![]() |
bir gün hasan memet emmiyi görmeye gider ama emet emmi tam pazara çıkmak üzereyken kapıda karşılaşırlar hasan sorar emmi neriye memet emmi pazara der hasan uzunbir uyy çeker memet emmi nola navuldi hasander emmi geçen pazara indim ekmek aldım içinden çorapçıktı der memetemmi hasana takm elbise çıkacak değilya getbitene daha al biçift olur ayagan geyersen der hasan nasiiider
|
Erzurumlu kız istanbul'a akrabalarına misafir olur.
Kaldığı evin kızı arkadaşları ile tanıştırır bizimkini. Söz gelir,seher vaktinde romantizme dayanır. İstanbul,da doğmuş kızlar dan biri anlatır "Ben seher vaktini,kuşlarım mahsum ötüşünden anlarım." Bir başka istanbullu "Ben, ağaç yapraklarının sesini hisseder ve seher vakti olduğunu anlarım." Sıra bizimkine gelir. "Vallah gızlar ben ele tankolıhtan anlamam.Ne zaman cullum çişim gelir anniramçi sabah olmuş. |
Savşatlı bir genç kız sevdiğine kaçar bunu gören şavşatlı bakar mahallade kimse yok hemen camiye koşar millete bağırır kız gaçıyer.millet namaz kılıyor kimse namazı bozmaz .bu yine bağırır millet yine namazı bozmaz.namaz biter millet derki ne oldu ne bağırıyersin.kız kaçtı.Ordan biri derki peki niye haber etmedin ey ben diyerim kız kaçıyer bunlar hele gılıyer gılıyer
|
Erzuurmlunun Biri Istanbulda Ki E-5 Karayolunda Giderken Radyoyu Acmis Ve Bu Arada Tepesinde Hrlikopter Warmis Radyoda Inanilmaz Sayin Dinleyiciler E-5 Karayolunda 1 Tasit Ters Yonden Gidiyor Demis Biizm Erzurumlİ İse Teeeeeev Ne Bİrİ Ne Bİnİ Der.
|
memmet oturmuş hıçkırarak ağlir. buni gören ehmet yanına gelir.
-la ne oldi memmet ? -dedem öldii. -yapma yav yazık. nasi oldi? -cine 5 köyi çekirmiş çıkmış anteni düzliye. -ola ele ordami ölir? -yok aşşağıda dükkanın tentesine vurir. -la ele orda ölir? -tok tenteye vurir yapışir garşi binaya. -ola ordami ölir? -yok ele balkondan tutunir tam gurtaracaklar ele eli gayir aşşağiiiiiiii -ola ele aşşağıda beyni dağilir he ??????? -yok ele aşşağıda elektirik tellerine vurir minareye yapışir -ola orda mi ölirrr??? -yok ele minareden tutunir itfaiye gelir bıranda gerir ele gendini bırandaya bırakir.... -ele bıranda yırtılir vurir yere heee?????? -yok ele bırandaya vurir oto bana fırlir. -olaaaaa araba çarpir????? -yok ele ordan yayli yatak yükli bi kamyon geçir ele o kamyona düşir bidaha havalanirrr -ola oğlum ya bu herif nasi ölir?????? -BAHDIK DÜŞMİR HAVADA VURDUKKKK |
bir gün teyro pehlivanın yanına bir köylü gelir ve selamın eleyküm der ! ve derki yav teyro ağa gecende bir tana yemek aldım dükkan dan içinden çorap çıktı bunun üzerine teyro derki _ ola oğlim hoç tağım elbise cıkacak degildi ya sen şimdi koş bi tene daha yemek al corabin eşinide bulip bi güzel geyesen köylü vişşşşşşş der
|
Bizim dadaş doğdugunan beri karlı daglarda yasıyomuş. hiç oradan ayrılmamış. Tabi bunun ne günahı olmuş ne sevabı eceli gelmiş ölmüş. melekler ve zebaniler biz bu adamı cennetemi koyacaz cehennememi diye tartışıyorlarmış. Sonra melegın biri en iyisi kendisine soralım demiş o nereyı isterse oraya koyarız sormuşlar bizim dadasa . Dadaş : ben hiç sıcak yuzü gormedim beni cehenneme koyun demiş ve koymuşlar. aradan bayağı bi süre geçmiş zebaninin birisi bu cehhennemde cok durdu onu bırazda cennete koyalım demiş. Cehennemin kapısını biraz aralayıp bakmışlar bizim dadaşa. Dadaş: ula uşağım ört şu kapıyı daha buzlarım yeni çözili demiş.
