![]() |
...Topla Anılarını...
Haydi... Topla anılarını git bu şehirden... Ki bu şehir,sevmedi seni... Haydi... Topla anılarını git bu şehirden... Ki sen,sevmedin bu şehri... Alın yazına verdim, Gelmemeliydin... Hayra yorup sevdim seni, Sevmemeliydim... Haydi... Topla anılarını git bu şehirden... Buraların havası sana yaramadı... Zaten,yalandı bu şehri ben varım diye sevdiğin... Zaten,yalandı bu şehri ben varım diye özlediğin... Haydi... Topla anılarını git bu şehirden... Seni tutan sorumluluklarındı bu şehirde, Varlığım...Yalan... Haydi... Toplan... Beni her gördüğünde kaçman da yalan... Bu şehirde sevdalar unutulmaz, Sevdalılar unutmaz... Gözlerimdeki acı eserindir,seni korkutan... Haydi... Haydi... Topla anılarını git bu şehirden... Senin sevdaların da, Şehrindeki gibi yalan... Haydi... Haydi... Beni bile soğuttun şehrimden... Haydi... Haydi toparlan... Ama... Bir gün... Aklına gelirsem duyduğunda bu şehrin adını... Neyse... Haydi... Topla anılarını çek git buralardan... Sevnur Şaylan |
...UnuTuRsUn DeMe sAkIn...
Yıllar sineme yaslandı… Gözlerim dağlar aştı… Bir sevda ki ömrüm çaldı… Unutursun deme sakın, Toprak suyu unutur mu? ... Kış baharı bulmaz oldu… Güneş dağlar aşmaz oldu… Felek hangi zamanda beni unuttu... Unutursun deme sakın, Bülbül gülü unutur mu? ... Yaralı gönlüm,biçare sensiz… Derdim desen,yarim sessiz… Kalmış sözlerinde sevdası bensiz, Unutursun deme sakın, Gül baharı unutur mu? ... Gözlerimden eksilmez yaşlar… Bu sevda bağrımı yakıp taşar… Sırtını dönsen de bu sevda bende yaşar, Sanma bu deli gönlüm uslanır, Leyla Mecnunu unutur mu? ... Sevnur Şaylan |
...Utanırım...
Her yeni günden, Her yeni doğan güneşten, Her biten geceden utanırım... Kaç gün, Kaç gün doğumu, Kaç *******i bitirdim... Kaldım hala o günde... Ne güneşi bitti, Ne gecesi söktü ben de... Utanırım acımdan, Utanırım sevdamdan... Her yeni günden, Her yeni doğan güneşten, Her biten geceden utanırım... Sevnur Şaylan |
...Uyumsuz Çift...
Gözlerin aşka örülmüş iki duvar… Sözlerin,tutulamayacak sözlere aşina… Susardım yanında… Sen konuşurdun… Gözlerin uzaklarda… Dünyanın en uyumsuz çiftiydi, Gözlerin ve sözlerin… Sana,hiç hayallerimden bahsettim mi? ... Sen bahsettin oysa… Sen anlatırdın,gözlerin uzaklarda, Ben dinlerdim,gözlerim dalardı bir tek sana… Eline şeker tutuşturulmuş bir çocuk gibi, Dinerdi kaygılarım… Dünyanın en uyumsuz çiftiydi, Gözlerin ve sözlerin… Konuşurdun… Konuşurdun ben susardım… Ve bir gün sessizce çekip gittin… Şaşırtmadın da… Bu aşkta varolan bendim, Hayallerin uzaklarda… Beden bendim, Ruhu ise uzaklarda… Gönlün çok uzaklardaydı, Aklın bir karış havada… Şimdi… Sen herkesten bir adım aşağıda… Başın önüne eğik, Sözlerin susmakta… Sus… Sustuğun kadar tekrar yücel gözlerimde… Sus…şimdi dünyanın en uyumlu çifti olmuş, Gözlerin ve sözlerin… Sevnur Şaylan |
...Uzak...
Görebildiğim en uzak noktalar bile yakınken senden bana, Şimdi sen,yoksun ya… Bakma,sen giderken sustuğuma… Söylenecek sözler taşıp gider kalbimden de, Dilime varmadan daha, Taşıp gidiyor gözlerimden damla damla… Ardından bakarken çaresizce, Çaresizliğin farkında olmak öyle zor ki aslında… Sen giderken,ben ardından bakarken… Yollara küsüyorum sonra… Dağlara… Mesafelere… Ve bu şehirler neden birbirlerinden hep uzakta? ... Sevnur Şaylan |
...Ülkeem...
