![]() |
İSTANBUL
Salkım salkım tan yelleri estiğinde Mavi patiskaları yırtan gemilerinle Uzaktan seni düşünürüm istanbul Binbir direkli Haliç@inde akşam Adalarında bahar Süleymaniye@nde güneş Hey sen ne güzelsin kavgamızın şehri Ve uzaklardan seni düşündüğüm bugünlerde Bakışlarımda akşam karanlığın Kulaklarımda sesin İstanbul Ve uzaklardan Ve uzaklardan seni düşündüğüm bugünlerde Sen şimdi haramilerin elindesin İstanbul Plajlarında karaborsacılar Yağlı gövdelerini kumlara sermiştir Kürtajlı genç kızlar cilve yapar karşılarında Balıkpazarı@nda depoya kaçırılan fasulyanın Meyvesini birlikte devşirirler Sen şimdi haramilerin elindesin İstanbul Et tereyağı şeker Padişahın üç oğludur kenar mahallelerinde Yumurta masallarıyla büyütülür çocukların Hürriyet yok Ekmek yok Hak yok Kolların ardından bağlandı Kesildi yolbaşların Haramilerden gayrısına yaşamak yok Almış dizginleri eline Bir avuç vurguncu müteahhit toprak ağası Onların kemik yalayan dostları Onların sazı cazı villası doktoru dişçisi Ve sen esnaf sen köylü sen memur sen entellektüel Ve sen Ve sen haktan bahseden Ortaköy@ün Cibali@nin işçisi Seni öldürürler Seni sürerler Buhranlar senin sırtından geçiştirilir İpek şiltelerin istakozların Ve ahmak kadınların selameti için Hakkında idam hükümleri verilir Haktan bahseden namuslu insanları Yağmurlu bir mart akşamı topladılar Karanlık mahzenlerinde şehrin Cellatlara gün doğdu Kardeşlerin acısıyla yanan bir çift gözün vardır Bir kalem yazın vardır Dudakları yakan bir çift sözün vardır Söylenmez Haramiler kesmiş sokak başlarını Polisin kırbacı celladın ipi spikerin çenesi baskı makinesi Haramilerin elinde Ve mahzenlerinde insanlar bekler Gönüllerinde kavga gönüllerinde zafer Bebelerin hasreti içlerinde gömülü Can yoldaşlar saklıdır mahzenlerinde Boşuna çekilmedi bunca acılar İstanbul Bulutların ardında damla damla sesler Gülen çehreleri ve cesaretleriyle Arkadaşlar çıktı karşıma Dindi şakaklarımın ağrısı Bir kadın kardeş tanırdım Bir arkadaş karısı Hasta ciğerlerinin taşıdığı çelimsiz kemikli omuzları Ve hüzünlü çehresiyle bebelerini seyrederdi Cellatlara emir verildiği gün haramilerin sarayında Gebeliğin dokuzuncu ayında Aç kurtların varoşlara saldırdığı Tipili bir gece yarısı Sırtında çok uzak bir köyden indirdi Otuzbeş kiloluk sırrımızı Zafer kanlı zafer kıpkırmızı Boşuna çekilmedi bunca acılar İstanbul Bekle bizi Büyük ve sakin Süleymaniye@nle bekle Parklarınla köprülerinle kulelerinle meydanlarınla Mavi denizlerine yaslanmış Beyaz tahta masalarınla bekle Ve bir kuruşa yeni hayat satan Tophane@nin karanlık sokaklarında Koyun koyuna yatan Kirli çocuklarınla bekle bizi Bekle zafer şarkılarıyla caddelerinden geçişimizi Bekle dinamiti tarihin Bekle yumruklarımız Haramilerin saltanatını yıksın Bekle o günler gelsin İstanbul bekle Sen bize lâyıksın. |
sen
