![]() |
şiirler birleşerek romantik ortam oluşmuş saygılar...
|
DUDAKLARINDA UYUT BENİ
Sefil bir rüzgar gibi, Gel gönlüme gir, Beni içimden fehhet, Çok Yorgunum yar, Dudaklarında uyut beni, Bu hayat çok üstüme geliyor, Taşıyamıyorum artık, Benim yerime sen taşır mısın? Umutlarımı,hayallerimi,sevdamı, Ben tasıyamıyorum artık , Yorgunum yar, Dudaklarında uyut beni, Ben vazgeçiyorum sen büyütür müsün? Yarınlarımı benim yerime? O kadar çok savaştım ki yaşamaya mecalsizim, Çok yorgunum yar, DUDAKLARINDA UYUT BENİ... |
Ayipsin Kanka Yaa:d:d
|
DÖN ÇAREM
sana öle muhtacım ki; bilemezsin... sensizlik ne açlığa,ne susuzluğa, nede ayazda üşümeye benziyor. başka birşey bu hani çaresiz bir hastalığa tutulmuştur en sevdiğin heran biraz daha yaklaşır ölüme , hiç bir şey yapamazsın ya işte öle bi çaresizkil benimkisİ çaresizlik ateşinde yanıp kavruluyor içim, sensizlikte buna benziyor sanki. Şimdi sen yoksun ve bütün çareler çaresiz acılar içinde kıvranan hastada, ona çare bulamayanda benım sen yoksun.... nerelerdesin ey çarem,nerede? |
FALAN FESTEKİZ
İki dirhem bir çekirdek gibi oldum; Aman da aman ne çok yakışmış bana yalnızlık. Sırf ben istisnaların sokağından geçtim diye, Kaideler bozulur olmuş. Boyumun ölçüsünü aldım! Bu saatten sonra;benim ne haddime senler. Karınca kararınca direnmeye çalışırım hayata, Direnmeye çalışırım yokluğuna. Ve bütün cümlelerime aşka çıkmama yasağı koyup, Seni söndürürüm tenime… Hüseyin Avni ÇAKMAK |
bugun umutlarımı hayalerimi Denize Gömdum
Bugün bütün umutlarımı,hayallerimi,coşkularımı ,acılarımı gömdüğüm denize daldım.Ne çok şey biriktirmişim meğer.Hani kızların sandığı olur ya,benim de sandığım o deniz dediğim su birikintisinde saklıymış meğer.Ben kapatmıştım hatta kilitlemiştim.Ya da öle sanmışım. Hani sandığı açarsın naftalin kokusu gelir ya kızların hayallerine 5 dakika kala,ben de açtım sandığımı ama bana senin kokun geldi dalgalarla birlikte.Deniz dalgalarını coştururken ben de seni coşturdum yüreğimde. Köpükleri sahile resim çizerken ben de seni çizdim kumlara.Bugün denizle yarıştım sonu olmayan bu oyunda.O güçlüydü sende öle,o öfkeliydi,coşkuluydu ve hiç olmadığı kadar sakindi .Deniz ve sen ,ben ve sadece ben.Ben her zamanki gibi önümden geçen hayatlara bakan ,sense bu hayatların içinde önümden geçen.Noktası yoktu.Sadece kesik çizgiler vardı. Tıpkı yorgun bir savaşçı gibi ,sigaramın dumanında yakacaktım seni. Alıntı ELİF TUNCER.. |
Ben Siye He diyem, Sen de biye He Deyimisen?
