![]() |
Yalvarış
Ya Rab bu hasrete can dayanmıyor; Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Her adımda bir engel var, salmıyor, Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Mümkün mü bu yolda maksuda ermek? Mümkün mü sılada dost yüzü görmek? Aşığa ar gelir geriye dönmek; Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Çekilmez bir şelek vurdun arkama; Şaşırdım yollarda kaldım, akşama. Umudum her zaman bakidir amma, Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Sevip sevilmemek varsa kaderde, Hangi doktor ilaç verir bu derde? Hastayım, susuzum gurbet illerde; Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Ey hanlar hanını halkeden Hancı! Bir yudum aşkınla doğdu bu sancı. Ey fakir ekmeği, Mümin inancı! Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. |
Yanan Sular
Elimle musluğunu açtığım sular yandı Yürüyerek içinden geçtiğim sular yandı Boyu üç yılı aşan sabır orucu tuttum İftar vakti olanda içtiğim sular yandı. |
Yemin
Canım sağ oldukça rahmetli babam Susarsam,hakkını helal etmesin Ak sütün emziren ihtiyar anam Susarsam hakkını helal etmesin. Yerindedir daha aklım iradem Ve işte yeminim, işte ifadem İlk insan, ilk nebi Hazreti Adem, Susarsam hakkını helal etmesin. Meylim ne şöhrete, ne saltanata; Hak için sarıldım ben bu sanata; Kür-Şad, Bilge Kağan, Oğuzhan ata, Susarsam hakkını helal etmesin. Önünde dururken Türklüğün hali, Susup da boynuma almam vebali; Ebubekir, Ömer, Osman ve Ali(R.A) Susarsam hakkını helal etmesin. Esir iken Kırım, Kerkük, Türkistan, Bana zindan olur Maraş, Elbistan İbni Sina, Dedem Korkut , Alparslan Susarsam hakkını helal etmesin İmanda bu fire, zillete bu zam! Doymuyor yüreğim ne kadar yazsam Farabi, Gazali, İmamı Azam, Susarsam hakkını helal etmesin. Nusret versin yeri göğü yaratan Çekip çıkartalım akı karadan Ertuğrul Bey, Osman Gazi, Murat Han, Susarsam hakkını helal etmesin. Ülküm aşk çölünde Veysel Karani Ulubatlı Hasan eyler göreni Fatih, Ak Şemsettin, Molla Gürani Susarsam, hakkını helal etmesin Bu yol bahadırlar, ermişler yolu; Kendini davaya vermişler yolu! Şeyh Mevlana, Derviş Yunus, Köroğlu, Susarsam hakkını helal etmesin. Türkçe sevdalanan İslamca yanan Adar milletine bir değil bin can Yavuz Sultan Selim, Barbaros, Sinan Susarsam hakkını helal etmesin. Uyutulmuş köy, nahiye, ilçe, il Yüreğimi yetmiş yerden yara bil; Mehmet Akif, Osman Batur, Şeyh Şamil Susarsam hakkını helal etmesin. Usta savaşçılar, genç mücahitler İmkanıma hizmetime şahitler Başbuğ, ülküdaşlar, aziz şehitler, Susarsam hakkını helal etmesin. İçimde İslam'ın ince manası Önümde Türklüğün soylu davası Of'lu Kör Şakir'in Elif anası Susarsam hakkını helal etmesin. Sevdim, milletime gönlümü verdim Zalimin zulmüne göğsünü gerdim Kırıkhanlı Kazım, Niksarlı Nedim Susarsam hakkını helal etmesin Kemal'imiz, Turan'ımız, Hacı'mız Beraberdir sevincimiz, acımız Mut'ta davar güden Zeynep bacımız Susarsam hakkını helal etmesin. Mühim değil güceneni, küseni Allah sevmez haksızlığa susanı Yozgat'ın Yerköy'lü Yetim Hasan'ı Susarsam hakkını helal etmesin. Komünist, siyonist, pusudan çıktı Dinime saldırdı, töremi yıktı Gönen'li Gülizar, Bünyan'lı Sıtkı, Susarsam hakkını helal etmesin. Yurdun bir kağıttır ışık beyazı Üstünde insanlar mukaddes yazı Genci ihtiyarı gelini kızı Susarsam hakkını helal etmesin. Mazlumlar hakkını almayıp ele, Günü gün edersem zalimler ile Evdeşim, öz kızım, öz oğlum bile Susarsam hakkını helal etmesin. Allah rızasıdır arzum, emelim! Bu necip milleti ondan severim Hazreti Muhammed(S.A.V) gerçek rehberim Susarsam hakkını helal etmesin. |
