![]() |
Ne Olursan Ol Benim Ol
yağmurla gel es başımda rüzgarınla kapımda ses ol, duymak istediğim.. penceremde aydınlık yatağımda düş ol uyanmak istemediğim *******de vazgeçilmezim aynalarda tebessüm ol. ve içimde olduğunu bileyim yalnızlıktan korktuğumda.. ne olursan ol yanı başımda ol benim ol 31,12,2005 saat: sakın düşünme geldiğinde bulamayacağını. Ertuğrul Bayam |
Ne Vakit
Dizlerimin bağı çözüldü Bakışlarınla tenimi yakarken Sanki söküp içimden Bütün halinde kalbimi aldılar Saçlarını ne vakit açtın Rüzgarlar o vakit sustular Gözlerini kapat yarim Denizler sahillere hasret kaldılar Nerdeydin,ben ağlarken sen Gönlümün diğer yarısı yarim Sakın susma konuş benimle kıskansın tüm yalnızlıklar 23,01,2006 saat: sen beklediğimdin hoş geldin Ertuğrul Bayam |
Ne varsın Ne yoksun
Ne varsın Ne yoksun İki çözülmez sır varlığın Ne sıcaksın Ne soğuk İki farklı mevsim ellerin Varlığınla yokluğunun arasında Sıkışıp kaldı umutlarım 05.11.2005 Ertuğrul Bayam |
Ne Verdiysen O
Saatlerim senin olsun Uykusuz *******im Hüzünlerim,yarınlarım Neyim varsa senin olsun Herşeyim al götür Yalnızlıklarım,acılarım Ağlayan bir çift göz Sevgiye hasret gönlüm Şiirlerim sitem dolu Hepsi senin olsun Mutluluk,sevinç, Gülen bir yüz, Ve sevda şarkıları isteme benden Veremem Çünkü ben senden aldıklarımı Sana verebilirim 08,11,2005 Ertuğrul Bayam |
Ne Zaman
Bakışlarınla ne zaman bir araya gelsem Yoruluyorum terler içinde bedenim Ne zaman aklıma düşse güzelliğin İçimde o ilk günkü heyecan Ağlayacak gibi oluyorum, Ne zaman Şiirlerim ile buluşsam İçinde bir yerlerdesin Bin kelime bile kifayetsiz yazmaya Boş sayfalara narinliğini Ne zaman ayrılıklara şahit olsam Gözlerimden yanaklarıma düşmektesin Ağrısı dinmeyecek veda sözlerinin Ve kabullenilmesi sessiz gidişinin 11.11.2005 Ertuğrul Bayam |
Necibe Sucuoğlu
Her şeyi bir kenara itmek geliyor içimden Oysa bir avuntuydu Geleceğe dair düşler kurmak seninle. Şimdi, Uykusuz gözlerimde mutsuzluğumun çizgileri Ve Sessiz bir bekleyiş kaldı bana. İlkbaharın da ömrümün Sonbaharını yaşarken. Karanlığa boyanınca odam Yüreğim daralıyor Ve sensizlik eklenince şiirlerime Nedense Her şeyi bir kenara itmek geliyor içimden Acıtıyor canım Duygularımı acıtıyor Ölümün nefesini hissederken Hayatın kollarında yaşamak Acıtıyor canımı Düşlerimi acıtıyor.. Necibe Sucuoğlu Hanım'ın (Acıyor) Ve (Uykusuz *******ime) Adlı Şiirlerinden Esinlenerek Yazılmıştır Ertuğrul Bayam |
Neden 2
Sen ordasın ben burada Peki, neden canım acıyor hala Sen başka biriyle Ben başka biriyle Peki Neden gözlerim yaşarıyor İçim acıyor hala, Seni aklıma düşünce NEDEN? 29.06.2005 Ertuğrul Bayam |
Neden 3
Yokluğunun en acımasız En karanlık zamanında Radyo da bu şarkı çalıyordu (Senden uzakta hep bir şeyler eksik Gönlümde derman yok inan bir nefeslik) Şimdi tek başınalığım ve ben Bizim şarkımızı dinliyoruz Neden bir insan İki kişiye ait olan bir şeyi Tek başına yaşar ki Ve neden insan Her veda da nefesi tükenmiş Yaşama küsmüş Zavallı biri olur ki Ve neden lanet şarkılar Böyle anlarda insanı ağlatır Ve neden Allahın belası hüzünler İnsanı yalnız bırakmaz ki Neden? 30.10.2005 Ertuğrul Bayam |
Neden Bilmem
Başımı yastığa koyup İlk önce ölümü düşündüm Gözlerimi tavana dikip. Sonra Çorap söküğü gibi Vakitli vakitsiz Kaybettiklerimi. Sen yanımda olmadan Katlanmaya çalıştım acılara Hep bekledim gelmeni Gelmedin oysa … Sağ yanıma dönüp Seni düşündüm sonra Aynada üzgün ifadem Ve çatılmış kaşlarımla. Sana yazılacak O kadar şiir vardı ki Üşendim,Yorgundum Ve kırgındım yazmaya Uçuştu tüm mısralar Gecenin sensiz yokluğunda. Şimdi, Uykunun tadına varıp Uyuyacağım Ölüm mü? Sen mi? Karşılayacaksın sabahı beni İnan bilmiyorum 27,02,2006 Neden bilmem, Her gece sana Hakkını helal et demek istiyorum Ertuğrul Bayam |
Neden?
