![]() |
Kendi Feryadıma Yenik Düşerim
Adını duyunca rengim deyişir Senin hasretine yenik düşerim Aklım baştan gider fikrim çelişir Gönlümdeki aşka yenik düşerım Yüreyimi acı bir hüzün kaplar Kalbime saplanır zehirli oklar Dolan gözlerimi ellerim saklar Kendi feryadıma yenik düşerım Hayalin belirir o an karşımda Tufan kopar hayalimde düşümde Bir kan eksik benım bu göz yaşımda Kendi matemime yenik düşerım Ben ben olduğumu bile unuttum Sensızliyim gözyaşımla avuttum Bir daha dönmene yoktur umudum Şu uzak yollara yenik düşerım Gülmeyi unuttum neşeye küstüm Çalamadım sazı duvara astım Benımle birlikte ölür bu yasım Bir gün azraile yenik düşerım Cebbar Korkmaz |
Kızımdı Tek Tesellim Benim
Kızımdı tek tesellim benim her sarhoşluğumda Hüngür hüngür her ağlayışımda boynuma sarılan Dertlerimi acılarımı paylaşan İçki masamda sakim Eylancemde neşem Öfkemde kızgınlığımın siperi Çaresızliyimde tek sığınağımdı Kızımdı tek tesellim benim Gecenın yarısında baş ucumda duran Sarhoşken bana acıyan Ayılınca beni yerden yere vuran Düşmüşlüyümü hazmedemeyen Duygulandığında göz yaşları çiseleyen Boynuna sarılıp ağliya bileceyim Beni tek anliyanımdı Kızımdı tek tesellım benim Tüm dertlerimi bıkmadan usanmadan dinleyen Başımı taşlara vurunca yapma baba diye inleyen Sohbetkarım sırdaşımdı Attığı kahkahalarla beni güldüren Sarhoşken düştüyüm yerden beni kaldıran Kıssacası tüm dünyamdı benim İşte bu kız hülyamdı benim Cebbar Korkmaz |
Kim İnanır
Tüm dinlerde etsen secde Kim inanır kim inanır Af dilesen gündüz gece Kim inanır kin inanır Dervişlerle haber salsan Yüz kere kapımı çalsan Saçını başını yolsan Kim inanır kim inanır Yere batsın senin adın Gözümde koydun muradım Desen.ki artık uslandım Kim inanır kim inanır Suç benimdi desen bile Sözün yalan işin hile Taşları getirsen dile Kim inanır kim inanır Konsam musalla taşına Ağıtlar yaksan peşime Senin sahte göz yaşına Kim inanır kim inanır Cebbar Korkmaz |
Kimdir bu divane derlardi bana
Bastığın toprağa yüzüm sürseydim Kimdir bu divane derlerdi bana Heyecandan kalbim dursa ölseydim Kimdir bu divane derlerdi bana Başımı taşlardan taşlara vursam Önünde el pençe divana dursam Her gelip geçenden hep seni sorsam Kimdir bu divane derlerdi bana Her gittiğin yere peşinden varsam Geçtiğin yollara mabetler kursam Sen sandıklarıma koşup sarılsam Kimdir bu divane derlerdi bana Tellal olup meydanlarda bağırsam Ağıtlarda hep ismini çığırsam Dualarımda hep seni çağırsam Kimdir bu divane derlerdi bana Geçtiğin yollarda ayak izlerini aradım Bastığın her taşa her avuç toprağa sordum seni Gecenin alaca karanlığına Duran ağaçlara kıpırdayan yapraklara Doğan güneşin ilk ışıklarına sordum seni Doğan güneşin ışıklarında gölgeni aradım Esen rüzgarlarda sesini Yağan yağmurlarda göz yaşlarını aradım Bizi birlikteyken gören kullara Beni bırakıp gittiğin yollara sordum seni Cebbar Korkmaz |
Köle Pazarında Satışa Düştüm