BENİM GÖKYÜZÜMSÜN BENİM EN SEVDİĞİM TEPESİN BENİM SICAK YATAĞIMSIN BENİM FIRTINADA SIĞINDIĞIM LİMANSIN BENİM EN DEĞERLİ ARMAĞANIMSIN BENİM EN DUYGUSAL ANIMSIN BENİM SONSUZA DEK EN YAKIN ARKADAŞIMSIN BENİM İLHAM KAYNAĞIMSIN BENİM KADERİMSİN BENİM PARILDAYAN IŞIĞIMSIN BENİM GECEM,GÜNDÜZÜMSÜN BENİM YÜREĞİMİN İLACISIN BENİM ÖFKEMİN GİDERİCİSİSİN BENİM AĞRI KESİCİMSİN BENİM BAHAR ATEŞİMSİN BENİM NADİR BULUNANMÜCEVHERİMSİN BENİM DUALARIMIN YANITISIN BENİM KALBİM, RUHUMSUN BENİM HAYATIMI HAYAT YAPANSIN BENİM KUTSALIMSIN BENİM MORALİMİ DÜZELTENSİN BENİM EN BÜYÜK ŞANSIMSIN BENİM SON DANSIMSIN BENİM ENERJİMSİN BENİM İŞTAH AÇICIMSIN BENİM SBAH GÜNEŞİMSİN BENİM AKŞAM EĞLENCEMSİN BENİM DANS PARTNERİMSİN BENİM KALBİMİN BEKÇİSİSİN BENİM KAHKAHALARIMIN KAYNAĞISIN BENİM SONSUZUMSUN BENİM YANAN ATEŞİMSİN BENİM EN BÜYÜK ARZUMSUN BENİM RUHUMUN EŞİSİN BENİM İNACIMSIN BENİM RÜYALARIMSIN BENİM HERKESTEN ÖNCE GELENİMSİN BENİM GÜVENCEMSİN BENİM SAĞDUYUMSUN ÖLENE KADAR SEBEBİMSİN BELKİ.., BİLMİYORSUNDUR... |
ASK
Simdi sen kalkip gidiyorsun. Git. Gozlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler. Oysa ben senin gozlerinsiz edemem bilirsin Oysa Allah bilir bugun iyi uyanmistik Sevgiyeydi ilk acilisi gozlerimizin sirf onaydi Bir kus konmus parmaklarima uzun uzun otmustu Bir sevismek gelmis bir daha gitmemisti Yoktu dunlerde evvelsi gunlerdeki yoksullugumuz Sanki hic olmamisti Oysa kalbim iste suracikta carpiyordu Surda senin gozlerindeki bakimsiz mavi, guzel lafli Istanbullar Surda da etin cogaliyordu dokundukca laflarin dunyalarin Oyle duzeltici oyle yerine getiriciydi ki sevmek Ki Karakoy koprusune yagmur yagarken Biraksalar gokyuzu kendini ikiye bolecekti Cunku iki kisiydik Oysa bir bardak su yetiyordu saclarini islatmaya Bir dilim ekmegin bir iki zeytinin basinaydi doymamiz Seni bir kere opsem ikinin hatiri kaliyordu Iki kere opeyim desem ucun boynu bukuk Yuzunun bitip vucudunun basladigi yerde Memelerin vardi memelerin kahramandi sonra Sonrasi iyilik guzellik. |
ENDE AÞKLARIMI TEMÝZE ÇEKTÝM
ölü bir yýlan gibi yatýyordu aramýzda yorgun, kirli ve umutsuz geçmiþim oysa bilmediðin bir þey vardý CANIM Ben sende bütün aþklarýmý temize çektim imrendiðin, öfkelendiðin kýzdýðýn ya da kýskandýðýn diyelim yani yaþamýþlýk sandýðýn Geçmiþim dile dökülmeyenin tenhalýðýnda kaçýrýlan bakýþlarda gündeliðin baþýboþ ayrýntýlarýnda zaman zaman geri tepip duruyordu. Ve elbet üzerinde durulmuyordu. Sense kendini hala hayatýmdaki herhangi biri sanýyordun, biraz daha fazla sevdiðim, biraz daha önem verdiðim. Baþlangýçta doðruydu belki. Sýradan bir serüven, ratsgele bir iliþki gibi baþlayýp, gün günden hayatýma yayýlan, büyüyüp kök ölü bir yýlan gibi yatýyordu aramýzda yorgun, kirli ve umutsuz geçmiþim oysa bilmediðin bir þey vardý Ben sende bütün aþklarýmý temize çektim imrendiðin, öfkelendiðin kýzdýðýn ya da kýskandýðýn diyelim yani yaþamýþlýk sandýðýn Geçmiþim dile dökülmeyenin tenhalýðýnda kaçýrýlan bakýþlarda gündeliðin baþýboþ ayrýntýlarýnda zaman zaman geri tepip duruyordu. Ve elbet üzerinde durulmuyordu. Sense kendini hala hayatýmdaki herhangi biri sanýyordun, biraz daha fazla sevdiðim, biraz daha önem verdiðim. Baþlangýçta doðruydu belki. Sýradan bir serüven, ratsgele bir iliþki gibi baþlayýp, gün günden hayatýma yayýlan, büyüyüp kök salan , benliðimi kavrayýp, varlýðýmý ele geçiren bir aþka bedellendin. Ve hala bilmiyordun CANIM Ben sende bütün aþklarýmý temize çektim Anladýðýndaysa yapacak tek þey kalmýþtý sana Bütün kazananlar gibi Terk etmek ... |