Neden alıngan olur kadınlar Şiirlerden kıskanır sevdiğini Sevmek kıskançlık mıdır? Bu yüzden mi sitemli bakmalar Neden hep mutlu olamaz insanlar Hüzünleri de yaşama ortak mı kıldılar Yaşamak ve ölmek ayrılmaz ikiliyse Neden birbirini üzer insanlar Kaç insana aşık oldum Kaç şiir yazdım bilmiyorum Bildiğim en doğru gerçek Her birliktelik bir vedadır Ben böyle başladım Böyle biliyorum Ve neden kalp bu kadar acımasız Ve geniş alabildiğince Ve hüzünler yalnız gece yarıları Bu kadar yoğun yaşanır 27.10.2005 Ertuğrul Bayam |
Nefret
Kıskanıp yanındaki genci Nefretle bakışım Bana elveda dediğin o günü hatırlattı. Vermek vardı sana hüznümü Ama bana bir şey kalmazdı Ertuğrul Bayam |
Nerde?
Sahilde martılar yapayalnız Vapurlara uçuşan martılar nerde? Sokaklar başıboş O şen çocuk sesleri nerde? Parklar kapatılmış aşıklara Aşıklar nerde? Sen yoksun Hüzün çöktü Gözlerimin önünde şehre 01.12.2005 00,50 Sana Ertuğrul Bayam |
Nerelerdesin?
Arzusuyla yandığım Gidişine ağladığım Ellerinde ısındığım Gül yüzlü yarim Nerelerdesin? 24,1,2005 Ertuğrul Bayam |
Nereye Gider Yıldızlar?
Bir gecede kaç şiir yazar şair Kaç kez gözyaşı döker Ve neden hep Hak etmeyenler sevilir? ******* hüzün doludur Ayrılık kayar, yıldızsız gökyüzünden Ve güneş doğduğunda Nereye gider yıldızlar? Uyku tutmadığı *******de Duvarların dili çözülür Ve Neden uyurken şeytan Bu kadar masum görünür? Neden 1998 Ertuğrul Bayam |
Nereye Kadar Bu Yalnızlık?
