![]() |
Dönüş
ruhum mu adımlarımda adımlarım mı ruhumda atıyor. bedenim kuş kanadında uçuyor zirveden zirveye adımlar atılsada ölümüne ne mutlu eder seni; başarma hazzı ile geri dönmekten öte. 31.07.2006-ant-dönüş. Nazan İzmirli |
Duy ^^^^^^
sessizce geldin......... sessizce gidiyorsun......... sessizliğine gömülüyorum......... sensizliğin.................................... sessizliğin sesini dinliyorum... sen diye...................................... duy............................................... . sessizliğimdeki serzenişleri.... duy............................................... . dinle............................................. . 07.02.2006-antalya Nazan İzmirli |
Duyuyormusun-1
dolunayda işlerim seni, yakomazlara şiir gibi ıslak saçlarımı okşayan rüzgarla, dalgalarla sevişen martıların kanatlarında.............. özlem çığlıklarım var duyuyormusun............................... Nazan İzmirli-06.05.2005-antalya Nazan İzmirli |
Duyuyormusun
Duyuyormusun Dökemediğim Gösteremediğim Gizleyemediğim Aşkımın gözyaşlarını Doğanın dili Sesi anlatıyor beni İçinden geldiği gibi; Sağnaklar Dolular Fırtınalar koparıyor Çatıları çöküyor yüreğimin Duyuyormusun................... Nazan İzmirli-14.02.2005-antalya Nazan İzmirli |
Dünya
varlıkla yokluk arasında sıkışmış dünya...... akla kara arasında gidip geliyorum. bir uzun, bir kısa yol yılan kıvraklığında ulaşıyor anlamsız şehrin ışıklarına gün, kan revan içinde terkederken şehri akşam alacası hüznü çökmüş omuzlarıma yasa bürünür şehir o anda tek tük yanan lambalar teselli arar boş odalarda Nazan İzmirli-15.10.2005-antalya dünya......... varla yok arasında Nazan İzmirli |
Düş
dışında kalan içindeki düş...! dışında kalan içselliği düşün...! dıştan içe, içten dışa cam bir balon düşünce...! düş kırılır sırrını sürmeyince...! 17.04.06-ant-düş- |
Düşler
Düşlerimdesin gündüzleri Masmavi engin sularda ve ardından Yükselen masmavi gökyüzünde Ufuklarda buluşuruz seninle Beni sular çeker,dalgalar bırakmaz Seni gökyüzü çeker,yıldızlar bırakmaz İstesekte kavuşamayız asla! Düşlerim dönüşür kabusa anında. Düşlerimdesin anbe an Yollara düşerim uğruna Korkusuzca tırmanırım zirvelere Oralarda kavuşur ellerimiz diye. Ansızın bir sis dalgası gelir Kaybederim seni,sesin çınlar kulaklarımda Beklerim sis dağılsın, eminim sen orada O ses sen mi, rüzgarın sesimi dokunamadığım Kar tepeleri gibi beyaz olan umutlarım Anında erir, yüreğimin atışıyla Boşalır gözlerimden yaşa dönüşür Düşlerimdesin artık sana kavuşamadıkça Bilinmeyen düşler düşler Bir öpücük,bir dokunuş,bir temas Bin umut,bir mutlu an için; Belki diye diye bekleyişler Gelir diye diye özleyişler Hepsi düşler düşler,düşler Sonsuz düşler.................... Nazan İzmirli-25.03.2005-antalya Nazan İzmirli |
Düşlerinle uyu
bırak düşlerini uykuya dalsın... göğsümdeki başın kalbimi çalsın... 17.01.2006-antalya Nazan İzmirli |
Düşün..!
düşün..! hissettiğin en derin acıyı, unutmanı; yüreğin kaç zamana yaydı. en tatlı acımsın. unutmak için; zaman istemediğim. yüreğimi zamansız zamanlara terk ettiğim. düşün..! 29.07.2006-ant-acı- Nazan İzmirli |
Düşünemiyorum İstanbul'u
gri siyah beyaz özlemlerimle oynaşır yürek kabartıları dokundukça sinsi dalgalara. sen sen gelirsin aklıma. boş bırakmadığın kalbim nefes nefese kalır yetişemem martı uçuşlarına. güvertedeyim, soğuk bir pazar sabahı asık suratlara inat gülümseyerek bakıyorum İstanbul'a. umutlar şehri; ne kadar seviyorsam seni, uzak tarihine yakın hissetsemde kendimi, gizlerinin içinde kaybolmak ürkütüyor beni. olmuyor, olmuyor işte! görüyorsun ki; her başlangıçta son da senden geçiyor yine! üşüyorum, yüzüm,parmaklarım,burnum üşüyor. uzağım, sıcağını istiyorum. tuz tadı dudaklarımda denizin nemi mi ne utanıyorum. görüyorum, donuk boş bakışlarım erenler üzerine yansıyor, İstanbul ışıldıyor. düşünüyorum, her martı hayatın ta kendisidir beyaz / gri / siyah, çırpınışları özgürce bir parça leş peşinde, sevimli, mutludur gagaları işte budur yaşamak. kalabalık, kalabalık ezerken içimi, sessizliğinde boğulmak kötü çok kötü. kalabalıkları severim sesli, kimsesiz boş düşünemiyorum İstanbul'u. 18.02.2007- istanbul Nazan İzmirli |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:01 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.