![]() |
Yar Nere Gidem
Giderim gitmesine Ama bilirim Bilirim ki Ölürüm Ölürüm sebepsiz gitmelere Git diyorsun git Yar nere gidem Sensiz ben ölem Gidersem asla dönmem Git diyorsun git Giderim biliyorsun Hiç yaşamamış Umutları hiç yeşertmemiş Sevdan olmamışım gibi giderim Aslına bakarsan yarim Hiç yürekte olmadım ki Yüreğim yüreğine yama olmadı ki Sende var olmadım ki Git diyorsun git Giderim İşte gidiyorum Bir daha dönmemeye Seni hatırlamamaya Seni sonsuza kadar Unutmaya gidiyorum 09/01/2007 19.30 EMİRGAN Çiğdem Çimen |
Yaramı Kanatmayın
Parmak uçlarımda bir dokunduğum yürek var Birde mesafe varki dağdı aşamadığım Dağdan hüznüm içimde, aşamam sanki duvar Bir sevdaki gönlümde varıp koşamadığım... Acının senfonisi baş ucumda çalıyor Kördüğüm boğazımda çaresiz katlanırım Gidilmeyen yerlere sanki çekip alıyor Göz yaşlarım sel olur rüzgarda sallanırım.. Yorgun gönül kervanım bitmez yolum bu bahar Hasretim arttı yine ciğerlerim közlenir Özlemlerim artıkça duygu olurda yağar İçim sızlar yorgunum bir yol varki gözlenir... Sözüm geçmiyor yanan kavrulan yüreğime Sessiz sessiz ölüyor sanki içimde sevdam Dokunmayın derim de bağırıp feleğime Alır derdi giderim kararsa da bu dünyam Ben umutlar yeşerttim yeşil bahar renginde Uzak dağ başlarına yazdım deli sevdamı Dinlediğim şarkıyla beklediğim enginde Sizde susun şarkılar kanatmayın yaramı... 27 Aralık 2007 02.30 Emirgan Çiğdem ÇİMEN Çiğdem Çimen |
Yarattığın Dağında Kaybolacaksın
Büyük dağları sen mi yarattın Bu yüzden mi kuş uçmaz Kervan geçmez Bu yüzden mi hiç yeşermez Yarattığın bu dağın Kaf dağın ardındaki Kral mı sandın kendini Ne bu havalar Bu tafralar ne sendeki Dermansız derdime çarede olsa Ölürüm gelmem bu dağa Kayaları merhemde olsa yarama Buram buram yanarım yine de sürmem Bu gözlere ışık ta olsa o dağın Varsın kör olsun Görmesin gözlerim Çok yanıldın Ben hiç sevgi engellileri Yüreğime sevgidaş etmedim Onlarla hasbıhal da bulunmadım Yani ukala insan Sen hayatıma giremezsin Barınamazsın o yürekte Dar gelir sana benim yüreğim Batar sevgimin okları Yüreğim beslemez içinde Temizler atar keneleri Ar ederim seni sevmekten 20/01/2007 03.30 Emirgan Çiğdem ÇİMEN Çiğdem Çimen |
Yeminlere Düşürdün Beni
Bu gece çok uzun Neden sabah olmuyor Gün doğmuyor neden Yatağım düşman bu gece Diken gibi batar neden Saatler sizde mi küstünüz bana Yelkovan neden inatla duruyor yerinde Akrep neden saymıyor rakamları Gözlerim! Neden hala açıksınız Kulaklarım! Her ses istediğiniz ses değil Tan vakti gel artık Sen neden geç kaldın Neden sonlandırmıyorsun geceyi Aydınlığı severim ben Kap karanlık *******i değil Yüreğime karabasan çökerttin bu gece Ne istiyorsun,derdin ne Kimin öcünü alıyorsun benden Be adam kimsin sen Zehir zemberek bu gece Ant olsun sana Bu gece ölüme gebe de olsa Doğacak seher vakti Doğayı da ters düz etmedin ya Sabahın ilk saatinde Ezan sesiyle birlikte Gömeceğim seni Cehennemin ta dibine Yeni bir güne ant olsun ki Bir daha ama bir daha Seni hatırlamayacağım İsmini oluşturan harfleri dahi Okumayacağım Anma sende beni Zikretme adımı Dudaklarından dökülmesin ismim Sonsuza kadar nefretime göm beni Çiğdem Çimen |
Yaşamın Dibi Nerde
Eğreti sevgiler ağlatmıyor yaşamım kafesinden uçmuş göz yaşlarım ondan bana dair zaman maraton hızıyla uzaklaşıyor eğreti aşklar incitmiyor göz yaşlarım kendime yabancılaşmamdan kendi kalabalığımdan boğuluyorum yüreğim emanet gibi bende buruk ve kırılgan kırık ruhumu onaramıyorum hayatı çıkardım ömrümden bitkinliğime sarılıp yürek kırıklarımla sileceğim göz yaşlarımı daldım yaşamın içine dibi nerde? neden bulamıyorum karanlığımda kör oldum ışığımı kaybettim ondan ağlıyorum Çiğdem ÇİMEN |