Nereye kadar bu yalnızlık? Yarım kalmış mutluluklar Yeni aşklar nereye kadar? Kaç şiir yazmalıyım? Kaç kez daha ağlamalıyım Boş odalarda? Kaç kez daha yalnız uyanmalıyım? Gözlerimi her açtığımda Sevimsiz sabahlara. Kaç akşam Ellerime bakıp bakıp Üsküdar’da seyretmeliyim martıların mutsuzluğunu Çayımın her yudumlayışımda kurduğum düşlerden, Kaç dilencinin dualarıyla dönmeliyim yalnızlığıma? 27.08.2006 Yetmez mi ALLAH’IM? Bir sonu olmayacak mı? Çektiğim acıların Dualarım karşılık bulmayacak mı? Gözlerimi dünyaya kapadığımda Ardımda benim için ağlayan Bir sevdiğim olmayacak mı? Ertuğrul Bayam |
Nereye Kadar Kaçabilirsin
Ne zaman Yanaklarınla buluşsam Ateşler sarar bedenimi İçimde bir heyecan, Ne zaman Boynuna ulaşsam. Şimdi Dudaklarına yönelsem Kızacak, Ve utanacaksın biliyorum Ama, Bende bu ateş Sende bu utangaçlık Nereye kadar Kaçabilirsin söyle? 03,02,2006 saat: Birazda sen utan Hep benmi söndüreceğim ateşini Senle dolu düşlerimin Ertuğrul Bayam |
Neslihan Ege
Yağmur, Yeşil yağıyordu Ve Ruhumun pervazından süzülüyordu Nurlanmış damlalar. Hiç korkmadan, Çekinmeden soruyordu gözlerin Ruhlarımızın buluştuğu yerde Neresindesin hayatımın? Hiç bilemedim Yıldızlara baktım, Ürkmedim geceden Ve yağmur yeşili bir şiir yazıyordum Hayatının neresinde olduğumu bilmeden. Şimdi, Buruk güzelliğine sığındım hazanın Sımsıcak baharları unuttum Hep arayacak seni bu gönlüm Son yaprak sararıp düşene dek ağaçtan Neslihan Ege Hanımın (Yağmur Yeşili) Ve (Ümit) Adlı Şiirlerinden Esinlenerek Yazılmıştır Ertuğrul Bayam |
Neyim Kaldı Söyle?
kimim kaldı ki? üzerime titreyen gözü yaşlı anammı? çocukluğumun kadını ilk aşkımmı? misketlerimmi, başucumda sakladığım? kimim kaldı s ö y l e neyim kaldı ki? beyaz güllerimi yanan baba yadiğarı evimin? hayatı seven sevecen bakışlarımmı? yaşamı severek yürüdüğüm parke taşlı kaldırımlar, altında seni beklediğim çamlıca daki o ağaçmı? neyim kaldı s ö y l e 30,12,2005 saat: herşeyi olan ama, sana sahip olamayan hüzünlerin şairiyim senin gözlerinde Ertuğrul Bayam |
O Kalp Benimdi
içimde kor dudaklarının kalıntıları süsleyen ateşler içinde düşlerimi yıllar sonra severek döndüğün koparıp aldığın o kalp benimdi unuttum artık tüm gülüşlerini uykusuz *******de saran yalnızlığımı kırdım,ve fırlattım kör penceremden resmini bana o boş duvardan bakan 26,12,2005 saat:off offf Ertuğrul Bayam |
Olabilirmiyiz Seninle?
Dudaklarım yitik, Ellerim Öksüz kalmasın Beni sar pürüzsüz bedenine, Var olduğumu hissedeyim. Çekme bakışlarını Dipsiz kuyularda üşütme. Kirpiklerinden aşağı salma İtme beni, Sensiz uçurumlara. Çiçeklerimi koparma, Seninle açan Yapraklarımı, Dallarımı kırma. Avuçlarından içtiğim aşkı, Dirseklerinle itme. Beni al koynuna Sensiz yataklarda, Tarumar bırakma. Unutma beni Düşlerinde kalmasın hayatım. Beni hep hatırladığın Hiç aklından çıkmayan Kalbinin en geniş yerinde Hiç unutulmamış gibi tut. Kapılarını kapatma bana Her daim döndüğümde sana, Bileyim, benim için Ardına kadar açık olduğunu Olur, mu canım? Unutma! Aklında sihirli bir sözcük İki kelimelik bir sevgi sözü gibi Hep aklında tut. Sarıl bana Sevgisiz kaldığında Soğuk akşamların Hüznünle yalnız kaldığında Ağladığında olmadık yere Sarıl Sarıl bana. Bırak neden sonra İçinden çıkamadığın Günah saydığın Anımsamakta zorlandığın O aşkın en güzel hallerini Yaşayalım seninle. Bir günahı, Yanacağımızı bile bile Bir kez de olsa Yaşayalım Dört duvardan sıyrılıp Bir deniz kenarına gidelim Bir çay içelim gözlerimizi kenetleyip Elin elimde Martıları seyredelim Denizin dalgalarıyla beraber Yosunlarımıza sarılalım acılarımızın Sen küçük bir midye kabuğu Ben bir kaya parçası Bana tutunmanı bekleyen Sonra İzin ver, Gökyüzüne çıkalım seninle Maviyi ilk kez bu kadar mavi Rüzgârı ilk defa bu kadar keskin, Tenimizde hissedelim. Sıyrılıp Mısralarından hüzünlü şiirlerimizin Gökyüzünün maviliğinde yaşayalım Sonra istersen kaçalım buralardan Bir sahil kasabasında Küçük bir kulübe bulalım Senli benli 03.01.2006 Olabilir miyiz dersin? Ertuğrul Bayam |
