![]() |
Sana Şiirimsi Yazılar -II-
Bu size yazılmış bir mektuptur.. Nerden çıktı demeyin, sebep olmasa yazılmazdı sanırım.. Yoksunuz. Yokluğunuz öyle bildik yokluklardan değil. Misal, siz yokken sanki etraf da silikleşiyor. Her yer bulanık gibi... Yoksunuz. Yokluğunuz yoksulluğumun başlangıcı gibi. Bulanık bir kaç akşam üzeri anısını döndürüp döndürüp nimet diye sunuyor beynim... Siz'i ve de biz'i kalabalığından kurtarmanın da tam vakti... Sen'i ve ben'i başbaşa bırakmalı... İçimde öyle güzel birikiyor ki sözlerin... Her bir kelimenin altını çiziyor ve öyle arşivliyorum ön belleğimde. Sonra, gözlerine gözlerim gerçekten değdiğinde, hepsini gerçek hafızama alacağım... Bir daha asla unutmamak için... Yoksun.. Yok ___sun Yokluğun bile, içimdekileri düzene sokmama yardımcı diye güzel... Kaldırsana tüm engelleri. Biriktirdiğim onca güzel sana aitliği demliyorum sen yokken... Kaldırsana tüm engelleri! Kaldır sana tüm engelleri Kaldır _____sana _________ tüm engelleri Hem demlenmek iyidir. Koyulaşır her bir anı... Varlığına kavuşunca, sevmeler de kıvamlı olur, dokunmalarda, çıkar ayrı zamanların tüm acısı... Yoksun... Varlığın bir adım ötem de gibi... Bedenimi soldan kopartmışlar da yerine seni oturtmuşlar gibi... Açsana gelişleri, sağ yanım sol yanımdan ayrık kalmasın... Açsana gelişleri! Aç(sana) gelişleri Aç ___sana ________gelişleri... Aç ki, bir minik kelebek öpücüğü bırakabileyim yanağınla dudağının ortasında bir gamze çıkmazına... Ekim başı, 23:48 2007 G.Y Gülay Yıldız |
Sana Şiirimsi Yazılar -SON-
Bildiği(m) den daha beter içimdeki sancı... Kanat çırpışları azalan bir kelebek gibi Gününü tamamlamış meleğim. Derdine yanar halde ellerime kalanlardan Süzmekteyim kalıntılarını kanatlarımdan... Adımların uzaklaşırken fikrimin mahalinden Her yer kör karanlık gece gibi; Görmüyorum Duymuyorum Korkuyorum... Yokluğun iç yanımı soğutuyor çokca Üşüyorum... Bildiği(n) den daha beter içimdeki yangın Uzaklaşmadan git... Bir bunu diliyorum... Gülay Yıldız |
Sanadır Aşk
İçimdeki soru işaretlerini cümlemde anmazdım küçükken Bilmezdim sorgulama iyi, kötü, gerekli? Kalelerimi kaybettim bir bir Şimdi sevdam yenik, gözlerim siyahi *******i fezamda dolanıyor kahkaha sesleri Hepsi yakınımdalar, geçişleri teğet. Yakalasam birini koynumda uyutsam, Isıtsam beklentili... Isınınca öğretir mi bana da gülümsemeyi? Serzenişim bir kedi mırıltısı gibi sana Ve gözyaşlarım sade birer yağmur damlası Oysa; Sensizliğin getirdiği acıya bir sevgiler var Yüreğim daha beter Gönlüm daha beter Sevdam daha beter Kansız damarlar gibi büzüşmüş hayatım Ellerim, gözlerim, dizlerim titrer... Esaretinin içinde kaybolmakta yüreğim Gittikçe bir kırmızı kan yığını kalan Son damla düştüğünde yere O noktaya konulacak anıtım; Yüreğinde yaşayacak kadar büyük Asırlarca anılacak kadar destansı Gidenin olacağım gözlerinden Bir çivi gibi yüreğinde olacak sevgim Düşmeyenin olacağım sözlerinden Gülay Yıldız |
Sen