***BENSİZ...***
gozlerim uzakta, birini mi bekliyorlar acaba? neden gelmedin? hani gelecektin?? kac hafta gecti?? Artik sabrim kalmiyor anla.. yavas yavas kopuyorum senden.. Gidiyorum uzaklara.. Birak beni.. Arama sorma birdaha.. Ben senden once de yasiyordum Senden sonra da yasarim.. Ayni senin simdi yaptigin gibi... Git git git ve birdaha donme.. Sevdigimdin... taptigimdin... kalbimdin.. ama simdi... NEFRETIMSIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Kalbime Vurulan Mühür Gibisin
Gözlerin ufkumda bir nur inanki En umutsuz karanlık *******de Seninle kördüğüm gibiyim sanki Çözülmek bilmeyen bilmecelerde Seni sevipte unutmak mümkün mü? Kalbime vurulan mühür gibisin Ben deli divane hayat küskünü Sen daha taptaze ömür gibisin Sen bir leyla isen bende mecnunum Bir sana yangınım bir sana vurgunum Sensiz yaşayamam anlıyor musun Hava gibi su gibi sana mecburum Sensin içli sevdam nazlı çiçeğim Benim tatlı hülyam haklı gerçeğim Bu can bu bedende var oldukça Seni ölümüm gibi bekleyeceğim |
Korkunun olduğu yerde aşk yoktur. Cesarettir sevmek. Düzenlere,oyunlara,kötülüklere meydan okumaktır. Sevmek; uzaklaşmaktır yalandan,bencilliği hiçe saymaktır.
Bir başka açıdanda inanmaktır sevmek. Gerçekten inanmaktır, tümden inanmaktır. İnsan sevince; sevdiğine bütün varlığı ile teslim olmamışsa,yeteri derecede sevmemiş demektir. Ve ona kayıtsız şartsız inanmıyorsa,sevgiden bahsetmeye bile hakkı yoktur. Kıskançlık inancımızın bütünlüğü ölçüsünde besler aşkı. Şüpheyse öldürür.Şüphenin olduğu yerde inancın yeri olmaz. Sevgiden bahsedilemez orada. Kıskançlıksa; kutsal bir duadır,dudağında sevenlerin. Sevmek; var olmaktır bir bakıma,derinden bakılınca yokluğa benzer. Sevmek bütünlenmektir. Çok seven eksildiğini zanneder,oysa artmaktadır sevmek,çoğalmaktır. Çevrenin gözlerimizden silinmesi, önce bir eksilme hissi verir insana. Fakat o her şeyimizi varlığı ile doldurdukça arttığımızı anlarız. O bir tek kazanç,bütün kayıplarımıza bedeldir. Bir an gelir; her şeyi onunla değerlendirmeye başlarız. O bugün mutluysa yaşamak güzeldir. Kabımıza sığmayız. Şarkılar söylemek gelir içimizden. O kederliyse,gözlerimizde herşey kederlidir artık. Bütün güzellikler bir bir yitirirler anlamlarını. O anlarda ölümü düşünürde,yine ölemeyiz kurtulamamak için. Yanmaktır,tutuşmaktır sevmek ve yaşadıkça hiç sönmemektir. Dinle sana sevmenin ne olmadığını söyleyeceğim önce. Ne olduğunu sonra anlayacaksın. Dinle, sevmek alış veriş değildir. Geometri değildir,aritmetik değildir. En değerli şeydir belki,ama karşılığında hiçbir şey alınmaz. Karşılıksız bir çeke atılmış kuru bir imza değildir sevmek.İskambil kağıdı değildir,zar değildir,bir dilim değildir,hesap pusulası değildir sevmek. Sevginin bedeli yine sevgiyle ödenir,altınla değil. Sevilmekse; sevmenin mükafatıdır ancak,karşılığı değil. Bir sevgiye eş bir başka sevgi olamaz. Çünkü her sevgi birbirinden büyüktür. Sevgi tartılamaz, sevgi ölçülemez. Sevgi; gram değildir, mesafe değildir. Derinlik sanırsınız,yüksekliktir o. Sevgi; dudak değildir,göz değildir,saç değildir. Sandalye değildir sevgi,yatak değildir, çarşaf değildir. İçki değildir,içemezsiniz fakat herşeyden güzeldir sarhoşluğu. Geçip karşısına seyredemezsiniz,manzara değildir,tablo değildir,heykel değildir. Okuyamazsınız kitap değildir. Bilmece değildir,çözemezsiniz. İstesenizde içinizden atamazsınız. Kan değildir,kesip damarınızı akıtamazsınız. Siz ağladıkca o güçlenir içinizde. Akmaz, gözyaşı değildir. Kuş değildir uçmaz, çiçek değildir koklanmaz. Bitmez çile değildir. Ne desen o değildir sevmek. SEVGİYİ TARİF ETMEYE KALKSAM,SENİ ANLATIRDIM DÜNYAYA |