Olamıyorum Sensiz
Durduramıyorum Hep kayıp gidiyor elimden Gözlerimi açıyorum Düşlerden uyanmışım Zamanı durduramıyorum Ağlıyorum... Sevemiyorum kimseyi İhanetim oluyor gülüşlerim Aldatmış sayıyorum, Aklıma takılınca sen Ki hiç çıkmıyorsun aklımdan... Uyuyamıyorum Dönüp duruyorum yatağımda Kitaplar okuyorum sayfalarca İnan anlamıyorum Saçların sayfaların arasında Dağılıyor tüm kelimeler. Uyuyamıyorum Söyleyemiyorum Rüyalarıma girdiğini Sevdiğimi seni Özlediğimi Kahkahalarını Ağır ağır kanıyor içimde yüreğim Söyleyemiyorum... Bağıramıyorum Cevapsız tüm sorular bende Oynatıp dudaklarımı İki kelimeyi sana Özgürce, Bağırarak Yırtarak gırtlağımı Bağıramıyorum. Konuşamıyorum Geçip karşısına aynamın Gözlerime bakıyorum bir müddet Islanıyor damla damla Sırlı aynam. Hıçkırıyorum, Tutamıyorum kendimi Konuşamıyorum... Ölemiyorum Denedim kaç defa Ne yüksekler, Ne en keskin bıçaklar Kesemiyor ruhumu Atlasam düşemiyor Kessem kanayamıyorum Bir türlü Ölemiyorum 01.01.2006 Saat: Sabır Çift taraflı bir aldatmaca sadece Beklemeler yalan oluyor Gelmeler ertelenince Ertuğrul Bayam |
Omuzumda Saçların
Uzun yolların, En çekilmez yanıydı sensizlik. Şeritlerdi, Bembeyaz teninin üzerinde gezindiğim Ağır ağır. Karanlıklar yokluktu, Acizlikti Ve Işıklardı sönünce, İçime korkular saran. Ben şimdi sensiz, İsmini bilmediğim bir otobüste Ağlayan çocuklar gibiyim, Şefkate ihtiyaç duyan. En güzel şiirlerimi unuttum Henüz elimde, Bir kâğıt, bir kalem yokken. Oysa Ne güzel kelimeler bulmuştum, Güzelliğini anlatacak Yazık, Onlarda sensizlik gibi, 100 kilometre sonra uzaklaştılar. Molalarda aradım önce seni Cafelere baktım, Restoranları gezdim, Bahçesinde dolaştım tüm tesisin Yoktun, Duydu tüm yolcular, Uzaklara haykırdığım çığlıklarımı. Yanımda olsaydın, Şimdi, şu an Yaslasaydın güzel başını Hiç ağrımayacak omzuma. Dalıp gitseydim, Hiç duymadığım müziğin Hiç duyulmamış sözlerine. Seyretseydim seni Ahh seyredebilseydim Hiç doyamayacağım güzelliğini Ne olurdu hiç bitmeseydi, Ve ulaşamasaydık gitmek istediğimiz yere Omzumdan dökülen saçların Yakarken değdiği tenimi Şimdi kapatmalıyım, Tarafından hiç çalmayacak telefonumu, Otobüs kalkmak üzere. Yine ışıklar sönecek, Ve yine teninde gezeceğim sessizce. 12.12.2005 03,52 Sana Ertuğrul Bayam |
Onun İçin Dönüyor Dünya
Çevir dimi sabaha gül cemalini Bir rüzgâr onun için esiyor Bir deniz dalgalanıp coşuyor Baktı mı kapkaranlık semaya Bir anda doğuyor gün Bir an da bakışlarında Mevsimler Onun istediği gibi değişiyor sanki Ne zaman hüzünlense Bir yaprak sararıyor dalda Bir fırtınadır kopuyor Yağıyor yağmur gözyaşlarıyla Bir an tebessüm etse Çiçekler açıyor ansızın Bahar dikiliyor kapısına Bir başka doğuyor güneş sabahları Akşamları çam kokulu sokağında Balkonundan baktı mı geceye Yıldızlar onun için parlıyor Sanki Onun için dönüyor dünya Ama Bir şey var gizlediği? Bir mercan mı denizden çıkardığı Bir çiçek mi? İlk aşkından kalan Kurumuş bir defter arası Neydi Neydi gizlediği 29 Temmuz 1998 Ertuğrul Bayam |
Oyardım Şu Gözlerimi
Herkes uyuyor --Sende uyuyorsun eminim Eğer senin yerinde olsaydım --Benim için saatlerce Şiir yazan, --Beni düşünen bir şairim olsaydı Oyardım şu gözlerimi --kapandıkları için 04011,2005 Senin umurunda mı? Haberin bile yok Ertuğrul Bayam |
Oysa Seninle.....
