![]() |
Sen gel bana sor
Hasret yüreğimde,elim yaradır. Sevdiğim bu canım,sana fedadır. Sensizlik ruhuma,eza cefadır. Çekiyorum amma,sen gel bana sor. Ahmet Bektaş |
Ses
Bir akşam çıkıver karşıma, Yüzünde tatlı bir tebessümle; Öyle sarıl ki boynuma... Nasıl birikti bilsen özlemlerim. Ustanın ateşte ısıttığı Kor demirin, Hasretini dindirircesine; Suda çıkardığı sesi duyar gibiyim. Ahmet Bektaş |
Sevda
Bir bayram arefesinde, Düşmüşken onca telaşa; İnceden bir sızı gibi, gelirsin aklıma. Hayalin beliriverir karşımda; Hasret,hüzün,özlem çöker de başıma... Ölümcül hastalığa tutulan hasta, Giderken kaçınılmaz sona; İlaç verirler ya. Derdine çare olmasada, Acılarını dindirmek adına... Öyle bir ilaç ararsın da, Bulamazsın... Ahmet Bektaş |
Sevda Bitmez
Duyarsan bir sevda bitmiş, O sevda değildir; sevda bitmez. Ayrılık mı? Körüğüdür sevdanın. Sönen hayattır,sevda sönmez. Gül solar, bülbül susar; Fakat bülbülün güle aşkı bitmez. Ferhat ölür,Şirin ölür; Efsanesi dilden dile yayılır. Sevdanın bilki son noktası, O' na kavuşmaktır. Demek ki O'ndan gayrisiyle, Kavuşmakla sevda bitmez. Ahmet Bektaş |
Sevgi
Gülü severim, kokusunda peygamberi. Bir olan Rabbimi, hatırlatan laleyi. Doğru yolu gösteren, şerefli insanları. Özgürlüğü severim, aşık olmayı. Gönlünce yaşamayı; arıyı, kelebeği, Kuzuları, balıkları, kuşları... Severim, azametli yüce dağları. Gecenin karanlığında, yıldızları. Bulutları, yağmurları, ıslanmayı. kadını severim; kaşlarını, gözlerini. Dizinde yatmayı, tatlı sözlerini. Cilvesini, nazını, güzel huylarını. Saf, temiz olanı; çocukları, anneleri. Vatanımı, milletimi, bayrağı. Bulursam; hakiki dostu, arkadaşı. Cömertliği, iyiliği, dağıtmayı. Hasreti, sonunda kavuşmayı. Severim, güzel olan her şeyi. Sevmem; ayrılığı, kini, nefreti, Akrebi, yılanı, sırtlanı, yalanı. Zalimi, haini, iki yüzlü olanı. Ahmet Bektaş |
Sevgilim Olur Musun?
Kalbimden geçeni, okuyabilir misin? Benimle aynı yolda, yürüyebilir misin? Aşkım yakıcıdır,bilesin. İyi düşünmelisin. Gözlerimden, sözlerimi anlar mısın? 'Gel' desem,tutup ellerinden; gelir misin? Kalbinde, bana yer verir misin? Şimdi söyle; sevgilim olur musun? ---------------------------------------- Ahmet Bektaş |
Sevgiliye Özlem
Ayrılığın her anı, yakıyor benliğimi. Özledim suskunluğundaki,gizemli sözlerini. Uzaklarda olmasanda, yaşarım hasretini. Yüksek kayalıklarda gezer, gönlüm deli. Sağır mı? Kulaklarım işitmez şiirlerini. Gözlerim neden görmez, tatlı gülümsemeni. Gurbette kalbim bedenimde, sürgün çileli. Sevgilim bilemezsin, nasıl özledim seni. Ahmet Bektaş |
Sonsuzluk özlemi
Gözümü dikmişim sonsuza, Ne olur sınır çizmeyin etrafıma. Boşuna hırs, bunca çaba; Yetmez ki arzularıma koca dünya. Alın dünyayı, bıraktım size; Lezzeti,ihtişamı ne kadar sahte. Ben ebediyet isterim,hem cennette; Bir de iman,son nefeste. Çölde serap,bu gördüğüm dünya; Suyunu içirmez, kana kana. Belki doyamadan,gül yüzlüm sana; Aciz bedenimi,koyarlar mezara. Ahmet Bektaş |
Tut Ellerimi
Haydi tut ellerimi, gidiyoruz hayal ötesine. Sevdalıların kavuştuğu, acıların bittiği yere. Vadiler dolusu çiçek, kevser akıyor dere. Mevsim hep bahar, bak şu taze meyvelere. Orası güzellerin yurdu, kapalı çirkinliklere. Dilediğimizi yaparız, hesap vermeyiz kimselere. Müzik bile ayarlanmış, tam isteğimize göre. Kavga, kin, kıskançlık, haset; hapis başka yerde. Hangi yoldan gidilir biliyorum, haydi gel benimle. İnsanların en şereflisinin bulunduğu yere. Haydi tut ellerimi, inanmazsan bak gözlerime. Ahmet Bektaş |
Uzak
Işık hızında, bin yıl gidilen mesafe; uzak. Karıncaya okyanus ötesi, semaya toprak. Baskı, zulum, haksızlık; akıldan uzak. Sefih medeniyet fantazileri, imana tuzak. Bu kahraman, aziz milletime; gaflet uzak. Eşime, bacıma, kızıma; örtünmek yasak. Sıddık Bekir'e cehennem, lain cehil'e cennet uzak. Büyük gaye; Allaha yakın, küfre uzak. Ahmet Bektaş |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:38 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.