![]() |
Dostlarla mesk'e mazeret,
Dostlarla mesk'e mazeret, Bu aksam dost meclisinde olmak vardı... Bu aksam gullere boğulmak vardı.. Zalim yollar, zalim kader... Bu aksam Tarabyayı solumak vardı... Askla mesk vardı.. sofralarda... Bulusmak vardı....Sair dostlarla... Tinisinda siirlerin mest olmak vardı.. Dostlara merhaba demek vardı gonulden.. Ve sizleri gormek yasamak vardi... 27.09.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Dostum 97
öbür okyanusların sesimiydin kokun çiçek aroması gibiydi sanki yüreğin doludizgin ateş gibiydin yumşacık için kalbindeki internasyonal sevgin gitar sesinde dinledim seni sen benim gibiydin sevgili Abir'e dost sohbetlerinden.. Nevin Kalafatoğlu |
Dönmek 1
Dünyayı gördüm bu gün kan göllerinden sağnaklar yıkadı beydağlarını öfkelerini kustu gökler şafakta çaktı şimşekler döktü göz yaşlarını karanlıklara döküldü gözyaşları aydınlıklara dağları bastı altın renkli bulutlar sütun sütundu binalar aralarından ışıdı gün ışıkları süzüldüler hasta odama doğru bana hoş geldin dediler... 18.05-18.09 2003 hastane günleri yaşam dansı Nevin Kalafatoğlu |
Dönmek 2
şaşmıştım seher vaktiydi sabah ezanı sarmıştı ufku uyanmıştı deniz uyanmıştı dağlar kolumda yoktu serumlar bir özgürlük hissi bedenimde anladım ben uykularımda gezerken beyaz kanatlı melekler gelmişti özgürlüğümü vermişti kollarımdaki ince iğne izleri morlar,maviler hoş bilezikler binbir meleğin emek izleriydiler sevgi dolu gözleri sabır dolu sözleri yüzlerdeki şevkat izleri benim dönüşümü müjdelediler... 18.05-18.09 2003 yaşanmayan yaz Nevin Kalafatoğlu |
Dönmek 3
özlemiştim deniz ve gök birbirini terk ederken gökkuşağı belirdi ufukta denizden dağlara süzüldü dağlar kollarını açtı hasrete mucizeler ışıldadı nurlarını döktü gün, pırıldadı başörtüleri süzüldü eteklere ... savruldular yeşil ve mavi kucaklaştı gene bir senfoni yükseldi yüreğimden isimsiz gözlerimden inciler süzüldü sevilme keyfi,sevme hazzını yaşarken şükürler gönderdim göklere tarifsiz özlenmiş görüntülerden... 2003 yaşanmayan yaz hastane günleri Nevin Kalafatoğlu |
Dönmek 4
Uyumuştum rüyaydı sarıgüllerle süslü yolu gördüm birden vuslatta beni bekleyen beş küçük meleğime gecikme nedenlerimi anlatırken sarı güllerin kokusu burnumda sarıgüllerin rengi ruhumda sarıgüllerin yolu önümde koskaca kara dağlar karşımda yollar açılmıştı nurlarla dünyaya dönüyordum. 2003 yaşanmayan yaz hastane günleri Nevin Kalafatoğlu |
Dönmek 5
Canım Evimde lokmalarım hesabını yaparken yaşamım çiğneme noktalarım üzerken beni tıkanırken yemek borum yutkunamazken kanım,canım,acıyan ameliyat izlerimle barışırken yaşam canlarım tutarken ellerimden şiirlerim hayatım oluverdi birden kıpkızıldı saçlarım güneşe inat isyankar... bakışlarım günlere yosun sevdim, ikinci yaşam bumu derken dostlarımla paylaştım duygularımı gerçekler geçerken... doğallığımı sıradanlığımı severken ikinci baharımı yaşarım derken... o bendim ben... ben... güz günleri başlarken 2003 yeni hayat dansı Nevin Kalafatoğlu |
Dört Kadın İki Simit ve Martılar
Kardan deniz geçişlerinde Beyazını Kadıköy toplamış karlı kuşların Martılar uçuşmuş beyaz göklere Vapur dumanlarının karabatakları oluşmuş Deniz geçişlerinde dört kadın Kadıköy Kara köy Aramızdaki feminen düşüncelerin akları Vapur izleri karadan denizlere uçuşmuş Simit yudumları doluşmuş göklere Vapur kıçında iki simit martılar Karaköy Kadıköy Buluşmuş 14.02.2004 Nevin Kalafatoğlu Menevşe Köylü Emily Elizabeth Reşide Sarıkavak Ben Aznavur pasajına yolculuk Nevin Kalafatoğlu |
Dört Mevsim Konçertosu
Dönüp baktığımda denize dalgaları dinlerim uzaklardan coşan içimden şiir geçer, bir de kırılmış kalbim gerçeği benliğime giydirdiğimden olmalı makyajsız cümleler, hisler, sorgular dışımdan geçenlerse şiir olamadılar onlar figüran gülücükler saçarken gözlerimde ışıklarını sakladım kendime bilemedi hiç kimse bir külah dondurmaydı sevdiğim bağdat caddesinde kar yağarken yediğim mutluluk oyunları geçmiş zamanların şaşırtmalarında düzenlenmişti, düzenim ve biraz deli biraz züppe ve hovarda gözlerimdeki perdeyi bilemediğimden beri. aralanmış bir kapının içine doğdum bir anda gerçekler keşfedildiler birer birer usum paramparça ve isyankar bedenim sancılı ölümcül, zincirlerimi kopardığımdan olmalı kurgulanmış mikado çöplerinde denge oyunlarında figürandım oysa dışımdan geçti ölümlerim deli tacizinde ömür boyu tutuklu beklentilerim özgürüm şimdi yabancı bir yaşamın öksüzlüğünden kurtulmuşluğumda içimde irin neşterin son atlısında dört nala gelin ve gelecek güzel günlerin firarında baharım artık konçertom dört mevsim 19.02.2006/Lara Nevin Kalafatoğlu |
Dua
son yazlarını yaşıyor yaşadığım şehir.. ben ilk baharlarını beklerken.. güneş parlıyor... gün ışığı yakamozları... denizde.. akşam mahmurlugu çökerken semalardan... beyaz bulutlar pembe kontürlerini çiziyor.. vaktinde.. dağların eflatun tonları.. iftar saatini karşılıyor... oruçlarını bozarken Antalyalılar... ben....bir zeytin tanesi..bir parça pide...balkonumda şükrederek görüntülere görebildiğim... o kutsal renkli dağları seyrettiren... sığınıp ezan seslerinde yankılanan dağlarla hergün son lokmamı yermişcesine.. hamdlarımı sunuyorum... aşkla gözlerimi veren.. duygularımı bahşeden Yaradana... bir yudum suyla şükrederken yaşadığıma...anları... dolu dolu dolucasına.... Allah'a hamd ediyorum... 19.11.2003 Antalya İftar vakti... Nevin Kalafatoğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:55 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.