![]() |
Mani
Sen benim aşığım, ben senin delin. Ben senin aşığın, sen bahar gülüm. Dünyalara değer, bir tek saç telin. Sen benim aşığım, ben senin delin. Ben senin aşığın, sen bahar gülüm. Girmesin araya, elleri zalimin. Sen benim aşığım, ben senin delin. Ben senin aşığın, sen bahar gülüm. Güzel gözlerine aşık bülbülüm. Seni bulmuşum ki, vız gelir ölüm. Sen benim aşığım, ben senin delin. Ben senin aşığın, sen bahar gülüm… |
Marmara
Seni sesliyor Marmara, mehtaplı gecenin yakamozlarında. Can için çarpıyor kalbim dalgalarında... ............. Olmaz ki ama, can kız yazıyor bak sessiz ve nazlı süzülen teknenin iki yanında. Vallahi günahım yok, bırakmıyor yakamı. Seviyorum işte. Kaçarım yok, niyetim de, soracak olursan. |
Medet
Gurbet elin akşamları karanlık Güneş batar, çöker yine serinlik Kalleş olur buralarda yarenlik Uçan kuştan medet umar gözlerim. Aşk uğruna yollarına düşmüşüm Gece, gündüz vaylarıma dalmışım Bir başıma hallerime gülmüşüm Dost, düşmandan medet umar gözlerim. Ay karanlık, didelerim ağlıyor Bu yalnızlık yarelerim dağlıyor Ne ettiysem zalim gurbet salmıyor Yaratandan medet umar gözlerim. Deli diyorlar Engine, vız gelir Dost gülüşü inanılmaz haz gelir Devran döner, bahar olur yaz gelir Yağmurlardan medet umar gözlerim. |
Mehtiye-1
Benim deliliğim ebed ezeldir Seninle dost olmak inan güzeldir Sonbaharda düşen, sade gazeldir Gelincikler solmaz, unutma sakın Onlar ki, kırların yaban gülüdür Yüzleri her zaman güne dönüktür Hepsi de ayrı bir nazlı bebektir Gelincikler solmaz, unutma sakın Seyreyle dağları, yüzlercesi var Okşar usul usul, esen rüzgarlar Hele içlerinde bir tanesi var, İşte o solamaz, unutma sakın Ey dost, bu kelamı abdallığa ver Yanlışa düşüp te, üzülme sakın Engin bu alemde bir garip nefer Gelincik gülmeyi unutma sakın. |
Mehtiye-2
Sen benim tek aşkım, ilk heyecanım Gönlüme can veren damarda kanım Hayatta kıskandığım tek varlığım Yıllardır sensin gülüm, her zaman sen Canıma can kattın ilk günden beri Bırakamam asla ömrümün yari Güzeller içinde, sanki bir huri Bir ömür sensin gülüm, her zaman sen |
Mehtiye-3
Şu karanlık akşamlarda, Gönlüm ister seni, seni. Hele, hele *******de, Gönlüm ister seni, seni. O şen şakrak gülüşlerin, Deli mahzun bakışların, Güzel olur öpüşlerin, Gönlüm ister seni, seni. Engin diyor sensiz olmaz, Sen olmazsan bahar gelmez, Şu dağlarda kar erimez, Gönlüm ister seni, seni. |
Mehtiye-4
Adaların ışıkları, İstanbul’un aşıkları, Ne de güzel bağlar, o yar İpektendir kuşakları. İstanbul’un aşıkları, Baygın olur bakışları, Ne de güzel güler, o yar Kirazdandır dudakları. Baygın olur bakışları, İpek gibidir saçları, Ne de güzel tarar, o yar Gümüştendir tarakları. İpek gibidir saçları, Yaya benziyor kaşları, Ne de güzel söyler, o yar Gönüldendir şarkıları. Yaya benziyor kaşları, Ok misali kirpikleri, Ne de güzel çeker, o yar Mavidendir sürmeleri. Ok misali kirpikleri, İnci beyazı dişleri, Ne de güzel yakar, o yar Cennet’tendir ateşleri. |
Mehtiye-5
Öyle mutluyum ki, nasıl anlatsam? Kuş gibi havada geziyor gönlüm. Senin aşkın ile yıllar yaşasam, Hayata yeniden başlar bu ömrüm. Çocuklar gibi şen, neşe doluyum, Bil ki her anımda senle doluyum, Aşkından tutuşan garip deliyim, Sevdanın elinden divane gönlüm. Sevginle bir yuva yaptırdın bana, Cennetten bir parça tattırdın bana, Aşkın badesini tattırdın bana, İçtim ellerinden sarhoş bu gönlüm. |
Memur
Ne yazıdır, ne de tura Vallahi yok cepte para Bu yoksulluk bizde yara Bilmem ki kim kafa yora Oğlan diyor, baba para Hatun diyor, bende sıra Yine geldi zalim kira Bilmem ki kim kafa yora Memur Engin devlet ister Sofrasında et, süt ister Bu gidişle sana küser Bilmem ki kim kafa yora |
Menekşe
Sabahçıyım yine, yakmışım ateşimi, sigaralar, lokomotif misali, şişelerim var dizi, dizi, ama boş. (dolusunu görmedim…) Altım kum, önüm deniz. Melodim, çıtır, çıtır yanan tahtaların sesleri, misafirim, sokakların köpekleri, (gariban dostlarım) bir de, uçakların sesleri, (muhabbetin içine tabanca sıkar gibi) tesellisi, içlerinde güzel hostesleri…(vardır, vardır) Neresi mi burası? (yani sizce orası?) Bilirsiniz canım, Florya’dan ötesi, Menekşe sahili…. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:58 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.