******e sevdalıyım kadınım! ... Kadir Albayrak |
Günah
Yarabbi! .. Cehennemin cennet midir kullara Günahı yazan melek 'mesai de' baksana 'Birinin' defterin de boş bir satır kalmamış Bir günah da benden yaz, yaz görünsün alnın da Kadir Albayrak |
Güneşin Battığı Yere
Hep derim ya! .. Vurup ceketi sırtıma Gitmeli buralardan! .. Hani; Yürümeli diyorum Güneşin battığı yere Güneşle birlikte batmak üzere! ... Bitecekse bir şeyler Orada bitmeli! .. Vurup ceketi sırtıma, oraya gitmeli! .. Olmuyor buralar da, yapamıyorum Küfürle sarmaş dolaş sigarayı saran dudaklarım Hem de güneş görmemiş, ağzımdan hiç düşmemiş! .. Andıkça utandığım ve adını küfür sandığım! .... …………… Hep derim ya! .. Vurup ceketi sırtıma Çekip gitmeli buralardan! Dağları, ovaları, ekinsiz tarlaları Kurdunu kuşunu terk edip, gitmelki burakardan Gitmeli derim ya! ... Can beden de, Çıkmadıkça o da gelir gidende! .... Ne ümit kalmış gönlüm de Ne de can verecek yer! ... Bir o kadar sabırlıdır İlahi Kullar derbeder! ..... Sanma ki senin için Sanma ki çöl de Mecnun’um! .... Ben; Güneşin doğuşuna değil Batışına meftunum! ........ ……………. Hep derim ya! ..... Vurup ceketi sırtıma Çekip gitmeli buralardan! Hani yürümeli diyorum Güneşin battığı yere Güneşle birlikte batmak üzere Hani yürüsem, yürüyebilsem Hepsi, ama hepsi birkaç adım ötede Bir nefeslik acı ve sonun başlangıcı Bir batımlık mesafe Senden ve sensizlikten öte! .. Sonsuza bir tünel belki de menzil Menzil de doğacak bu güneş değil! .. Bir sandık ve dört adam Ah! ..Şu yolu bir tamamlasam! ..... ……………….. Hep derim ya! ... Vurup ceketi sırtıma Çekip gitmeli buralardan! Gayret edip yürümeli.., Güneşin battığı yere Güneşle birlikte batmak üzere! Sen…,Ben…,Akşam…,Sabah Aydınlık, karanlık her şey Ama her şey bitsin diye Hani, gözyaşım dursun, Ve kalp atışlarım! ... Son kez geri dönüp bakmadan Sıyrılmak var ya senden Ve seninle dolu hatıralardan! .. Hep derim ya! .... Vurup ceketi sırtıma Çekip gitmeli buralardan! Gayret edip yürümeli, güneşin battığı yere Güneşle birlikte batmak üzere! .. Ve bir daha Dünya’ya Dönmemek üzere! .. Gitmeli, gitmeli, gitmeli diyorum! ........... Kadir Albayrak |
Güzel
Aşık oldum diyen güzel Sen aşk nedir bilir misin Sevdim demen sanki gazel Türkü nedir bilir misin Aşk dudakta bir söz değil Cümle nedir bilir misin Dudak susup gözler söyler Duygu nedir bilir misin Çölde güneş ço yakarmış Kül de közü bilir misin Gece gündüz hep ağlarmış Gözde yaşı bilir misin Sazı sözü hoştur dersin Tel de ahenk bilir misin Gül kokusun sevdim dersin Diken nedir bilir misin Beni bilmez dersin eller İnsan nedir bilir misin Fırtınalar esen yeller Kadir kimdir bilir misin Kadir Albayrak |
Hadi Anlat Bakalım
