![]() |
Şiirlerimle
Sayısız dertlerim üst üste binmiş, Kördüğümleri çözüyorum şiirlerimle. Şairler hep menfaate yenilmiş, Nefsimi bağlıyorum şiirlerimle. Nefsimi bağlıyorum çünkü kudurmuş, Bir toz misali her yöne savrulmuş, Mevleviler gibi dönmüş durmuş, Dergahımı arıyorum şiirlerimle. Arıyorum çünkü bedenim yanıyor, Ben susuyorum şiirlerim coşuyor, Bektaşiyle Mevlana'yla yaşıyor, Onların kapısındayım şiirlerimle. Ne erenleri geçmek nede yarışmak, Benim derdim kendimle barışmak, YUNUS EMRE gibi MUHAMMED'e kavuşmak, Bu yolda ibadetim şiirlerimle. O çöllerde ben Bir Berrak Ummandayım, Yaradana bel bağladım yolundayım, Ona giden yolun başındayım, El pençe divan durdum şiirlerimle. |
Simav Akşamında
Bak bu akşam bir başka Simav'ın havası, Sanki seni bana getirecekmişcesine. Ilgıt ılgıt kokuyor KARŞIYAKA'sı, Sanki seni anlatıyor her esişinde. Biliyorum sen yoksun yanımda, Biliyorum hiçbir zaman gelmeyeceksin. Ama inanki kokun yanımda. Elimi uzatsam tutacakmış gibisin, İşte ben böyleyim bu akşamda. Ne yapıyorsun diye sorasım geliyor, Uykularım kabus oldu gecemi bölüyor, Bedenim seni ararken yorgun düşüyor, Herşeyinle yaşıyorum bu akşamda. Sensizken böyleyim Simav akşamında. Ahh sevdiğim,içimde ateşin kaldıkça, Bu bekleyiş beni ızdıraba saldıkça, Gözlerimde bir damla yaş oldukça Seni arayacağım bu akşamda. Seni arayacağım Simav akşamında. |
Size Geliyorum
Kaç gün geçti bilmiyorum aradan, Yeni bir RAFET'le size geliyorum. Tek umudum beni yaradan, Yeni bir RAFET'le size geliyorum. Mertçe,yiğitçe yaşamak benim de hakkım, Karamsarlığı artık geride bıraktım, Gecemi gündüzüme kattım, Yeni bir RAFET'le size geliyorum. İdallerim umutlarım var yarınlardan, Bıktım beni korkutan karanlıklardan, Bir buket yaptım yüreğimdeki umutlardan, Yeni bir RAFET'le size geliyorum. Söyleyecek sözüm çok ancak, Değişikliğime zaman şahit olacak, Bu gençliğim şimdi şahlanacak, Yeni bir RAFET'le size geliyorum. |
Son Eserim
Hasret anlatılması zor bir isim, İnsanlık karanlıkta kalan tek resim, Beni düşünüp aynaya bak,eğer gülümsüyorsan İşte bu dünyadaki benim son eserim. |
Son Kez
Yol verdim aklımdaki karamsarlıklara, Yol verdim ölene dek. Şimdi mutluluk şarkıları söylüyorum, Hiç susmadan delice. Kimse bozamayacak kalbimi, Göremeyeceksiniz aklımı çeleni, Ben kendimin adamıyım. Ben karanlıklar düşmanıyım. Semalar rüzgarlı birgün geçirse, Ancak bana yetişir, Çünkü Ben mutluluk saçıyorum etrafa. Bundan sonra, Yolverdim artık karamsarlıklara, Yolverdim artık umutsuzluklara, Geleceğe nice umutlarım var. Birgün unutursam bu umutları Bir silah dayarım alnıma. Çünkü Oynayacağım son bir kozum var Şu kahrolası hayata. |
Söz Verir Misin
Yanıyorum her gün senin uğruna, Islak dudağından su verir misin? Bitiyorken o bakışlarında, Beni coşturmaya söz verir misin? Söylediğim her sözün kurbanıyken, Benim tesellim senin elindeyken, Heran herşeye seninle hazırken, Sende benimle olmaya söz verir misin? Suskunum söyleyecek söz bulamıyorum, Kalbim çarpıyor, seni seviyorum, Senin de beni sevdiğini biliyorum, Benim için gülmeye söz verir misin? Olur ya herşeyimiz tersine akıp, Dünyalarımızın ayrılmasına az zaman kalıp, Olur ya dağlar bizi birgün ayırıp, Yol keserse delmeye söz verir misin? Bir kurşun gibi gelirse hasret rüzgarı, Ayrılık getirirse soğuk fırtınaları, Yollar dikleşirse yolları Beraber aşmaya söz verir misin? RAFET diye seslendiğinde yanındayken, Olur ya bahtımız yazılırsa çok erken, Senin gözlerin bana ecelken, Azrail canımı alsa ölmeye söz verir misin? Benimle olmaya, benimle ölmeye söz verir misin? |
Su ve Sevgim
Sular akar azar azar, Mevlam bilmem neler yazar. Ben sana koşmak isterken, Kahpe felek kuyumu kazar. Suların akan yerinden, Yaralıyım ta derinden. Bir tatlı söz söyle, Bal aksın o dilinden. Suların durgun yanı, Gördün mü gülerken ağlayanı? Yüzüme bakma güleçtir, İçim yine savaş alanı. Sular akmasa da olur, Sen bir şeyler söyle ne olur, Konuştukça sen benimle, Dünya sanki cennet olur. Suyun üstüne seni yazdım, Adını kalbime kazdım, Bu şiiri yazmadan, Rahat uyuyamazdım. Sular akar inceden, Şunu söyliyeyim şiir bitmeden, Seni seviyor güzelim, Şu garip RAFET MADEN. |
Şüpheci Olma
Varlığının kıymetini biliyorum, Ne olur bir tanem şüpheci olma. Yuvamız için hergün çalışıyorum, Ne olursun sevgilim şüpheci olma. Hiçbirşey düşünmem inan, Hep o gözlerin hayalimde kalan, Hiçbir sözümde arama yalan, Ne olursun artık şüpheci olma. Hayalin hiç aklımdan çıkmaz, Seni sevmekten kalbim bıkmaz, Senden başkasına asla bakmaz, Ne olursun güzelim şüpheci olma. |
Şüpheci Olma
Varlığının kıymetini biliyorum, Ne olur bir tanem şüpheci olma. Yuvamız için hergün çalışıyorum, Ne olursun sevgilim şüpheci olma. Hiçbirşey düşünmem inan, Hep o gözlerin hayalimde kalan, Hiçbir sözümde arama yalan, Ne olursun artık şüpheci olma. Hayalin hiç aklımdan çıkmaz, Seni sevmekten kalbim bıkmaz, Senden başkasına asla bakmaz, Ne olursun güzelim şüpheci olma. |
Tokatlı Kürt İsmail
Dünyamı başıma yıkan o kara gün, Dostlarımın matemi var, düşmanlarımınsa düğün, Nasılda umutlarım yıkıldı bir anda, Nasılda vedasız gittin sen Tokat'a. O öldü dediler inanmak istemedim, Beynimden vuruldum avare gibi gezdim, Nâmı büyük TOKATLI KÜRT İSMAİL, Vedalaşabilseydik bu kadar üzülmezdim. Yıktın RAFET'i inanmadım inanamam, Hayalin gözümde silip atamam, Kim ne derse desin unutamam, Senin şarkıların şimdi ilaçtır bana, Nasılda gittin sen vedasız Tokat'a. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:44 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.