Gözlerin birer hayalin yansıması artık Hayal bile değil… Ellerin sadece birer resim… Nefesinden çok rüzgarın beni delirten Gülümsemenden çok çakmak çakmak gözlerin Ilık, sevecen bir sevgi sözcüğü beklenen! Arsız küfürlerin ardından sana kalan kalıntılar değil… Senden bana kalanlar nefes oluyor bana Onlarla dolaşıyor damarlarımda kanım Adını bile bilmiyorsun bende Bilmemezlik değil bu; aklına bile gelmemezlik Sen! Sevginin her zerresini yaşamışlığında bitiriyorsun beni Bense daha önce yaşadıklarıma lanetlerle Gözyaşlarımda yaşıyorum seni… Gülay Yıldız |
Sen Gibi
Bir gece öylesine çarptı gözüme Gökyüzünün en parlak yıldızıydı Tıpkı sen gibi... O derin siyahın en deli ışığıydı Aynı sen gibi... Binlercesinin içinden göze çarpıyordu Senin gibi erişilmez, senin gibi mağrur... Elimi uzatsam yakalarım belki Belki çoktan içime işledi Aynen senin gibi... Gülay Yıldız |
Sen Sonrası Günlüğü -3-
Emrinde adımladığım patika Ve yolun sonundaki uçurumdu sevda. Sınırından geçiyorum hayatımın Katliamsız ve tedirgin… Ölüme karşı çekilmiş bir kılıçtın, Kılıçtan keskin çıktı aşkın. Sona yaklaşmak gibi yanaşmak sana Ait sözcükleri 'dağarcığımdan' alıp sallandırıyorum bir 'darağacında'! Haziran - Temmuz 2006 Gülay Yıldız |
Sen Sonrası Günlüğü -2-
Suçladığın her bir dokunuş “benimdir” demek değildi… İçime kadar işleyen sıcaklığınla “seninim” demekti… Gökyüzü şahit kendimi tüketiyorum! Ben bilirken bana aitsizliği Başka gözler ait sansa ne olur Sanmasa ne! Kum tanelerini, sevda falında eliyorum. Her “sevmiyor”da tekrar baştan alıyorum. Tuz buz olmuş kalbimi kuma katıyorum. Sonra defalarca gözyaşımı damıtıyorum. Uyuyorsun; Tek bir aşka ait sözcüğü duymuyorsun. Bilmiyorsun; Akan her damlada, senliği dalgalara katıyorsun, Sevdanı ise lanetli yakamozuna Mitos’un… Temmuz 2006, B.A Gülay Yıldız |
Sen Sonrası Günlüğü -4-
Büyülü duaların mırıldandığı anda Kara fikirli bir ihanetin esiriydin. Farkında mıydın bilmem ama Gözyaşlarım akarken hayatından Sevdiklerimi ellerinle tükettin. İsminle bir anlamdasın; Geçmişi söküp hortumlarla Günüme boşaltıyorsun gökyüzünden Senin afetinle başım dönüyor Yeniden aşka gömülüyor bedenim Onca ışıksız günü aydınlatmıştım oysa. Ve hep son anısıydım acının. Arındıramadığın geçmişine Arınamayacak gelecekler katarken sen, İçim ürperdi çalan her müziğin sözlerinde! Bir ayna yansımasına takıldı gözlerim, Çektiğin acıyla bir yandı düşlerim… Temmuz 2006 B.A Gülay Yıldız |
Sen Sonrası Günlüğü -5-
Ne desem satırlara sığmaz. Sen dolansan da başka aşk damarlarında, Senden uzakta günüm olmaz. Yabancı gözlerin haramında, Fikrim başka fikre değmez. Belki de kendinden uzak kaldın. Gardiyanıyken tarifsiz aşkımın, Katledeni oldu adın. Sayılıyken zaman ayrı tuttun kendinden, Her şeyinle her şeyimi terketmiş aklın. Temmuz 2006 03:15 Gülay Yıldız |
Seni Seviyorum
Yaşama arzumsun sen bunu biliyorsun ******* boyunca gözyaşımda dolusun Gözyaşım aktıkça kanıma işliyorsun Sesin kulağımda fısıltı gibi şimdi Karanlık bir ufka yolluyorsun beni Gidiyorum sırf sen istiyorsun diye Anla beni 'SEN' diye haykırmak istiyorum Duy beni, 'SENİ SEVİYORUM' (Eylül 1996) Gülay Yıldız |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:00 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.