![]() |
Son Defa
Bu kış ne gün bitecek, ne gün gelecek bahar Ömrüm son bir kez daha görecekmi baharı? Çiçekleri özledim, pembe kurmak düşleri Ömrüm bitmeden son kez görecekmiyim seni? Bir gün geçmediki aklıma düşme, Ben toprağım sen yağmurum Gelde üstüme düşme. Nasıl ıslanmam sırılsıklam Aşkım neden bir bilmece? Ömrüme son bir defa çökmeden gece Seni görecekmiyim. Giyecekmisin gelinlik gibi saflığını üzerine Beyaz beyaz gelipte Saçlarınmı ağarmış diyesim gelsede; Diyemem. Ben ancak rüyalarda çıkabilirim karşına Ve ancak rüyalarda konuşabilirim sessiz sessiz Ardımda ne bir koku ne geçmişten bir iz. Soluğum bile kesilir; Bir bıçak yemişcesine sırtımdan Sen rahatsız olma diye soluğumdan. Bu son sefer, bu son liman Son limandan ayrılmadan Seni Görecekmiyim Hakan Şengün |
Şimdi Yoksun
Şimdi yoksun Uzağında otururken sahil ışıklarının Görünmesin diye içimdeki aç kalmış arzular Sesini duyarda kaçar diye umutlarım Uzağında kalıyorum hep deli dalgaların Kumsalla seviştiği yerlerden uzak Hakan Şengün |
Tutuksuzum Yalnız Sana
Kal bu gece yanımda gitme ihtiyacim var sana. uykusuzum düşünmekten düşlemektense yorgun. Müüebbet rüyalarda tutuksuzum yalnız sana. beni huzursuz eden, *******i kovsana masallar anlatsana. avutsana beni; yada uyutsana... Susma konuş bir şeyler söyle Muhtacım nefesinin sıcaklığına. Hazır uzanmışken kucağına Ninniler söyle; uyuyayım. Uzak yerleri anlat bana Uzaklara imreneyim. Gözlerini aç bana, orada kendimi bulup çekip alayım; anlattığın yerlere doğru yol alayım. Müüebbet rüyalarda tutuksuzum yalniz sana. beni huzursuz eden, *******i kovsana masallar anlatsana. avutsana beni; yada uyutsana... Hakan Şengün |
Uçamam
Sen bahar yağmurun da yıkarken saçlarını Ben iç geçirerek yağmuru kıskanırım Gün doğmadan çıkarım hayallerinden Sen görmesende beni Seninle ıslanırım. Sıcak nefesin değince tenime Çözülür dizlerim; Kaçamam Hasrete bu kadar yakınken zaman İçimden gelmiyor; Uçamam Hasretin korkutur bir anda Bakışın deler geçer içimde birşeyleri Bir fırtına başlar aniden Ve ben çıkamam Kalbimdeki sessiz limandan bu yüzden sevdaya yelken açamam. Mutluluk saati çalsada seni İçinden gelmiyor; Uçamam Ucamam kanatlarım ağır gelir bana Ucamam yaz biter de kış gelir sana Kim bulurda aşkı, geri verir bize Uçamam; Çünkü aşk zarrar verir bize Hakan Şengün |
Umutlarım Firari
Önce gurur terk etti Sonra sen Sonrasında akşam oldu zaten Uyumadım sabahına dek. Güneşin batışına Kaç sefer şahit olduki gözlerim Korkmadan diyebilsin ‘’ bende özlerim ‘’ diye Giden sevgiliye. Batışını özlesin, doğuşunu özlesin Sanki hala varmışcasına Yollarını gözlesin Taparken ay ışığına. Umutlar bedenimi *******i terk eder Karanlıkta kaçarlar. Nede olsa bedenimde tutuklu yaşar onlar. Peşlerinde arta kalan hasreti ve yokluğu Aydınlıkta alırlar bir çırpıda soluğu. Ben oldum olası hiç sevmedimki soğuğu Yinede inadına yalnız geçti soğuk günler Ve anlatmaya değmeyen klişe *******. Hakan Şengün |
Üzgünüm
