![]() |
***Eski Şarkıları Dinlerken
eski şarkılardır dinletilen 78 lik 'sahibinin sesi' plaklarından eski camlar bardak olalı yıllar olmuş da yok mu dersiniz kimsenin haberi her gün çağırıp da eski günleri geri bir bir dinledikçe o bildik şarkılarımızı bahar dinginliği sarar fırtınalı yüreğimizi _erenköy 20ocak2004 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
***Ey Dost
söyleyelim türkülerimizi söyleyelim ey dost ölüm apansız çalmadan kapımızı _hamleciler yt:1975 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
***Fırtına Sonrası
fırtına sonrası denizlerin dinginliğendeyim yüreğim denizlerce sevgi yüklü büklüm büklüm yollarda yürüyorum ve görüyorum sevgisiz yüzlerdeki acıyı yaşıyorum her gün yüreğimde onlar sevmese de yaşıyorum ben o sancıyı _erenköy 11ekim2003 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
***Geceartığı
gitsem gidemem kalsam kalamam iki dere arasındayım anılar mı bağlar bizi buraya 24 saat yaşayan eyy köhne bizans biliyorum sende soluk almak büyük şans akşamların akşam güzeli sabahların günebakan çiçeği geceartığı yorgun insanları sabaha karşı yorgun kaldırımların taşıyamaz olur sevda yüklü türküler yansır kulelerinden sonra şavkı denize vurur _kadıköy 27ağustos2003 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
***Geleceğin Resmi
salaş bir meyhanede olmak vardı şimdi sahilde bir yerde olursa ve de dostlarda masamda demeyin keyfime o zaman masamda fazla birşey olmasa da olur nasılsa eski dostlar var ya müzeyyen safiye taşplaktadır ardından hafız burhan illaki abdullah yüce nasılsa gelirler masamıza hayyam can baba orhan veli buğulanmaya başlarken hava kayıkçı meyhanelerinde tarifsiz güzellikler var derdi ustalarım zamanla öğreniyor insan martılara takılıp gitmek istemişimdir bilinmezlere işte balık işte rakı işte deniz işte sait faik bir martının terkisinde geldiler sevdalarıyla bir pera akşamından kaçıp ay yükselirken çamlıca'dan durmuş muammer ve suavi koçer konuşuyorlardı geleceğin resmini gün hüzünlü doğuyordu haliç uyanıyordu boğaz uyanıyordu uyanıyordu istanbul bizim masa sevdalarını anlatıyordu hala bizans kalıntısı bir güzel geçerken yanımızdan _erenköy 21mayıs2003 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
***Grev Türküsü
indi şalterler sustu makineler şimdi vurulur davullara söylenir türküler umuttur ocaklarda pişen bir yalımdır yüreklere düşen şimdi onlardır karanlığı yırtıp aydınlığa koşanlar _istanbul 1979 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
***Gurbetçi Olduk
önce umudu perçinledik yüreğimize çelikten sonra yaşamayı bir türkü belledik ve koyulduk yollara dağlar ardına elimizde bavul sırtımızda yatak gurbetçi olduk _sevgilye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
***Gün Gelir Ağlamaz Analar
gün gelir sulanmaz kanlarıyla sokaklar en değerli bir çiçek gibi büyüttüğü yavrusunun gün gelir ağlamaz analar birer türkü olur ağıtlar nar çiçeği umutların palazlandığı bu günler anaların yürekleri sıkılı birer yumruk gibi durmaktadır ve vurmaktadır zulmün alnına yavrularının anısını ve de geleceğin yazgısını _maden-iş 1ağustos1979 sayı:120 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 _birgün 18aralık2004 sayı:249 Zeki Ergin |
***Günümde Olmadığım Bir Gün
bir uçtan bir uca dolaştım yürüdüm insan selinde yürümek denirse üstelik pek de günümde değildim her adımda eski dostlar selam veriyordu bir ara yusuf ahıskalı karşımdaydı yokuşu çıkarken ilhan demiraslan'la şiir konuştuk felsefesi içinde biraz sev iç de biraz da kimene de peçeteye birşeyler yazdı boğaz köprüsü ve kıbrıs üstüne muammer hacıoğlu karşımdaydı gece sabahı karşılarken babasının dükkanında işkembe içiyordu yanında yüzü güleç son sevdalısıyla belliydi yüzünden iyi bir gece yaşamıştı alasıyla _erenköy25ağustos2003- _SEVGİLİYE İSYAN yt:haziran2004- Zeki Ergin |
***Her Gelen Doğan Gün Bize
-1- omuz omuza yaşadığım sevgiliye bir çift sözüm olacak istemlerimden yana uzaydayız gelecekte uydular yıldızları kucakladı bu günden göğün katları aşılıyor makineler güçleniyor oysa özgürlükten ve uygarlıktan yana çok fakiriz ve diğer ülkelerde kıyasıya savaş göğsüm şişiyor ve kurtuluş için ölenlerle ölüyorum her dakika ölüyor diriliyorum -2- yokluğu kamçılayıp karanlıklarına perde çektik bu ülkenin sokaklar niye çıkmaza götürdü hep niye açılmadı ak zambaklar kan karanfiller buğulu gözler bir mitralyoz oldu gören yok gözyaşlarını oysa yarına bayram var bitmiyen sonsuza her gelen doğan gün bize _hamleciler yt:1975 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:42 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.