![]() |
Bir Nisan
- Matematikten sözlüye kalktın mı? - Evet kalktım. - Soruları bildin mi? - Elbette bildim. - Kutlarım seni, iyi not almışsındır. - Not vermedi! - Neden? - Çünkü, "Bugün Bir Nisan, bendi kandıramazsın", diyerek dinlemedi bile. |
Kim Almış
İlkokulun beşinci sınıfına müfettiş gelmiştir. Tarh dersinde çocuklara birkaç soru sorup cevap alamayınca: - Peki, İstanbul`u kim aldı? diye sorar. - Vallahi biz almadık öğretmenim, derler. Sinirlenen müfettiş, doğru müdüre çıkar ve: - Ne biçim beşinci sınıf bunlar, der. Müdür gayet ciddi cevap verir: - Aman müfettiş bey biz o sınıftan neler çekiyoruz. İşte böyle alırlar da almadık derler. |
Cesaret
Öğretmen öğrencilere sordu: - Cesaret neye denir? Birisi parmak kaldırıp cevapladı: - Bir şeyi bilmediği halde biliyormuş gibi yapıp parmak kaldırmaya denir... |
Verim
Sınıf olarak çiftliğe gitmişlerdi. Dolaşırken, sınıfın ukalası Mehtap, meyve bahçesinde çalışan çiftçiye: - Ne kadar eski usulle çalışıyorsunuz böyle! Eğer öyle çalışmaya devam ederseniz, öreneğin bu ağaçtan yılda on kilo bile elma alamazsınız, demişti. - Haklısın kızım diye onayladı çiftçi. Elbette on kilo elma alamayız, çünkü o bir armut ağacı... |
Havucun Yararları
Temel ile Cemal henüz ilkokula gidiyorlardı. Bir gün aralarında konuşuyorlardı. Temel: - Havuç, yemenun cözlere o kadar faydası var ki, dedi.. Bunun üzerine Cemal hayretle sordu: - Nasıl olayi o.. Temel bilgiç bilgiç konuştu: - Ha uşağum, sen hiç gözlüklü tavşan cördün mü? |
Öğrenme Açlığı
Öğretmen, küçük öğrencisinden çok memnundu. Annesine sordu: - Oğlunuz bu şaşırtıcı öğrenme açlığını kimden aldı? Anne cevapladı: - Öğrenmesini benden, açlığını babasından... |
Niçin Geç Kalıyormuş?
Öğretmen, Ömer`i azarladı: - Bu böyle devam etmez. Her gün okula yarım saat geç geliyorsun. Gerçekten ne istediğini anlayabilmiş değilim. - Öğretmenim, dedi Ömer, geçen hafta bana gazetemi evde okumam gerektiğini siz söylemediniz mi? |
Ay mı Güneş mi?
- Çocuklar, dedi öğretmen, hangisi bizim için önemlidir? Güneş mi yoksa ay mı? - Tabii ki ay, dedi Bilgen, en azından *******i etrafı aydınlatıyor. Gündüz güneş çıktığında ise zaten ortalık aydınlık oluyor!! |
Bilmediğim İçin
Okul açıldıktan bir ay sonra, birinci sınıf öğretmeni öğrencilerden birini tahtaya kaldırmış. Ne sorduysa öğrenci cevaplayamamış, öğretmende sinirlenmiş: - Sen hiçbir şey bilmiyorsun? - Evet öğretmenim, bilmiyorum! - Ne demek o? - Öğretmenim, bir şey bilmediğim için beni evden buraya gönderdiler. |
Sıfırın Değeri
Öğretmen, Ahmet`e bir problem sordu. Ahmet sonucu bir çıkardı. Öğretmen: - Sonuç bir değil on oğlum, sen nasıl bir çıkardın? Ahmet bilgiççe: - Uzay çağındayız öğretmenim. Sıfırın hiç bir değeri yok ki... diye karşılık verdi. Öğretmende gülerek: - Aferin Ahmet, bu başarın için sana on veriyorum, ama sıfırın bir değeri yok! dedi. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:53 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.