![]() |
SANA KALAN SAZ
sana yaralarımdan çiçekler, ilk yardım ******* biraz da ve yangında kurtarılması imkansız acılar bırakıyorum.. seni özümün gizinde saklıyorum.. bütün aşklarımın izlerini sayıklayarak ve aldatarak tüm sevdiklerimi, sana cinayetimin ipuçlarını bırakıyorum... vasiyeti olmayan ölüler ülkesinden (türkülerin sırtındaki muamma!) yazık bir nakarat bırakıyorum sana "ben sana gülüm demem gülün ömrü az olur" öç biter, biter şarkı, yaz olur... |
İçimde ağlayan , ıslanan sen adına sustum Sen kokan nefesi alırken sustum Tutarken sustum Susarken kan kustum .........
Canımda sen vardın Giderken sustum Zehir olup içime dolan sigaramdın Nefes nefes çekerken sustum Penceremde akşam olmuştu Ben yalnızdım Gök yüzü yalnızdı Yıldızlar kayarken sustum Yağmurlar yağdı gidişine Karanlık ****u Gözlerim , ellerim , dilim , bedenim sustu Ben sustum Rüzgâr esiyordu Saçlarım uçuyordu Kuşlar uyuyordu , ben uçuyordum Gözlerim uykusuzdu Ve ben ağlıyordum… Sokaklar sustu sensizliğe Ben sustum Uyurken uçtum Uçarken seni gördüm Sustum… Sustum Yıllar geçse de , sensizliğe sustum Hasretine ve gidişine güller sustu Ben sustum Aşksızlığa Sessizliğe Sevgisizliğe ve sensizliğe Nöbet dolu *******ime Olmayan düşlerime Ağlayan gözlerime sustum Ben senin için sustum Susmak için değil !! Senin için… Gece sustu sensizliğe … ben sustum Susmak için değil !! Sen ağlama diye… Umutsuzluğa Yalnızlığa Karanlığa ve aydınlığa sustum Dünyaya çaresiz küstüm Yıllara ve sensiz acılara Yalnızlığıma ve Asıllara sustum Aslında .. Amacım ne susmak Ne konuşmak !! Söyle CAN TANESİ söyle ? Küsmüşken bu dünyaya Ve Susmuşken **** olmuş sevdaya Sen yoksun ya Ne fark eder küsüşüm de susuşumda ? Ben senin için sustum Susmak için değil !! Sen ağlama diye… Sustum Yıllara ve sana… |
DUYDUNUZMU GÜZEL YÜZLÜ FISTIK ŞİMDİ ÇOK UZAKLARDA
BELKİ GECENİN BU VAKTİNDE UYUYOR TÜM DERTLERDEN UZAK BELKİDE O GÜNLERİ DÜŞÜNÜYOR KİMBİLİR..KİMBİLİR KAÇKEZ ULAŞMAK İSTEDİM TATLI SESİNE DUYDUĞUM ÖZLEMLE KAÇKEZ TELEFONUNU ÇALDIRDIM HAY ALLAH..YALNIZLIK NE ZORMUŞ NE ZORMUŞ ONU ÖZLEYİP ONA ULAŞAMAMAK ELİNİ TUTUMAMAK,YANAĞINDAN GİZLİ SAKLI BİR ÖPÜCÜK ÇALAMAMAK NE ZORMUŞ BİLEMEZDİM YAŞANASI DUYGULARIN GÜN GELİR TÜKENECEĞİNİ BİLEMİZDİM BUGÜNLE BERABER ETTİ 3 AY 10 GÜN DİLE KOLAY BİR SAAT DAHİ AYRI KALAMADIĞIM GÜZEL YÜZLÜ FISTIĞIMDAN 3 AYDIR HABER YOK VE BEN 3 AYDIR HERGÜN ÖZLEM DOLUYUM HİÇ BİTMEYEN BİR ÖZLEM.. DÜŞÜNÜYORUM SENİ VE YAŞADIKLARIMIZI BİLİYORMUSUN SENİ UNUTMAK İSTEMİYORUM GÜZEL YÜZLÜ FISTIĞIM SENİ UNUTURSAM O GÜNLERE, O YAŞANANLARA İHANET OLUR KİNMİ.. YOO HAYIR YOKSUN AMA SANA KİN DOLU DEĞİLİM SENİ ÖZLEMEK,SENİ HATIRLAMAK İÇİMDE KALANLARLA CANLI TUTMAK BENİ DAHA DA MUTLU EDİYOR SEN BENİM OLMASAN BİLE SENİ DÜŞÜNÜYORUM SANIRIM PEK ÇOK KEZ SENİ DÜŞÜNÜCEM AMA SEN YİNE OLMAYACAKSIN.. SEVGİMLE KAL... belki iyi bir başlangıçtı..belkide yanlış kimbilir bildiğim bir şey yakaladıklarımızı çoğaltmayı beceremedik.Oysa kayda değer bir şeyler vardı kendi adıma aramızda kocaman bir boşluk var.İsmini bulamadığım bir şey eksik karşılıklı hiç bir çabamız yok.Sence bu kadar malzemeyle bir şey çıkarmı? sanmıyorum. Seni tanıdığım için gerçekten mutluyum ama dediğim gibi uzağız.Bazen çok iyi çekilmiş kaliteli kısa metrajlı film 3 saatlik çok masraflı bir filmden daha etkili olabilir..kimbilir.. |
