![]() |
Sır
Yürek ezberledi, hasret sözünü, Saniyeler yıldır, anlarım asır. Aklım çözemedi, işin özünü, Yüzünde gamzeden nakışları sır Boynunu bükerek, karşıma çıkar, Hüzünlü gözlerle yüzüme bakar. Kadife teninden çeneye akar, Emsalsiz inciler döküşleri sır. Kendini kaptırmış, çıldıran sele, Umutla yapıştı, uzanan ele, Mutluluk içinde, gülerken bile, İçini inceden çekişleri sır. Kalbimi eline alışlarında, Tatlı hülyâlara dalışlarında, Karşıdan edalı gelişlerinde, Yavru keklik gibi sekişleri sır. Gizemli bakışı ummanı yakar, Şaraptan ırmaktır, gönlüme akar, En masum haliyle yüzüme bakar, Büyüler fışkıran bakışları sır. Kahırları bana, sevgisi kime..? Ebedi sultandır, mahzun sevi'me. Kapısız bacasız gönül evime, Bin gizli yol bulup, akışları sır. Rüzgârda savrulan saçının teli, Kelepçeyle sarar, okşayan eli. Zavallı yüreğim sevdi seveli, Sönmeyen korlarla yakışları sır. |
Sırası Değil
Hasretin kolları beni sararken, Gurbetten sılaya hayal kurarken, Çaresiz derdime derman ararken, Her gece içmenin sırası değil. Sevgi çöllerinde yeşil bir vaha, Araya araya girdim günaha... Özlemle savaşım bitmedi daha, Kendimden geçmenin sırası değil. Bir zaman hakimdim, mavi göklere, Çifte namlu vurdu, serildim yere, Halden anlamayan kahve gözlere, Derdimi açmanın sırası değil. Yetmez uzansam da, elim çiçeğe, Bitmez hayallerim uymaz gerçeğe, Gönlümün rahminde yatan bebeğe, Elbise biçmenin sırası değil. Umudu eliyor, ömrün eleği, Peşimden ayrılmaz, özlem meleği, Sevdama kasteden kahpe feleği, Bırakıp kaçmanın sırası değil. |
Sohbet
Bugün de bir dostu toprağa verdim. Bir sevgilim vardı, yıllardır kayıp. Çare bulunmadı, bitmedi derdim, Ayıp bu yaptığın, ey bahtım, ayıp. Halimi yazarım, dostlarım kınar, En mutlu anlarım çileye döner. Yaram yara değil, kanayan pınar, Ayıp bu yaptığın, ey bahtım, ayıp. Hala gönlümdedir, yazdığın isim. Gurbet kuşu yaptın, çıkmadı sesim. Sen yırtıcı kuşsun, ben de kafesim, Ayıp bu yaptığın, ey bahtım, ayıp. Bir türlü bitmedi, sitemin, kastın, Beni yere attın, üstüme bastın. Darağacı kurdun, sevdamı astın, Ayıp bu yaptığın, ey bahtım, ayıp. Elinden geleni yaparak bana, Hep böyle kâfir kal, gelme imana. Sanma ki, eyvallah ederim sana, Ayıp bu yaptığın, ey bahtım, ayıp. |
Sonbaharımın Son Gülü
Yarimin buğulu, kahve gözleri, Seven bakışlarla, süzmüyor artık. Benmişim sevdayı, yıkan serseri, Aklıma bir muska, yazmıyor artık. Sevgi bardağıydım, hasretle doldum. Sesinden sözünden, uzakta kaldım. Hüzüne dolaştım, kördüğüm oldum, Tatlı dilleriyle, çözmüyor artık. Ayrılık gününün, arefesinde, Umut kuşu öldü, aşk kafesinde. Mecnun'a bir mezar, son nefesinde, Kirpik uçlarıyla, kazmıyor artık. İsrafil'im oldu, öttürdü Sur'u, Kıyamet kopardı, kaç günden beri. Öyle bir inat ki, dönmüyor geri, Sanki yemin etti, bozmuyor artık. Yüreğim o gülün, divanesiydi. Çilekeş ömrümün, nur tanesiydi, Saçları çiçekli, çingenesiydi, Sevda tefi çalıp, gezmiyor artık. Bu gerçek mi, yoksa, rüya hali mi? Bana lâyık gördü, bunca zulümü. Sonbaharda açan, yaban gülümü, Gönül pencereme, dizmiyor artık. |
Sözüm Geçmedi
Bahtımı yatırdım, kumarhaneye, Sevda masasında nazım geçmedi. Gönlümü götürdüm, tımarhaneye, Yalvardım, yakardım, sözüm geçmedi. Selamlar yolladım, seher yeliyle, Birini almadı, bir saç teliyle. Vuslat umudumu onun eliyle, Gönlümden çıkardım, sözüm geçmedi. Yüreği bahçedir, sevdası kurak, Buğulu gözleri sevdadan ırak. Zavallı gönlümü bir şal yaparak, Yüreğine sardım, sözüm geçmedi. Yüreğim dökerken, sevda yaşımı, Dertlere salarken, garip başımı, Ağlayıp giderken, sabır taşımı, Yollarına serdim, sözüm geçmedi. |
Suç Benim Değil
