![]() |
Bu bir talepnamedir. Ahan bu yanağımda asılı damlanın içine yazılmıştır. Hava sıcak, en az acılarımız kadar sıcak. Ha kurudu ha kuruyacak. Biliyorum ki bu da diğerleri gibi buhar olup askıda kaybolacak evrende bir acı ninni gibi yankılanacak kendi halince. Kimsecikler duymayacak.
Ben aslında işte bu denizin, şu dalgaların ve her med-cezirde kendinden bir şeyler eksilten kıyıların yalancısıyım. Bir şeyler eksiliyor içimden her görüşümde. Yıldırımlar düşüyor sol kaburgalarımın altına. Tövbeler ediyorum her bakışından sonra görmemeye bakmamaya. Bozulan yıkılan tövbeler, bir daha asla dedirten yangınlar çıkartıyom içimde. Ne vakit ki zahirinde hayatın yıldırımları çekene kadar gözlerinden gözlerime. Ne olur bakma öyle. Bir gün gideceksin büsbütün. Aklım gidecek, canım gidecek dudağımda sana hazırlanış bercesteler son bulacak. Sahi sen; hangi yalanımın kaynağısın, hangi acımın son durağı ve hangi talebin arzısın gerçekten var mısın.? |
|
Pusulamda karargahı çoktan belirlenmiş bir şehir...
******* maviye kaçıyor da; isyanımdan söz geçiremiyorum an'a... Avuçlarımda eskiden kalma bir renk... Aşk ki;yalnızca şehirden şehire kaçtığımda tutulurdu... Şimdiyse yalnızca tedavülden kalkmış bozuk bir para gibi bu yalnızlık ve belki bu aşk.. Ne yana vursam içi boş, anlamsız bir gürültü... Hayır... değil sözcüklerden damlayan küskün bir kız... Öz'e dayandım düşmem düşlerden, bilirim... |
|
Söylenen tüm sözler, yazılan bütün yazılar sana dair.
Yapılan bütün besteler senin için, dinlediğim bütün şarkılarda hep sen varsın. Ve bütün bu ağaçlar, bu deniz, bu rüzgar, bu yağmur senin için... Bir teselli ver Kırılan gururuma Bir tebessüm et, Unutursun zamanla Sana ait ya bütün yaşadığım güzellikler, bütün çirkinliklerse senin güzelliğinin onayı için. Bu koca evren, evrende her ne varsa senin için. Bu deniz kenarı, kayalara vuran dalgalar ve aşık olduğum yosun kokusunda bile hala sen varsın... Yine dalmışım Aynada yüzüm ağlar Yine dalmışım Elimde fotoğraflar Diğer tüm insanlar senin için nefes alıyorlar, sadece senin için kendilerine verilen rolleri oynuyorlar bu dünyada. Kırmızı ışıkta mendil satan çocuk da bıçağı bileyen amca da balkonda halı yıkayan teyze de ana kahramanı sen olan bir romandaki kahramanlar sadece. Yine aylardan Kasım Sanki sende kaldı bir yarım Her nefesim her anım Sanadır Can'ım...... İstediklerine sahip olduğunda yüzünde oluşan gülümseme yaşama nedenim, olmadığında gözündeki yaş ise benim, akıyorum damla damla... Anlasana... Yine aylardan Kasım Sanki sende kaldı bir yarım...... |
|
Soğuk rüzgarlara doğru çıplak yürüyüşler yapıyorum uzun zamandır...