Gidenlerin içinde Ardından ağladığım, Gidenlerin içinde Bir tek el salladığım aşkım Üzgünüm; Şimdi artık yürüdüğüm bütün yollar yokuş. Ne yanımda bir yoldaş, Ne de sıcak bir dokunuş. Kalıplaşmış hayatım da Birbirinden kopya çeker oldu her günüm Üzgünüm; Gözlerimde yorgunluğun verdiği uyku hali Gözlerimde yaş, gözümde telaş Anıların ardı sıra giderken yavaş yavaş Seni tutamadığım için gülüm Üzgünüm; Hakan Şengün |
Vazgeç Aşkımdan
Vazgeç gönül benden; sevme beni. Karlı dağlarla çevrili Bir yerde yaşıyorken ben Kuş olupta uçamazsın İmkansız vazgeç benden. Kalmadımı hayatında sevecek başka biri Kalmıdımı aşkına tapacak bir sevgili. Ben seni bildim bileli Bir ileri bir geri ardımdan. Kuş olsan uçamazsın, Vazgeç aşkımdan. Benim aşkım alaturka, tat vermez sana Benim aşkım hicaz okur, ve ağlatır yokluğumda Benim aşkım tek kişilik Zaten dar gelirken bana Şarkılarıma başlamadan Vazgeç aşkımdan. Hakan Şengün |
Yağmur Düşleri
Bir benmiyim ağlayan tek başıma! Yıldızlı *******de; yağmur düşleri altında Islandınmı hiç yüreğim? Söyle bende bileyim. Bir kuytu saçak altında Sol yanımdan vururken titrek bir ışık Gölgem uzayıp giderken karanlığa Dur gitme, diyebildinmi yüreğim? Söyle bileyim. Yıldızlar göz kırpıyordu nedensiz, Ayaklarım üşümüş, bedenim halsiz. Rüyalarda gördüğüm o yeri bilsem bile Gidemem, yürüyemem sensiz. Haydi kalk gidelim dedinmi hiç yüreğim? Söyle bileyim. O günün telaşında uyuya kalmış takvim Duvardaki yatağında. Vakit aynı gece vakti Hayallerimi oynattığım sıcak nefesim Isıtmak için çabalarken ellerimi Kopar şu takvim yapraklarını Diyebildinmi yüreğim? Söyle bileyim. Hakan Şengün |
Yarım Kalmış Sevda
Sen hep yarım kaldın bende Ne tam sevdim seni ölesiye Ne de sildim aklımdan Her defasında yolun orta yerinde kaldın Durupta alamadım seni. Her sabah yeni bir gündü başladığım Yasak aşklarım vardı bilirsin Korkmadan yaşadığım. Aşklarımla yaşlandığım günlerimde Sen yinede yarım kalabildin bende. Şimdi bir kış gününün alaca karanlık vakti Ruhum güne yalvarıyor, kal gitme diye. Karanlık ürkütüyor, karanlık titretiyor soğuğunda Sen konacaksın ya aklıma Gireceksin ya uyku tutmayan yatağıma Yarım bırakmak için hayalleri. Hep yarım kaldın bende Ben sende tam olamadım senin yüzünden Hakan Şengün |
Yerin Soğumadan
Bırakmam seni gidemezsin; Yine tutamayacağım kendimi Yine canım çekecek, Ve özleyeceğim seni. Tenimde kurumadan terin Her zaman sıcak kalmalı yerin yatağımda. Ah *******; Işıkları söndürürken gözlerinde Dudaklarında bekleyişim ateşin sönmesini Bir mumun titrek alevinde Seninle eriyerek. Ah *******; Yıldızların koynunda alamadan hevesimi Teninde solusam bir kez baharın nefesini. Doya doya çekemeden ciğerlerime Bırakmam bir yere Gidemezsin…… Sen yoksun diye, Yağmurlarmı küssün bana Yağmasın. Oysa bilirsin; Her düşen damlada aklıma sen gelirsin Çisi çisi, sağnak sağnak. Kovalayamam günleri yanımda sen olmadan Haydi dön yatağına Yerin soğumadan. Hakan Şengün |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:58 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.