Kendini bu kadar pahalı satma, Gözüne baktıkça, kaşını çatma, Sunduğum sevgiyi yabana atma, Başına koyduğum taç benim değil. Estirip dünyamı, ederek talan, Görünmez kanat tak, göğe havalan. Olmayan aklımı başımdan alan, Peşinden koşturan güç benim değil. Sevinçler çalalım, gelen zamandan, Ne istersen seç al, yürekten candan, Çıkarma gönlümü, dinden imandan, Hilal benim ama haç benim değil. Hüzün darağacı, hasret kördüğüm, Bir kere gülümse, çözülsün düğüm. Altına imzamı atıp verdiğim, Senet benim ama borç benim değil. Buluttan yağmurlar, yağmurdan çaylar, Sığmaz yatağına, yıkılır köyler. Gözlerine sorsan, doğruyu söyler, Seven benim ama suç benim değil. |
Şaşkın Hayran
Gözleri gönlümü çaldıktan beri, O nazlı prenses, ben kör serseri. Dikenden ayırdım bütün gülleri, Yükleyip gönderdim, gülüm yetmedi. İpek saçlarına verdiği biçim, Adını yazmakta, bendeki suçun. Elimi uzattım, okşamak için, Sevgiden kırılmış, kolum yetmedi. Kendime söz vermiş, sevmem demiştim. Kirpikleri battı, yaramı deştim. Sevda sözlüğünü ezberlemiştim, Ona anlatmaya dilim yetmedi. Cennetin müjdesi, gelir sesinden, Büyüler yayılır, hoş nefesinden, Kahırla ayrıldım, gül bahçesinden, Kaybolup gitmeye çölüm yetmedi. Hancısı olmuşum, gittiği hanın. Şaşkın hayranıyım, yapan ustanın. İlahi bestedir, gönlümü onun, Sazı yaptım ama telim yetmedi. Ayrılık çilesi fazladır cana, Bu ne haldir diye, sordum şeytana. Dedi ki, az bile, müstehak sana, Daha gönderirdim, zulüm yetmedi. |
Şiirimsin
Şair saydım kendimi, yıllarca şiir yazdım, Senden güzel bir şiir, çıkmadı kalemimden. Ezberledim sözlüğü, sırlı âlemde gezdim, Cisminden güzel hece, düşmedi kelâmımdan. Adını yazıp giydim, ateşten bir yeleğe, Yüreğimde fal tuttum, gönlümdeki dileğe. Ayırmasın diyerek, selam saldım feleğe, Kahpe imiş gelmedi, bir yanıt selamımdan. Ruhuma meslek ettim, serseri yaşamayı, Kalabalık pazarda, yalnızlık taşımayı. Unutmuşum yollara, sevdamı döşemeyi, Düşlerime taht kuran, hasretin eleminden... Harika şiirimsin, ömrüm seni seçiyor, Gönlümün sayfasında, ezberimle geçiyor. Her satırın, her hecen, gonca olup açıyor, Gül kokusu taşıyor, hüzünlü âlemimden. |
Tatlı Bela
İdamlık mahkûmun hürriyetini, Beklediği gibi beklerim seni. Şeytanın âleme şer niyetini, Sakladığı gibi saklarım seni. Adını kimseye söylemem asla. Çileme ressam ol, ömrümü süsle. Bülbülün gülünü besteli sesle, Kokladığı gibi koklarım seni. Habersiz çıktığım sevda turuna, Umutlar sığmadan, taşar yarına. Sevda kitabının sır satırına, Siler yeni baştan eklerim seni. Sevgisiz saniyem geçmesin diye, Gözlerim uykuyu seçmesin diye, Hayalin gecemden kaçmasın diye, Uyanır uyanır yoklarım seni. Hasretin acısı ömrüme zarar. Suçun tamamını kendimde arar, Yaralı gönlümde mahkeme kurar, Celsenin başında aklarım seni. Gönül camisine ayrılık haçı, Asarak zulmetmek bahtımın suçu. Meçhulün yolunda sevdamın göçü, Giderken sırtıma yüklerim seni. Âleme seyirlik sevda dramam, Sürerken derdime çare aramam. Vefalı gönlüne toz konduramam, Zemzem suyu ile paklarım seni. |
Tebessüm
Yaratan saf ipekten yaratmış yüreğini, İçinin vefa ile dolduğundan eminim. Gizemlere sarılmış sevgimin ereğini, Adını söylemeden bildiğinden eminim Dayanılmaz özlemin alevini söndürdü, Çiğ taneli goncayı andıran tebessümün. Mavilerde süzülen ak güvercin kondurdu, Hazanlarda çınlayan üç harfine sesimin. Ne kadar küsmüş olsam, dayanamam sözüne, Gamzeli tebessümün çağırırsa gelirim, Nice sevgi meleği yuva yapmış özüne, Kimseler bilmez ama seni bir ben bilirim. Ayrılığın seliyle yaralanmış bir dağım, Ucu sevdayı aşan zirvemde ak bulutsun. Vuslatını beklerken gamla dolan bardağım, Gönlüm idama mahkûm, af için son umutsun. Hüznüne sarma beni, gözlerinin aşkına, Yeniden ayrılığa inan ki, dayanamam. Yaralanmış kalbimle dalar huzur köşküne, Hayalinle uyurum, bir daha uyanamam. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:51 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.