![]() |
Tuş
Yine tuş ettin beni Ne sporu bu yaptığın? Kar topu gibi yuvarladın Hangi dünya bu yarattığın? Kemal Çakır |
Umutsuzluğun Yenilgisi
Mavi göklerin serin yalnızlığı var gözlerinde Üşüyor ve korkuyorsun Yıldız yıldız düşse de aklının ambarlarına umut Umutsuzluk yağıyor sözlerinde Sağanak sağanak, durduramıyorsun. Umutsuzluğa düşmek için sebep arama: İster hızlı ve bulanık aksın dereler Kapkara baksın deniz İsterse kırıp yıksın rüzgarlar Bağı bahçeyi Yas tutsun bülbüller. İster kuşkulu baksın yıldızlar Gözlerinin önündeki aydınlığa İsterse haksız haklı olsun bir ara Önemi yok Onca haklının yanında. Umutsuzluğa teslim olma sakın; O temiz, dürüst duygularınla Zafere hazırlan! Kısa sürede onu bozguna uğrat, Hem de tek bir vuruşla... Sonra, sonra duyacaksın ki! Mutluluğun sesi ulu orta yankılanmakta Kemal Çakır |
Unut Gitsin
Unut bu aşkı, Unut gitsin. Kurut gözlerindeki yaşı, Kurut bitsin. Sen alışıksın acılara Boş ver bu da eklensin. Mazi eyle yaşanan her şeyi Özlemle yad edilsin. Kemal Çakır |
Utanma Çocuk
Utanma Çocuk Utanma çocuk! Eğip başını yere Gizleme boncuk mavisi bakışlarını Kapılma çaresizlik düşüncelerine. Güçlü düşüncelerle Aydınlık geleceğimiz için yürü; Bakma Yollarda kar var, çamur var! Adımlarında ezilsin tüm küçülmüşlük, Sen geleceğimiz, Sen umudumuzsun çocuk. Utanma çocuk! Eğip başını yere Gizleme boncuk mavisi bakışlarını Kapılma çaresizlik düşüncelerine. Gök yüzü titremeli sesinden Yıldızlar peşin sıra gelmeli; Rüzgarı arkadaş Doğruluğu, cesareti yoldaş seçmelisin; Herkes övgüyle söz etmeli gelişinden. Utanma çocuk Utanma! Sen geleceğimiz Sen umudumuzsun. Utanma çocuk, Utanma! ! ! ! ... Kemal Çakır |
Vakit Yetersiz
Çekmekle bitse dünyanın kahrı İnanın ki çekip bitireceğim. Ama Yine hep biliriz ki Yetmiyor buna insanın Ne vakti, ne dayanma azmi. Kemal Çakır |
Uyuyan Güzel
Bak bahçede güller, Ağaçlarda kuşlar, Gökte bulut, yerde ona hasret var. Ama sen hala uykudasın. Umut katmer- katmer toprakta, Sevgi yumak -yumak gönlümde. Dışarıda yağmur yağmakta Ama sen hala uykudasın. Yemyeşil vadi, masmavi göl, Gölde alabalık, Mangalda köz hazır. Çiçek, kuş, sevgi, umut, yağmur, balık! Ama sen hala uykudasın. Kemal Çakır |
Vasiyet - 1 -
- 1 - Ölürsem bir gün ansızın! Sevdiğime doymadan Beni o aleme öylece atın Soymadan yıkamadan. Hiç bir çiçek istemem Ne tabutuma, ne mezarıma Sakın rol yapıp ağlamayın, Gülün, kahkahalar atın Ama, yine de fazla abartmayın. Ölürsem bir gün ansızın Sevdiğime doymadan Beni şiirlerimle gömün İyi-kötü diye ayırmadan. Ölürsem bir gün ansızın Sevdiğime doymadan Bana onu getirin Hırpalamadan, yormadan Sonra hep birlikte çekip gidin En ufak bir şey sormadan. Sonrası günlerde sizden dileğim Yanımdan türkü söyleyerek geçin İsterseniz içki de için Hatta, içinizden gelirse küfür de edin Ama sakın bana duyurmayın. Kemal Çakır |
Y a n ı l g ı
Seni sevdiğimi sandım yıllar boyu bir zamanlar. Oysa, hiç sevmediğimi ortaya koydu aradan geçen uzun yıllar. Kemal Çakır |
Vurun Beni
Hani unutulurdu, unutulur diyordunuz! Mehtapta oluşan heyecan dolu fısıltı Grubun oluşturduğu bakırsı renkteki O yüz; Heyecan fırtınasında savrulan Kalp atışlarının eşşiz sesi, Sevgilinin gözlerinde açan mavi çiçekler Ve daha neler neler... Hani unutulurdu, unutulur diyordunuz! ? Unutulmuyor, unutulmuyor Unutamadım nedense Kandırdınız beni. Unutamadım, ama unutuldum Hem de akşamı aydınlatan bakışlarının, Yıllarca kurumayacağını sandığım O ıslak öpüşlerinin kararlılığında unutuldum. Güneşsi duygular kendine ihanet edip Gecenin belirsizliğine sığındılar. Siz de unutun beni. Bitti aşk adına esen deli poyraz Sustu kafesteki kuş Renk değiştirdi gökyüzü, çiçekler Ateş, su... her şey. Bundan böyle; Sevdanın yılgın rüzgarı Kaderin oyuncağı Vefasızlığın yiyip bitirdiği birisi; Coşkun bir baharın hüzünlü bülbülü Kurumaya yüz tutmuş çağlayanın Son gözyaşları, Ölümle pençeleşen aslanın Sineğe mağlubiyeti Ve yılkı atın beklentisindeki ürperti olarak Görün beni. Oysa; Zafer naraları atmıştım Gönül meydanımda ansızın başlayıp Erişilmezliğiyle yüceldiğim O aşk savaşını kazandığım zaman. Yer gök mutlu idi, Aşkın kılıç sesleri ile çınlıyordu Gönül sarayım. İşgale uğramıştım ama, memnundum. Çünkü bu yenilgi değil Galibiyetin ta kendisiydi Geç kalmış olsanız da yok önemi Kutlayın beni. Damla damla başlayıp, Sağanak sağanak yağmıştı sevgi Gönül bahçemin çatlamış toprağına. Filizlendi, büyüdü, çiçek açtı, coştu! Her şeyin karesini yaşıyordum artık Çılgın gibi. Ama aradan çok zaman geçmedi Esti bir sam yeli, bitirdi her şeyi. Şimdi mi? Yenilmiş yorgun bir savaşçıyım artık V u r u n b e n i! . Kemal Çakır |
Yalnız Sana
Bakmak yalnızca sana Sana bakmak usanmaksızın Her anı seninle yaşamak Başka birine ihtiyaç duymaksızın Dokunmak yalnızca sana Sana dokunmak durmaksızın En güzel hazları almak Başka bir haz aramaksızın. Koşmak yalnızca sana Sana koşmak yol sormaksızın Yorulup dizlerinde uyumak Ölünceye kadar hiç uyanmaksızın, Esmek yalnızca sana Sana esmek yakıp yıkmaksızın Saçlarını dalga dalga savurmak Bir telini bile koparmaksızın. Yazmak yalnızca sana Sana yazmak hiç nokta koymaksızın Sonra da okumak ömür boyunca Bir satırını bile atlamaksızın. Kemal Çakır |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:02 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.