![]() |
Gönlümde Yayla
Köyde doğmuşum Köyde büyümüşüm Benim yaşadığım yerde kuş sesleri olsun Burnumda tüten köy Burnumda tüten yayla… Şehirler sınıfta kalır bende Bahar gelir yaylaya Çöl sınıfta kalır bende Küp küp petrolü ile Bol güneşli ülkemde sahiller Sahiller de sınıfta kalır bende Kuşlarla dolu gökleri köyümün … |
Gönlüme Işık Sende Evim
Gönlüme ışık sende evim Bahçende bahar Odalarında bahar var bana… Işık ışık odaların Işık ışıksın evim Baharda Çeşit çeşit meyve ağaçları Dal dal eğilir Uçuşur kuşlar Gök yüzüne can gelir Bahçen güzel Güzelsin evim Kış *******i Masallar dinledim nenemden Okul oldun bana evim Zaman zaman seccademi serdim Mescit oldun bana evim Aşk gelir odalarına Güneşler dolar odalarına... Rüyalar yaşanır sende. |
Gönül çobanları
Gönüllere ışık tutan yıldızları vardı göklerin Siz gönül çobanlarıydınız Sürülerine en verimli meralar seçen... Ben o ışıklı asırların özlemindeyim hep Ben kendi gönlümün çobanı oldum Aşkın meralarında izinizdeyim Ey aşk ne mümbit meraların Küresel karanlıktan sığındım ışığına Çağır ışığına hasta gönülleri... |
Gönül Ustası Ellerin
Gönül ustası ellerin senin Gönlüm incilerle süslendi saray oldu Işık ışık baştan sona Camilerin beyaz güvercini Ey haya deryası İlim okyanusu.... Kuran nurunun pervanesi. Şarkılar var dilimde Minareler çağırıyor şimdi beni Sustu yalanın karanlık dili Gönül ustası öğütlerin senin Öğütlerinde güneş,ay… Gönül ustası gözlerin senin… Gözlerinin bereketi var gönlümde Gül bahçeleri var şimdi gönlümde… |
Gözleri Tarla Yolunda
Şu fotoğraftaki çocuğun adı Ahmet… Adı pek güzel ama Adını soran olmamış Ürkek ve tatlı bu çocuğun O duvar diplerinde sarmaşık Tozla evler yapıyor Başka oyuncağı hiç olmamış Gözleri tarla yolunda Her akşam vakti Anne, okşayacak tek eldir ona… Annesi tarladan gelecek Yamalı pantolonuna Yeni yamalar yapacak Akşamın ilk karanlığı ile Uykuya dalacak Uykusuna da yamalar gerek Okşayacak başını annesi bu çocuğun Uyanacak annesini görmek için Uyanacak ışığını görmek için Sabahın ilk ışıklarıyla Ve sarmaşıklarla yan yana duracak Evlerinin penceresinde |
Gözlerim
Annemin gözleri gözlerim... Şu gerçeği anlayın: Annesi olanın eli vardır Annesi olanın gözü vardır... Şu itirafımı duyun: Ben doğuştan körüm Annemin varlığı yetiyor mutlu olmama Anneme tut elimden götür beni okuluma diyorum Annem götürüyor okuluma... Annemin gözleri gözlerim benim Anneme soruyorum öğretmenimin saçlarının rengini... Elin olmasın,gözün olmasın annen olsun tek Yeter mutlu olman için... Annem tuttu elimden cahillikle kavgamda... |
Gözlerin
Önlerinde açık mendiller Elli kuruşluk mutluluk Yirmibeş kuruşluk ışık için... Önlerinde açık mendiller Mendillere oy at At at Ay at Rüya masal Hayat at Gül at... Önümde açık mendil Dilencisiyim gözlerinin... |
Gözümden Akan Yaş Değil
Şu fotoğrafta bir çiçek soluyor Şu fotoğrafta hastanede bir çocuk… Gözünden akan göz yaşı değil Babasına iki satır mektup Neler yazılı değil ki, göz yaşlarında Soluyorum baba Soluyor çiçeğin yazılı… Annesine mektup bu göz yaşları Şefkat güneşine… Dua pınarına Çiçeğin soluyor anne yazılı … Bütün büyüklerine, mektup bu göz yaşları… |
Gül Beyaz Gölge Şimdi
Gül nasıl dayansın eylüle Yaprak yaprak açan gül Beyaz gölgedir şimdi Yaprak yaprak açan güle benzerdi Yüzümdeki gülücük nerde Elimdeki cömertlik Dilimdekiışık gitti... Hayalimde rengin kaldı Gönlümde sevgin kaldı Şimdi gül masal ülkesinde aç Orda kokular saç Bir şefkat çeşmesi olarak Güzel koku saçarak yaşadın sen |
Gül bir bahar ülkesinde
Oyuncaklardan geçti gönlüm Aşkı seçti gönlüm Ateşe düştü gönlüm Gül diye ağlar gönlüm... Gül bir bahar ülkesinde Ömrün sonu gelir Yollarda gönlüm Çöllerde gönlüm Gül diye ağlar... Oyuncaklardan geçti Ağlar gönlüm Ağlar gül diye... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:55 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.