![]() |
Korkum yok,ölüm' den!
Ne gelirse,gelsin sen' den; râzı' yım Bu gönül şehri' nde,bir kiracı' yım Yıkılsın isterse,bu gönül dağı' m Sen varken korkum yok,ölüm' den benim... Zâten göçeceğiz,dünya' dan bir gün Mutluluktan yana,zevk alsın gönlüm Bir tanem,güzelim,kader sağolsun Sen varken korkum yok,ölüm' den benim... Gözlerim susunca,sen konuş; canım Varlığınla dolu,inan; dört yan' ım Kapanıp,duruyor; gözkapaklarım Sen varken korkum yok,ölüm' den benim... Oktay ZERRİN-BAFRA. Oktay Zerrin |
Kuş beyinli sevgi!
Yıllar gelip, geçti yine aradan Durma, sevgiyle öt, gönül bülbülüm Bu kalbi ' sev 'diye, vermiş yaradan Kuş beyinli sevgi, istemez gönlüm... Lokum, tatlı, pasta, çörek istiyor Fındık, fıstık, ceviz, börek istiyor Aslan gibi seven, yürek istiyor Kuş beyinli sevgi, istemez gönlüm... Kâfiyeler ile, sevişti hece Güzellikten yana, değişti gece Mehtabın seyrine, daldım gizlice Kuş beyinli sevgi, istemez gönlüm... 30-07-2005-BAFRA Saat:03.06 Oktay Zerrin |
Kuş tüyü yastık...
Kuş tüyü yastıkta işim ne benim? O güzel göğsünde, uyumak varken Hayat arkadaşım, eşim kim benim? Günaydın de yeter, güneş doğarken... Gözlerime baksan, ay olur gönlüm Bir bûse kondursan, yay olur gönlüm Sevgin, saygın ile bay olur gönlüm Bir hatır sor yeter, dertler boğarken... Gülerek karşıla, eve gelince Anla az ruhumdan, inceden ince Gündüzler geceyle yer değişince Yıldızım ol yeter, mehtap uyurken... 03-02-2006-Saat:06.25-BAFRA Oktay Zerrin |
Mavi giyme sakın...
Mavi giyme sakın,sarı dururken Papatyalar gibi,salınarak gel Mehtabın koynunda,zaman uyurken Papatyalar gibi,salınarak gel... Severim sarıyı,ayva renginde Benim gönlüm ancak,gönlü zenginde Gözlerim takılı kaldı, enginde Papatyalar gibi,salınarak gel... Saçına, sarı bir papatyacık tak Tam yanımda durup,gözlerime bak Sarı elbisenle,güneş gibi yak Papatyalar gibi,salınarak gel... 19-07-2005-BAFRA Saat:05.07 |
Mâzide Kaldıktan Sonra!
Gözlerim dalıyor,yine ummân'a Biraz cesaret ver,Allah'ım bana İnansam ne çıkar,gönül falı'na Bu sevda,mâzi'de kaldıktan sonra... Kadehi dolduran,mey'miş ne çıkar? Âşk kalplerde yanan şeymiş,ne çıkar? Ok'undan çıkacak,yay'mış ne çıkar? Bu sevda,mâzi'de kaldıktan sonra... Sabır defterimin,sayfası bitti Bu sarhoş sevdâlar,canıma yetti Öğrendim intikâm denen nefreti Bu sevda,mâzi'de kaldıktan sonra... Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
Melekler ağlamaz...
Gönlümün meleği, sensin bir tanem Gözümün bebeği, sensin nur tanem Âşkımın çiçeği, sensin bir tanem Melekler ağlamaz, sen de ağlama... Mendilin olurum, akan yaşına Meftûnum güzelim, kara kaşına İyi ki geldi bu sevdâ başıma Melekler ağlamaz, sen de ağlama... Sevgilerle sildim, gözyaşını bak Hasretinle beni, alev-alev yak Dinlemem sevgide, kural ve yasak Melekler ağlamaz, sen de ağlama... 30-07-2005-Saat:04.32 Oktay Zerrin |
Mutluluk karaborsa!
Yaşıyoruz,rüyâ'da Ne çıkar,sevgi varsa Nasıl olsa dünyada Mutluluk,karaborsa... Yolunu tutmuş,herkes Yalanı,yutmuş herkes Gerçeği,görmüş herkes Mutluluk,karaborsa... Her kime sorsan,haklı Bu hak'ta,neler saklı O tatlı,gül dudaklı Mutluluk,karaborsa... Oktay Zerrin |
Mutluluk..
Hayâlinden yaptığım,sevgi salıncağı'nda, Gönlüm; âşk'ının istikâmetinde uçuyordu! Yıldızları bir elime almıştım; Bir elime de gecenin yalnızlıklar şehri'ni! İçimde kopan fırtınalara,'dur'diyemiyordum! Sevgi gezegenleri,tutmuş yakamı,bırakmıyordu! Gözlerim,çocuksu bakışlardan arınmış; Efsûnlu bir âlem'in, sarhoşluğunu alkışlıyordu! Kimin omzuna elimi atsam; Sevgi kokan bir kırmızı gül görüyordum! Toprakta meçhûl bir kıpırdanma, Gökyüzü'nde,sevgilerle kaplı bulutlar! Çiçeklerin en delikanlı duruşlarına imrendim' Kuşların gagasında; Şarkı notaları! Bir bardağa doldurdum,sevdâ'nın iksirini! Bir ben içiyorum,bir de gönlüm! Gönlüm, denizlerden okyanuslara dönüyor! Ormanlar kadar büyüyor,özlemlerimin yangını! Yanıyor yüreğim,yanıyor kalbim; çıra gibi,mum gibi! Öylesine dağınık ki düşüncelerim,bir mahkûm gibi! Seven gönlümün,umut yorganlarına sarıldım! Yalancı,kıskanç,iki yüzlü sevgilere darıldım! Yaşıyorum sevdâ'yı,sitem ederek; karanlık dün'üme! Yaşıyorum hayatı,sevgiyi katık ederek gönlüme! Yaşasın sevmek,yaşasın seven ve sevilenler; Gelsin peşimden; 'Ben de mutlu olmak istiyorum'diyenler! .. Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
Müebbet yedim
Ben aşkı bilmeyen biri değilim Aşk denen suçtan,müebbet yedim Gönül yarışında,geri değilim Sevmek denen suçtan,müebbet yedim... Kalbimdeki yangın,yakıyor beni Bir sen,bir de aşkın,yıkıyor beni Bu hayat,bu şehir sıkıyor beni Sevmek denen suçtan,müebbet yedim... Yolda görseler kim bu garip derler Zannetmem acırlar,gülüp geçerler Bilmem daha açık nasıl söylerler Sevmek denen suçtan,müebbet yedim... Oktay Zerrin.Bafra. Oktay Zerrin |
Müebbet yerdin!
Hüküm giyen benim,sevgiden yana Hâkim ben olsam,müebbet yerdin Kalmadı bir ışık,mâziden yana Gönlüm hâkim olsa,müebet yerdin! Mecnûn'u kendime bir örnek seçtim Hasret çöllerinde,piştim de piştim Karasevdâ denen,sırra eriştim Gönlüm hâkim olsa,müebbet yerdin! Attım benlik denen,duygularımı Belli etmedim hiç,korkularımı Hep yarım bıraktım,uykularımı Gönlüm hâkim olsa,müebbet yerdin! 07-06-2001-BAFRA. Oktay Zerrin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:57 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.