![]() |
Ben Gibi Misiniz?
Sizler de ağlar mısınız Durup dururken sebepsiz? Yıldızlı *******de Ne olduğunu anlayamadığınız Bir sıkıntı duyar mısınız sizler de? Başınızı yastığa gömüp Düşünür müsünüz tatlı tatlı? Geceden koyu düşünceler Kafanızı yorar mı sizin de? Sizin de sevdikleriniz Elde edemedikleriniz Var mı benim gibi? Hayata küfreder misiniz Ümitsizliğe kapıldığınız anlar? İnsanlar,ey insanlar Aşk nedir bilir misiniz? |
Ben O Zaman...
Ben paramla insanım, Ben arabamla insanım, Ben aşklarımla insanım... ....... Diyenler bir gün de Ben insanım insanlığımla, Ben insanım karımla, Ben insanım umutlarımla Dedikleri gün ben de varım Dedikleri gün ben de onlarlanım... Alper Kürük |
Ben Şairim...
Gözlerimle kalemsiz aşkı yazabilenim Sessiz sesleri bir bir seçen, duyabilenim Ben şairim... Tanrı hep yaratırsa ben de hep üretirim Birçok sevginin köklerindedir terim Ben şairim... İnsanlar şu dünyada şen yaşasın isterim Hayâlimle buluşur rüyamda gerçeklerim Ben şairim... Alper Kürük |
Bencileyin
Garipliği bilebilmek için Aşık olmalı insan bencileyin, Yârin gezdiği yerleri Gezip durmalı bencileyin. Akıtabilmeli göz yaşlarını Yâr aklına geldikçe, Her gülen mes'ut mu ola? Gülüp durmalı bencileyin. Garipliği bilebilmek için Aşık olmalı insan bencileyin, Gezen aç kurda,uçan kuşa Yârini sormalı bencileyin... Alper Kürük |
Bendeki Sen...
Çiçek isimleri vermem Sana çiçeğim diyemem Hoyrat bazı el koparır... Sesin kuş sesinden şakrak Sevgin kaynaklardan berrak Kem bakan gözle bulanır... Çiçekler hoş renklerini Kuşlar ses âhenklerini Bildiklerinden nazlanır... Ne söylesen gider hoşa Senle hayat gitmez boşa Huzur içinde sonlanır... Alper Kürük |
Benden Herşeyini Sakınırsın
Nasıl ifrit olmayayım? Nasıl deli olmayayım ben? Saçlarını okşamak istesem Okşatmazsın Gider kuaföre teslim edersin başını. Elini elimin içine koy desem Çekinirsin,naz edersin Yabancınmışım gibi kaçarsın benden Ama manikürcüye Yumuk yumuk ellerini az mı oynattın? Bacakların güzel dedim Ben kötülük düşünmesem de Kötülük geldi içine Sıyrılan eteklerini hışımla Yüzüme kapı çarparcasına kapattın. Örttün. E...artık içimdeki şeytanı dürttün Yalan mı? Ayakkabı boyatırken Boyacıya bacaklarını uzattın... Alper Kürük |
Benim Dünyamda Gibilere Yer Yok
Bal yerine sevgiler doldurdum peteğine Nefretinle üstünü sıvadın çerçevenin, Gül yerine şiirler serpmiştim eteğine Çiğnediğin gönlümde ömrü bitti çimenin. 'Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok Bir yer ki sevenler,sevilenlerden eser yok.' Diye şarkılar çınlar oldu şimdi bu yerde, 'Sessiz Gemi'ler işler dönülmez seferlerde... Ben sana gibi diye benzetmeler yapamam Gibilerle sanal bir dünyacık yaratamam. İnsanlar için fâni bir tek bu dünya yeter Gerçeğe erişmek zor,sanal yaşamsa beter! Muhtaç etme ey Tanrı'm canımı şu tenime, Canı cana,teni tene ve başkalarına... Acılar dünde kalsın,uzamasın yarına Sevgiler götürülsün sonsuzluk diyarına... Alper Kürük |
Berrak Veya Flu
Sanma ki bu dünyada iyi insanlar bitmiş İyiler sindirilmiş,kötü istilâ etmiş. Bir yanda ölülerle yaşar fâni diriler Güneş hergün doğarken dünyaya günaydın der. Terazinin dengesi sabit,bozulmaz asla Ne kötüde bir eksik,ne iyide bir fazla... Dünyayı batırmayan bu çok hassas dengedir İyi - kötü arası ibre hep gider,gelir. İyiden bir eksiliş kötüyle tamamlanır İyiler kötü olur,kötüler de uslanır. Hüner iyilik kadar konumu korumaktır, Akın sonu karaysa,karanın sonu aktır. Böyle kurulmuş dünya ve böyle de dönecek, Gülenler ağlayacak,ağlayanlar gülecek. Gerçekçi ve dürüstün hayatı hep berraktır Flu yaşayanlarsa ahmak oğlu ahmaktır... Alper Kürük |
Beyaz
Beni beyaza bağlayan bağlar çok; Anamın sütü aktı. Kışın soğukluğundan üşüdüğümüz Kar da ak değil mi? Saçlarımız renkler içinden Beyazı seçmez mi Kendiliğinden? Ölüm acı olduğu halde Ölü evine keder dolduğu halde Onlar kara giyer de Ölene niçin giydirmezler? Evet,en son kılıf da beyaz... Talihim kara olsa da Çaresiz,üzülürüm biraz Hamdolsun ki yüzüm ak... Alper Kürük |
Beyinde Doğum...
Doğum sancılarıydı beynimde şimdi dindi Nur topu gibi derler güzel bir şiir indi... Yavruların tohumu çeşit çeşit atılır Kimisinde dert varsa kiminde neşe vardır. Her bir yaşanan olay beyinde iz bırakır Beyindir deyip geçme olaydan gebe kalır. Taşımak zor bu yükü gün gelip boşalacak İnsanda beyin varken ne doğumlar olacak... |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:52 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.