zamansız aklıma gelmelerden geç artık,
söz veriyorum *******, and içiyorum, yemin ediyorum bu sondur seni düşündüğüm, sondur seninle geçen bu saniye, son... son diyorum, sonra sabah oluyor, uyanıyorum uykudan, bir rüya görmüşüm mavi ve yeşil, güneşim gene sıcak, sarı bahar gelmiş ilk bahar, ne çıkar!? uyanıyorum uykudan sen geliyorsun aklıma, gülüşün geliyor sözlerin geliyor, odam seninle doluyor, neden, anlamıyorum, neden? neden boş verdiğim söz, ettiğim yemin, neden anlamıyorum, söyle duyuyorsan neden, neden? seni unutamıyorum... |
gİttİn
Gİttİn.. Ben, Arkandan Sadece Baktim. Oysa, SÖylenecek O Kadar Çok Şeyİm Vardi Kİ. "gİdersen İyİye Daİr Ne Varsa İÇİmde YİtİreceĞİm Hepsİnİ. Gİdersen SÖnecek İÇİmdekİ AteŞ Ve Bİr Daha HİÇ Kİmse Yakamayacak. Gİdersen KaranliĞa Mahkum Edeceksİn GÜnlerİmİ O Karanlikta Yolumu KaybedeceĞİm" Dİyecektİm Sana KonuŞamadim... Gİttİn... GİdİŞİnİ GÖrmemek İÇİn GÖzlerİmİ Kapattim Öylesİne Acidikİ İÇİm, Tutup Koparsalardi Kolumu BacaĞimi Bu Kadar Aci Duymazdim. Acim YaŞ Olup Akmaliydi GÖzlerİmden. AĞlayamadim... Gİttİn... Senİ Delİcesİne Bİr Tutkuyla Sevİyordum Oysa Tutkum Senİnle Olmakti, Tutkum Tenİnde Erİmek, Tutkum Hayati Senİnle Sadece PaylaŞmakti. Anlatamadim... Gİttİn... GİdİŞİnİ Önlemek İÇİn Tutmak Vardi Ellerİnden Ellerİm DeĞİl Mİydİ Her DokunuŞumda Senİ Ürperten? Ürperdİn Yİne Bİlİyorum. Bİr Kez Dokunsam, Bİr Kez Tutsam Ellerİnİ Gİtmek İÇİn BİrİktİrdİĞİn BÜtÜn Cesaretİn Kaybolurdu. Tutamadim. Gİttİn... Bİr Yikim Gİbİydİ GİdİŞİn Sen Adim Adim UzaklaŞirken Benden ÇÖkÜp Kaldi Bedenİm OlduĞu Yere Nİce Terk EdİŞlere Dayanan YÜrek Bu Kez YenİlmİŞtİ Bu Kadar Zayif DeĞİldİm Ben Kalkmaliydim. Kalkamadim... Gİttİn... Oysa GeldİĞİn GÜn GİdeceĞİnİ Bİlİyordum Hazirdim GİdİŞİne, KaÇak Zamanlari YaŞiyorduk Zaman Bİtecek Ve Sen Gİdecektİn Bense, GİdİŞİnİn Ertesİ GÜnÜ Hayatima KaldiĞim Yerden Yenİden BaŞlayacaktim. BaŞlayamadim... Gİttİn... Bİr Şey SÖyledİn Mİ Gİderken? "kal" Dememİ İstedİn Mİ? Son Bİr Kez "senİ Sevİyorum" Dedİn Mİ? "bekle Benİ DÖneceĞİm" Dİye Umut Verdİn Mİ? Beynİm Öylesİne UĞulduyordukİ. Duyamadim... Gİttİn... Nereye GİttİĞİn Öenemlİ DeĞİldİ Bİnlece Kİlometre Uzakta Da Olsan, İkİ Metre Ötemd De Fark Etmİyordu. Artik Yoktun Ve Asil Bu DÜŞÜnce Benİ FelÇ Edİyordu Kurtulmaliydim Senden, Bu Yokluk Duygusundan Kurtulmaliydim. Kurtulamadim... Gİttİn... Unutulanlarin Arasina Katilmaliydim Anilari Bİr SandiĞa Koyup Hayatin Bİr Yerİnden Yakalamaliydim. Bu AŞk Noktalanmaliydi, Bu Sevdadan VazgeÇmelİydİm Yapamadim... Gİttİn... Bİr Okyanusun Ortasinda Tek KÜreĞİ KaybolmuŞ Sandalda Dev Dalgalarla BoĞuŞan Bİr Denİzcİyİm Şİmdİ. Bİl Kİ; Sevmekten VazgeÇmedİm Senİ, Bİl Kİ; Senİnle Bİrlİkte Sevdani Da TaŞiyacaĞim YÜreĞİmde, Bİl Kİ; Senİ Unutamadim... |
Sana bu sözlerimi, gözlerine bakarak söylemek isterdim...
