![]() |
Sevdiğim
Bir sevdiğim vardı. Ne zamandı, Nasıldı. Siyah gözlümüydü, Uzun boylumuydu. Havalımıydı Yoksa utangaçmı. Yakınmıydı, uzakmıydı, Benimmiydi Hiç bilemedim. Severmiydi Anlayamadım. Kim di bu Tanıyamadım. Lakin benim bir sevdiğim vardı. Sadıkmıydı, Vefalımıydı, Sıcakmıydı, İsmini koyamadım. Vefalı diyemedim. Kimselere benzetemedim. Hayalmiydi, gerçekmiydi, Konuşmazdı ki Sesini hiç duymadım. Tek bildiğim şey Benim bir sevdiğim vardı. |
Sevdiğime
Gözlerim takıldı bugün sana, Baktım sen görmeden, En nadide resme bakar gibi Seyrettim seni. Öyle kederli ve Sessiz görünüyordun ki, Bir şeylerle savaşıp Yenilgiyi kabullenmiş bir halin vardı. Dudaklarına takıldı gözlerim, Kelimeler fırlayacak, İsyanlar fışkıracak gibi Mühürlemiştin onları. Söyleyemediklerinin ağırlığıyla Hüzünlü bir tebessümü, Çağıran bir daveti, Erişilmez bir sırrı Hapsetmiştin sanki dudaklarına. Ellerine takıldı gözlerim, O an içimden koşup Sarılmak geldi, Doyasıya öpmek, Ellerimi ellerine vermek, Son defa bile olsa, Avuçlarına al deyip Gözyaşlarımı Ellerinle silmek istedim. Son kez, Bir kere daha baktım sana, Yüreğini göremedim, Ne kadar yakındın oysa, Nefesin olup İçinde kalmak istedim, Kokunu Ciğerlerime çektim, Bir nehir gibi sana akıp, Sen olmak istedim, Aşkla güzelleşmiş bu dünyanın Bizden uzaklaştığını, Tek bir söz bile etmeden Sessizliğin yarattığı Suskunluk içinde Ne şimdi ne de sonra Kavuşamayacağımızı Anlatmak istedim sana. |
Sevdiğini Söyle
Sevdiğini Söyle Kahkahamızın altında göz yaşları varsa, dilimizle gönlümüz ayrı konuşuyorsa,ruhumuzu bedenimize kilitlediysek ve sevdiğimizi söyleyemiyorsak hangi özgürlük şarkısını söyleyecek yüreğimiz. Bırakın kollarınızı, avuçlarınıza alın sevginizi. Çıkın sığınağınızdan, uzaktan izlemeyin kaybettiklerinizi. Lanet ederek çekip gitmeyin, küsmeyin dokunuşlara. Başınızı kaldırıp bakın gökyüzüne, haykırın hasretleri ölümsüz sevdalara. Kanat takıp uçmak istiyorum özgürlüğe. Pembe bulutların üstünde mavilere teslim oluyorum. Damla olup tutkuları yaşıyorum. Özlüyorum türkümü söylemeyi, özlüyorum içimdeki binlerce gülümsemeyi. Bir tohum gibi büyütüyorum coşkularımı. Dans ettiriyorum rüzgarlarla umutlarımı. Görüyorum yıldızların benim için parladığını. Kolaymış diyorum kendi kendime. Dünyaya bile kafa tutmak, bir volkan gibi patlamak kolaymış. Yaşama sevincimizi ve özgürlüğümüzü uzaklarda aramaya gerek yok. Önce gülümseyin, huzur kaplasın içinizi. Dönüp bakın yanınıza, göreceksiniz. Geçmişin hatalarını unutun. Elinizdekilerin kıymetini bilin. Şefkatlice sarın kollarınızı, her dakikanızı doya doya yaşayın. Çünkü önümüzdeki yolun ne zaman, nerede biteceğini kimse bilemez. Mutluluğu başka ellerde, başka yüzlerde aramayın. Gülümsedikçe ve bekledikçe hayatın yaşamaya değer olduğunu anlayacaksınız. En yalnız kaldığınız zamanlarda hayallerinize sarılın.. Kurun kurabildiğiniz kadar özgürce ve sonsuza kadar. Sımsıkı tutunun ruhunuzun dallarına. Rüzgar alabildiğince hırçın, yağmur alabildiğince inatçı olsun. Yüreğiniz karşılasın onları daha hırçın, daha inatçı. Sevgiyi saçın donuk yüreklere, umutları yayın gözlerinizle. Yalnız beyazı