![]() |
Unutmadım ne geçmişimi nede benliğimi
Sen benin kıratım sen benim hayatım sen benim varlığımdın. Akıp gittin avuçlarımdan.. Bir bahar sabahı. Gönlümün sultanı,kalbimin ücra köşesinde taht kurandın.. Çorak toprağım.. Susuz gecem rüyalarımın hülyasıydın. Başın dik gözlerin çakmak çakmak; sen benim dünyamdın. Unutmadım ne geçmişimi ne benliğimi nede seni.. Kara gözlerinde şimşekler çakardı, Dudaklarında arzular vardı.. Bakışların anlamlıydı... Bana söylemek istediğini dudaklarınla değil gözlerinle söylerdin. Yıllardır bulamadım senin gibi birisini. Şimdi buldum kızma bana gücenme.. Beşinci iklimi.... Senden sonra başkasının beşinci iklimi olabilir. Ama benim hayatımın son iklimi; Yaz bahar sonbahar kış.... Mevsimlerinin birde beşinci iklimi var. Sevgi saygı aşk iklimi, Beyini anlaması hissettiklerini bilmesi. Dob ralığı,azcıkta sende kilerinin onda olması. Unutmadım geçmişimi özümü ve seni... Belki unutturacak bana acı çektiğim günlerimi. Beşinciiklimim.... |
Unutmayacagım
Gittin ya benide kendinle götürdün. Yüregimi sevgimi yaşama ümidimi. Herşeyimi aldın benden; Kendinle götürdün.. Yömdün beni diri diri mezara, Farkına bile varmadın. Şimdi hüzünlü saatleri yaşıyorum.. Sensiz ve kimsesiz. Yüregim yanıyor kalbim kırık... Sen gittinya dünyamdan. Bu satırları okurken ben olmayacagım.. Ne yaptıysam sana yaranamadım. Sen gittinya... Hayatımdan ben senin hayatına artık hiç girmeyecegim... Ben belki bir dagbaşında. Belki bir yol kenarında ölüme dogru yürüyecegim. Sen o zaman beni çok arayacaksın.. Ama yanında bulamayacaksın. Seni belki herkes unutur herkes çıkar hayatından. Ama bu asil yürek seni hiç unutmayacak. ve seni asla unutmayacagım.. Gözlerim yaşlı kalbim kırık.. Ölüme bile senide yanımda götürecegim. Avuçlarımda buzdan bir sevgin. Gözlerimde donuk hayalin. Bunu bilki seni asla unutmayacagım. |
Üstada teşekkür
Ben istanbulda bir siverek gecesini yaşıyorum. Kendi hayalimde... Şalvarlı babamı,tülbentli anamı düşündükçe. Lastik ayakabılarla gezen çocuklugumu unutmadıkca. Aileme madi destek saglamak(bu kibarların sözleri) Amaç geçim saglamak için. Komşum Sultanın yaptığı yoğurtu götürüp pazarda satmak Yoğurt başı.yirmibeşkuruş almak. O parayı ben kazandım,ben para kazandım diye övünmek. Ve gururlanarak,sanki evin erkegi benmişim gibi; Anama götürmek. O sorumluluğu üstlenmek,işte aynı Siverek vede İstanbul.. Özlüyorum,Siverek küçelerinde arpa çarpayı oynamayı. Özlüyorum,o küçelerde karanlıklarda gezmeyi.. Bir İstanbul gecesinde Siveregi yaşıyorum. Arıyorum,Şeşnanım bakkalamcayı,ape kündür’ü Mahallede ki topcuları,kor remmoy’yu. Düğünlerimizde dümbeleğiyle,çaldığı ezgileri. Acıyla geçen çocukluk günlerimin Siverek’ini Yaşıyorum kendimce,bana bu ilhamı veren şairim. Ustadım Odabaşına bu içten bir teşekkürdür bence. |
Vazgeçmek
Vazgeçmek... Kolaymı sanırsın senden ve benden. Kapatırmı en açık yaramızı yeniden. Yenilermi bizleri; Hayat senelerden. Dönebilirmisin söyle. Aglayarak bakan gözlerimden. Neyinden vaz geçersin,neyindennn. Dur durak bilmez kininden. Alabilirmiyim seni unutamadıgın geçmişinden. Savaştım habersiz senden,kendimden. Dönüp bakıyorum ama ne yazıkki; Bıraktıgın saat dönüyor yeniden... |
Vazgeçtim
Her sabah yangının başlar içimde. O güne vurulurum başka başka biçimde. Bu sevdan beni döndürür deliye; Bilmemki sonum varacak nereye. Sen beni hasretinle öldüreceksin; Sen bana düşmanları güldüreceksin. Ne hale geldigimi bilmeyeceksin. Olsun canım,dediğin olsun...... Sevdim seni delice. Nerdesin nerede.. Böyle acı bir sevgi; Bana senden ilk ve son hediye.. Yoruldum bu sevdadan. Yoruldukça duruldum... Beni unut,unut beni sen beni unutki Ben ben olayım. Kaybetmedim ben senden vazgeçtim. Ve kendimleştim. Ne yazıkki acı gerçekle yüzleştim.. |
Yalan Sevgi