Ama yanımda değilsin ki...bir yıldız gibi erişilmeyen uzaklardasın.. Bugün ben mavi denizlere daldım, akşamın bir vaktinde,Kırmızı ve kısa saçlarını okşuyorum rüzgarın, Akşam rüzgarının dondurucu serinliğinde, savrulan zavallı bedenim, Ve denizdeki balıkların, yakamozla olan oyununu seyrediyorum, Adeta komik bir oyun işte, karanlıklarda kalmış benim umutlarım, Sessizlik içinde yanıp sönen yıldızlar gibi, Ve sonsuzluğu arayan bir balıkçının hayallerinde, Susturduğum martıların sesleriyle korkularımı arıyorum, Gün doğumlarının mutluluğu ile dolan yüreğim... Ve günbatımlarında sessizliğine büründüğüm kızıllıkta Yeni denizler keşfetmek uğruna, Kırdığım okul günlerini hatırlıyorum tebessümle, Sırf gökyüzünde süzülmek uğruna verdiğim ödünleri Bir martının kanadında......... Hani uzak sahillere yol almak sevdası vardı ya, Hani vardı ya ikimiz için çizdiğimiz resimler, Hiç bestelemediğimiz mısralarımız vardı hani bizden Hadi kaldır kafanı topraklardan , Gözlerime bak utancını yargılayalım bir bir, Rıhtımın bir köşesinden dalalım uzaklara, Alabildiğine uzatalım ellerimizi batan güneşe, Yelkenliler getirdim senin için ta uzaklardan, Hadi binip gidelim o saçlarının rengi ufkun güzelliğine, Martılara eziyet olmasın , yormayalım beyaz kanatlarını, Bize yol göstersin yunus balıkları, Uzak denizlere doğru özgürce uçsun beyaz güvercinler, Yeniden doğan ay ışığında yıldızları sayalım seninle ikimiz............ Yakamadığımız gecenin ışıklarını beraber yakalım, Yıldızları saymamıza hiç kimse engel olmasın, Hiç kimse gece ortasındaki yalnızlığımızı kıskanmasın, Hadi tut ellerimi , denizler üzerinde koşalım desem ......... Ama yoksun ............... Gözlerin , gözlerinde yok, Gözlerimden senin için akan yaşları hisset bitanem, Ve sonsuzluğun düşlerini kurmak sensiz, Kor ateşler üzerinde yürümenin acısı var yüreğimde Ama sen yoksun ki.... Gidiyorum karanlıklara doğru denizler üzerinde, Söndürüyorum gecenin tüm ışıklarını, Mavi denizlere dalıyorum serin sulara, Seni sular gibi , denizler gibi sevdim, Bir avuç umutsuzluğa umut bağladım senin için, Senin için resmettim akşamın kızıllığında martıları, Ve sessizliğine büründüğüm karanlığın içinden söküp aldığım umutları, Senin için denizler aldım , ışıklar yaktım üzerine, Gel dedim uzattım ellerimi ama sen gelmedin, Ben gittim karanlıklardayım, Yalnızım , hiç sevmediğim ıssızlıkta, AMA SEN YOKSUN... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:54 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.