![]() |
Düşünmeden...!
düşün...! güneşin doğuşuna hiç şahitlik etmediğini. düşün...! kavrulan bedenini, okşayan meltemi. düşün...! teninle sevişen yağmur tanesini. düşün...! kulağında çeşit çeşit su sesi nağme. düşün...! güneşin batışına hiç şahitlik etmediğini. kapalı gözlerdeki hayalini...! düşünmeden....! düşünmeden.....! salla fırçanı. açma.! açma.! gözlerini. şelaleler coşsun gönlünden parmaklarına. 08.06.2006-ant-düşünmeden- Nazan İzmirli |
Ecel gelmişse kapıya
korkarak yaşanmaz sevda bitecekse biter ecel gelmişse kapıya duman bu bacayı kapa boşuna...! 03.12.2006-kaş/kal-boşuna..! Nazan İzmirli |
El - heva
sus.! ve dinle.! istersen yum gözlerini bu aşkın büyüsüne ne 'el-hubb ' ne 'el-vedd ' ne 'el-ışk ' dır anlatmak istediğim sadece; ' el- heva ' dır....... duygularda beslediğim. ne, Arzu ile Kanber 'in göğüslerinden uçan güvercine. ne, Aslı ile Kerem' in cennete erişine. ne, Şirin için, dağları delen Ferhat 'a. ne, Tahir ile Zühre'nin öyküsüne. ne de, dipsiz kuyularda birleşen Asuman Zeycan ermişine benzer. hala yanmakta olan korlaşıp korlaşıp alev almayan bir AŞK'ın büyülü öyküsü 'el-heva ' benim gönlümün içinden de geç bir kez geç.! geç de gör ağla, bırak gözyaşlarını gönlümün dermansızlığına şifa bulsun bedenim heva' nın doğumunda bir bakış, bir haber et ihsan ol yüreğimdeki sarmaşık goncalara. 07.04.2006-ant-sarmaşık goncalara Nazan İzmirli |
En güzel yolculuktu
gün..................... yorgunluğunu unuturken akşamın koynunda hasretin.................... düşmüştü al al yanaklarıma................... yüreğim en güzel yolculuk da dualar ediyorum mırıl mırıl avazım çıktığı kadar sesleniyorum tanrıya kavuştur beni sevdama bastıkça basıyorum gaza pedaller uçuyor tabanlarımda yüreğim çırpınıyor vadiye özgürce uzanan nehrin çağlayan dalgalarında yollar uzadıkça uzuyor kıvrım kıvrım kıvranıyor bedenimden farksız dağların eteklerinde limon çiçekleri ferahlığında yeşiller fışkırmış taşlarda seninle gelen baharlarla akşam alacası griye dönüştürürken vadiyi, dağları, kayaları, ormanları zirvelerde parça parça karları korkuyla karışık sevdamı kutsuyorum cesur yüreğimle en güzel yolcu ve yolculuk diye...... akşamın nemi çınarların esintisi kokunu taşıyordu çekiyordu zor dik yollar gizemine kavuşmanın an an endişe titretiyordu içimi sıtmalı gibi ateşler sarıyor bedenimi virajlara girip çıktıkça yükselen ardıçların büyülü fısıltısı bir adım bir adım daha ileri ay ışığı üzerindeydi siluetini gördüm heybetli açmıştın kollarını belli! sen de özlemiştin beni en uzun en zor en güzel yolculuktu yüreğimin götürdüğü beni sevdama gece ıssız, sessiz, yıldızsız olsada buz tutsada parmak uçlarımız, burnumuz nefes almak.................... huzurun en güzel adıydı yanında............................ en güzel yolculuk sana varan yollarda 02.02.2006-antalya Nazan İzmirli |
Enerji & sır
enerjide ki sır, evrensel düşünebilme bilgeliğinin büyüsüdür. 21.05.2007-ist- Nazan İzmirli |
Eskiyen yılın koşuşturması
gözün alabildiğine pür telaş, stres ulaşılamayan hedeflerde dolanan adımlardır birbirine. eskiyen zihinler dolmuş bomboş fikirlerle.... neler! ! ! karalanmış planlanmış hesaplanmıştı hediye edilmişti e s k i y ı l a hayaller çerçevesinde....... başarısızlıklar size malolan başarılar onlarındır noel şapkası şamatası ile takılan kim düşünür emekçiyi işçiyi işsizi saatlerce döve döve sözleri gensoru sunulmuş iki dudak arasında altın uclu kalemdeki imzaya................................... ülkem! üşüyor...................... e s k i y e n y ı l ı n aralık rüzgarlarıyla yağmurlar yetmiyor temizlemeye yaraları karlar kapatmıyor çatlayan yarıkları........... e s k i y ı l düşüyor düşüyor üç yaprak kala avcıların sazında.... yeni yarınlara üç gün kala kalın sağlıcakla...... Nazan izmirli-29.12.2005 Nazan İzmirli |
Esti
poyrazlar............................. esti....................... *******ime.... düşledim............................. seni...................... torosların........ z i r v e l e r i n d e.... sesini........duydum............. kokunu...................... aldım.. dayanılmaz sertliğini hissettim rüzgarın yüzüme vuran............ nağmelerinde............................ Nazan İzmirli 14.11.2005-ant Nazan İzmirli |
Fıçılar
ilk vurgunumuz değil son da olmayacak insan üstü insanlar kendini güçlü sananlar kanunsuz kanun yaşayanlar çok vurgunlar daha yaşatacaklar. dilim kırık sözlere kalemim yırtık yazmalara küs söyleşmek dahi acı biber kendimle. neyin hesabını soracağız geçmişe hangi eksiği koyabiliriz yerine ne ikram edebilirsin gençliğe mahsende fıçılar delinmişse geçmiş derin bir kurşun yarası. gelecek cevapsız önümüzde. 13.03.2006-ant Nazan İzmirli |
Gece Safaları
bir küçük pencerem var dört bir yanı sarmaşık sarmış önünde gece safaları batan günü seyreden bir çift dirsek tahta pervaz önünde kocaman bir dünyaya açılır pencerem ve gece safaları toroslarla bakışır ilk anda akdeniz erken uyur kucaklaşarak kıyılarla sıra sıra kel tepeden,tahtalıya kara kalem tablo gibi gece safalarında olimpos ışıl ışıl yatlarıyla kararan sırtların ardında umut yolculuğu var yarına korkarım bir silgi düşer bu tabloya kaybolur herşey gece safalarında öyle yerleştirmişim ki adım adım çizerim onu yüreğimle anında şuan oralarda olmak bir atmaca misali o tepeden o tepeye uçmak isterim gün batımında hepsinin hatırını sormak gece safalarını zirvelere taşımak isterim. bir çoban var orada binbir çeşit kır çiçeği yanında buz gibi akan pınar başında geven dikeni henüz elinin altında iyi ******* çoban g e c e s a f a l a r ı n d a........... 22.09.2003-antalya Nazan İzmirli |
Geçmişe
kırılan kanatlarım kemikleşmiş tuzdan........... kanayan çıplak ayaklarımın acısı....................... yakamozlarda gülümsemekte................. bir dolunay daha şahitliğimi yaptı geçmişime acları,geçmişi tuzla kardım gömdüm................................ en derin yerlere......................... Nazan İzmirli-16.08.2005-antalya Nazan İzmirli |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:20 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.