Seni özlemenin
Ne demek olduğunu sor bana, Yetmişiki dilde anlatabilirim Kitabını yazabilirim sayfalarca. Yalnızlığın rezilliğini Kokuşmuşluğunu Ve çıplaklığını da. Ama hiç kimse Kavuşmanın güzelliğini Sormasın bana anlatamam. Ben sana hiç kavuşmadım ki! Bilmiyorum Dudakların nasıldır. Sıcak mı ateş topu kadar, Yoksa soğuk mu Buza kesmiş bir bardak su gibi? Kıvrımlarına, Kırmızı karanfiller mi tutunmuş, Küle gizlenmiş kor mu var? Tenime değdiğinde dudakların Cemre mi düşer bedenime, Mızrap değen bir saz teli gibi Titrer mi yüreğim bilmiyorum. Ben hiç dudaklarına dokunmadım ki! Bir kadını sardığında kolların, Ürkek ceylânlar Nasıl kurtulur tuzağından? Dolu yemiş yaprak gibi Nasıl titrer bir yürek? Ellerin nasıl okşar bir bedeni, Goncalar Nasıl güle döner sıcaklığınla bilmiyorum. Hiç sana sarılıp yatmadım ki! Kısacası: Tatmadım kavuşmayı anlatamam. Ama, Seni özlemenin kitabını yazabilirim. Anlatabilirim daldaki kuşa topraktaki solucana. Yokluğunda yıllardır Özlemine dayanmayı öğrendim Yokluğuna katlanmayı Aşağılık avunmayı öğrendim nasılsa Ustası oldum beklemenin Tükenmek pahasına. Ama hiç kimse kavuşmayı, İki derenin birbirine karışıp Sarmaş dolaş aktığı yatağın yorgunluğunu Sormasın bana anlatamam. Çünkü senle ben, Ayrı kaynaktan doğmuş Sularında hasretleri taşıyan Başka denizlere koşan iki ırmağız. Birbirimize uzak topraklarda tüketirken yılları Aynamızda ayrı gökleri yansıtırız. İşte onun için İki dere nasıl karışır birbirine Nasıl sığar iki nehir bir yatağa bilmiyorum. Seninle Hiç aynı yatakta coşmadım ki! Sen bana yalnızca Ve sadece ***** sensizliği sor Rezil beklemeyi özlemeyi sor. Tanrı şahidimdir Kurda kuşa Dağa taşa bile anlatabilirim. Demem o ki uzaktaki yakınım: Vuslatlara yabancıyım, Ama, Seni özlemenin kitabını yazabilirim. Aglamak için gözlerden yas mi akmali? Dudaklar gülerken gözler aglamaz mi? Sevmek içn mutlaka güzele mi bakmali? Çirkin bir yüz sirin bir ruha sahip olmaz mi? Hasret özlenenden uzak kalmak midir? Özlenen yakin ise hasret duyulmaz mi? Hirsizlik yapmak yalniz para çalmak mi? Gönül çalmak hirsizlik olmaz mi? Gülü soldurmak için illa koparmali mi? Gonca bir gül dalinda solmaz mi? Öldürmek için yalniz silah mi kullanmali? Gözler silah,sözler hançer olmaz mi? |
Cok sevdim burayi. Artalan karanlik ama apaydinlik duygular var satirlarda. Artik cogumuzun arasinda olmayan, arayipta bulunamayan. Hele su calan sarkilar var ya, kalk git diyor seytan ruzgari al arkana birak kalsin orda hersey. Ver alttaki manzaraya burnunu, ac yelkenleri. Su hepimizin yuzdugunu sandigi denizler var ya aslinda kendi elimizle cevirdigimiz girdaplardan ibaret. Duygu lazim, insan lazim, sevgi lazim hayatin, denizin tadini cikarmak icin. Vardir tabii bir cogumuz belki, sicacik kumlarda sevdikleriyle yasamaktalar. Aman bilsinler hepsi, gercek olan kaybedinceye kadar hayal oluyor su aciz gozlerimizde. Ya kaybetmeyin, ya da arayin bulun diger yarinizi.
