![]() |
Toplu Şözleşme
Hepimiz kardeştik,sevmekti tek işimiz Grev yaptık,değişmedi''Bir''den ''Bir''e gidişimiz Reyhan Tataroğlu |
Topraklama
Gören bendendir,görmeyen değil Görmek ister isen aslını,secdeye eğil Reyhan Tataroğlu |
Torutopu...
Uzattım başımı şöyle bir kaç gün,topluma Günaha battım başımdan,taaa...topuğuma... Reyhan Tataroğlu |
Tövbe/Kar...
Melekler belirgin,yürekler gümgüm,sevapta heyacan... İblisler tedirgin,Nefisler düğüm düğüm,günahta çıkan can Reyhan Tataroğlu |
Trajikomik
Herkese kahramanlık... Herkese şehitlik düştü Herkes ölümü bölüştü Bana iblisler Bana nefsim Bana benler gülüştü... Reyhan Tataroğlu |
Tü/kendime
tükenince umutlarım herkes diyor; ''şutlarım'' yeşerince umutlarım herkes diyor; ''kutlarım'' Reyhan Tataroğlu |
Tükendim...
Uçurumdan uçan ben Namerd elden kaçan ben Dert şerbeti içen ben Neden bu sitem neden Dost ilinden göçen ben Has şereften geçen ben Yar dilinden biçen ben Neden bu sitem neden Tükendim ben tükendim Kırk kancayı bükendim Ne oldu demeyin bana Ben değilim bu kendim |
Türküm...
Dilimdeki türkü, gönlümdeki türkü Tek/Bir türkü söyler, türkümdeki türkü Reyhan Tataroğlu |
Tüttür
ezdi ayağıyla sigarayı gücü anca ona yetti zannedersem ona değil içene bir eziyetti kafası iyice karışıktı tek onunla barışıktı bunca zaman o paylaştı dertlerini böyle aştı artık o da yoktu şimdi elimdeki son işimdi derken birden bir iş çıktı bütün yollar açıktı durdu ilk bakkala girdi bir kaç sigara çevirdi hepsi beni al diyordu öldürmeye canı gidiyordu bilmem...nasıl fark etti dedi artık canıma yetti uzanan o elleri elinin tersi ile itti Reyhan Tataroğlu |
Tüyü bitmemiş...
Ben başım koymuşum,Senin yoluna Bir tek tüy kalmasa bile,yoluna yoluna... Reyhan Tataroğlu |
Ucu Ucuna
hayat bir ucum da ölüm bir ucum da ramak kaldı... avucum da Reyhan Tataroğlu |
Umut
Sabahın körüydü seni sorduğum... 'Daha doğmadı' dedi,son duyduğum... Reyhan Tataroğlu |
Utanmaz
adına; sürüldüğüm her yer bana cenneti andırır cehenneme kadar yolun var diyenler kendini utandırır Reyhan Tataroğlu |
Uygun Adım...
Açtım Kitap,kapattım Kitap Ayak seslerinden bir hitap... Tap...Rab...tap...Rab...tap...Rab Reyhan Tataroğlu |
Uyku bahane...
Uzanmışım şöyle,uykuya dalmak için Ölüm egzersizi bu,bahaneyi geçin geçin... Reyhan Tataroğlu |
Uyku sersemliği
şaşma doğrudan aşma doğruyu yanlış uyanabilirsin bari doğru uyu Reyhan Tataroğlu |
Uyugarlık
hal bu gidiş bu halbuki canavardaki son diş bu Reyhan Tataroğlu |
Ümit/Siz Yolculuk...