|
Bu fıkrada teyo bir dilencidir.Dilenirken bi adam gelir ve 5 lira verir.Teyo emmi parayı alır ve adama şöyle der
-'2 sene önce 20 lira vermiştin,geçen sene 10 lira verdin,şimdi 5 lira veriyosun' bu sözleri duyan adam teyo ya şöyle der _' iki sene önce evlendim geçen sene çocuğum oldu ondan böle oldu' teyo emmi hemen cvp verir -'bakıyorumda benim paramla aile geçindiriyosun' -nasiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii |
İş adamı tıraş olurken bir yandan da berberiyle sohbet etmektedir.
Derken, kapının önünden ağır ağır geçmekte olan paspal bir çocuk görürler. Berber, iş adamının kulağına fısıldar; -"Bu çocuk var ya,dünyanın en aptal çocuklarından biridir! Bak; dikkat et şimdi..." Berber çocuğa seslenir: -"Ali, buraya gel!". Bunun üzerine çocuk sakince dükkana girer ve yüzündeki aptalca sırıtmayla berberi selamlar. Berber işadamının kulağına sessizce, "bak şimdi" diye fısıldar ve bir elinde beş yüz bin, diğer elinde beş milyonluk bir banknot olduğu halde çocuğa sorar: -"Hangisini istiyorsan alabilirsin?" Çocuk dalgın dalgın bir beş yüz bine bir de beş milyona bakar ve sonunda beş yüz binlik banknotu hızlıca çekerek berberin elinden alır. Berber işadamına döner ve gülerek: -"Gördün mü? Sana söylemiştim." der.Tıraş bitince işadamı sokağa çıkar ve az ileride kendi kendine oynayan Ali'yi görür. Yanına giderek, neden beş milyonluk değil de, beş yüz binlik banknotu aldığını sorar.Çocuk hiç de aptalca olmayan bir sırıtmayla yanıt verir : -Eğer beş milyonluğu alırsam oyun biter!" |
Evin annesi utu yaparken, evin kucuk yaramazi da
salonda oyuncak treniyle oynuyomus.. derken annesi bir kulak kabartmis ki oglan soyle bagiriyor: - EVET..!! SON DURAGA GELDIK..!! DUYMADINIZ MI ALLAHIN CEZALARI HALA NE OTURUYOSUNUZ?? CABUK DEFOLUN iNiN ASAGI..!!! Bunlari duyan anne neye ugradigini sasirmis dogru salona kosmus: - Sen nerden ogrendin bakiyim boyle konusmayi?? Ne kadar ayip.. simdi dogru odana gidiyosun tam 2 saat cezalisin...bi daha da agzindan oyle kotu sozler duymayayim..!! 2 saat sonra kucuk afacan tekrar salona donmus, treninin basina oturmus....annesi de mutfakta yemek yapiyomus, derken yine oglanin konusmalarini duymus: - Sayin yolcularimiz, iste son duraga geldik.. Umariz cok guzel bir yolculuk gecirmissinizdir.. Lutfen esyalarinizi trende unutmamaya dikkat ediniz... Trene yeni binen yolcularimiz, sizin de cok guzel bir yolculuk gecirmenizi diliyoruz.. kucuk bagajlarinizi koltuklarinizin altina koyabilirsiniz.. bu arada unutmayin yolculuk sirasinda sigara icmek yasaktir.. Bunlari duyan annesi az onceki cezanin ise yaradigindan memnun gulumserken oglan konusmasina devam etmis: -.. ayrica iki saatlik rötar yuzunden mutfaktaki cadaloz adina hepinizden ozur dileriz...!! |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.