Sana nasıl anlatayım bilemiyorum. Nerden başlasam nerede bitirsem, Sen sevmenin anlamını bile bilememişsin. Yalanmış senin sevgin... Beni patak ladıgın gün anladım... Söyle bana zalim seven cananını incitirmi. Degil el kaldırmayı gözünden sakınır. Sevmelerin bumu. Oysaki ben seni bir saniye görmezsem; Gözlerim dolar bedenim titrer... Kokun burnumda tüter. Son pişmanlık fayda etmez be gülüm... Yalnızlıklarımı paylaşır oldum karanlıklarla. Gözyaşlarımı kimse görmez sin diye; Akıtırım yüreğime... Gündüzleri *******im oldu *******im gündüz. Oysa dalarken kendi dünyama, Düşünürüm hep kendimle seni. Sen hiç düşündün mü be gülüm. Nerde hata nerede yaptın, Hiç vicdanın la baş başa kaldın mı. Oysa son pişmanlık fayda etmez be gülüm. Bunu da bana söyleyen sendin. Geldin hayatıma fırtına gibi. Gittin bir kasırga misali. İşte yine yalnızım..... Yine sevmelerim yarım kaldı. Hayatım yarım kaldı gülüm... Rahatmısın mutlumusun huzurlumusun. Ben alıştım yalnızlıklara. Ben alıştım yalnız yaşamaya.. Yalan sevgiyle yaşamaktansa. Yalnızlık hüzünde verse. Yalan sevginin verdigi mutluluktan iyidir gülüm |
Yalancı
Sevmenin yaşı yok derler. Dogruymuş sevdim işte. Sevdigimi haykırdım her görüşte. Bende dedi yüzüme bakıp. sigara agzında alay edecesine. Sanki kimligini haykırıyordu futursuzca. Yalanlar dizi dizi,düşmüyor dilde. İnandırdıgını sanıyor zavallı. Her yalan söyleyişte. Ne yapayım dostlarım. Sevdigim yalancı işte.. |
Yanlızlık
Kar vurdu dağlarına memleketimin Senin beni insafsızca vurduğun gibi Üşüttü dondurdu insanlarımı. Senin ateşinin beni yaktığı gibi; Beni sevmelerin yok mu; Gözlerimin önünde dans eder her gün. Gözlerim her gün arar oldu seni. İsyan etmeye başladım yanlızlığıma Fırtınalar kopuyor yüreğimde; Yalnızlık çığ gibi büyür içimde. Kör bir kuyudaymışım sanki. Sevincim bitti,hasretler büyüdü. Yalnızlık girdabında yitip gidecegim. Boğazıma düğümlenir oldu kelimeler Adını haykırmak isterim. Sesim çıkmaz,nefesim tükenir. Gözlerim bugulanır. Artık bu sokaklarda aşık olmak yasaklanır. Sevenler sevdiklerinden vazgeçmek zorunlulugunu yaşar. Kimse sevdigine sevdasını söyleyemecek. Aşk burada yirmidört saatlik. Benim buralarda senin için aglamalarım. Yalnızlıktan bıktım,bıktım sensiz yanlızlıgı; Seninle sensiz yaşamaktan.... |
Yanlızlık öyküsü
Yürek yangınlarda hayat harap viranerlerde Bunu bilen kim var kim bilinmezliklerde. Sadece ayıp,yakıştırmadım sana demeklerden; Başka ne yapıldı,kişilere.. İçindeki ağır yükü taşıdığı yalnızlıklarını. Kim paylaşmak istedi ki. Sadece insanız dostuz kardeşiz Bundan ibaret kaldı. Kimse ne derdin var açmı sın tokmu sun diye sormadı. Hata yaptığında herkes melayke kesildi. Kimse seninde insan olduğunu hata yapacağını düşünmedi. Neden niçin soruları olmadı. Derdine ne derman veremez semde dinleyelim demedi. Acılara gömdün kendini. Ana sın anaç sın çaresizlik içinde kıvranırsın. Hata yaptın ya ana diyenler bile teredüt etti. Analığa layık mısın der gibi. Ama bilmediler ki anaya layık olamadılar kendileri. Ana yüreği çarpar her bir evladım dediğine. Ya evlat yüreği Mechulll. Sadece analık ve evlatlık sözde değil. Yürekte olmalı. Yürek yangınlarda hasret vurgunlarda yalnızlık acının doruğunda. Kimse sormadı neden bu yürek yangını,neden bu vurgunluk. Neden bu kadar yalnızlık. Oysa ana bağrına basmak ister evladımdediklerini. Ağlamak ister ama ağlayamaz. İçine atar ve yürek yanar hata yapar. Yangınların olduğu yerde hata daha çok olur. Düşünce biter. Sadece özlem hasret ve istekler öne gecer Buda insanlığa evlada sevdiğine olan hasret. Yine yürek bu gece yangınlarda Hasret sevgi doludizgin vurgunlarda. İşte ana yüreği. Ve de ülkemin dünyanın kadınından bir nostalji. Yanlızlıgı yaşayan hayata kafa tutan Kendi yağında kavrulan ama herkesi çok seven Bir kadının içinde hasret sevgi aşk yalnızlık öyküsü |
Yar kıymeti bilmeli
Seni sevmek mutlulugun sen güzeli. Sevdigimi bilmem nasıl bildirmeli. İstemem mabedine değmesin hoyrat elli. Sevmek çok güzel yarkıymeti bilmeli. Dilerim incinmesin duyguların. Emin olsam kalksa kaygılarım. Seviyorum sınsuzdur saygılarım. Sevmek çok güzel yar kıymeti bilmeli. Her mevsim ilkbahar,güller solmazsa. Sevginden eminolsam tereddütüm kalmasa. Aşk kirlenip yar saçını yolmazsa. Sevmek çok güzel yar kıymeti bilmeli. Bu şiiri bir nisan şakası sanma. Ben düştüm yandım sen sakın yanma. Elde yalan çoktur sakın aldanma. Sevmek çok güzel yar kıymeti bilmeli. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:12 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.