En vefalı yarim yine yanıbaşımda.. "Yalnızlık.." ... Kapımın önünden geçen insanlar,çocuklar var.. Senden esirgediğim ne kadar "seni seviyorum" varsa defalarca kez söylüyorum onlara.. Hepsine "seni seviyorum" diyorum.. Hey!adam seni seviyorum. Oradaki?senide seviyorum... Senide..Ve senide.. Sanki nekadar çok söylersem o kadar çok kendimi sana affettirebilirmişim gibi.. Ne acı.. Hiçbirini duymuyorsun.. Sonra ansızın bir "yağmur" oluyorum... Adına sevda diyorlar... Bir rüzgarsın diyor diğeri... Başımı döndürüyorsun... Peşimden bağırıyor bir diğeri... "Dur! nereye gidiyorsun?!"... Onlar bir sese sığdırıyorlarda beni... Bir sen sığdıramıyorsun küçücük bedenine... Ey sana dair yazılan onca yazı,şiirler.. Ey karşında aciz kalan kelimelerim.. Hiçbiriniz anlatamadınız onun yokluğunun acısını.. Susmak istiyorum artık... susmak ve sadece susmak... ... Kolumda mavi bir bileklik.. Her adımda kanatıyor bileğimi... Soranlara "hatıra"diyorum.. "Bu nasıl hatıra?" .. "Canını acıtıyor çıkarmıyorsun?" Diyorlar..Ve ben.. Gene SUSUYORUM... ... Hergündoğumu yüzüm sararıyor.. Bilinki.. Yürüyemiyorum.. Konuşamıyorum.. sadece Susuyorum.. Bir damla gözyaşı akıtmadım yıllarca.. Sustum.. Nasıl Birikmişler içimde.. Şimdi.. SUSTURAMIYORUM... Susturduğum çığlıklarımla hesaplaşmalarım var.. Geçip giden yılların hesabını vermeye çalışıyorum kendime.. Boş odalara sığmayan takvim yapraklarının? Nasıl verilirki hesabı? Canım can çekişiyor yar... Kabına sığmıyor artık.. Çekip uzaklara gitmek istiyor.. Susa susa,Konuşmadan Birazda kırılganlıkla ... Adımlarımı hızlı atıyorum.. Peşim sıra gölgemden kaçarcasına.. Sendeki Beni verir misin bana? |
http://img243.imageshack.us/img243/2...68yaeg3yg8.jpg
Çok eskiye dayanıyor,yüreğimin isyanla merhabası… İçimi ısıtan tebessümünü severim derdim,şimdi nefesinin ayazına da koşulsuz razı… Bütünleşmeye çalıştım umutlarla.. Telafisiz parçam,çıplak çabalarım boşuna… Anladım senin yokluğunu.. Ne tattığım hevesler mavi,ne de tuttuğum eller haz… Tesellinin uç noktasında sallanırken bedenim.. Sendeleyişimin sırtını sıvazlıyor "ayrılık",katliamın sıcaklığıyla… Tarifine temas edecek tükenişimin Kanadı kırık.. Hüsran tadında uçurumun kenarında dikilmek bayatladı artık… "Parmaklarımın ucuna dahi basarken... Sensizliğin yankısı tüm duvarlarımda gözükara eylemlerde geziyor bilesin…" Offflar etrafımda pervane,dilimin her zerresini işgal etmiş sualler.. Kuruşu kuruşuna hesaplamaktan usandım acabaları… Yüreğimin bakışlarının kanatlanmasıdır aşk.. Kaç kapıyı aralarsan arala,elbet bir kıyıda saklambaç oynuyor… Yine de gelsen,künyesine barış yazardım inan kurtuluşun.. Davetsiz duraklamazdı,yüreğime işleyen her kurşun… Buralar emanet duruyor gittiğinden beri.. Üstüme Çökecek gibi volta atıyor yıldızlar … Saat ilerledi,ümitlerim yerinde sayıyor.. Ya,bel ki,hani,olabilir,ya da… nidaları zihnimde sendeliyor… Yağmur başlarsa şimdi,kızmışsa nispetine gözlerimin.. Feryadım engel olamıyor ki kalemimin direnişine.. Serseri bir kız olamadım üstümde güzel durmuyor.. Aşıklığın efendiliğiyle elsiz tutunuyorum dünyaya.. Şarkılar sıkıldı telaffuzumdan.. Tekrar tekrar başa sarıyorum notalar harap… Yeter şimdilik..! Nasılsa farkı yok,beş dakika öncesi veya üç saat sonrasının.. Görüşmek üzere.. Yorgun bedenimin ağırlığını misafir etmiş.. Davetsiz de dokunsam yüreğine,her seferinde sabır göstermiş kalemim… İyi bak kendine,yolun açık olsun aşkların en güzeli... __________________ |
|
Ayrılığı ben çağırmadım..
Adını bile söylemedim.. Sakındım dilimden... Uğramadım yanına hiç boş sokakların.. Görmezden geldim hep yaklaşan yokluğunu... Ne zaman adımların uzaklaşsa.. Kapattım gözlerimi.. Gitmiyor Dedim.. İnledim.. Gitmez dedim.. Gidemez dedim.. Gittin.. Ben bittim.. Tamda ellerimiz kilitlenmişti... Ayıramaz dedim Bu fırtınalar... Bitmez dedim gece... Sabahlardan korkum yoktu.. Gözlerinde doğarken her sabah güneş.. Ben bir yaş daha gençleşirdim... Ne zaman ki uğurladım seni... Bilmeden kendimi de yolcu ettim peşinden... Ve sabahlardan korkum var artık... Yokluğuna doğarken her sabah güneş... Ben bir yaş daha yaşlanıyorum.. Asırlar geçmiş sanki... Asırlık bir hüznün ağırlığı var gözlerimde.. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:20 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.