Aslında... Bu yolculuğun başlangıcı Böyle değildi Amansız... Bir başkaldırışın ardından Başlar öne eğildi .................................................. ............... ' Bir emrin var mı bacanak ' Sağolasın be... Sendeki yürek yok bende Bendeki acınacak... Dört teker, bir direksiyon Şoför mahali Kendin pişir, kendin ye Cinsinden bir pansiyon Yollar uzar... Yollar kısalmaz Yapışır yakana hasret Bayram seyran tanımaz Gece salmaz... Gündüz salmaz... Ayrılık utanmaz Sen utanırsın Ayrılığı kalu beladan tanırsın .................................................. ................. 'Ben bilirim ' sevdaları Yar olmamıştır kimselere Hep gebe kalmıştır Kimliksiz ' Dese ' lere Aralanan perdenin ucundan Seslenir bir çift gözyaşı ' Gelse ' lere... Bir Sen buraları terk etmedin Buralar seni terk etti Gönüller burada... Giden beden denilen etti Çekilense gereksiz bir zahmetti .................................................. ............... İki saksı içinde iki çiçek Aha büyüdü, aha büyüyecek Unutmayınız ki... Kelebekte bir böcek Çiçekte, böcekte bir gün ölecek Kim ağlayıp, kim gülecek Ne bilem ki... .................................................. .... Güven... Sebeplerin en can alıcısı Yenilen, yutulan... Kazıkların, köşelerin, keleklerin Ardından gelir, dinmeyen sancısı Açık kapı bırak Ki...hava alasın Kapattığın an Bilesin ki en büyük budalasın Kaybedilenlerin Yegane sebebi bu... Gerçek bu... Sanmayasın ki tabu .................................................. ........... Artık... Salladığınız beşikler boş Kimseler uyumuyor Kulaklar sağır olmuş Ne çıngırakların çıngırtısı Ne de ninnilerin iniltisi Kaba gürültüler arasında Kaybolmuş duyulmuyor Herkes oyun havalarına oynuyor Sizde gelin... Halayın bir ucundan tutun Bir nebze olsun mutsuzluğu unutun .................................................. ................ Değerler, değerler... Kaybolunca değerler Kaybedene değerler Semerciye vurulur önce Satacağı eyerler Görünmez kurtlar, kovuğunu kemirir Devrilen ağacı için için yerler .................................................. .................... Çabalar... Çabalar hoş, gayeler hoş Ömrün hesabına vurunca Yarısı dolu, yarısı boş Anlayana sivrisinek saz Anlamayansa hala geziyor sarhoş Nura talep yok Karanlıklar birinci... En son tercihin adı ise loş... .................................................. ........................ Kıymet/Sizlik almış... Sevdaya vurulunca uyuşturucu Aşka takılınca zevkten susturucu Bir ucu hayatta, ölümde bir ucu Korkutucu...korkutucu... çok korkutucu Sırlar...sırlar... Çözülemeyen sırlar Kendini sır zanneden kısırlar Bilmezler ki bilen biri var Püskülsüz yaratılmamıştır Püsküllüdür bütün mısırlar .................................................. .......................... Zannetmeyin ki Gidince unutuldu yaşananlar Yaşayan yine yaşıyor Yaşamayandır, yaşa yananlar Yaşananlar değildir Ümitsiz Vaka Bir yerlerden bir çıkar yol Vardır mutlaka Öyle ya da, böyle de varılır Varılmak istenir ise Hakka... .................................................. ............... Ben sizi hiç özlemedim Çünki benden gitmediniz Ama ne yalan söyleyeyim Bana da hiç gelmediniz Bir gün... Dönmek ölüm de olsa dönülecek Kimbilir, belki de... Ölmeden önce ölünecek .................................................. ................... ' Dediğim dedik, çaldığım düdük ' ler Arkasından... Yetmişsekiz model Bir ford kamyonundan çıkan Boğuk vede bir o kadar soğuk Korna sesi... Islak yanaklara kondurulan Ayrılık busesi Hüzünlere boğarken herkesi Bir sızı düştü içime...kalkamadı Kimi gözler son kez baktı Kimileri son kez bakamadı... .................................................. ..................... Aslında... Bu yolculuğun başlangıcı Böyle değildi Amansızca... Bir başkaldırışın ardından Başlar öne eğildi... Yürekler yandı, kavruldu Dualar göğe değdi Reyhan Tataroğlu |
Üşütük
anladımki; kalbimdi kimsesiz üşüyen organım aşkın oldu sarıpta ısıtan yorganım Reyhan Tataroğlu |
Vahşi...
hem aşkını hem de seni sırtlandım dağ dağ,şehir şehir kaç nehir geçirdim kaç nehir... bir an yorgunluktan diz çöktüm önünde sandın ki bu bir tehir ve acımadın... geçirdin dişlerini bir anda yüreğime... hafifçe sırıttın eyvah! çok geç... anladım ki ben yaralı bülbül sen ise sırtlandın Reyhan Tataroğlu |
Vakit tamam...
Kimin neyi var,kimin neyi yok,açılır çıkınlar... Herkes,hesabındaki çıkınca acıkırlar Reyhan Tataroğlu |
Vakitli vakitsiz
Dün gece rüyanda beni görmüşsün Yanmış yüreğin yanmış ölmüşsün Affeyle beni uykunu böldüm Kör olsun gözüm ne nankörmüşüm Bir daha rüyanda bile hata yapmam Senden başkasına dönüp bakmam Affeyle beni uykunu böldüm Rüyanda bile asla bırakmam Rüyada olsa gerçekte olsa Vur beni vur öldür Yüreğin yansa gözün yaş dolsa İhanetimi süründür Reyhan Tataroğlu |
Vasıf/Sızım..
