![]() |
-Bütün yalanlar…kısık seslidir-
Çıngıraklı yılanlar…üniformalarını çıkartsın... Bana aynaları göster!... Ve sen… Körkütük sis…başıma çöken Bilmez misin…? Cahilin aklına düşmüş… Talihsiz düşünceyi…ne kalem ne de mürekkep yazmak ister Ve Nasır tutmuş beyinler…rüyasız *******e benzer -umut kokan… Söylenememiş her söz…dilde yara- Ve sen… Zorba çığlık…gölgede serinlemek yasaktır diyen Bilmez misin...? Ayazda kalmış… Yavru kuş gibi hisseder kendini… Ressam tuvaline girememiş her boya Ve Kekeme bir udun hüznünü taşır Şarkılardan kovulmuş her nota -yalnızdır… Yankısını bulamamış her ses- Ha alevler içine düşmüş kar tanesi… Ha sararan yapraktaki yeşilin çırpınışları /bir yangından bir yangına göçüştür/ son nefes Bilirim!... -gülümsemez her masal… Ve her zaman gül sunmaz namlusundan hayat- Kızıldır öfkenin rengi… Ölümün yarısıdır böyle yaşamak Ve sen… Rap rap vicdanımı çiğneyen Çek tetiği… Vur güneşi sol yanından…çürümüş dünyaya inat Bilirsin!… -ölümü yenmek/tir…şiir - Sakın ağlama!… Güneş üşür… |
En güzel rüyamdın sen benim
Bak şimdi kabusum oldun Vazgeçilmezdim benim Bak şimdi ellerin oldun Unutamadım ki ben seni Sen benim sonum oldun Yüreğimi aldın yerden yere vurdun Unutamadım ki ben seni Sen benim son umudumdun Gözlerine baktım öylece durdum Elin olduğunu düşündükçe İçten içe kudurdum Ne oldu söylemedin bana Hani sende seviyordun Adını koydum sonunda Zaten en başından biliyorum Adını SON Sonunu HÜSRAN koydum... |
Ilk miydi bu kurdugum düs
Bu duydugum hayal.. . Rüzgarla esmeye Belki de kaybolmaya Giden bir yolda Yüreğimde sevda ateşin Göğsümde gururla taşıdığım sen. En büyük en heyecanli En güzeliydi sevdamız Yarinla birlikte... Mutlulugu var saymistin Ayriligi ise yok ... Her yerde haykiriyordum O benim dokunuşum... Sisli geceydi seni benden alip Götüren uzak diyarlara Unutulmadin ki hiç sen Hep bu gönüldesin… Şarkıların en güzeline Adini yazdim Nadide cicekler gibi güftesi Kalbimin en özel yerinde Söylenecek bestesi... İremsu |
Kıvılcım bir kıvılcımdı gönlümün fitilini yakan
Aşkındı sürekli beynimde şimşekler çakan Ruhuyla bedeniyle sana sımsıkı bağlanan Ah! Şu garip neylesin kara sevdandan Ay yüzlüm ne kadar çok bağlanmışım sana Söyle niye acı damlar kömür gözlerinden bana Lisanlar yetmez sevdayı anlatmana Ancak gözlerimden akan şu mana "Ne olur beni anla" diyor sana. |
Adının her hecesi ihtilaldir dudaklarımda
Gözlerin, bir ateştir saçlarımı pervasızca üşüten ayazlarımda Gülüşün, bir tomurcuktur mevsimsiz açan baharlarımda Adının geçmediği şiirlerim sanki kuraktır Gözlerinden süzülen yaşla ıslanmayan yüreğim coraktır Gülüşünle aydınlamayan *******im hep karanlıktır Adında durur yüreğim, susar tüm kelimelerim Gözlerinde yanar mavi denizlerim Ve gülüşünle açar misk- i amber kokulu çiçeklerim. |
Dağın dumandır senin,
Adın yamandır senin. Yayalaların ot dolu, Virajdır Nemrut yolu. Türkiyenin incisi, Dünya’nın gözdesisin. Petrolün , tütünle, Sevimli beldesisin. Yazın sıcaktır senin, Aşın cacıktır senin, Acılı arap kebabın, Kültürün ve yemeğin. Nemrut’da adına yakışır, Yerli yabancı turistler akışır. Herkül ile Heraklesin toklaşır, Persler ile Makedonyalılar barışır, Petrol sende tütün sende, Buğda ile üzüm sende, Sıcacık iliminle, Sıcak kanlı insan sende. Misafirperver ihtiyarı genciyle, Yaylası balığı ve gölüyle, Bir sevgi pınarısın dillerde inan, Adı güzel kentimiz ADIYAMAN. |
Karşımda durur tutuklu görkemin
Unutma / Sunmazlar zehri teneke kutuyla Her yudumda erirsin için için Nafile / Vursan da bağrına bağrına Bir kere solmaya başlamasın Kaybolur ağır ağır rengin Bugün gülsün / güzelsin Yarın kuru yaprağa dönüşürsün Sen Adonis değilsin Beklemez seni Helena Solmadan tüm rengin Aşkın ruhuna burun kıvırma |
Rüzgar denizi okşuyordu
Puslu havadaki martılar Kanatlarında çığlık saklıyordu Deniz çılgın bakıyordu martılara Haykırıyordu çıplak ağaçlar Bir hüzün düşmüştü gökyüzüne Güneşi saklamıştı bulutlar Bu acılara bakamaz oldum Nasıl anlatabilsem Bulut bütün duyguları Yükleyip götürmüştü Göç eden bütün aşklar gibi Adresini arayan aşklar Pusulası bozulmuş yaşamın Çemberinde dönüp duruyordu. |
Kutlu misafirden geldi mi haber?
Bak, nurlanmış yüzün, başörtün kamer... Seni, ümmetliğe almış Peygamber, Tevhid bahçesinde, gonca gibisin... Bulanıp, başını taslara vurdun, Adressiz yolardan bıkıp yoruldun, Rehberin mi oldu, Hazret-i Kur'an? Geçmiş günler için, yasta gibisin... |
Bir başkasın,
Seni görebilmek Ölüm gelir bana Bir başkasın Seni hissedebilmek Acı verir bana Bir başkasın Seni duyabilmek Uzak gelir bana |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:11 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.