![]() |
Kuluz biz!
Ağzımızın tadı bozuldu, Yaşam sana,bana ne vermekte,? Kör bir kuyudayım biçare, Yardım edecek Hendekte, Haydi çık Dünyanın dışına ardına al çek, Yapabilirsen, Bizler güçsüz birer kuluz, Ömür böyle sona ermekte. 10.11.2000 Mehmet Göden |
Mutluluğu alın benden..!
Alın benden mutluluğu, Uymuyor hiç üzerime, Ne bir hayal,Ne bir gerçek, Girmiyorlar düzenime, Geçti yaşam yorgunum ben, Etrafımla dargınım ben, Vurgun yedim,yılgınım ben, Bakmasınlar gözlerime, Kahır ömrüm ahir gibi, Kendi kanım zehir gibi, Akıyorum nehir gibi, Gelmesinler üzerime. Bitti sandım gitti geçti, Yeşerdi yaprağım düştü, Bu dünyadan kimler göçtü, Sual varmı? düzenine. ağustos2006 Mehmet Göden |
Ne var ne yok?
Hamam tamam,tas yerinde Binası olmassa dikeriz, Haneler hep boş sohbette! Çıkan yunmuş, giren temiz. Cıscıbıldak kaldık dostlar, Çarşaf gibi ayıbımız! Zevzeklikten terfiler hep, Dostlarımız ahbabımız, Dil bildiğini söyler, Ağız dolu tutamayız, Gizli saklı kalamıyor, Dedikodu sohbetimiz. Hak bilmeyiz dert bilmeyiz, Hatır ölü, gönül semiz, İçtiğimiz sular berrak, Ettiğimiz yer tertemiz. kasım.2007 Mehmet Göden |
Ne alemi var!
Hasat bir gelsede mahsülü alsak, Hayalde zenginim,yaptırdım konak! Sonunda kalacaksam? cıscıbıl ayak, Boş atıp tutmanın,ne alemi var? + Avaz avaz bağırırım,ben kendim duymam! Deliye hergün bayram,ben ona yanmam, Alemden banane! kendimle kavgam, Nefesi patlatmanın,ne alemi var? + Talan eden etti, tüm etraf talandı, Kuduz itin biri,bana dadandı, Gerçekmiydi ömür, yoksa yalanmı? Kafayı dağıtmanın, ne alemi var? + Öylece oturtuldum arkaya, zati, İki metre beze sığar, insan azmeti! Bitirdik bilmeden, olan takati, Aman dilenmenin,ne alemi var? 03.09.2004 -Berlin Mehmet Göden |
Ne ararsın?
Gezdin gönül,gezgin oldun, Arı gibi, bal yapmaya, Ne aradın, neyi buldun? Çiçeğin yok koklatmaya, * Yok elinden, tutan elin, Sıcaklığın,yok kıymetin, Oynadın ya! çok kaybettin, Başladın bak, oynatmaya! . mayıs 2006 Mehmet Göden |
Ne değildir?
Söylen bana, yüce dağlar, Hayat nedir,ne değildir? Koynunuzda, yaren varmı? Vuslat nedir, ne değildir? Başınız dik,benim gibi! Gurur nedir ne değildir? Heybetiniz mağrur gibi! Sebep nedir,ne değildir? Sinendeki,bin türlü sır! Çiçek nedir,ne değildir? Ağacın var, yaşı asır! Heybet nedir,ne değildir? Sevdanın,bir sonu varmı? Sevmek nedir,ne değildir? Gün gelipte, solmak varmı? Ölmek nedir,ne değildir? Aralık2007 Mehmet Göden |
Ne hale düştük..?
İçimizde yamuk yok,ama başımız önde Ne yaptık,ne ettik? indik kıymette Halimiz perişan Kış Kıyamette Yalın ayak,yalpırdak; yollara düştük. Kimi göbek yapar; yutar durmadan, Kimisi bekler durur,gelmez Havadan, Vazmı geçtik açtığımız, Dava`dan Sonu bildik işin,seyrine düştük. Aleni! Haram dedik sürmedik eli, Dünyanın vardı elbet; kuytu bir yeri, Merkep sanıp,Harici; vurduk semeri, Tuttuğumuz yükün; derdine düştük. Görselde açık saçık; vitrinlik 'Etler' Sanarsınız hepisi yapma 'Bebekler' Öyle bir yarışki kim kimeörtler, Ucu başı olmayan; Reklama düştük. Kimi çaldı yedi; El kesesinden, Kimler haz duyar oldu; Karga sesinden Gına geldi Feleğin, her çelmesinden Düşe kalka sürüngen; duruma düştük. Kart ile alındı; kat kat satıldı Mağdurlara her gün; Mağdur,katıldı Kimimiz hüplendi,kimi ütüldü Don köynek bırakılıp; dillere düştük. Boğazına kiminin nimet girmeden Hırsıza el malı,sebil 'Degirmen', Lokmayı yutanların taa..! midesinden, El atıp çalanların,eline düştük. Allahım düşkünlerinin,yerini bil`de, Biçarenin kaygısını döndürme Sel´e Yarattığın kullarını,bir sayıver hele, Kaybolup gidenlerin, ardına düştük. İmamın dilinde lafın kıyamı! Kendi içer, olsa idi ayranı Cenneti ararken görüp Havva Ana'yı Topyekun elmanın, peşine.düştük 19.01.06 Mehmet Göden |
Nedir Olanlar?
Nedir kinin nedir nefret? Ölüm sanıldığındanda yakında, Sarmış kötülük esir almış gaflet, Ve,İnsan hiç bir şeyin farkında, Söyle Yarına kim çıkar, Kimin üstüne külfettir gülmek, Kim bilirki yarına çıkar, Zor olan kalpten, ....Ve, gerçekten sevmek! 30.07.2003 Mehmet Göden |
Nerdedir şimdi?
Uzun zaman bir haberi gelmedi, Soranı yok ise kayıpdır şimdi, Kendi bana dönemezsem bul dedi, Arayıpta bulsam zordadır şimdi. Girdi boran olup gönül bağına, Çıkıp gitti bilinmezin dağına, Düşermiki? bir kötünün ağına, Alevdedir yüreği kordadır şimdi, Attım kırgınlığı o'da yanıyor, Her bir hatırası içden kanıyor, Gönül ayrılığı şaka sanıyor, Dönmek zorsa fikri dardadır şimdi. Çare neyse,çaresine bakayım, Unut desin hatırından çıkayım, İstiyorsa şu sinemi yakayım, Kavuşma umudum yardadır şimdi. Ekim2006 Mehmet Göden |
Nere gittin Kardaşım..!
Nere gittin habersizce, Muhabbeti hoş kardaşım, İki bayram arasında, Şakamı bu iş kardaşım? Sanılırki ömür sonsuz, Yaşayanlar hepten gamsız, Ecel bulup indirince. Bütün herşey boş kardaşım. Şaka değil anladım bak, Böyle kader kimedir hak, Nebi kulu şarttır demiş, İslamda şart,beş kardaşım. 'Bilo' kalk bak,Göksuya bir bak! Kıvrak akar, suyu berrak, Topraklarda yatamazsın, Bak önümüz kış kardaşım., Göktepelim göktepelim, Telefona varmaz elim, Yavruları bırakmışsın, Sanıyorlar, düş kardaşım. 12.12.2007 Mehmet Göden |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:27 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.