Oysa seninle daha çok Sevebilirdim bu dünyayı Kokunun sindiği sokaklarda Gözlerini anımsayıp Daha bir mutlu yaşayabilirdim Her bakışımda Hüzün çökmezdi yüreğime. Sabahları neşeyle kalkıp Seni sevmenin onuruyla Karışabilirdim kalabalıklara. Ama hep eksikti bir yanım Hep gizemli,hep kopuk Çocukluktan kalma bir oyun gibi Saklambaçtı mutluluk Asla bulamadığım. 18,10,2006 Kapattı hayat umudun kapılarını Çalıp kaçtı tüm sevinçlerimi Doğan her bebekte bir ağlayıştır şimdi Yalnızlıkla biten her günüm. Ertuğrul Bayam |
Öksürük
Darılsak ta Ayrılsak ta, Her gözümü kapadığımda Öksürüklerin gelecek aklıma, Ve ben açıp gözlerimi Yokluğunda bile Çok yaşa diyeceğim.. 16,03,2006 Seni sensizde yaşarım Yaşanmışlar yeter bir ömür bana. Ertuğrul Bayam |
Öleceğim
ben bir gün öleceğim bir nedenden dolayı nasılsa. ama siğara ama kalp krizi alacak canımı azrail her neyse bari yaşarken sen beni canlı canlı öldürme 09,01,2006 saat: şimdi ölme vaktimi? Ertuğrul Bayam |
Ölü
Balmumu rengi Bembeyez elbisesiyle Birazdan toprak olacak Haberi yok Susmuş öyle uyur gibi Hiç oralı olmuyor Ağlarken sevdikleri 17,03,2006 ölüm tek gerçek sevdiğim şu yalan dünya da.. Ertuğrul Bayam |
Ölüm'ü İlk Gördüğümde
Ölüm'ü İlk Gördüğümde Küçük bir çocuktum ölümden anlamaz Ama korkmuştum Annemden ayrı kalmaktan Ölüm'ü ikinci kez gördüğümde Koca bir adamdım Korktuğum başıma geldi. Dünyada yapayalnız kaldım 16,04,2006 Bazen o kadar yakın ki ölüm Sarılmak istiyorum soğukluğuna. Annem gibi Sımsıkı saran Yârim olmayınca. Ertuğrul Bayam |
Ölüm-
Yeter Artık Karanlıklarda Yalnız Yakaladığında Her Gece Uykularımı Bölmelerin Yeter Artık Gel Seni Her An Her Yerde Beklemekteyim.. Ertuğrul Bayam |
Ölüm
Ölüm Allah’ın emri canım Sen istediğin kadar Söyle bana Düşünme ölümü diye Ölüm Gözlerimin önünde Gözlerinin deli yeşilinde Her an Resminde baktığım 20,12,2005 Ertuğrul Bayam |
öLÜM bENİM yEĞANE dOSTUM
ölüm benim yeğane dostum, aşklarımla her veda da yaşadığım. bana yaşamayı öğretebilrmisin? ellerimden tutup, vedasız bir aşkta yani diyorum ki severmisin beni bir ömür.... 06,01,2006 saat YORUMUDUR BU BANA ÖLÜMÜN Ben geldim deli şair adıma yazdığın şiirler bitti artık Ertuğrul Bayam |
Ölüm Değil Korkutan
Ölüm Değil Korkutan beni korkutan ölüm değil inan ben ölememekten korkuyorum çubuğunu yakıp bir kızıl derilinin keyifle çadırında oturması dumanla anlatmak istediğini anlatması gibi neden ben konuşarak sana sevdiğimi anlatamıyorum? neden? beni korkutan ölüm değil inan ben yokluğundan korkuyorum, barış çubuğunu yakıp artık beni sev,sev istiyorum 01,02,2006 saat: Ertuğrul Bayam |
Ölüm Olmalı
İlk defa bu kadar heyecansız hayat Sigarayı bu kadar çok isteyişim ilk defa Bu kadar zor mu çıkacağım evimin yokuşunu Beni çeken bir şey var Simsiyah bir karartı önümde Evet hissediyorum ölüm olmalı Ertuğrul Bayam |
öLÜM sENDİN