Yeter Ki Gel
Üzülme her hafta gelemem diye Haftada olmazsa ayda gel canım. Üçyüzaltmışbeşi böl onikiye Sırala otuzu say da gel canım. Bekletme geciken müddet ziyandır Güzel kin, öfke, hiddet ziyandır Varsa gurur, kibir, şiddet ziyandır Onları orada koy da gel canım. Kitap aşak, masal der, yıkar bırakmaz ? Akıl "tedbir al" der çöker bırakmaz Korku "gitme kal" der çeker bırakmaz Sen gönül sözüne uy da gel canım. Yazı, güzü, kışı bahar zamanı Yaşadın bilirsin ki her zamanı Dinle rüzgarları seher zamanı Uzaktan sesimi duy da gel canım. |
Yolların Sonu
Bilir misin hancı bugüne kadar Hanından kaç yolcu çıktı bu yola? Sıladan gurbete giden yolcular Kaç damla gözyaşı döktü bu yola? Getirmeden bu yolların sonunu Kaç yolcu durak yaptı hanını Kaç yolcu bu yolda verdi canını Ecel kaç yolcuyu çekti bu yola Akar bir oluktan beş dağın karı Demişler adına hasret pınarı Şu mezarı gölgeleyen çınarı Kimin için kimler dikti bu yola? Kaç aşık bu yolda zaman eritti Kaç yorgun hanında terin kuruttu Bu taşlı yol kaç çarığı çürüttü Kaç topuğun kanı aktı bu yola? Yollar kıvrım kıvrım dağlar sıralı Düşünürm yollar beni yoralı Kaç ceylan iniyor böğrü yaralı Her gecenin seher vakti bu yola? Ben bilmedim gitti n'olur sen söyle Bu yollar kararsız uzar mı böyle? Yar için çekip karşıkı köyde Hangi göz kaç sene baktı bu yola? |
Zayıfım Sanma
Ya Allah, deyince yedi zinciri Kıracak güçtesin, zayıfım sanma Fikir koşusunda çok dingişleri Yoracak güçtesin, zayıfım sanma İlmi azık eyle, sabırı silah; Gittiğin Hak yoludur, yardımcın Allah; Kırk geceden sonra kırk milyon sabah Görecek güçtesin, zayıfım sanma Sevda kelep kelep, kin deste deste; Eller tetiktedir, kulaklar seste; En uzak menzile iki nefeste Varacak güçtesin, zayıfım sanma Günahkar ne orman, ne balta, ne sap; Akıl yor... müşkülü halletmez âsap; Mazlumlar adına zalimden hesap Soracak güçtesin, zayıfım sanma Kötülük beklenmez yiğitten, mertten Milletim sizinle kurtulur dertten; Haini, zalimi mübarek yurttan Sürecek güçtesin, zayıfım sanma Vaktiken çadır kurak diyarına; Her şeyin sahibi sensin yarına; Yumruğu Türklüğün düşmanlarına Vuracak güçtesin, zayıfım sanma |
Zikrullah
Sular aşka gelir, çoşar HAK diye Başın taşa vurur vurur HÛ çeker. Rüzgâr dağdan dağa koşar HAK diye Arada bir durur durur HÛ çeker. Otlar bile HAK diyerek bitermiş Yağmur HAK’tan gelir, HAK’ka gidermiş HAK âşıkı âmâ gözlü bir derviş HAK yolunda yürür yürür HÛ çeker. Ağaç dal dal, HAK’ka açar kucağı Acı vermez HAK emrinin bıçağı Gökte güneş HAK’kın sönmez ocağı Dağdaki kar erir erir HÛ çeker Gök güvercin HAK der uçar seherde Balık suda HAK’kı içer seherde Kırmızı gül HAK der açar seherde Kokusunu verir verir HÛ çeker. HAK’kın yolcuları HAK’ta buluşur Varlık zerre, zerre HAK’kı bölüşür Kalp bedende HAK HAK diye çalışır Kan damara varır varır HÛ çeker. HAK mührü var ceylanların gözünde HAK yazılı kâinatın yüzünde HAK Resul-ü Muhammed (S.A.) ’in izinde Gönül HAK’kı görür görür HÛ çeker. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:08 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.