![]() |
Tükeniş
Yaşamin gerçekliginde Birikmiş tüm anilar. Sevindigimiz günler sayili Agladigimiz, bilinmez ne kadar. Ömür boyu direniş boşuna, Bulunmuyor mutsuzlugun ilaci. Her geçen gün ne getirdi - Ayri bir aci... Bir tükenişe uzayan yoldayiz Ha batti ha batacak bu gemi. Vuslatin da mutlulugu boş artik Elde kalan sevgilinin özlemi Renksiz bütün gözyaşlari Sevinçle de, kederle de dökülse. Umutla bekledigimiz son darbe-i kalpte Ölümün alnimiza koyacagi son buse. Ankara - Eylül 1974 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
Uyanan Mevsim
Bir kanat sesiyle uyandı dünya, Ruhlarda yumuşak arzu gerindi, Bilmediğim renkler yayıldı suya, Kederler küçüldü ıstırap dindi. Bir beyaz dünyaya uzandı yollar, Vuslat ile hasret şimdi yanyana. Beni kucaklıyor özlenen diyar, Neşeler hülyanın girdi koynuna. Mevsimler uyandı meçhul rüyadan, Rengarenk arzular yolumda rehber Böyle kim çekiyor beni dünyadan? Uzağın hasreti ruhta seferber. Ümitler aşkımı etmede davet Uyanan mevsimin mavi ufkuna. Vuslatın koynunda uyur saadet... Herşeyi verecek bu mevsim bana. Uzunköprü - 1948 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
Varsa
Varsa küçücük bir odan Ve yaniyorsa soban Mutlu say kendini. Şimdi milyonlarca insan Ölmemek için açliktan Ekmegine katik eder derdini. Ankara - 31.12.1969 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
Veda Şarkısı
T.M.O. Kampı Silivri, Son gece Geçti günler habersiz, ne kaldı ki yarına Yalnız bir özlem içimizde, Silivri akşamlarına. Öpüştük denizle, buluştuk dalgalarla, Uçuştuk martı, martı, küçücük sevdalarla, Ayrılmak acı belki, elvadalarla. Geçti günler sessizce ne kaldı ki yarına Yalnız bir özlem içimizde, Silivri akşamlarına. Deniz mavi, gök mavi, minik sevdalar mavi, Aşkla keder yan yana mutluluklar müsavi... Tam yanmağa başlarken gönüllerin alevi Geçti günler sessizce ne kaldı ki yarına Yalnız bir özlem, Silivri akşamlarına. İçimizde bir şey var, tarifi yok/kırık. Havaya uçan sevda bir kısacık hıçkırık, Boşuna, kaçamayız, en sonunda ayrılık, Geçti günler sessizce, bir şey kalmadı yarına Yalnız bir özlem, Silivri akşamlarına. Silivri - 26.08.1980 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
Yagmur
Dişarda yagmur Içimde sikinti var. Açabilsem kalbimi Bu yagmur içime yagsa Ve yikasa Içimde ne kadar aci varsa Uyusam... yagmur altinda Deniz gibi... Boyum uzun olsa yagmur kadar Öpebilsem semayi... Sonra dökülüp yeryüzüne Kucaklasam tüm insanlari Dünyayi. Hiç birini yapamiyorum Içim taştigi halde Aglayamiyorum... Sende seviyorum tüm insanlari, Sende büyüyor acilar, sevgiler, inan ki Bu yagmurda ne var sanki... Uzunköprü - 21.08.1951 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
Yağmur
Şimdi Ankara günlük, güneşlik Havada tek bulut yok. Neden kapkara ivedik? Bilmeyene bunu anlatmak zor Neden ivedik'e yağmur yağıyor. Başkentte herkes bayram yaparken, Doyasıya gülerken Biri var için için ağlıyor, Hatıralar ortasında, Alev, Alev yanıyor, İvedike yağmur yağıyor. Parmağında nişan yüzüğün, Üzerinde gelinlik elbisen Uzat ellerini pencereden Gözyaşlarımdır şimdi ellerine düşen. Sevmek kolay, unutulmak zor Havada tek bulut yokken İvedik'e yağmur yağıyor. Ankara - 29.10.1969 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
Yalan Mi Oldu
Kalmadi kalbimin yanmadik yeri Beni terkettigin o günden beri. Ne çabuk unuttun güzel günleri O günler karardi hicran mi oldu? Şimdi arkadaşim kederle, hüzün Başimi gögsüne dayadigim gün Demiştin-seninim işte büsbütün Verdigin o sözler yalan mi oldu? Sarmiyor yarami şu yeşil bahar Bekleyeyim söyle daha ne kadar? Ayirinca bizi dumanli daglar Ölmeyen aşkimiz viran mi oldu? Ankara - 18.08.1942 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
Yalnızlık
Şu gönül bir yolcu ıstırap hancı, Dert beni bekleyen bir han gibidir. Gölgem de peşimde sanki yabancı Beni kovalayan düşman gibidir Balıkesir - 1937 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
Yapabilsem
Bir gün bakabilsem dünyaya Ümit penceresinden. Zamanı dolayabilsem belime Ve mesafelerin ardında Kaybolan saadetimi Önümde diz çöktürebilsem. Bir gün yıldızları basamak yaparak Yükselsem Ay'a, Baksam oradan sarhoş dünyaya Bol bol gülebilsem, Bulutlar arasından Yağmur gibi dökülebilsem. Benim anam, babam, canım Türkiyem Ovalarına, dağlarına, denizlerim Beyaz saadet çiçeğinin Tohumunu ekebilsem. Edirne Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
Yaşamak Lazim
Çöl yolcusuyum ben. Bir içimde bitirmek niçin Yudum yudum içmek varken saadeti? Ömür kisa belki çekmek için Fakat saadet ne kadar az. Ömür kisa belki çekmek için Çilemiz ne kadar çok. Kafamin içi karinca yuvasi Düşünmek bile istemiyorum bazan. Hesap... kitap elde kalan ne? Işte ömrümüzün muhasebe mizani: Saadet borçlu, keder alacakli. Muhasebeci misin be... birader Işin ne alacak verecekle. Nafile tutturamazsin hesabi. Yaşamak lazim, yaşamak gününü Saadetin borcunu tahsil edip Hayat mizanini tutturmak için. Yaşamak lazim Yaşamak deli şairim yaşamak. Uzunköprü - 26.04.1951 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:33 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.