Yere Düştü Bakışlarım
Seninle kırmıştım, yüreğime takılan prangaları yalın ayak koşmuştum ulvi sandığım sevdana oysa, dokunamadığım kor bir ateştin sigaranda bir nefeslik dumandım yudum,yudum tükettin umutsuzluklar arasında bir yudum şefkatti aradığım aydınlıklar ziyaretime gelsin istedim hani, nerde? beyaza,yeşile bürünen umut tarlası oysa üstüme üstüme gelen karşımda ki tanıdık bir rüzgardı beni benden aldı çıkmazıma gömdü kör kuyulara atılsın kırılgan kalbim mühürlensin sevdayı yaşamak isteyen yüreğim damla damla erisin yok olsun bedenim cehennem de tutuşsun pişmanlıklarım Çiğdem ÇİMEN |
Yokluklardan Azad Olalım
Gel, derya ol yüreğime Okyanus ol hayallerime Kıyıya vuslat özlemi çeker ama Yinede gel, denizim ol açılalım maviliğe Bırak yüreğinde açan sevdan olayım Dizlerinde ağlayan, göğsünde gülen olayım Kalbinde şakıyan bülbülün olayım Bırak göğsüne taktığın gülün olayım Gel, baharımda açan yedi verenim ol Yüreğimde barınan en gözde sevdam ol Gel gülüm,çalan sazım,söyleyen dilim ol Gel gözlerimdeki fer,renk veren zümrüdüm ol Bırak,gönül bahçende bir taş olayım Yokluğunda azad olayım,yokluklar bitsin Bırak,sevdan olayım yüreğine tutunayım Gözlerinde hayalin,yüreğinde neşe olayım Gel,kanatlarım ol senle uçayım Güneşim ol, karanlıklardan korkmayayım Gel sev beni, sevilen bir can olayım Ahını ahıma kat sevdan olayım Bırak kadının olayım yüreğine akayım Bırak karanlık *******ine aydınlık olayım Gel sen ben ol ben sen olayım Yüreklerimiz birleşsin,AŞK, olalım 05/08/2007 11.00 Emirgan Çiğdem Çimen |
Yoruldum
Her gelişinle yeni yaralar açıyorsun yüreğimde yordun beni yüreğimden bir şeylerin kayıp gittiğini görüyorum yüreğim büyüdükçe büyüyor taşıyor bedenimde sadece sana çarpan bu kalbi yorup yorup harap ettin uzaklarda olduğunu bile bile seni sevmekten yoruldum ah can seni sensiz sevmekten yoruldum seni yaşıyorum yalnızlığımda yalnızlığımdan yoruldum artık git temelli git beni bana bırak sensiz sarayım kendi yaralarımı yavaş yavaş dirileyim ben beni bulayım 16.03.2007 12.45 Emirgan Çiğdem Çimen |
Yüreğimde Doğ
Bal rengi gözlerine şiirler yazar Yürek sazım şakıyor bir bülbül gibi Vurdukça mızrabına aşk diye azar Seni söyler nağmeler aşkın sahibi... Bakışların neminde ıslat sevdiğim Kuruyan dudaklarım suyuna hasret Tohumların büyüsün gönül verdiğim Çekileyim ufkundan sen beni seyret... Yüzümü çeviririm geçmişe bakıp Takılırım ecelin soğuk bağına Yüreğimden yarına bir parça akıp Umut versin sevdiğim takıp ağına… Yüreğime dokunda gürlesin yer gök Çatlayarak gök yüzü kopsun fırtına Kapanmadan kapımız diz üstüne çök Götür beni sevdiğim alıp sırtına... Gözlerimden düşerek sen bir gülüş ol Gülüşünle gelerek hüzünleri boğ Bedenime eklenen sanki bir el kol Sarıl bana sevdiğim yüreğimde doğ... Çiğdem ÇİMEN 13/02/2008 01.48 Çiğdem Çimen |
Yüreğimdeki Yaramsın Kardaş
Tuz yerine zehir koydunuz aşıma Acımadınmı güzel kardeşim gözüm yaşına Kini nefreti dost eyledin bacına Binlerce ak düşürdün saçına Temah etme dünya malına Sonunda kalırsın bir tek mezer taşına Hasret koyma beni bacı kardaşa Koyma böyle beni tek başıma Hançermiydi dilindeki sözler Dost düşman seni gözler Bir avuç toprak içinmiydi Yağdırdın başıma yağmurlar seller Bu gün binlerce kez öldürdün bacını Yüreğime koydun kardeş acını Dönderseydin bana namlunun ucunu Yaşatmasaydın bana bu acıyı 21/05/2007 13.05 Emirgan Çiğdem Çimen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:07 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.