Sabahlarımın en aydınlık yüzüydün sen, karıştığım en kalabalık caddelerde her gülüş sendin tanımadığım insanların suretinde sen her gülüşe bedeldin Anlam kazanırdı her yaprak dalında gözlerinin renginde açarken.. Ağlayan bebeklerin gözyaşlarında saf ve temiz akan gözyaşıydın, Seni her hayal ettiğimde üzüldüğüm *******in yıldızlarda oluşan bir acısıydı sana çığlıklarımla ulaşamayışım. Sigaramın çakmağın ateşiyle buluştuğu andı seni düşlemek, sen ateştin, ben, sen bir kez baktığında yavaş yavaş biten bir sigaraydım gözlerinde.. Ölüm de sendin tutunamadığım hayatın yamaçlarında seni kaybettiğim anların ve bulamayacağımı düşündüğüm vakitlerde 05,02,2006 BİR DOĞMAK, BİR ÖLMEK KOCA YAŞAM ARASINDA Kİ EN GÜZEL ŞEYSİN SEN Ertuğrul Bayam |
Ölümlere Dair
Ölüm nasıl yakalayacak beni Yolda yürürken mi, tıraş olurken mi? Koşarken mi işe geç kaldığım sabah Banyo yaparken mi zehirleneceğim Trafik kazasında mı öleceğim Ya da cinayete kurban mı gideceğim Ölüm nerede bulacak beni Sevgilimi öperken mi? Martılara simit atıp Sahilden denizi seyrederken mi? Ölüm nerede bulacak beni Karanlık bir yolda yürürken mi? Tüylerimi ürperten mezarlıktan geçerken mi? Ölüm ne zaman enseleyecek beni Bugün mü, yarın mı kaç sene sonra Ne zaman kapanacak gözlerim Ne zaman toprak olacağım Ne zaman içimdeki fırtınalar dinecek Ölüm nasıl karşılayacak beni Kupkuru toprak da çıyanlarla mı? Ateşlerle mi, kazanlarla mı? Yoksa hurilerle, mis kokulu çiçeklerle mi nasıl Ölüm nasıl bir duygu Yaşamaya korktuğumuz Can verirken sevdiklerini düşünebilir mi insan Anasını, kardeşini Baharın çiçeklerini, kuşların ötüşünü Yoksa gözümü kararır Hiç bir şey düşünemez misin? Ölüm nereden gelecek Kuzeyden mi, güneyden mi? Rüzgârla mı girecek odama Nisan ayında yağmurlarla mı? Nereden gelecek ölüm Ölüm nasıl kandıracak beni Gizemli bir çiçeğe ulaşmak için Uçurumlara mı çekecek Bir yaz günü denizde serinlerken mi? Aşina bir yüz gösterip ıssız ormana mı götürecek Korkuyorum yalan değil Düşünmem gerekenleri, düşündüğüm için 1997 Şiirlerimden Ertuğrul Bayam |
Ölümsüz
yokluğun kadeh kaldırttı hüzünlere varlığının sarhoşluğuydu beni düşlere götüren adına yazdım tüm şiirlerimi korkma! ölsemde, sen mısralarımda ölümsüz kalacaksın... 26,12,2005 saat:ne saati Ertuğrul Bayam |
Ölümü Bekliyoruz
Ölümü bekliyoruz gülerek,acı çekerek, yaşayarak umarsız. Tadını bilmediğimiz bir zehri tadacağız biliyoruz. ve neden hala, Şen kahkahalar atıp Hiç oralı olmuyoruz, Neden? 25,11,2005 Ertuğrul Bayam |
Ölüyorum 1