maviyi sevmeyin. Sevin bütün renkleri. Siyahların bile beyaza dönüştüğünü göreceksiniz. Belki rüzgar birazdan yön değiştirecek ve sevda gibi esecek saçlarınızda. Yıldızlar eskisinden daha bir parlak, mehtap daha yakın olacak.. İnanın ki sevginiz yolları aydınlatacak. Belki yarın çok geç olabilir. Belki de yarın hiç olmayabilir. Dünü unut, bu günü yaşa dalların kırılmadan. En kızgın, en kırgın olduğun zamanlarda bile kafa tut yaşama. Yaşat özgürlüğünü sevginin içinde. Korkma sevmekten, korkma sevilmemekten. Bir damla su ol, ak akabildiğin kadar. Bazen bir yaprağa bazen bir çiçeğe düş. Ay ışığı ol gizlice içeri süzülen. Gözlerine bak sevdiğinin bakabildiğin kadar. Ruhunu aç, kalbini aç yalnız *******ine. Ta ki gündüzleri yıldızları görebilene kadar. Umutlarını yaz kır çiçeklerine, hatırla sıcak bir çayın tadını sevdiklerinle. Eğer gerçekten aşıksan, gerçekten seviyorsan işte o zaman yaşadığını anla. Kim demiş mutluluk uzakta diye. Çekme ellerini sevginden.. Sevmek yürek ister, sevmek adam gibi adam ister. Hayat yaşandığı kadardır. Mutluluğunu hisset bu sevginin. Şimdi koş sevdiğine. Gözlerine bak ve sadece ona sevdiğini söyle. |
Sevemedim Sensizliği
Sensizliği hiç sevemedim Acımasız akşamlarında sevdamın Adını hiç unutmadım, Kaybolurken kendi sokaklarımda Aşktan hiç yorulmadım, Duyuyormusun üşürcesine titreyen sesimi Şimdi ellerimde üşüyor artık. Sensizliği hiç sevemedim Kimsesiz ağıtlar var etrafımda Yağmurlar içime yağıyor, Dokunabilirmisin gözyaşlarıma Bir çocuk hıçkırığını Susturabilirmisin ceylan yüreğimde, Ezberlediğim adını silebilirmisin dudaklarımdan. Sensizliği hiç sevemedim Sonbahar koydum acılarımın adını Soldurdum yapraklarımı dalında, Suskunluğum buğulandı Sana açtığım penceremde, Cemre gibi düşerken yamaçlarıma Sürgüne gittim masallardaki kaf dağına. Sensizliği hiç sevemedim Ne demek olduğunu sor bana Bir yumruk takılır boğazıma ağlayamam Yaşadım saymam senden ayrı zamanı Düğümlenir kelimeler dilimde Gizemlice dokunurum sana Ve sorarım hala üşüyormusun. Sensizliği hiç sevemedim Toprağım susuz, düşlerim aç Yokluğun ağlıyor satırlarımda Vedalaşamıyorum sabıkalı sevdamla Küskünüm yarınlara Suskunum tutkulu rüyalara İçimde ihtilaller kopuyor anlasana. Sensizliği hiç sevemedim Tatmadım kavuşmayı Ölüm denen sessizlikte, Sır gibi sakladım seni yüreğimde Ay bulutlara saklandı yine bu gece Dizlerine uzandım her şeyi boşverircesine, İstedimki sadece gözlerimiz sevişsin Dilim varmıyor yokluğunu söylemeye İnan alışamadım hiç sensizliğe İnan sensizliği hiç sevemedim. |
Sevenin Olsun İstermisin
İçindeki çıkmaz sokaklarda, Başıboş sevdalarla kolkola, Küskün tebessümlerin ardında, Sevenin olsun istermisin? Yastığa başını koyduğunda, Uykuna ortak her rüyanda, Gecenin aralanan kapısında, Sevenin olsun istermisin. Hüznü yaşadığın sonbaharda, Boynu bükük umutlarda, Kader kapısının arkasında, Sevenin olsun istermisin? Yorgun çaresizliğin gölgesinde, Anıların saklandığı yüreğinde, Vazgeçilmez aşkın en son deminde, Sevenin olsun istermisin. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:28 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.