![]() |
Utansın
Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, seni doğuran kısrak utansın! Eski çınar şimdi noel ağacı; Dallarda iğreti yaprak utansın! Ustada kalırsa bu öksüz yapı, Onu sürdürmeyen çırak utansın! Ölümden ilerde varış dediğin, Geride ne varsa, bırak utansın! Ey binbir tanede solmayan tek renk, Bayraklaşmıyorsan bayrak utansın! |
üzümde tebessüm arama dostum
mazideki büyük sevgidendi o ağlıyorum diye hor görme beni mutlulukmu kaldı eskidendi o dostlar oldu yabancı gibi hasret çöküverdi bir sancı gibi yollarda dolaştım kimsesiz gibi bir daha sevmek yok eskidendi o sevdanın yerini dertler doldurdu ayrılık gönlümü yaktı soldurdu herkes bu mecnuna vurup öldürdü yaşıyor sanmayın eskidendi o |
Bende Sevdan Tükenmez
Karşılaşsak senle bir kaldırımda, Kollarını uzat; beni bir kez sarsınlar, Tükensin yangınlar artık bağrımda, Sarıl bana, sızılarım dinsinler, Gülüm bil ki; bende sevdan tükenmez... Dağ dağa kavuşmaz bunu bilirim, Tekrar doğsam, senin için ölürüm, Ahrette de ben mecnunun olurum, Başka yol yok, başka yol yok sevdiğim, Gülüm; bil ki, bende sevdan tükenmez... Yollarıma barikatlar kursalar, Her yerimi zincirlere vursalar, O senin uğrunda kurşunlasalar, Sen için ölürüm, sensiz olamam, Başka yol yok, başka yol yok sevdiğim, Gülüm bil ki, bende sevdan tükenmez... |
AÇSAM RÜZGARA
Ne hoş, ey güzel Tanrım, ne hoş Mavilerde sefer etmek! Bir sahilden çözülüp gitmek Düşünceler gibi başıboş. Açsam rüzgara yelkenimi; Dolaşsam ben de deniz deniz Ve bir sabah vakti, kimsesiz Bir limanda bulsam kendimi. Bir limanda, büyük ve beyaz... Mercan adalarda bir liman.. Beyaz bulutların ardından Gelse altın ışıklı bir yaz. Doldursa içimi orada Baygın kokusu iğdelerin. Bilmese tadını kederin Bu her alemden uzak ada. Konsa rüya dolu köşkümün Çiçekli dalına serçeler. Renklerle çözülse *******, Nar bahçelerinde geçse gün. Her gün aheste mavnaların Görsem açıktan geçişini Ve her akşam dizilişini Ufukta mermer adaların. Ne hoş. ey Tanrım, ne hoş, İller, göller, kıtalar aşmak. Ne hoş deniz deniz dolaşmak Düşünceler gibi başıboş. Versem kendimi bütün bütün Bir yelkenli olup engine; Kansam bir an güzelliğine Kuşlar gibi serseri ömrün. |
Daha Adını Bile KoyamadımDönelim artık eski günlere
Gidelim yine parklara bahçelere Kabahatimi biliyorsun Neden artık sevmiyorsun Şansım yok mu hiç Yalnızlık bana göre değil Benim yerim senin yanın Yeniden sev beni Hiç bitmesin bu sefer Sabahlar uzak olsun Yaşanan ******* hatırlansın Seni sevdiğim her gün için şiir yazdım Sonuncusu dündü Bugün ise yeniden yazdım Sanki hiç yazmamış gibi Her satıra adını yazdım Hiç duymamışım gibi Seni seviyorum bile diyemedim Sevmekten öte ama Daha adını bile koyamadım |
Senden Geçer miyim Gülüm
Dilendikçe seni derim Derdin sevda demi pirim Dünya dolsada şirin Senden geçer miyim gülüm Mecnun geçmiş mi bu yoldan Gönül anlamıyor haldan Geçerim de paradan puldan Senden geçer miyim gülüm Seni sevip aşık olsam Aşk yolunda yolda kalsam Bu aşk ile berbat olsam Senden geçer miyim gülüm Aşık olan hardan geçmez Anlatılmaz sırdan geçer Gerekirse serden geçer Senden geçer miyim gülüm Dolu kutrum böyle nere Gönül duyulur mu yare Ömür bende durduk süre Senden geçer miyim gülüm |