Doğruluk çayına düştüm arındım Arşını ararken karışa düştüm Kötülüğe baş kaldırdım yerindim Doğruyu ararken yanlışa düştüm Pir SULTAN Abdaldan almıştım feyzi HARUN.İ reşitten okudum tezi Kurt ile konuştu güttüğüm kuzu Düşmanı dost eden barışa düştüm Bu koca alemi gezdim dolaştım Mazlum hakkı yiyenlerle dalaştım Dürüst idim Kötülüğe bulaştım Yanlıştan kaçarken yarışa düştüm Aşk iksiri aldım ZÜHRE TAHİRden EYÜP gibi şifa buldum zehirden Kurtuldum der iken dünya kahrından Köle pazarında satışa düştüm Bilgin idim sözlerimde yanıldım El dilinde bir divane sanıldım Doğru söylediğim yerden kovuldum Baharı ararken kar kışa düştüm Karşım da göründü bir melek yüzlü Hurilerden güzel periden nazlı Ceylandı bakışı bülbül avazlı Zalimin elinden yanmışa düştüm Cebbar Korkmaz |
Kötülere Yenik Düştüm
Ben bu hayat kavgasında Kötülere yenik düştüm İnsan lığın ortasında Yalnızlığa yenik düştüm Yaşamım hep acı doldu Gençliğim sarardı soldu Kötüler hep beni buldu Zalimlere yenik düştüm Yiğitlerin misaliydim Cömertlerin em salıydım Ben doğruluk insanıydım İhanete yenik düştüm Yenik düştüm zalimlere Yenik düştüm kötülere İki yüzlü alçaklara Yenik düştüm yenik düştüm Cebbar Korkmaz |
Köz
Sönüktür sanarsın çıkmaz dumanı Yaktığın ateşten kalandır bu köz Kitaba inancın varsa imanın Gel deki yüzüme yalandır bu köz Ben köylü çocuğu sen şehir kızı Ömürlüktür bizde sevdanın sözü Bizde kimse sevmez bu iki yüzü Ettiğin yemine kanandır bu köz Gece karanlığı oldu sırdaşım Sigaram kibritim dost arkadaşım Sanma ki sensizken rahattır başım Hep seni gönlüme sorandır bu köz Sevda tutsağıyım gönlüm mahpusta Kayboldu umudum yüreğim yasta Telefonlar çalmaz gelmiyor posta Korkarım canıma fermandır bu köz Cebbar Korkmaz |
Köz
Sönüktür sanarsın çıkmaz dumanı Yaktığın ateşten kalandır bu köz Kitaba inancın varsa imanın Gel deki yüzüme yalandır bu köz Ben köylü çocuğu sen şehir kızı Ömürlüktür bizde sevdanın sözü Bizde kimse sevmez bu iki yüzü Ettiğin yemine kanandır bu köz Gece karanlığı oldu sırdaşım Sigaram kibritim dost arkadaşım Sanma ki sensizken rahattır başım Hep seni gönlüme sorandır bu köz Sevda tutsağıyım gönlüm mahpusta Kayboldu umudum yüreğim yasta Telefonlar çalmaz gelmiyor posta Korkarım canıma fermandır bu köz Cebbar Korkmaz |
Kul Olamadım
Al yazması göz yaşımla ıslandı Hep hayali sol yanıma yaslandı Beklemekten umutlarım paslandı Yine dergahına kul olamadım Aklımı bozdurdum fikrim harcadım Saf gönlümü bir zalime bağladım Her özlemde hüngür hüngür ağladım Yine dergahına kul olamadım Aşka tövbeliydim tövbemi bozdum Beyhude divane serseri gezdim Kalbime aşkını kanımla yazdım Yine dergahına kul olamadım Kendisinden tüm afları diledim En güzel sözleri ona söyledim Her nazına bir koç kurban eyledim Yine dergahına kul olamadım Cebbar Korkmaz |
Lazlar
Çocukken tanıdım Laz denenleri Yiğitlikte yiğit sözünün eri Atmaz dediğinden bir adım geri Yiğit insanlardır gözümde LAZLAR Taze fasulyeyi onlar.da gördük Laz ALİ amcadan çok şey öğrendik Lazlara bu yüzden sevgi besledik Cömert insanlardır sözünde LAZLAR Kardeşi NEVZATTI bir de NİYAZİ Kaçırmazdı hiçbir vakit namazı Bana o öğretti çalmayı sazı Gerçekten insandır özünde LAZLAR Kabakla yapardı sütlü çorbayı Anlatırdı bize LAZCA fıkrayı Kemençeyle söylerdi uzun havayı Nameleri inletir,di sazında LAZLAR Cebbar Korkmaz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:47 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.