kapısına vardım ölümün bilmem kaç kez adını duydum,ismini sayıkladım uyandım *******i terler içinde bekledim gelmesini gelmedi.. ölümle yaşamak ne demek bilir misin? koynunda bir yılanla uyumaktır adeta hep sinsice kıvrılır bedenin de ne zaman sokacak hep merak edersin ölümle yaşamak, baharın tadına varamamaktır koklayamamaktır gülleri özgürce sevdiklerine daha bir değer vermektir bıraktığında seni özlesinler diye ölümle yaşamak yaşamın bir parçası bir durakta beklemek gibi son kalkan otobüsü ne zaman gelecek hiç bilemezsin beklersin sadece varmak istediğin yere ölüm soğuktur gülüm kelimelerde bile kimse yakıştıramaz ölümü kendine toprak olmayı düşünmek bile yeter insanı bir anda delirtmeye bana şimdi seni seviyorum diyorsun peki aşkım ben seni seninle bıraktığımda sevgini bir toprakta ne kadar taşıyacaksın? aşklar yalan olur sevdiceğim üstüne attıklarında toprakları, sade bir kürekle.. yaşamak karın ağrısı aşklar hep aldatmaca kurulmuş tüm tezgahlar hep birileri ağlamakta Not: Uzun bir şiir olduğu için bölünmüştür Şiirin devamı ölüyorum 2 de.... 01,02,2006 saat: ölüm soğuk bir kelime öleceğiz ne çare Ertuğrul Bayam |
Ölüyorum 2
ben kimim? ,neyim ben? bilmem kaç şiiri olan hüzünleri dost edinmiş bir şair mi? aşk mıyım ben? yalnızlık mı? ihanet eden bir aşık mı? neyim ben? ölüm diyorum gülüm ölüm bizi kollarına saracak yaşanmışlara son noktayı koyup gitme vakti şair önden buyur diyecek sevecek misin beni yine ben de geliyorum diyebilicekmisin sanmıyorum gülüm sen hayatı seversin bir aşka tüm yaşamını inan veremezsin ben şimdi toplayıp tüm sancılarımı kalp ağrılarımı öleceğim izin verirsen yazılan tüm şiirlerim armağanım olsun sana okur okur pişmanlıklar içinde ahh şairim seni seviyorum diyeceksin ki ben hesabını verirken işlediğim günahların inan aklıma gelmezsin yalan olur şiirlerdeki o tatlı sözler seninle kabir azabında bile mutluyum diyen şairler ben ölüyorum canım gidiyorum yani bekleme beni ve üzülme sen kaldığı yerden devam et yaşamına her zaman ki gibi gülerek bak insanlara sahilden martılara simit at vapurların çığlıklarını duy yürü kordon boyu, çekirdek ye salep iç soğuk akşamlar da annenle otur dertleş ne biliyim evinde kurulu düzenine güzelliğine devam et korkma yaşlanmaktan ölümden daha iyidir yaşlanmak ben ölümü yol seçtim yaşamın duraklarında her sevginin arkasından çıkan bir yalnızlık bildim sevdiğimin ellerinde, şiirlerimin mısralarında işledim gözlerinde gördüm küçük bir kedinin gördüm ölümü canım gördüm bazı anlar korktum yalan değil kim korkmaz ki toprak olmaktan kaç insan,kaç gün, kaç ay,,kaç yıl ağlar arkandan kaç dost,kaç sevgili bekler seni ilk gece hesabında yanında sen de kork ölümden gülüm sende kork ölüm benim seni sardığımdan daha acı saracak kollarına anlayacağız yaşamın kıymetini nefesimiz daraldığında neyse uzattıkça tadı kaçtı ölümün sen dizini izle ben bir kenarda ölürüm reklam arasında dua etmeyi unutma olur mu artık benim için yapacağın en anlamlı şey olacak dua sakın eksik etme olur mu hadi Allah’a emanet ol canım yaşanmışların hatırına arada bir beni hatırla 01,02,2006 saat: Düzenleme Ertuğrul Bayam |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:26 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.