Kalem tutamam Çizgi çizemem Renkleri de gökkuşağı gibi Dizemem ............................................... Ne... Çocuklar için Araba, bebek Çiçek, kelebek ............................................ Ne... Gençler için Leyla- Mecnun Aslı- Kerem Ferhat- Şirince Bir gelecek .................................................. .... Ne de.. Gayri İhtiyarilere Çocukluğu, gençliği Geri verecek Bir tablo yapabilirim .................................................. ..... Ressam...Ressam Kalem...kalem Kağıt...kağıtdır Hayat tablosu Bazen sevinç Bazen ağıttır .................................................. ..... Fark etmez.. Sevinç olmasa da Gözyaşı damlasına talibim Nasıl olsa... Her halukarda Ressamdır.... sahibim .................................................. ........... Beyaz sayfada Bir toz zerresi Veya Kara bir leke olsam Beyazlığında kaybolsam Kaybolsam... .................................................. ................ Bari... Tabloya bir çerçeve Kavaktan bir çıta Etrafında... Halka halka rabıta .................................................. ................ Yarab! ... Ya... Asacak bir ip Ya da... Çakılacak bir mıh İster isen.. Sonsuza dek çak... Dedirtmezsen... Demem Vallahi Bir kere bile ' Ih! ...' Reyhan Tataroğlu |
Vay başıma gelene...
gıcırdayan kapının ardından uzandı bir baş ayaklarının dibinde havlarken karabaş tanımadı herhalde eğildi yavaş yavaş ''ben''dedim .................... ''sen''dedim .................... ''anne''derken bir ses bende durdu nefes kalktı gövdeden baş uğurlarken beni iki damla yaş... Reyhan Tataroğlu |
Vay emeklerim
öldürmek ise desturu ve dahi ölümden kurtarsan yaşamayı bahane eder de öldürür... iyisimi tedbirini al... ölmeden öldürdü san Reyhan Tataroğlu |
Ve...
Ve geçmişten kalan izler geleceğe dikilen filizler secdede yorulan dizler ölmeyecek Sizsiniz,sizler Ve sevgiyle yoğrulan yürekler aşk sandalını çeken kürekler bir tas çorba,yanında çörekler ölmeyecek Sizsiniz,sizler Ve aşkta biricik neferler aşka düzenlenen seferler aşk için tükenmiş ferler ölmeyecek Sizsiniz,sizler Reyhan Tataroğlu |
Velhasıl kelam
vuruldum... elifin nesine üstününe esresine kalem gibi dökülen kelamdaki sesine Reyhan Tataroğlu |
Veri ver
ebede kadar vede ezelden beridir var - yok herşey varlığına veridir Reyhan Tataroğlu |
Vicdanjör
Basgeç...ez ki nefsim sürünsün İçi dışına çıksın, dışkısına bürünsün Reyhan Tataroğlu |
Vird
dilim asılır damağa koparcasına kalbim seni anar taparcasına zikreder iken ruhum anlatır seni bedenimin her bir parçasına Reyhan Tataroğlu |
Vur patlasın...
Sardı etrafımı,üç beş dünya dilberi Şaştı gönlüm,gide gele yollarında Gaipten bir güzel,dedi''Gel beri'' Mutluyum şimdi, Onun kollarında Kimine kaneviçe,kimine işlengi Oyalandım ipsiz,sapsız,hesapsız Her biri, ayrı ayrı raks eden çengi Ki,en az çalgı kadar insafsız |
Yaban...
aşkta ne gönül veren oldum ne gönül alan şimdi bana diyorlar falan...filan... Reyhan Tataroğlu |
Yağmur...
Buralara yağmam, benim yerim çöller Yada... Muhammed(s.a.v) ! .., Muhammed(s.a.v) ! ... Diye açan güller Reyhan Tataroğlu |
Yahu!
Hu! demeyen hangi dilden bal boşalır Hu! demeyen diller bal tadını boşa alır Reyhan Tataroğlu |
Yaklaşık Maliyet...
