![]() |
Meyhanede Bir Adam
Meyhanede bir adam. Oturmuş düşünüyor. Üzgün bir tavırla. Masında bir paket sigara ve rakı. Üstelik elinde de içiyor. Şarkılara kafasını sallıyor. Kime dargın acaba. Ya dertli,ya aşık. Elinde bir kağıt parçası. Evirip,çevirip okuyor. Ya sevgilisinden kalan son mektup. Ya da içtiklerinin hesabı. Bilemiyorum. Nihat İlikcioğlu |
Muhtaç Etme Allahım
Anam yaşlı ve hasta doktora götüremez. Babam ulu bir çınarın altında dirilemez. Bacım zalim kocada göndermez. Beni kimseye muhtaç etme Allahım. Amiiiiiin amiiiiiin. Komşularım yanlızca geçmiş olsuna gelip gitti. Arkadaşlarım duymadık deyip bahane etti. Karım zor günümde kaçıp gitti. Beni hasta etme Allahım. Amiiiiiin amiiiiiin. Bir köşede ölsem gardaşım acımaz. Bir gün bile olsa akrabalarım kapımı çalmaz. Çocuğumun bile bana faydası olmaz. Beni kimseye muhtaç etme Allahım. Amiiiiii amiiiiiin. Tabip param yok,ilaç param yok. Simit param yok,süt param yok. Bu derdi çekecek dermanım yok. Beni hasta etme Allahım. Amiiiiiin,amiiiiiin. Zaten yaş otuz beş yolun yarısı. Zaten en sevdiğim kadınım elin karısı. Açık olsun ecelimin kapısı. Beni kimseye muhtaç etme Allahım. Beni hasta etme Alahım. Amiiiiiin amiiiiiin. Nihat İlikcioğlu |
Mutlular Zenginler
Ne üzüntü var,ne tasa. Hiç kimsenin yok elinde asa. Benim gibi bürünmüyorlar yasa. Mutlular zenginler. Kadınların kollarında erkek, Erkeklerde karı. Dinlemiyorlar hüzünlü şarkı. Teselli için değil onların içtiği rakı. Mutlular zenginler. Para dersen var bolca para. Yok onlarda aşk acısı denen yara. Benim gibi düşünmüyorlar kara kara. Mutlular zenginler. Onlarda mal,mülk,zenginlik. Yok onlarda parasızlık,rezillik. Kimse etmiyor onlara hainlik. İşte bu yüzden mutlular zenginler. Nihat İlikcioğlu |
Mutluluğumun Adresi
Mutluluğum adresi. Kalbini verip, Seni seviyorum diyen sözlerin. Sevgilin görüp, Öpmelerin. Bu adres aşka gider. Mutluluğumun adresi. Yanımda olup, Boynuma sarılan ellerin. Huylarınla bana uyup, Sırrını söylemelerin. Bu adres aşka gider. Mutluğumun adresi. Ömür boyu birliktelikte. Aynı yastığa baş koymamız. Sen ben de, ben sende. Mutlu olmamız. Bu adres aşka gider. Bu adresi şaşırmayalım, Unutmayalım sakın. 20.08.1998 Nihat İlikcioğlu |
Mühür Vuracağım
Sevdiklerimde bulamadım hiç vefa. Sevdiklerimle yaşamadım hiç sefa. Söz verdim,kararlıyım bu defa. Kalbimin kapısına bir mühür vuracağım. Ayrılıkla geçti bu gençliğim,bu ömür. Artık kar etmez,yar dilesede özür. Ne bir usta açabilir,nede müdür. Kalbimin kapısına bir mühür vuracağım. Gelen gideni aratır bunu hep söylerim. Elbet gönlümü aşksızda eylerim. Böyle daha mutluyum yemin ederim. Kalbimin kapısına bir mühür vuracağım. Kimseler istediği gibi girip çıkamayacak. Kimseler ateşe verip,yakamayacak. Kimseler sevmedim deyip,kıramayacak. Kalbimin kapısına bir mühür vuracağım. Sevmek sevilmek yok artık bu cana. En iyi yar insana; baba ve ana. Yok,yok olmayacak başka bahara. Kalbimin kapısına bir mühür vuracağım. Nihat İlikcioğlu |
Nasıl Seveyim
Boşu boşuna yıllarım bitti. Doyamadan gençliğim gitti. Nasıl seveyim,sevileyim. Hevesim çoktan geçti. Oluyor *******im uykusuz. Oluyor bedenim huzursuz. Nasıl seveyim,sevileyim. Seveceklerimin hepsi duygusuz. Etrafım vefasızlarla dolu. Kapattılar aşka giden yolu. Nasıl seveyim,sevileyim. Ömrümün yaklaşıyor sonu. Ayrılık acısı sızlar içimde. Kimseler kalmadı gözümde. Nasıl seveyim,sevileyim. Vefasızları gördümde. Terkedildiğimi bile bile. Gözyaşlarımı sile sile. Nasıl seveyim sevileyim. Düşerken dilden dile. 30.04.2004 Nihat İlikcioğlu |
Ne Diyeyim
Umuttun. Güllerimi kuruttun. Günlerimi unutturdun. Şimdi ben sana ne diyeyim. Aşktın. Başkaydın. Hayatımı karıştırdın. Şimdi ben sana ne diyeyim. Dileğimdin. Geleceğimdin. Gittin. Şimdi ben sana ne diyeyim. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Ne Düş,Ne Küs,Ne Üzül |
Ne İdim Ne Oldum
Dal başında gül idim. Şakıyan bülbül idim. Dumansız kül idim. Ne idim,ne oldum. Dağ başında kar idim. Hayatta var idim. Sevilen yar idim. Ne idim,ne oldum. Hayat yaşında genç idim. Dimdik ayakta dinç idim. Her şeyi bilen bilgiç idim. Ne idim,ne oldum. Yirmi yaşında aşık idim. Seller gibi taşık idim. Hayatla barışık idim. Ne idim,ne oldum. Gözyaşsız,el bastonsuz idim. Bıçaksız kahraman korkusuz idim. Ağalıktan parasız pulsuz idim. Ne idim,ne oldum. Şirlerimle sevenleri çağırır idim. İçkisiz efkarımı dağıtır idim. Hayat hikayemi anlatır idim. Ne idim,ne oldum. Şimdi ihtiyarlık bedende. Süzülür yaşlar gözümde. Umutlar artık bitmekte. Ne idim,ne oldum. Nihat İlikcioğlu |
Ne İşe Yarar
Güzel gözleri var. Ama ne işe yarar. Bir başkasına bakar. Güzel sözleri var. Ama ne işe yarar. Bazen çok kızar. Güzel elleri var. Ama ne işe yarar. Yabancıların elini tutar. Güzel kaşları var. Ama ne işe yarar. Kızınca nasılda çatar. Güzel dudakları var. Ama ne işe yarar. Öptürmez naz yapar. Güzel aşkları var. Ama ne işe yarar. Bana olmaz yar. Nihat İlikcioğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:44 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.