Bana sevmeyi sorma başlarsam bitiremem Çenem düşük değil ya sonunu getiremem Sevmek belki intizar belki oyun havası Kulakta patlayan zar davul zurna cabası Belki kuyruk acısı bizim hissettiğimiz Elin boklu bacısı başa tac ettiğimiz Sevgi de küfür olmaz duaya dil dönmüyor Kime Bağdat sorulmaz bunu kimse bilmiyor Sevgi yürekte olur bedene göz dikilmez Bir gün isteyen olur her şeye söz verilmez Sevilenler seveni keklik gibi görüyor Sevenler sevdiğini cennet-ala sanıyor Bir kul birini sever feda eder ömrünü Diğeri dönüp gider çevirerek g...ünü Ana avrat sövmenin gelmiştir ya zamanı Ne yazık “dütülmenin” budur o meşhur an-ı Sevmek fedakarlıktır diye avunuyoruz Aslında hıyarlıktır demeye korkuyoruz Bu bok yiyen duygunun hamalı bizler miyiz Okuldan onlar mezun ulan biz keriz miyiz O şehveti tadacak el itiyle yatakta Sense hayal kurarak hadım ol karanlıkta Sen bunları okurken kıs kıs ta gülüyorsun Kendince eğlenirken sonunu görmüyorsun Şaka maka bir yana sevgiler anlatılmaz Yazsak da sayfa sayfa hiçbir şey anlaşılmaz Uzun lafın kısası sevgi kişiliktedir Al karşına aynayı görürsün ne haldedir Sevgiyi yücelten şey kazanç değil kayıptır Sahip olduğun her şey sanki on paralıktır Sen bakma yazdığıma gönlüm fena yaralı Mahkum oldum yıllara kasırgalı boralı Doruklar da sevgiyi tatmışlardan biriyim Her soluğa hasreti katmışlardan biriyim Mecnun bile derdini çöle anlatamadı Zira hissettiklerini kızgın kum anlamadı Biz de anlatamayız maksat muhabbet olsun Şayet bir gün seversen gazan mübarek olsun Kadir Albayrak |
Hak-ka Varmışsa Güzel
Gördüğünü göz değil gönlün anlarsa güzel Dil de lisan laf değil Allah diyorsa güzel Ömür denilen rüya kayarken avucundan İman ile uykudan uyandırırsa güzel Çok şey var dil ucum da bir güzel bir de nağmert Lakin bağlar dilimi şu adab-ı maşeret Gönlüm der ki Yunus ol! .Aşktan sevgiden bahset O aşk ki kula değil Hak-ka varmışsa güzel Yaprak dala tutunur bir incecik lif ile Öyle bir şükürde ki rüzgar esse nafile Su bile ona koşar köklerinden şevk ile Menzilde ki tevekkül yolu aşmışsa güzel Yıldızlı bir gecenin sırlarına temaşa İçindeyken yüreğin giriyorsa savaşa Gözlerinden dökülen o bir damlacık yaşa Dünyayı değiştirme o ki dünyadan güzel Bir elin verdiğini diğer elin bilmesin Gözde ki nem imandır inkar gelip silmesin Senden sonra ki nesil 'bu da kimdir' demesin Miras diye ardın da bunlar kalırsa güzel Kadir Albayrak |
Hakkın Yok
Biz seninle ayrıldık Bu yolun dönüşü yok Adımı anma artık Kirletmeye hakkın yok Hata senin suç senin Vedayı sen istedin Neden ıslak gözlerin Ağlamaya hakkın yok Sen artık mazidesin Halimin sebebisin Seni Allah affetsin Mutluluğa hakkın yok Hani sevgi doluydun Sevgime can olurdun Ne oldu da unuttun Pişmanlığa hakkın yok Yalnız seni sevmiştim Her şeyimi vermiştim Feda olsun demiştim Harcamaya hakkın yok Kadir Albayrak |
Hasbihal
