![]() |
Hakiki arkadaslik sihhatten farksizdir, kiymeti ancak elden gittikten sonra anlasilir.”
Öyle bir dünyada yasiyoruz ki, bir peşin hükümü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zor Para herseyi yapar’ diyen adam para için herseyi göze alan adamdir. |
Dicle nehrinin kıyısında
Çok güzel bir şehir vardı. Bu şehre Ninova derlerdi. İnsanları bu güzelliği vereni Yani yüce Allah’ı unutmuş Taştan putlara tapıyorlar ve |
Bulutsuz gökyüzü senin olsun demiştim; ümitlerin solmasın, tükenmesin diye. Yeni yılda hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğiyle.. İyi yıllar!
Geleceği oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi daha da mutlu etmesi dileğiyle. Mutlu Yıllar! Yaşamınca güzel yıllar, mutlu yarınlar, dostça dostluklar hep senin olsun. MUTLU YILLAR! Yeni yılda tüm dargınlıkların bitmesi ve barış içinde yaşanması dileğimle… |
Annelerdir bütün çocukları sevindiren… Güneş yüzlü annem, ellerinden öperim.
Gücüme güç, umuduma umut katan annem.. Anneler günün kutlu olsun!! Bütün acılar üstüme yağınca sen bana açılan şemsiyesin annem.. Seni çok seviyorum. Beni benden çok sevdiğine inandığım tek insan, ANNEM. Ellerinden öperim. Hırçınlığımın tesellisi, şefkatine sığındığım, hayatımı gönüllü paylaşan annem.. hakkını nasıl öderim.. |
Sen Allaha Dilenen Dilek Goklere Uzanan Ellerimsin Sen Gozumden Suzulen Yas Dusuncem Hasretimsin. Sen Anlatmak Isteyipte Anlatamadigim, Kelimelerle Ifade Edemedigim Biricik Babamsin.
Tatli Babacigima Sabah Yagan Cig Kadar Saf Aksam Gun Batiminda Ise Ruzgar Kadar Cilgin,okyanusun Derinliklerindeki Inci Kadar Guzelsin.babalar Gununu Kutluyorum Gelinciklerin En Sadesine Papatyalarin En Guzel Kokanina Gullerin En Guler Yuzlusune Babalarin En Sevgilisine Babalar Gununuzu Bir Kez Daha Kutluyorum |
Hayata değer bir yaşam, sevmeye değer bir aşk, dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme.Ne eksik ne fazlasını ara ve seni üzenle asla uğraşma !
Mutluluğun peşinden koşma mutluluk senin peşinden koşsun ve hayatta öyle mutlu ol ki gözlerinde akan bir damla yaş arayıp da bulamayanların sadakası olsun. Belki diyorum; SEVGİ nin ne demek olduğunu biliyoruz ama GENÇLİĞİN ne demek olduğunu anladığımızda bu dünyadaki işimiz bitmiş olarak |
Kimsesiz zamanların yalnızlığında,aydınlık diyarların masalsı görüntülerinde,küçük bir çocuk yüreğinin annesine olan sevgisi değerinde bir merhaba dostum nasılsın.
Dost vurulunca değil unutulunca kahrından ölürmüş.Biz dostlarımızı kır çiçekleri gibi avucumuzda değil kurşun yarası gibi yüreğimizde saklarız. Gönüller birdir dünyalar ayrı olsa da. Arkadaşlıklar,sevgiler,aşklar yalan olsa da umrumda değil dünya yansada biz dostu unutmayız dost uzakta olsada. |
İstanbul’u kuşatan Fatih Sultan Mehmet, karşı kıyıdan baktığı İstanbul’a doğru şu sözü söyler:
- Ya İstanbul beni alacak.. Ya ben onu! (veya “Ya sen beni alacaksın.. Ya da ben seni!”) 1950 öncesi seçimlerde dönemin İstanbul valisi Fahrettin Kerim Gökay, “Milli Şef” İsmet İnönü’ye Taksim’deki kalabalığı göstererek: - İşte paşam, İstanbul! |
İnsan, mutlaka sevilmeye layıktır. Kendi ayarında bir insana düşerse.
Kafamızla severiz de, kabahatini de, şerefini de yüreğimize malederiz. Aldanmak ehemmiyetsiz bir cezadır. Aldatmak mühim bir azap. Randevuya geç gitmek her zaman daha az sevmeyi göstermez. Tramvay parası olmadığına da delalettir. |
Hiçbir sanat eseri yüzde yüz yerli olmadan büyük olamaz Yerli olmanın şartı, biçimde olduğu kadar özde de yerlileşmektir.
Yabancı olan her şeyden, ancak, onu, milli kültürümüzle aşabildiğimiz takdirde yararlanabiliriz. Bilimde, fende, kısacası bütün insan yaratıcılığının ürünlerinde olduğu gibi, bütün batı sanat eserlerinin yaratılmasında, yeniden anlamlandırılmasında, bütün insanlık gibi, bizim de, Türk insanının da gerçek alın terimiz, gerçek payımız vardır. Bu paya ancak, onları kendi milli kültürümüzle aşarak sahip çıkabiliriz. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:59 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.