![]() |
Elveda
Birleştiği gibi ayrılır eller Aynı heyecanla aynı temasla Gönüller sükûtun nabzını dinler Bir bakış, yaşlı gözlerde elveda Zaman yutup geçer hayallerini Yok eder karanlığın sensizliğini Dost eder bir anda sana gölgeni Fısıldar kulağına sana elveda. Cengiz Süslü |
Emir (Eş ve Yaşam)
Ey yüce Rab'bim, emretmişsin 'Evlen'in' Dört duvar arasında, çoluk çocuk evlenin Bilmezler ki amacı, Fatih edasındalar, Kavanozda balığın, derya sevdasındalar. Sormuştum: Adresi ne? Dedi karakol ardı... Sakarya caddesinde, cadde ardında kaldı. Dedim ki; kimlerdendir? Soyu, sopu eftal mi? Dedi; Kalbin samimi, düşüncen çok mu ciddi? Dedim; yaprak bir nefes rüzgarla savrulur ya.. Benim kalbim inanın rüzgarsız kavrulur da, Söyleyemem derdimi anlatamam halimi... Onun aşkı gül bahçesi sığmıyor dünyalara. Güldü bütün dostlarım. Dediler oğlum olmaz, Çoluk, çocuk, evlilik karanfil böyle solmaz. Dedim; yazılmış sevda, çizgi çizgi alnıma. Onu inkar etmekse sanki isyan Allah'a. Kalbimde ateşten kor, ateşi yakan ateş, Sevdam ateşten üstün, çiçek bahçesine eş Beynimse esrar çekmiş, işte size esrarkeş, Yokluğu gergef işler gelde yaralarımı deş. Nakış, nakış işlenmiş kalbim senin sevginle, Sana dev gelen neyse, benim gönlümde cüce. Bütün kışlar yaşandı iyi veya kötüce, Baharları bıraktık, kaldık beyaz perdede. Su bile akar gider, esas manaya doğru. Küçük bir dere aktı, koca denizi boğdu. Boğulan deniz sakin, sende neden bu hiddet? İnan mutlu olurdun, sabretseydin bir müddet. Kilim desenden maden içinde iplik tel tel, Gönüldeki kilimin ipliğinde coşan sel. Beyin küflenmiş maden, eş, olmuşsa garip el, Nasıl dayanır yüke, nasıl dayanır bu bel. Duyduğum sevgim sana inan ta maveradan Uyuduğum şehirde ses geliyor ormandan. Dedim ki! ne karmaşa bu ses nedir? Uzaktan Dediler bu ses senin. Haykırışın tabuttan Rafa kaldırın rafa, kibirle, bencilliği. Sizi mahkum etmiş bak çağdaşlık dürtüleri Çağdaş olmak fezaya adam göndermek ise, Sökün tüm mezarları, kaldırın ölüleri. Ey mahremin örtüsü, mahremi örten perde! .. Gördüm ki baştan başa büründün sıcak terle. Sarmışsın yine onun tenini ipeklerle, Sana minnet borçluyum saygı ve sevgilerle. Örtün,yarimi örtün,bez, bulut mana, yaprak, Elbet birgün onu da kabul edecek toprak Rab'bim yarim manaya olmasın kör bir bıçak Ona manada kapı sen açarsın, sen ancak. Ne ileri ne geri durmuşum durulmuşum, Toz,toprak cümbüşünde habire savrulmuşum. Camlarda aksetmişim, camlarda kurulmuşum, Endam diye cismine bakıpta yoğrulmuşum. Sular sessiz akar ya, bir ahenk bir şırıltı. Sevgiden önce saygı olmazsa olur kaygı. Yuvanız size mapus, yuvanız size yargı Orda olmayan saygı olur yüreğe kargı. Kadını kadın gibi düşünmek mabedimde Varlığını hissetmek kapımda penceremde. Ölçüsü bana ölçü onuru ta kalbimde... Keskin bıçak darbesi ar yoksa sözlerinde. Bak gönlüme çırpınır, kah ürperir, kah çağlar. Sende saygı olmayan kalbinde pasa ağlar Birgün gelir sabır biter düğümlenirse yollar, Ne kardeş seni dinler,ne ana sana ağlar. Huyların değişipte dönüşse iyi huya, Seni alıp gömülsem çok derin bir uykuya. Bir daha uyanmasak, kırgınlığı görmesek, Nostalji deyip tekrar gerilere dönmesek. Kaç kere boş odada hıçkırıkla ağladın? Karanlık avlularda umuda bel bağladın. Kaç kare sönen ışık sana mum yaktırdı ki..? Düştüğün bu gafletten kim seni kurtardı ki. Ne farkı var yosun tutmuş bir kayadan derimin? Alnımda, çizgi,çizgi imzası kaderimin. Sanki tahta atlarla seferlerden geçmişim, Yudum,yudum kaderimin esrarını içmişim. Hamamlarda arınmak, içindeki şaheser. Eşe eş olmak bilin Cennette kutlu kevser. Yüzündeki tebessüm dünya malına değer, O gülümseme ki bütün meleklere baş eğer. Rab'bim sitemimi ne