REİS'E MEKTUP
Bıraktım elimden tabancamı Artık barut kokusu gelmiyor reis Yaktılar sokakta tüm hayatımı Annem yaşadığımı bilmiyor reis. Sigarayı da bıraktım başım dönüyor Bu caddeler bana yetmiyor reis Arkamdan fitne fesat dönüyor Kahveye girmeye gözüm kesmiyor reis. Vatanıma kanımı vermek isterim Bu beden bu canı hak etmıyor reis Apoyu İmralıda asmak dilerim Kanunlar, yasalar izin vermiyor reis. Kurt olup dağlara mı çıksam yoksa Şu dağlar da benden kaçar mı reis? Şimdi geçmişim önüme çıksa Başını kaldırıp bakar mı reis? Bu kutlu sevda benim boynumun borcu Tüm bedenimi yaksam ödenmez reis Bayraksız değil değil kalemin burcu Kavgasız bu çarklar döner mi reis? Üzerime geliyor bu viran şehir Ezilmek an meselesi ezilmedim reis Yüreğim yatağını aşmış bir nehir Çıldırmak ne kelime azmışım reis. Bir ara sevdiğimi seyreyleye durdum Onun da yüzü gülmüyor reis Keskin hançerimi kalbime vurdum Bu hırçın beden ölmüyor reis. Devletimi her şeyden üstün tutarım Anam ve sevdiğim kıskanır reis Köle olmam ben, olsam kafama sıkarım Ölmem, kurşun beynimde paslanır reis. |
Yeter Gözlerim
'Bildiğim değişen aşığa' Gözlerim Gözlerim hain Yalan yüzler peşinde Yanıltma yarışlarında galip Sürükler peşinden ihanet çemberlerine Alışılmadık gözler arar Kaybolacak sahipsiz gözler Götürdüğü son hep boşluğa Uykusuz *******e dayanır İhanet çemberlerine... Yeter gözlerim sus artık Işığa götür beni kurtar karanlıklardan derin uykusuzluklardan Ağıtlar arama şarkılarda Baktığın hayat benim değil Yeter çıkardığın İhanet çemberlerine... Gözlerim Hain gözlerim Huzurdur aradığım Sonsuzluk ülkelerinde Bildiğim değişen aşklardır Suskun duvarlarda gözlediğim Yeter, yeter artık çıkardığın İhanet çemberlerine... Gel gözlerim Barışalım artık senle Günahlara koşalım dilersen Huzur veren günahlara Aşıkları gözleyelim sokak başlarında Derin uykulara batalım hiç uyanılmayan umuda koşalım,düşlere Ve bildiğimiz değişen aşığın Gelip bizi çıkarmasını bekleyelim İhanet çemberlerine... |
Sevdan İçimde Bir Sürgün
Düşlerime kelepçe vurdular Bana ayrılığın rengini sordular Susmasın gözlerinde hasretim Gülüşün şimdi bende bir firar Islanır gözlerimde hüznün Cıkmaz aklımdan o yüzün Bu kaçıncı ayrılık böyle yar Sevdan içimde bir sürgün. Gün batımlarında her akşam Gözlerinde bir mülteci olsam Yağmurun olur yağardım yar Tepende bir bulutun olsam. Sicilime sakıncalı yazmışlar Meslek hanemi boş bırakmışlar Aşka yasak söker mi ay yüzlüm Şiirlerimde seni aramışlar.. |
aşk, sevgi, hasret, özlem... yaşadığın duygular gizlimi kalmalı? O halde sende burada olmalısın...
Bir gün gelir her şey değişir... Güneş benim için doğar, yıldızlar benim için parlar, gökkuşağının her bir rengindeyimdir artık... Dünya gelincik tarlasının ortasındadır... Her yer SEN, her şey SEN... Bu dünya ikimizin, sevgimiz yarattı bu dünyayı, yaşamaktan korkmadığımız ama adını da koyamadığımız sevgimiz... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.