![]() |
Biraz Daha Kal
Parlıyor başımın üstünde bir ışık halesi Patlıyor uzaklarda bir topun yedi paresi İniyor gözlerimden usulca bir gönül yaresi Anladım ki şehitlikmiş ayrılığın çaresi Her gece kabrimin üstünde bir mum yanacak Şaahedet vaktimde annem hep uykudan uyanacak O annem ki her gece hatıramı anacak Bu ayrılığa ne mum ne kabir dayanacak Isıtmaz sanmayın soğuk mermerleri buseler Çıra gibi yanar giydirdiğiniz beyaz elbiseler Nasıl kavrulduğumuzu o bulutlar bir bilseler Hasret sönsün diye her gece üstümüze çiseler Diktiğin gül al,baş ucumdaki bayrak al Yanlız burda elem yüklü o şanlı hilal Ben konuştum sen ağladın sormadan sual Biliyorum annem istiyorsun biraz daha kal.. |
Birgün
Mazide kalsada İstiklal Harbi Kaybolsa toprakda Şehidin kabri İçimde kaledir Eyyüb'ün sabrı Sancaklar burçları delecek birgün Şimdi boynu bükük canım Sakarya Kıyıda mor sümbül sessiz açar ya Hala mahzun mahzun öyle akar ya Dağlardan sel olup gelecek birgün Sevdalıyım bu göğe,denize dağa Ekmek veren,aş veren,kuru toprağa Bir ışık ararsan gitme uzağa Vatanın ufkundan doğacak birgün Asırlar geçsede değişmez kural Hain hep aynı hain,hakkını vur al Çiçekler açsada göğsümde al al Nefretler haini boğacak birgün |
Birgün Bir Yerde
Bir gün Bir yerde Seveceğim yeniden Biliyorum Belki.. Yağmurlu bir İstanbul akşamında Belki bir pazartesi sabahı Kadıköy rıhtımında Belki bir gece yarısı Düşlerin ortasında Siyahın maviyle Gözlerin sevgiyle dolduğu Bir Galata barında Ama bir gün Ama bir yerde Ama yeniden Seveceğim biliyorsun Sakın unutma |
Birşeyler Yap
Yanlızlığın resmini yap Çocukluğun şarkısını Gururun heykelini yont Ve arzunun bestesini Nakışla geçmişini Geleceğine ümitlerin Bir balıkçı kadar sabırla bekle Oltanın ucunda ki bereketi Biriktir zamanın kolleksiyonunda En unutulmaz hatıraları Ve anlat torunlarına gururla Yeter ki boş durma Boşluk bitirir insanı Tüketir pişmanlıklarda Bir gezegen gibi Sönmüş volkansız Yol alırsın Kendi uzayının Sonsuz karanlığında |
Bitenleri Terk Ediyorlar
Bugünlerde biten bitene Ve ne ilginçtir ki bitenleri terk ediyorlar Oysa bilmiyorlar ki Bitenler onlar için bitiyorlar Hiç bir şeyden korkmadan ve utanmadan Mevsimler bir zamanlar hep bahardı Ve onlar için hep bahar olarak kaldı Yağmurlar yağdı anlamadılar Yapraklar döküldü anlamadılar Ama güz sanki birden bire geliverdi Martıların ağzındaki yosunlarda bile anlamadılar Yaşamın sona erdiğini Ve bitenlerin bittiğini Ben bitmişsem eğer gülüm Sende bittin içimde bil Gülümsemen benim değildir artık Sözlerin benim değildir Yanardağlarımdan çekil git Ve korkma gözyaşlarımdan Tenim senin değildir artık İki yabancı olacaksaj eğer bir gün Bitenlerin şiirini ve şarkısını İlk biz söylemeliyiz ayrılık matemlerinde Hüzünlü bir şarkı dinlersen eğer Bir gün bir yerde Hani o bir zamanlar Bizim şarkımız dediğin olan Bittiğini hatırlarsan herşeyin Sakın ağlama Hele hele Biterken o içtiğin sigarayı Sakın hiç içme Bitişler çoktan harman oldu Tütün tarlalarından rüzgarla güneşe Çoktan bitti o Ekinlerin muhteşem töreni... Biliyorum istiyorsun özgürlüğünü Biliyorum yekpare özgürlüğünü Anılar matbaası değil Bir hıçkırık dükkanına satılmış özgürlüğünü Bittiğini biliyorum herşeyin Ama niçin ağladığını anlamıyorum Oysa ki sen dolu olduğunu söylüyordun Her zaman.. Yoksa kendi bitişini mi farkettin Özgürlüklerin bedeli vardır bilirsin Özgürlüğünü satmışsan eğer Bir gün bir yerlerde Zaten bitmiş olacaktın Ama belki şimdi anladın Belkide bizim bitişimize ışınladın Bitişini o günlerden Geride bıraktıklarına bakma sakın Götürdüklerine sakıl sıkıca Taşlı dikenli yolarda Onlar tek arkadaşındır çünkü Ve bir gün geri dönersen eğer Yanlızca kendini bulacaksın bil Üzüm gibiydi gözlerin bir zamanlar Binlercesinin içinden hemen farkedilirdi Oysa ayrılırken diğerlerinden hiç farkı yok Işığını asırlar önce kaybetmiş Ve sanki beni hiç tanımamış Ve sanki sevgiyi benimle hiç paylaşmamış senelerdir Bu dünyada yanlızca ikimiz vardık bir zamanlar Oysa şimdi..... Bizden başka her şey var Mutlumusun |
