![]() |
İşleriniz Tıkırında
Mutluluktan oynarsınız Parmağınız şıkırında Fokur fokur kaynarsınız Göbeğiniz fıkırında İnsanları bölersiniz Seçip seçip elersiniz Halimize gülersiniz Dudağınız kıkırında Çoluk çocuk bir şey umar Boş tabağa ekmek banar Cayır cayır mutfak yanar Tercereler takırında Bunlar hep atıp tutuyor Vatandaşı uyutuyor Hep menfaat kar yatıyor Akıl ile fikirinde İlden ile geçersiniz Ülke ülke uçarsınız Paramızla içersiniz Kafanız hep çakırında Çıkar varsa koşarsınız Haddinizi aşarsınız Siz sarayda yaşarsınız Biz İtalyan çukurunda Herkezi yaratan Hak'tır Asla ayrım gayrım yoktur Gideceği yer toptaktır Zengininde fakirinde ALİ de ki, sizi inek Mide bulandıran sinek Şeyiniz şeyinize denk İşleriniz tıkırında. Ali Dilki |
İyilik Yaramaz İnsanoğluna
Boşuna çalışma didinme sakın İyilik yaramaz insanoğluna Arkadaşlık dostluk edinme sakın İyilik yaramaz insanoğluna Muhtaç olur birden ele düşersin Keriz derler dilden dile düşersin Sende acınacak hale düşersin İyilik yaramaz insanoğluna Bir bilseniz siz onların içini İnan kaçırırsın sende keçini Hiç boşuna yırtma nazik kıçını İyilik yaramaz insanoğluna Dünya olmuş çıkarların dünyası Çakalların sansarların dünyası İnsanların bozulmuş hep mayası İyilik yaramaz insanoğluna Unutmayın bu çağrımı sözümü Sonra kara çıkarırlar yüzünü Besleme kargayı oyar gözünü İyilik yaramaz insanoğluna Ne dostların yaraları var bende Sırtımdan geçinen sayısız günde Düşene bir tekme sen de vur sende İyilik yaramaz insanoğluna Belki de çok kötü ettiğim hitap Ne kimseyi yücelt ne kimseye tap En vefalı dostsa kitaptır kitap İyilik yaramaz insanoğluna Ali der ki, yine hıncım bastırdı Beni bu hayata dostlar küstürdü Pir Sulta'nı Hızır Paşa astırdı İyilik yaramaz insanoğluna |
İyilikten Maraz Doğar
Kime ekmek verdiysem dönüp bana taş attı Nankör silahlarıyla etrafımı kuşattı İyilikten maraz doğar demiş atalarımız Yapılan haksızlıklar gözlerimi yaşarttı. Ali Dilki |
Kadınlar Hamamı
Umrunuzda değil halk hep düşünün parayı Hergün açıyorsunuz vatandaşla arayı Siz hep birbirinizi çekiştiriyorsunuz Kadınlar hamamına çevirdiniz orayı. Ali Dilki |
Kadınları Bana Sorun
Kimi doğar güneş gibi Kimi yakar ateş gibi Kimi sadık bir eş gbi Kadınları bana sorun Bazıları açan çiçek Bazıları bir kelebek Bazıları sanki bebek Kadınları bana sorun Burcu burcu kokanı var Hayatından bıkanı var Akrep gibi sokanı var Kadınları bana sorun Kötüleri kınıyorum Düzelecek sanıyorum Çok çok iyi tanıyorum Kadınları bana sorun. Ali Dilki |
Kalay Mustafa
Görmedim simanda nokta bir ışık Senin her işinin sonu karışık Yüzü aştı çöpe attığın kaşık Sorunlu Mustafa olay Mustafa Aylarca beleşten hep yiyip içtin Hergün yamaladın ırzına geçtin ''Bekçi Mürteza'yı' sen çoktan geçtin Senin için her şey kolay Mustafa Bir süre amirler seni çok tuttu Attığın yalanı yuttu da yuttu Vallahi rahatlık kıçına battı Hiç dayanamadın üç ay Mustafa Sanma sana kimse bir şans diliyor Yaptığın oyunu herkez biliyor Şimdi insanları yüzü gülüyor Ardından çekiyor halay Mustafa Dinle beni dinle sözlerime bak Artık biliniyor kırdığın tabak Sonunda başında patladı kabak Toplumun içinde alay Mustafa ALİ der; personel nefret kusuyor Seni gıyabında asıp kesiyor Tüm herkez peşinden küfür basıyor Tonlaca yiyiyosun Kalay Mustafa. Ali Dilki |
Kalbimi Kırıyorsun
Ufak bir suçu bile Yüzüme vuruyorsun Anlamadım ne diye Kalbimi kırıyorsun Bazen yüceltip göğe Bazen indirip yere Bazen göz göre göre Kalbimi kırıyorsun Çözemedim seni ben Değişiyorsun birden Neden sevdiğim neden Kalbimi kırıyorsun Öldürmek mi maksadın? Niye bunca inadın Niçin sevdiğim kadın? Kalbimi kırıyorsun. Ali Dilki |
Kanı Bozuk
Ondan asla adam olmaz Karekteri geni bozuk O suratı birgün gülmez Nokta nokta beni bozuk Hep o kapar büyük payı Hergün içer kaçak çayı Görülmemiş böyle ayı Yattığı yer ini bozuk Kinle dolu beyni usu İşi gücü tuzak pusu Kancık erkek ******su Kafasında cini bozuk Asla olmaz baltaya sap Ağzı bozuk bilmez hitap Tanımıyor Allah kitap İman ile dini bozuk Bu şekide böyle gitmez Bastığı yerde ot bitmez Ölse toprek kabul etmez Yattığı yer sini bozuk Hayvanoğlu baba hariç Ölüsünü kaldırmaz vinç Kalıbına bakmayın hiç Boyu posu eni bozuk Kırk tilki var kafasında Hep zevkinde sefasında Söylerim her defasında Her yeri her yanı bozuk Çok suludur çok taşkındır Hem utanmaz hem pişkindir Uçkuruna çok düşkindür Tüm giydiği donu bozuk Hiç imana yola gelmez Kimse onu iyi bilmez Karısıda kefil olmaz Çünkü adı sanı bozuk Hiç görmemiş medeniyet İnsanlığa vermez kıymet Nasıl yaşar böyle hayret Geleceği sonu bozuk ALİ der ki, biz düşmanı kadın, gelin, kız düşmanı Seni zalim ırz düşmanı Kanı bozuk, kanı bozuk. Ali Dilki |
Kanser
Ben ne yavşak ne bitlerle savaştım Bir tek seni yenemedim, nedense Ben ne çakal ne itlerle savaştım Bir tek seni yenemedim, nedense Beni dertten derde salıp götürdün Gençliğimi erken çalıp götürdün Anamı babamı alıp götürdün Bir tek seni yenemedim, nedense Tuttuğumu meydanlarda savurdum Çoklarını parmağımda çevirdim Nice pehlivanı yendim devirdim Bir tek seni yenemedim, nedense ALİ der; ne yazık bu dünya darmış Bedenimi kanser virüsü sarmış Ne güçlü kuvvetli bileğin varmış Bir tek seni yenemedim, nedense. Ali Dilki |
Kardeş İstiyorum (Çocuk Şiiri)
Anne baba beni duyuın Bende kardeş istiyorum Tek başına olmaz oyun Bende kardeş istiyorum Kuşlar bile yalnız değil Taşlar bile yalnız değil Dişler bile yalnız değil Bende kardeş istiyorum. Ali Dilki |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:19 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.