Doğudan batıdan kemiriliyoruz işte! İçten içe tüketiliyoruz! Uzaktan uzaktan seyrediyoruz! İçimiz eriyor, Sıkacak dişimiz kalmadı, Elden bir şey gelmiyor! ... Uzaktan bir patlama sesi yankılanıyor! Civan delikanlılarımız şehit oluyor! Hakkari'den bir ah gelse, Tüm ülke vahlıyor! Elden bir şey gelmiyor! ... Silaha mermiye kalmadı derman! Sanata da karıştı hain plan! Ülkem,sana neler oluyor! Yok mu bir çare? İçimiz eriyor! ... Duy Atam! Ataam! ! ! Sen kalk,ben yatam! ... Sevnur Şaylan |
...Vardır Bir Nedeni...
Bana sorular sorma sakın... Bir anlam arama sözlerimde... Yanında olmak istiyorsam... Sana bakmak istiyorsam uzun uzun... Ellerini tutmak istiyorsam... Vardır bir nedeni... Bana sorular sorma sakın... Hiç ummadığın bir anda arıyorsam seni... Gecenin bir vakti çınlıyorsa kulakların... Şu şarkı çok güzel,diyorsam sana... Vardır bir nedeni... İlk sana söylüyorsam mutluluğumu... Hüznümü ilk sana anlatıyorsam... Bugün hava ne kadar güzel,diyorsam bile... Eksilmiyorsa yanında tebessümlerim... Çocuklaşıyorsam yanında, Şımarıyorsam da... Vardır bir nedeni... Sevnur Şaylan |
...Ve Aslında...
Nasılsın? ... Ve aslında, hala varsın di mi hayatta? ... Yıllar nasıl da çalıp gitti ömrümüzü? ... Ve zaman,nasıl da kandırdı bizleri? ... Aklıma geldin bu sabah hüzünlü bir şarkıda... İlk miydi peki bu şarkı, Dinlediğim senden sonra? ... Neden sendin ilk aklıma gelen? ... Hatırladım ya sonra, Bizim şarkımız olsun demiştik, Söylemiştik sokaklarda... Gördün mü işte, Nasıl da kandırmış zaman bizleri... Nasılsın? ... Ve aslında,hala varsın di mi hayatta? ... Uzaklarda olsan bile, Varsın di mi hayatta? ... Senin şehrine erken gelir soğuklar, Üşüyor musun,hasta mısın? ... Buldun mu ellerini ısıtabilecek birini, Buldun mu aradığın mutluluğu, Memnun olamadığın hayatından memnun musun artık, Hep birşeyler eksik kalıyordu ya hayatında, Artık herşey tamam mı, İstediğin gibi mi hayatın? ... Ve en önemlisi de, Varsın di mi? ... Uzaklarda da olsa, Varsın di mi? ... Aklına geliyor muyum? ... Ve aslında, Hiç aklına geldim mi? ... Yolum hiç düşmeyecek belki de oralara, Sen de gelmeyeceksin buralara... Ve aslında bir daha görmeyeceğiz birbirimizi... Ve galiba... Özlüyorum ben seni... Sevnur Şaylan |
...Ve Ayrılık Bir Yaşında...
Yıllanmış bir hüzün saklı içimde... Ayları saymaya da yetmiyor artık iki elim,on parmağım... Kolay gelecek bir yıl demek belki de... Ne güzel! ... Bir kuru yaprak çıtırtısında hatırlattın kendini... Ellerim ceplerimde yürüdüm bir yıldır gezmediğim o yerleri... Her yerde sarı yapraklar... Bastıkça aklımda sen... Bastıkça içimde sen... Tüm şarkıları susturdum dilimde bugün... Bir Sezen söyledi... Bir ben... Bir Sezen sustu... Bir ben... Yağmurlar yağıyordu... Ve eleleydik seninle bu sokakta... Yürüdükçe yapraklar çıtırdıyordu... Ve Sezen... Yine söylüyordu... Ama bir tek o zaman, Gözlerimde yağmur yoktu... Hayaller kuruyorduk... Kurdukça daha bir sarılıyorduk birbirimize... Ve o hayallere göre, Bu sonbaharda sen olacaktın yanımda yine... Ellerim ceplerimde üşüyordu şimdi... Bu mevsim bu kadar soğuk mu geçerdi? ... Hep gri miydi bulutlar? ... Ve hep ağlatır mıydı bu şarkılar? ... Senden sonra ilk sonbaharımdayım... Hadi,ayrılığımızın yıldönümünü kutlayalım... Sevnur Şaylan |
...Ve Bitti...
Ve bitti... Kurulamıyor dilimde sana dair cümleler... Yalnızca 'sen' le,'ben' le olmuyor, Eksik kalıyor birşeyler... Şarkılar seni anlatmıyor... Görmemek için seni, Görmek için seni, Hiç bir çabam kalmadı... İçim acımıyor... Kalbim farklı çarpmıyor... Haktır bu yüreğime... Haktır uğruna harcanan uykusuz *******ime... Haktır gözü yaşlı yazılmış şiirlerime... Her dinleyişimde gözlerimden acımı akıtan şarkılarıma... Unutulmak da bir zaman sonra, Sana haktı... Ve bitti... Sevdamıza haktı... Sevnur Şaylan |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:09 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.