Bitiş Bumuydu Yoksa
Çakırdı düş Gece uzun ve yol alıyordu Gül kurusu hicranlarda Mahcuptu bülbül Sevda ince bir çizgide yürüyordu İç çekme dedim sana Duymadın fısıltılı sesimi Kavakların seslenişi kadar yavaştı Hüznümün kıpırdanışı Bitiş bumuydu Ağaçlar gibimiydi büyümek Kurumak yalanmıydı Gerçekmiydi düşüş İncesin biliyorum Öncesin doğuştan Ama böyle işte Bitiş bumuydu yoksa |
Bitti Aşkımız
Çamların altında yemin etmiştik. Sonsuza dek bu aşk sürsün demiştik Henüz bir kez olsun öpüşmemiştik Daha başlamadan bitti aşkımız Nasıl inanırsın elin sözüne Seven katlanmaz mı yarin nazına Ellerini artık vurma dizine Daha başlamadan bitti aşkımız Bir başka güzele koşarım sanma Son kez dinle beni her söze kanma Sensiz bu alemde yaşarım sanma Daha başlamadan bitti aşkımız Bizi ayıranlar tanrıdan bulsun Mahşer günü gelip hesap sorulsun Kaderleri bizden bin beter olsun Daha başlamadan bitti aşkımız |
Biz
Ve gecenin koynunda Ve acıda Ve sevinçte Ben bitkin Ben İstanbul İstanbul ben Ve sevda burgusunda Ve yakıcı Ve kahredici ayrılıkta Ben umutlu Ben umutsuz Ben uykulu Uykusuz sevdan Sen Bakırköy Sen Yenikapı Sen o ağacın altı O kumsal Sonra karşısı Ve Moda Ve Kadıköy Ve Bomonti Ve Sevda Tepesi Bir sıcak cumartesi sabahında Daha mutkluluk Daha fazla zaman Daha seninle Sen karayelden rüzgar Sen Mramara'dan lodos Koş kalbime Koş yüreğime Koş gönlüme Bilsem yalanı Bilsem hileyi Her şey bilmediğimizden Bir çiçek Bir kırmızı karanfil Bir resim Bir telefon Bir albüm Bir merhaba Bir ılık ses Bir buse Bir yaşam Bir rüya yaşadığım Ve saçların Ve gözlerin,bakışların Ve ağladığın,göz pınarların Ve anlattığın susupta Ve kaprislerin Ve gülüşün Ve af dileyişin Ve sevgin Ve ifadesi Ve başını yaslayışın Ve ellerin ellerimde titreyen Ve beni bekleyişin saatlerce Ve bana güvenişin Ve insan sevgin,çiçek,böcek kelebek Ve çocuklarla arkadaşlığın Ve hayallerin,hayalllerim olan Ve korkmayışın Ve karar verişin Ve bana gelişin,herşeye,herkese rağmen Bir askeremi Bir tükenişemi Bir avareye mi demeden Diyeceğim tek şey var Bu kadar çok şeyin yanında Seni seviyorum Çok seviyorum Seni senden Seni bizden Seni benden çok seviyorum |
Biz Hep Ordayız
Merhaba yiğidim gel yanımıza Senide saralım gel bağrımıza Şehitlik şahadetin mübarek olsun Tanrı nasip etti gel çağrımıza Ağlayan eşine sakın üzülme Yetim çocukların ona yoldaştır Bu kısa ayrılığı döndürme zulme Artık tüm şehitler sana kardeştir Sultan Alparslan han giyimiş beyazı Ediyor tanrıya kutlu niyazı Sonra sesleniyor yiğitlerine Ölürsem şehidim kalırsam gazi Şu gördüğün sultan Fatih Mehmet Han Giriyor İstanbula yedi kapıdan Yanında yüreyen yiğit kahraman Ulubat köyünden sancaktar Hasan Çanakkale baruttu Çanakkale kan Yazdık kıyılarında ebedi destan Seddülbahir hattında engine bakan Ölmeyi emreden en büyük komutan İşte böyle yiğidim biz hep burdayız Bazan gönüldeyiz bazan sırdayız Nerde savaş varsa vatan uğruna Mehmetçikle birlikte biz hep ordayız |
Bizde Artık Şehidiz
Kulağımızda çınladı makinalı tüfeğin sesi Alnımızı yokladı bir merminin busesi Ufkumuzda göründü ol cennetin bahçesi Huzur içinde verdik vecd ile son nefesi Ne canımız yandı ne sarsıldı yüreğimiz Ne yuvamız yıkıldı ne yandı can evimiz Ay yıldızlı bayrağa sarıldı bedenimiz Melekler müjdeledi bizde artık şehidiz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:40 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.