olur isyan sanma, Bu da isyankar kulum deyip adımı anma. Yarimden uzaktayım beni birazcık anla,... Ruhumdan uzaklaşmış gibiyim beni sanma. Çekip kılıcı belden göklere nara attım, Yıpratılmış gururuma buluttan perde yaptım. Allah'ım sen bilirsin çivilenmiş ruhumu, Günahlar işlesemde sadece sana taptım. Medet Yarab'bim medet, büyüyen guruma. Zıpkın girdi bil bunu ulaşılmaz onuruma. Sanki taprak çöktü de engel oldu yoluma. Senden başka medet yok bilki benim sonuma. Yeter. Kalbimden coşan sellere engel olun, Allah'tan sonra gelen onuruna bir kulum. Cehenneme götürsede beni büyük onurum, Bir Allah benim sonum,birde büyük gururum. Harf, hece ve cümleler bize ait değil ki,... Varlıkta ve yoklukta O herşeyin sahibi. Derdi, zevki, sevdayı vermiş bize Allah'ım, Herşeyi sunmuş bize bizlerse emanetçi. Ne acı insanlığın özündeki kalabalık, Sırf ana olmak için, ana olmak ahmaklık. Eşine eş olmayan, çocuğada düş olur, O düşler deryasında peri perişan olur. Ben eşime sadığım, sadığım ilmimde var. Sadakati badende düşünen ey günahkar. Onun yokluğu sana olmuşsa birazcık kar, Kalpte, gözde, beyinde anladım ihanet var. Her akşam perilerle seni konuşuyorum, Yalnızlık korkum oldu, onlarla yatıyorum. Gerçekler,yavaş,yavaş senin korkun olacak, Gündüzlerin huzursuz gecen kabus dolacak. Rakamlarla oynayıp alemde dört nalayız. Kah sarayda paşayız, kah çobana abayız, Kudreti düşünmeyen anayız ve babayız. Kendi derdinden korkan dertli ve biçareyiz. Farzedin çiğ tanesiyim beni öyle anlayın, Dokunursanız yokum, dokunmazsanız varım. Bir nefes kadar yakın samimiyette kalın. Hassas bir varlıktayım, hassas bir yokluktayım. Cengiz Süslü |
Erdem!
Kaideler sarsılmış,yörünge çatal ağaç Hani sistemde düzen, hangi dengede dünya... Göbekler balkon saçak nefislerse hepten aç, Şükür zindanda mahküm kanaat oldu rüya. Git gide küçülüyor dünya kendi kendine, Sığmaz oldu insanlık bakışlar gökyüzüne. Gıcırdayan kağnının çabası olmak füze, Gittikce eskimekte,gittikçe küçülmekte Bir ilki kurcalayın,birde sonu düşünün Herkes hazıra kondu kim sahibi bugünün Bencillik; Hem kibirin, hem kardeşi ölümün Ölüm selam verince kıymeti yok sözünün Bir asansör ki sessiz yukarı tırmanmakta Tekerlekler raylarda beyin tırmalamakta Hayatın her katında biraz duraklamakta Geçen katlara bakıp burukça vahlanmakta Cengiz Süslü |
Esir..
Bir karagözlünün esiri oldum, Aldı beni vurdu yerden yerlere, Gönlüme taht kurdu fermanlar yazdi. Ruhum şimdi karanlık mahzenlerde Acı verir bu sevdalar gönlüme. Zincir vurdu insaf etmez acımaz. Eşim dostum gülüp geçti halime. Gün ışığı görmez şu garip gönlüm, Sevda diye bir mezara koydular. Üzerime kuru güller diktiler. Çok zamandIr gönül sevdalanmazdı. Kader bana böyle şeyler yapmazdı, O kara gözlüye aklım takıldi kaldı. Beni avutmayin deli sevdalar, Bu teselli bana az gelir dostlar. Cengiz Süslü |
Esmerim
Bir öpücük ver bana Küçük olmasın. Yaklaştır dudaklarını, Nefesin hasret koksun, Arzularım kabarsın, Hatıralar canlansın. Kapatma gözlerini Kalbine gireyim, Yanan yüreğinin Ateşiyle külleneyim, Ellerimi tut hadi! Öyle sıkki, Parmaklarımın acısını hissedeyim. Yüreğini aç bana esmerim. Bütün korkularını sileyim. Sonra bensizliğe kaç ay Dayanacağını tahmin edeyim. Bir yılda unutulurmu bu sevgi, Vefasızlığına güleyim. Dur dur ben seni öpeyim. Yaşamadığın sevgiyi, Anlayamadığın hasreti Ben sana öğreteyim. Esmerim Sonra sende bana boş çerçevede Hayatı yaşamayı öğret. Duygusuzluğu, duyarsızlığı öğret. Belki kolay olur herşey. Öldür bütün duygularımı, Kır bütün direncimi. Artıyı eksi yap esmerim. Sana daha yakın olayım. Artık beni sonsuza dek Unutamayacağına inanayım Tamammı esmerim. Cengiz Süslü |
Estağfurullah....
