![]() |
Koşuk
Geldiler… ……… Biri, Yaşadı kana, kana. Biri, Usandı, kıydı cana. Biri, Hep güldü. Biri, Hep ağladı. Biri, Sövdü, saydı. Biri, Sessiz kaldı. Biri, Çalıştı, çabaladı. Biri, Çaldı, çırptı. Biri, Saydı paraları. Biri, Hiç görmedi. Biri, Nutuklar attı. Biri, Alkışladı. Biri, Hep ezdi. Biri, Boyun büktü. Biri, Taş vurdu, dostuna. Biri, Gül attı. Biri, ‘Memleketim’ dedi. Biri, Sürgünde öldü. Biri, ‘Halkım’ dedi. Biri, Darağacına gitti. Biri, ‘Hak’ dedi. Biri, Deri yüzdü. Biri, ‘Kandan kına yakılmaz’ dedi. Biri, Yaktı. Biri, Kurşun attı. Biri, ‘Kurşun adres sormaz’ dedi. Sormadı… Biri, Sevdi, sevildi. Biri, Hiç bilmedi. Biri, Islanmadı yağmurdan. Biri, Sırılsıklam. Biri, Köşkte, sarayda. Biri, Ayazda, banklarda. Biri, Beğenmedi. Biri, Bulamadı. Biri, Sefa ile. Biri, Cefa ile. …. Gittiler… |
Kronik
Yağmur damlasında sevda Gün batımında aşk Mehtabın şavkı yansımış, Denize gece Ben, Işıldayan dalgaların yangınlarında, Yalnız. Şarkılar tutturuyorum, Kendimce, arada gazel... Yağmur damlasında güfte, Gün batımında beste, Mehtap? Kayıp, Bulutların arkasında Ben, Yalnız, Şarkılarım sahipsiz Duyan yok, Dinleyen de... |
Kucak Kucak
Ne diyeyim dostlar size? Sevgilerim kucak, kucak. Sabah akşam gelin bize, Şükran size kucak, kucak. Bahar, bahçe getirdiniz, Bana vuslat tattırdınız, Bu deliyi dost bildiniz, Güller size kucak, kucak. Engin sizi hep sevecek, Gülmese de güldürecek, Yaşamayı sevdirecek, Saygılarım kucak, kucak. |
Kulak Ver
Nerden aldın bu nefreti, bu kini Bırak, dostluk ile tanışsın gönlün Çekemezsin bu dünyanın yükünü Bırak, sevgi ile tanışsın gönlün Kötülükten kim ne bulmuş, sorarım Yüz dönmeyle kime olur yararın Bilsen, ne ilaçtır bir tek kelamın Bırak, sevgi ile tanışsın gönlün Bakıp gördüklerin güzellik olsun Daim gül yüzlerin gülücük dolsun Bilir isen, Engin sana dost kalsın Bırak sevgi ile yaşasın gönlün 07.06.2003 Levent |
Kulun Oldum
Cahil idim, bilge oldum Güneşine gölge oldum Sorma, hırçın dalga oldum Özlerini göreli, yar Bir göl idim, umman oldum Aşıklara ferman oldum Sorma, gayri duman oldum Gözlerini göreli, yar Engin idim, mecnun oldum Dillerine meftun oldum Sorma, bil ki kulun oldum Yüzlerini göreli, yar. |
Kurtulamam
Sevda buldum gözlerinde Muhabbet var sözlerinde Güzellikler özlerinde Yakılmışım, kurtulamam. Aşkın bir su yüreğime Sevgin bir can bedenime Yar saçının tellerine Takılmışım, kurtulamam. Dertlerin hep bana gelsin Ömründe hep kolay gelsin Engin için bir tanesin Tutulmuşum, kurtulamam. |
Küslük
Dağlar niye dumanlı? Neden dorukları karlı? Yollar geçit vermiyor. Güller niye dikenli? Ellerim kanıyor. Dostlar niye vefasız? Yüreğim yanıyor. Aşk niye cefalı? Sevgiler niye karşılıksız? İçim kabarıyor, ürperiyorum. Caydım bu yolculuktan, iniyorum trenden, son trene bineceğim. Gidiyorum. Sonsuzluğa gideceğim, ışıl, ışıl gülümseyen gözlerimle… |
Küstürdü Bana
Fırtınalar sessiz, küskün deryadan Bulutlar susuz, şaşkın halinden Gündüzler ışıksız, bıkkın geceden Gidişin dünyayı küstürdü bana Yolcular umutsuz, küskün yolundan Hancılar selamsız, şaşkın halinden Yolları sorarsan, bıkkın yolcudan Yokluğun alemi küstürdü bana İşte bu hikaye benim canımdan Sensiz, sessiz, şaşkın halimden Tellerim umutsuz, küs mızrabından Gidişin türkümü küstürdü bana |
Kutsal Emanetler
İlk annem, gözlerimi açınca tanıdığım ilk kadın. Süt veren, büyüten, üzerime titreyen, temizleyen, hastalanınca hasta olup gülünce gülen. Benim için ağlayan. Sonra ablam, ilk adımlarımda düşmeyeyim diye elimden tutan Sonra ninem, masallarını dizlerinde gözlerinin içine bakarak dinlediğim cefakar ninem. Sonra, öğretmenim, öğretmenlerim ellerinden öpüyorum. Sonra, güzel, çirkin genç, yaşlı köylü, şehirli tarlada, fabrikada kimi zaman düşlerimde gördüğüm, aşık olduğum, aşkımdan habersiz bana şiirler yazdıran ve çekip giden arkalarından baka kaldığım ve sonra unutuverdiğim bir dolu kadın… Ve sonra, ilk ve son sevgilim gerçek aşkım ve aşkımdan haberdar tek kadın. Eşim, can yoldaşım… Ve kızım, papatyam gerçek aşkımın nadide çiçeği… (Oğlumun hakkı saklıdır) İşte dostlarım, sizlerle paylaştığım bu güzellikler, yaşam boyu vazgeçemeyeceğim, saygı duyup, seveceğim kutsal emanetlerim… |
Mahsuni
Bir can’ım var idi, nasıl anlatam, Bilirim doğmuştur, Afşin Maraş’tan Sazı gümüş ise, sözü altından Ne güzel dost idi, nasıl anlatam Canını, ömrünü meydana atan Dağlarda garibin yanında yatan Sonunda Deli’yi yetim bırakan Ne güzel dost idi, nasıl anlatam Sazıydı, sözüydü bizi yaşatan Engin yüreğiydi ışığı saçan Nerdesin ey cahil, taşları atan Güllere değerdi, nasıl anlatam Sesleniyor şimdi Hacıbektaş’tan Pirine kavuştu, keremdir Hak’tan İndiremez onu cahil, bu tahttan Mahsuni dost idi, nasıl anlatam… |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:54 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.