Dünya mazi,ahiret ati Hesaplar kesin,hesaplar kati... Reyhan Tataroğlu |
Yalancı yarim
geçenlerde bir ''Yalan''düşmüş piyasaya aşiftemi,aşifte boy,boy resimleri duvarlarda afişte güzelliği dillere destan göz kamaştırıyor üzerindeki fistan herkesin sulanır ağzı bakmadan geçen de olur bazı o kadar çok ki talibi bilinmez kim kimin galibi zengini,fukarası cahili,okumuşu hepsi de olmak ister ona komşu daha sahip olmadan yalanıyorlar ardı sıra ivil ivil dolanıyorlar gündemde şimdi o hiç inmiyor kimin nesi,kimin fesi bilinmiyor bilinen tek şey akılları baştan alması başların da akılsız kalması ne yeminler edilir aşkına inanmazsın,dönersin şaşkına kimi ırzına,namusuna,şerefine kimi karısına,kızına,herifine uyarıyor; Rasulu Ekrem şöyle diyor ashabına ''madem var ise sende yalan,içki, zina hadi serbestsin lakin uyma yalana istese de yapamıyor sonuçta yalana baş vuracak O Rasulun karşısında nasıl duracak işte bu dilber öpüldüğü an ağızları,yürekleri yakan acı bir biber herkes unutmuş daha dünkü sözlüsünü ''doğru'' olan mühür gözlüsünü ne yuvalar yıkıldı ne cinayetler işlendi ne doğrular fişlendi bu''Yalan''aşiftesi adına o ise hiç doymuyor doymayacak... ermedi muradına mahalleyi,kasabayı hatta şehirleri,kıtaları birbirine kattı insanlığın anasını ağlattı peşinden koşanlara etmiyor itibar o koşmayanlara cilveler yapar bir anda düştü önüme,ardıma,sağıma,soluma yapıştı adeta koluma dedi''ben sana aşığım sensin benim yakışığım'' dedim''gir koluma'' dedi''gel yoluma'' dedim''yolun doğru mudur'' dedi''zor bir sorudur'' baş edemedim gelmedi yola gezmiyordu artık benimle kolkola ''terk edeyim'' dedim bu diyarı fazla bekletmeyeyim ''dosdoğru'' olan yari ''sıratıl mustakim'' diyerek kovuldum dokuz şehirden gök şahit olsun yer selam getirsin köyden... Reyhan Tataroğlu |
Yan cebime...
kışın sıcak yazın soğuk ilk ve sonbaharda ılık bir nefes hayat bu... kim istemez |
Yandırma
(Dostum Erdoğan Bektaş'a aittir...Saygılarımla) Kalmadı sadık,sadakat,bozuldu safi sademiz Habil yanımız ölüyor,çoğumuz Kabil,Ademiz Göz ardı ettik Kevseri,beşeri doldu bademiz Harabede har bulur,bari kendini kandırma Cehennemin hak Yarabbi,merhamet et ki yandırma Mabudum,secdegahım Sen,şanına eğilir başım Hırs,vicdana galip gelir,ondan üzüntüm,telaşım Cehennemi düşündükçe,gözlerimde donar yaşım İmanıma irade kıl,canı günaha bandırma Cehennemin hak Yarabbi,merhamet et ki yandırma Viranede açsa çiçek,arı ondan yapar balı Aşlanmazsa neye yarar,meyve vermez kara çalı Haram ulu çınar olsa,yaslanmaya değmez dalı Mümin kullarından eyle,omuz verip dayandırma Cehennemin hak Yarabbi,merhamet et ki yandırma Eğer Mecnun değil isem,gönlü düşürme Leylaya Leyla ile vuslat olan,asla erişmez Mevlaya Mevla katında sevda,hemi edep,hemi haya Nefsim ejderha misali,boş hevaya uyandırma Cehennemin hak Yarabbi,merhamet et ki yandırma Rabbim,rızana erişen, can içinde başka candır Muhammedi habib eden,şeksiz,şüphesiz imandır Halilini nara attın,bu ne çetin imtehandır Yusufu Kenan değilem,Yar gönlümü bulandırma Cehennemin hak Yarabbi,merhamet et ki yandırma Ümitsiz olma Hazani,rahmet yağar,az varına Kulu affetmek yaraşır,Onun rahman şiarına Sol taraftan vereceğin, defterimi at narına Sağ yanımdan kerem eyle,acizane utandırma Cehennemin hak Yarabbi,merhamet et ki yandırma Reyhan Tataroğlu |
Yaprak...
Ne hazindir ki, acziyetime ifadeler kifayetsiz... Ki...Bir nihaiyim, BİR' de nihayetsiz |
Yar...
Bir an değil Her an anmak Her an değil Bir an yanmak Var... Reyhan Tataroğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:16 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.