TUTUNAMAYANLAR Sensizlik hiçlikmiş, Tutunamadım, Bitirdim bir ömrün ilkbaharını; Yıllar geçti hala unutamadım, Korkulu-kaçamak bakışlarını.. Soğuk *******de seninle ısındım.. Avundum adınla, Şarkılarda ben.. Issız sabahlarda sana sığındım, Üstümden ağlayan düşler geçerken.. Asi bir bebekten daha doğaldın, Kumdan kaleleri yıktın.. Gülerek.. Bende ben tükendi, sense çoğaldın.. Gitmek bana kaldı.. Kendimden gitmek. |
CAMDAN..
İçkievinden çıkınca Camdan demin oturduğum yere baktım. Sigara paketimi masada unutmuşum. Sandalyede Tıpkı benim gibi Oturuyor boşluğum. Bir eli alnında benim gibi. Ama biraz daha mı hüzünlü? Otururken de Biraz daha mı çıkarıyor kamburunu? Biraz daha mi benziyor babama? Bir yaş büyüğüm babamdan ve rüzgar bir törendeki gibi çekiştirir durur yağmurluğumu. |
Bosuna
Sen yoksun Bosuna yagiyor yagmur Birlikte islanamayacagiz ki Bosuna bu nehrin Çirpinip pirpirlanmasi Kiyisinda oturup göremeyecegiz ki Uzar uzar gider Bosuna yorulur yollar Birlikte yürüyemeyecegiz ki Özlemler de ayriliklar da bosuna Öyle uzaklardayiz Birlikte aglayamayacagiz ki Seviyorum seni bosuna Bosuna yasiyorum Yasami bölüsemeyecegiz ki . |
SENI SEVIYORDUM
******************* Seni seviyordum ve senin haberin yoktu. Saçlarını izliyordum uzaktan, kulağının arkasına düşüşü ve burnun herkesten başkaydı işte. Güldüğün zaman yukarıya bakardın. Yukarı kalkan başın ve gülen gözlerin vardı, ne güzeldiler... Sen bilmiyordun, ben seni seviyordum. Kalbime sığmıyordu aklımdan geçenler. Duvarlara, vitrin camlarına kaldırımlara çarpıyordu. Geri dönüyordu çoğalarak. Senin sesini duyduğum masalarda erteliyordum herşeyi, her şeyi erteleyişim oluyordun. Kalp ağrısı oluyordun, birlikte soluduğumuz sokak isimleri oluyordun. Mevsimler değişiyor ve büyüyorduk. Dönemeçler geçiyor, köprüler göze alıyor ve bazen tekin olmayan suların üzerinden atlıyorduk. Cesurduk... Ufuk çizgisi maviydi, gün batımı hep turuncu ve kırmızıydı bütün karanfiller. Ben seni seviyordum, bilmiyordun. Sevinçlerim oluyordun arasıra, sen hiç bilmiyordun. Sonra herhangi biri oldun. Bütün sevinçlerim bittikten sonra yağmurlar yağdı serin haziran akşamları... Sonra bir gün uzaktan gördüm seni. Saçların bana inat, başın her şeye meydan okuyarak. İşte yine aynı... Kalbimi acıttın. Her zamanki gibi. Değiştik sanıyordum. Ve sen yine bilmiyordun. |
DİKENLERE GİDİYORUM
************************** Gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum Gidiyorum bütün acılarımı vurup sırtıma umutları bırakıp başucuna ıtırları, menekşeleri, kırgüllerini bırakıp şiirlerimi sarıp bohçama yüreğimin yangınına gidiyorum hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşca kal. Gidiyorum gözyaşlarımı papatya diye saçlarına takıp yüreğimdeki yağmurlarla bir ırmağa akmaya gidiyorum içimde yeşerttiğim tüm çimenler sana kalsın sana kalsın baharçiğdemleri, kırgelincikleri, kırkkanatlılar gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum. Gidiyorum başımda gam, gözlerimde nem bütün hatıraları bırakıp geride usulca çekip kapıyı ardımdan alıp başımı gidiyorum buralardan şafak sökmeden kimseler görmeden yağmurun yağmadığı çöllere gidiyorum sevgi dolu yüreğimi bir ıssızda yakmak için. Hoşça kal suyundan çimdiğim dere kana kana içtiğim pınar say ki yaşamadım bu yerlerde nazlı çiçeklerini