![]() |
Gücüm Yetmiyor
Gün her gün yeniden doğuyor da Her gün bir değil Bu bilineni ben de biliyorum Bilinmeyen bendeki benim İçimde deprem oluyor Kıyamet kopacakmışcasına Yer yerinden oynuyor Sanki dünya başıma yıkılıyor Sarsılıyor nefes almaya çalışıyorum Zoru başarmak hiç de kolay değil Tuzlu su tatlı su derken Gücüm yetmiyor Deniz, göl değil Bir kaşık suda boğuluyorum. Ziya Kara |
Güller Gibisin
İçime düştüğün ilk günden beri, Sen her mevsim açan güller gibisin. Gönül kapın bana kilitli gibi; Yudum su vermeyen çöller gibisin. Ne yapsam, ne etsem konuşmuyorsun, Benden nefret eden eller gibisin. Diken diken kalbime batıyorsun, Sen her mevsim açan güller gibisin. Gülü seven dikenine katlanır, Hep bunu anlatmak ister gibisin. Gün değil, ay değil, yıllar yılıdır, Sen her mevsim açan güller gibisin. Ziya Kara |
Gülüm
Sen benim için önemlisin gülüm Bu güne dek seninle geçti ömrüm Senden sonra hayat olmasın gülüm Senin için seninle ben de ölürüm. En güzel günleri yaşamak varken Yok yere ölümden söz etmek neden Hadi gel günümüzü gün edelim Biz değil ölüm bizden korksun gülüm. Ziya Kara |
Günaha Girme
Nelere mal oldu yaptığım hata, Sebebi sensin de; bunu bilen yok. Sabrım tükenecek böyle giderse, Ecel olacağım günün birinde. Anlamayacaksın sen bile nasıl! Burnundan gelecek hep fitil fitil. İsyan edeceksin buna mutlaka; Kim aldıracakki; o isyanına? Gerçekler serilip gözler önüne, Almazsam adını artık dilime; Kimseler geçemez bilki önüme, Öldürebilirim, istesem seni! Yaşa da gör; beni sen gözlerinle, Nasıl mutluyum ben eskisi gibi. Unuttum seni ve geçen günleri, Kalbimin sahibi seviyor beni. Bak artık sen başının çaresine, Olacaklarada itiraz etme. Beni bana bırak, çekil git, üzme, Suçunu kabul et, günaha girme! Ziya Kara |
Güya
Ağzımı açsam bir türlü Açmasam bir türlü Suçlu olan güya benim Ama, ben; Suçumun ne olduğunu bile bilmiyorum. 11.08.2006 Ziya Kara |
Güzelim
Gözlerin gözlerimde ışıl ışıl Tenin tenimde, titriyor bedenim. Senin gözün benden kara, güzelim Sen, beni ölümüne seviyorsun! Ömrümüz ne kadar sürerse sürsün Bir gün gibi kısa gelecek bize. Yaşam biziz, sen ben'sin ben de sen'im Güler yüzün güllerden güzel senin... Ziya Kara |
Haberin Olsun
Haberin olsun, görür görmez Seni bana, beni sana yakıştırdım Resmini kestim çıkardım Resmimin yanına yapıştırdım. Duvarlara astım, vitrine koydum Şimdi karşımda duruyorsun İçli dışlı değilsek bile Beraber yaşıyoruz, haberin olsun. Ziya Kara |
Haberin Yok
Sen asıl yokken varsın bilmelisin Gerçekte hiç bir zaman olmadınki Seninle göz göze geldik sadece Tenin bedenime değmedi bile Bir roman bir şarkı bir şiir gibi Seni anlamaya çalışıyorum Hayallerimde bile bir boşluk var Ne benimsin ne de benim değilsin Bu evren bu dünya bu hayat bu yaşam Sensiz yaşanacak gibi değil Ben varla yok arası bir hayatta Her şeyi yarım yarım yaşıyorum Vallahi billahi yemin ederim İstesen beni anlarsın eminim Sen masumsun kabahat tabiki benim Senin hiç bir şeyden haberin yok... Eylül 2004 Ziya Kara |
Halimden Belli Değil mi?
Seni ne kadar çok sevdiğimi Söylememe gerek var mı? Halimden belli değil mi? İçinde bulunduğum durumda Beni sen de anlamazsan Söyle; kim anlayacak ki! ? Ziya Kara |
Hatrına Düşeceğim
İstesende istemesende Gün gelecek hatrına düşeceğim Benimle geçirdiğin bensiz dakikalar bile Yüreğini sızlatacak Beklediğin ben Hiçbir zaman olmayacağım için Geçen zamanın muhasebesini Kendi kendine yapacaksın Canım dediğin bana Bir şeyler yazmaya kalksan Hatta yazsan da Ben olmadığım için Ne bana ulaştırabilecek Ne de kendin ulaşabileceksin Ama hatrına düşeceğim! Ziya Kara |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:28 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.