Menşe-i bilinmez bizden sanırız Türkçemin canına okur velhasıl Aslında biz bizi iyi tanırız Sırları gizem yaptı velhasıl Azeri yabancı kafkas yabancı Yaban etti dostu karın gardaşı Yirminci asırın sinsi düşmanı Koskoca kültürü yaktı velhasıl Hazineydi dilim gördü fukara Rezillik yarattı dedi avrupa Uydurup uydurup bir yığın zırva Getirip dilime taktı velhasıl Geçmişle bağları kopardı önce Anlaşamaz oldu dedeyle cüce Olanak saptamak sözler de tümce Olunca salyası aktı velhasıl Dil ki bozuldu mı kalmaz gelenek Din de gider eldfen istemeyerek Hesabını yapmış kafir bilerek Küfrün yumruğunu çaktı velhasıl Basın da tv. de bir yığın hile Can çekişir ahlak sahip yok diye Namussuz edepsiz hırsızı bile Resmedip ekrana astı velhasıl Yok oldu bir kültür şehr-i hümayun Türbeler harabe camiler mahzun Haçlısı dinsizi bir avuç melun Fatihle aramı açtı velhasıl İçimizde nice 'aydın' geçinen Kitap karalamış 'merkep yüküylen' Kuduz itler gibi ağzı köpüren Mikrobu millete saçtı velhasıl Sahip ol diline bu son kalene Kitabın bayrağın yedi ceddine Yetişen imanlı şu genç nesline Dikkat et gözünü dikti velhasıl Kadir Albayrak |
Hatırı Vardır
Ay oldu yıl oldu gittin gideli Yüreğin belki yaz belki bahardır Unutmuş olsan da 'sevgimi' hani Bir fincan kahvenin hatırı vardır Selamın gelseydi sen gelmesen de O selam gönlüme ab-ı hayattır KöPage Rankingüden çok sular aktı desen de Bir fincan kahvenin hatırı vardır Balli ki gittiğin o yaban elde Pembe bulutlarda mutluluk vardır Ne olursa olsun 'hani bir yerde' Bir fincan kahvenin hatırı vardır Ben seni nakşettim hep şiir şiir Derdimi anlatan bir satır vardır Sen bilmesen bile yaradan bilir Bir fincan kahvenin hatırı vardır Gönül bu isyankar söz geçiremem Bir kutlu emanet bir sevgi vardır Ben seni Mevlaya şikayet etmem Bir fincan kahvenin hatırı vardır Kadir Albayrak |
Hayat Sil Baştan
Her şeyden vazgeçtim zor oldu amma Neyleyim maşukun yüreği taştan Hain, gafil, aymaz, “adı müsemma” Yarım asır sonra hayat sil baştan Ne varsa mazide, ne varsa kayıp Sitem etsem derler; Ayıptır ayıp İyisi mi aklı başa toplayıp Şafaklar sökünce hayat sil baştan Ah ile vah ile tükendi zaman Değer miydi oğlum düşün o zaman Tekerrür etmesin aman ha aman Sabah Bismillah de, hayat sil baştan Geçmişe yorum yok! Yorumsuz kalsın Üstüne silgi çek, soluksuz kalsın Kurşunla gönlünü yuvasız kalsın Bir sabi ruhuyla hayat sil baştan Sen değer verdikçe kıymetin düştü Gördüğün bir rüya, ümidin düş’tü Zevk ile yaşarken âlemin puşt’u Haydi, inadına hayat sil baştan Seven olur, sevsin, ama sen; asla! Bir parça aklını, aklına yasla Karşına çıkanı dün’le kıyasla Sarraf ölçüsüyle hayat sil baştan Aldığın kadar ver, artanı sakla Yüreğin de dursun, zimmen yasakla Bir kez inanmıştın, kir ve pasakla Elli yıl tükettin, hayat sil baştan Ne kaldı geriye? Eh! .. Allah bilir Kısmette ne varsa o olabilir Olurda karşına “aşk” çıkabilir Dikkat et söz verdin, hayat sil baştan Kadir Albayrak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:08 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.