Ol kelam ağzımdan çıktı fitürsuz Estağfurullah! Estağfurullah! Hoş görün dergaha girdim destursuz Estağfurullah! Estağfurullah! Gayretim ben gibi oldu uslupsuz Estağfurullah… Estağfurullah… Müstahak halime gayret sonuçsuz Estağfurullah… Estağfurullah… Yaşıma başıma uymadı bu fes Estağfurullah! Estağfurullah! Yanmadan pişmeden arzettim nesef Estağfurullah… Estağfurullah… Dur dendi aşk için erken bu heves Estağfurullah… Estağfurullah… Kula kul aşk değil ateşten kafes Estağfurullah! Estağfurullah! Hak yolu meşakkat,Hak yolu şevkat Estağfurullah… Estağfurullah… Sabırla inanmak yüksek sadakat Estağfurullah… Estağfurullah… İlimsiz imandan umulmaz takat Estağfurullah… Estağfurullah… Sultana hicrette bütün mahlukat Estağfurullah… Estağfurullah… Cengiz Süslü |
Eş
Ne ana dinler beni,ne baba,ne de kadeş, Hepside birbirine eş hepside birbirine eş Bende bir yar istedim,bana olacaktı eş Kendi kendime eş,kendi kendime eş. Cengiz Süslü |
Eve Gittiler
Her gece yırtılır semada perde Manga,manga iner melekler yere Açılan ellere saf gönüllere Şefaat yazılır bitmez kalemle Rahmet damlaları kiri arıtır Şimdi olmayanı şimdi yaratır Geceyi ağartır günü karartır Tek ‘Zanaatkar’ ol kudretiyle Yıpranır zamanla en sert cisimler Sararır resimler,ağarır renkler Bir dönem gençtiler şimdi antikler Gurbet bittiğinde eve gittiler Cengiz Süslü |
Evime dönüyorum
Bayat bir günün kokuşmuş bitiminde Yokluğunla başbaşa dönüyorum evime Açıyorum kapımı onca sessizliğimle Yokluğunla başbaşa giriyorum evime Üç gün yokluğunda kırk yıllık bekar evi Eşyalar bile mahzun oynarlar derbederi Boş duvarlar seslenir; Hoş geldin ey efendi Hoş gelmedim diyorum yokluğunda evime Toz toprak cirit oynar görünmeyen atlarla Bir nâra o duvarda, bir çığlık bu duvarda Kokun sinmiş halıya, koltuğa, havlulara Onlarda buluyorum seni bu gün evimde Sual, sual üstüne cevap vermek imkansız Her suale cevap vermekte anlamsız Haydi gel barışalım kavgasız ve de şartsız Bitsin bu kin, bu nefret bundan sonra evimde. Cengiz Süslü |
Ey Aşk Diye Yandığım
Ey aşk diye yandığım Rüyasına daldığım Ölesiye taptığım Taş kalpli zalim kadın İnsafsızlar kervanı Vicdansızlar dergahı Kötülük karargahı Sardı dört yandan beni Sen tüm umutlarımın Kör bıçaklı kasabı Boş kalan kollarımın Başı önde ayıbı Ellerin başka elde Dudağın başka tende Hayallerin meçhulde Hep yalanla dolacak Mademki gidecektin Beni terk edecektin Başka aşk seçecektin Niye oldun benimle Diyelim ki sevmedin Bana gönül vermedin Aşkı hiç düşünmedin Neden seninim dedin Git istiyorsan haydi Bir daha dönme geri Teninin sıcak teri Yaksın başka birini Bir gün kırık umutlar Sana göz kırptıracak Kış kapını çalacak Geçip gidecek bahar Duvardaki aynalar Bir, bir kırılacaklar Rüya bitecek birden Gerçekler doğacaklar Sakın geriye dönme Bir daha beni görme Yüz yüze gel gerçekle Sonsuza dek çek ölme. Cengiz Süslü |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.