okşamadım baharın bozguna uğramış bir bostanın hüznüyle bir yaprağın ürpertisine yazıp ömrümü çekip gidiyorum buralardan. Gidiyorum bir bilinmeze doğru hem yol, hem yolcu olmaya acılarımla başbaşa kalmaya gidiyorum bütün yıldızları takıp kanatlarıma bir kelebek gibi özgür olmaya gidiyorum. Yüreğimin sızılarında damıttığım her şiiri bin kez öperek ve sökerek sevgiden yana ne varsa göğsümde *******in zifiri saçlarında kaybolmaya bir ceylanın gözlerinde ağlamaya gidiyorum. Bütün borçlarımı ödedim alacaklarımı erteledim artık ne diyecek bir sözüm kaldı sevdiklerime ne okuyacak bir şiirim gözlerimin içindeki iki damla gözyaşı gibi bakmadan ardımdaki uçurumlara alıp götürüyorum yüreğimdekileri de hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşca kal. gittin mi? hem de tam sana ihtiyacım olduğu anda.. uykuya yenik düştün biliyorum.. uykunun sana yenik düştüğü anları özlüyorum.. gözlerime isyanım.. isyanım kendime, asla sana değil... çünkü sen.. ah sen.. isyan edilemeyesi tutup bakılamayası.. "kalbini bir mektup gibi fırlatılmış kendini kimsesiz ve erken unutulmuş hissediyorsan içindeki çocuğa sarıl, sana insanı anlatır" kendimi kimsesiz hissediyorum.. bütün dünya günahkar.. ama sen değil. erken unutuldum... beni ilk ben unuttum.. yani en güvendiğim.. özümü arıyorum.. bütün sokakların bütün insanların ve zamanın aynı olduğu bir yerde kayboldum nerede benim çocukluğum??? nerede o ufak ellerim nerede babamın baş parmağını tutarak gezdiğim günler. neden benden uzaklaştınız? umutlarım nerde ?? sen nerdesin.. annem nerde.. gücüm nerde nefesim, ve es'lerim nerde.. notalarım nerede ?? fa anahtarımı istiyorum.. arka planda kalsa da ikinci boyutu yaratan güzelliği arıyorum.. tut ellerimden ne olur uyan.. kabusun olayım özlediklerimi isiyorum.. özlemek istiyorum.. seni yeniden sevmek istiyorum.. nefretimi unutmak istiyorum.. kusar gibi şarkı söyleyenleri hatırlamak yaz yağmurlarımı istiyorum.. hani o sıcak olanlar.. kış da değil bu benim mevsimim daha soğuk daha pis ve daha yeteneksiz birşey.. ve daha çirkin benden seni istiyorum.. uyan lütfen... karanlık ve çirkin uykudan uyan.. kıskanıyorum seni uykundan.. kahretsin. gel artık.. özlüyorum.. Hem de seni öperken bile özlediğimden çok.. sevmiyorum seni.. daha derin bu.. anlayamazsın.. ben de anlamıyorum.. insan anlamadığı şeyi nasıl anlatabilir ki? aşk gibi birşey.. apocalyptica dinlemek gibi .. yani aşk gibi. lütfen sus artık nefret ediyorum senden |
AŞK GİBİ
bu öylesi birşeyki sözlerini bile anlamadığım bir şarkıda seni bulmak gibi her melodisinde sana koşarak sana varmak dinledikçe derinden bağlanmak gibi.. ruh müziği eşliğinde gözlerimi kapamak ve senin sarhoşluğun olmak gibi..sudan cıkmış cırpınanan balığın,gökteki uçurtman olmak gibi .renksiz saydığın bir dünyada aradığın rengi katmak gibi,bir kaç saat sessizlikte unutulduğunu sanmak gibi, beraberlikten tarifsiz haz almakelmas madeni bulduğunu sanmak gibiöpmek..koklamak..okşamak..yinede doyamadığını sanmak gibi .belki kanatlarının altında olmak, ama gözünden uzakta yaşamak gibi.. bir gece vakti söylediklerini toplamak ve bu şiiiri yazmak gibi. bu öylesi bir "şey"ki, "şey"in karşılığı AŞK gibi |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:08 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.