Ben Siye He diyem, Sen de biye He Deyimisen? Bu cümleyle anlatılırdı sevgiliye olan aşk benim memleketimde... Acı ve hüzün dolu aşklara ev sahipliği yapmış kırmızı toprağı, kırmızı isotuyla aşkı simgelemiş belki de... Sevdiğine türkülerle sevdasını haykırmış... Sevdiğinin gözünün içine bakamamış... Sevdiğini delicesine, ölürcesine sevmiş... Değiştirmemiş, olduğu gibi hatasıyla günahıyla kabul etmiş... Bir buket çiçeği aşk kokusuyla getirmiş... Gecesini uykusuz geçirmiş, hiç aklından çıkaramamış... Aşkı ruhunda yaşamış, kimselere sezdirmemiş... Tarih bile şahit olmuş bu sevdalara ; Bir kral kızı olan Anzılha ile İbrahim’in aşkı… Bu topraklarda doğup Mısır’da bir kadın yüzünden zindanlara düşen Yusuf aşkı… Sonra Musa’nın Mısır’dan kaçıp Tektek Dağlarına gelerek Şuayb’ın kızıyla yaşadığı aşk… Dahası Yakup’un İsra yürüyüşü sonucu ulaştığı Harran’da kuyu başında dayısı kızıyla yaşadığı aşk! Ve daha niceleri... Yoktu memleketimde yalan sevdalar, üç kuruşa feda edilen aşklar... Yalan yere SENİ SEVİYORUM demeler... |
ÖNCE YAŞAYIP SONRA ÖLÜRMÜSÜN BENİMLE
SANA... Bekleyişlerimin içine hapsettiğim özlemlerim vardı. Nicedir kimseyle paylaşamadığım hüzünlerim. Soramadığım sorularım. Şimgi özgür bıraktım özlemi. Şimdi hüzünde sevinçte doyasıya yaşanıyor bende. Sorular cevabını buluyor, anılar canlanıyor. Çünkü sen geldin. Yoktum ben,senden önce yoktum. Sen geldin varlığımı bildim. Sen geldin bir dokunuşun bir bakışın nasılda hazza dönüştüğünü gördüm. Sen geldin ben ben oldum, aşk oldum.Sen geldin ama ne güzel geldin! Yüzünü özledim.Daha birkaç saat önce gördüm halbuki. Yanımda olsan ne fark ediyorki. Hiç tükenmiyor özlemim. Seninleyken bile özlüyorsam seni sensizken hissettiğim ne?Adı ne olursa olsun seviyorum sensizliği! Deli bir aşk benimkisi. Sonu gelmeyecek bir macera. Aşk gibi hayatta bir macera tadında yaşanmalı. Ne olursa olsun yaşanmalı! Hayata Ve Aşka Dair Ne Varsa Hepsini Yaşamak İstiyorum Seninle Zaman bizim elimizde ne kadarını kullanırsak o kadar uzun olacak ömrümüz. Ve giderken bu dünyadan ardımızda yaşamadığımız şeyleri değil, her anı birlikteliğimizle, aşkımızla dolu bir hayatı bırakacağız. Ne dersin?Önce Yaşayıp Sonra Ölürmüsün Benimle? Gülüşün damarlarıma işliyor. Bir tutku vazgeçmesi mümkün olmayan. Bir hayat senfonisi, her notasında aşkı saklayan. Sevmeyi bilen gülüşün, sevdikçe sevdiren gülüşün...O gülüşü görmeden yaşamak o kadar güçki! ve bu sevdanın sebebi:Gülüşün!!! Ey benim mavi sevdam, umudum,Özgürlüğüm... Sana söz bu yürek her atışında senin adını anacak! Bekliyorum... Seni özlemeyi en çok ben bilrim. Hiç yakınmadım seni özlemekten. Üstelik sana kavuşamama ihtimali işlenmemiş soğuk bir taş gibi önümde dikilip dururken! Sana dokunamamk yüreğimi böylesine acıtırken. Yine de bil ey yar! Bilki, ben yüreğimi acıtan bu yaraya inat, dokunmadan tenine Saatlerce Yaşayabileyim Seninle!!! Bir gece geleceğim ve reddedemeyeceğin bir teklif sunacağım sana. Bunu duyunca inanamayacaksın. Cevabın hazır ama şaşkınlıktan sözcükler çıkmayacak ağzından. Bir gece sana dünyayı, sana aşkı, sana hayatımı sunmak için geleceğim.Ve o geceden sonra hep benim olacaksın. Sana Ölmeden Öte Sevmenin Ne Demek Oldugunu Anlatacağım... alıntı |
aaaaa tşkrler bu kdr yeter:D devam et kız
|
KÜSKÜN BİR SENFONİ
bir garip telaş ve bir garip duygılar sardı benliğimi. hiç bir şey yapmak istemıyor canım ne gökyüzünün ihtişamı etkiliyor benı, nede şimşeklerin çakışı ürkütüyor umarsız yüreğimi Dünya yansa içinde bir yorganım yok sanki , öylesine kopuk bir nefesle soluyorum ki hayatı, okuduğum en derin romanlar, içtiğim demli çaylarda olmasa hayatın girdabında boğulmam an meselesi sanki Ne vefa beklentim kaldı, nede kimselere uzatacak bir dalım. Bir başıma yaşıyorum hayatı. Böylesine ıssız, böylesine soğuk.. Birileri sorunca neyi mahfettiğini anlatmak okadar zorki; konuşmuyorum oyüzden kimselerle Küskünlüğüm sana değil, benı bana bırakan kaderime |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:33 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.