![]() |
Dağlar göğe değer mi
Deniz sesimi duyarmı sizce Gökyüzü konuşurmu benimle Dinlermi anlatsam seni Bıkmadan usanmadan anlatsam Hüzünlüyüm duyuyormusun hüzünlüyüm Adsız çiçek koydum adını Yıldızlara erişemeyen, Rüzgarda dans etmeye korkan adsız bir çiçeksin İşte o sensin... |
Dinliyor sarmaşık gülleri
Dalgın mı dalgın Eritiyor yüreği demirleri Telefonun ucunda ağlayan kadın Kristal bir bardak yüreği İçinde bin bir yangın Kırılmaya meyilli Gözleri yaşlı adsız kadın |
Ben birşey anlatacaktim kime anlatacaktim
Ben bir yere gidecektim nereye gidecektim Biri vardi yanimdaydi, kimdi o Bana birşeyler söylemişti ne demişti |
Aglama,
Aglamak Biraz öteye kaçmaktir. Aglamak, Hüzünle anlaşmak, Ve kucaklaşmaktir. Aglamak Siginmaktir ne olsa, Avuç açmaktir Uzak da olsa, yakin da olsa Biraz onu öteye itmektir. Kişinin en kolay mutsuzlugu Aglamaktir, geçiştirir umutsuzlugu. Daha zoru var, susmak zor Susmak bir agaç, dallarinda, Susmak, aglamalari da tutuyor.. |
Ben herşeyi bilecegimi bilirdim de
Seni unutmasini bilecegimi Bilmezdim Söyledim de iyi mi oldu |
Sende esen bende uguldayana eşgin
Sende uyuyan bende uyanana uygun Sende ölen bir şey var Bende ölene döngün, bende dogana dolgun Bir şey var, bir eşin var, bir var var. Bende yanan yangin Bende yanan karşit Ben yanana söngün Ben sönene dongun |
Bir ömür boyu
Çekersin aşk-i sevda'dan Yanarsın bir yaşam boyu Yazarsın destan destan Uzaktan yakından İçinden dişindan Gelir Bir bakışta okurlar Sağolsunlar |
Af buyruğuyla açılmıştı hapishane kapısı
Taşıyordu koca burunlar tıraşlı enseler kara çeneler Dizleri eğri omuzları çarpılmış sırtlar çıkık dökülüyordu Vakitlere kapanmış büyük karanlıklardan Taşıyordu vay dökülüyordu vay Yırtık pis bitli çirkin Sokağı dolduruyordu terli can uğultusu Geçiriyordu avucunu şaşkınlıkla saçından saçından 9 yıl yatmış Kolunda anası kucağında yavrusu Doldurmuştu kapının önünü kalabalık Kimi ta dağ köylerinden koşmuş Kimi ta denizlerden Bir özlem sarmış bağrı ölümden yüce Sevgiyle arıyorlar parçalarını Heybelerinde ekmek destilerinde su Bir türlü inanamıyordu sokaklara sokaklara 20 yıl yatmış Gönüllere sığmaz olmuş kavuşmak duygusu Öyle sarılır ki geçmişe Erir göğsü göğsünde tutuklunun Pişmanlık kavaklar tarlalar davarlar için Pişmanlık gemilere düğünlere ırmaklara Pişmanlık beşiklerden kağnılardan sessiz Yerce gökçe değil insan dolusu Çılgınca kucaklıyordu hepimizi hepimizi 5 buçuk yıl yatmış Taşar içerde kalanların sorusu Çubuk demirler arkasından maviliğe Hem esenliğe ermiş hem yaşlı yelcek Bir yurt türküsü yeniler karanlığı Zaman yeğnik değildir yeğniktir Dön de gör ananı belleyecek Boş koğuşlar kurmuş pusu Sönük gözü aydınlıkla büyüyordu büyüyordu 8 yıl yatmış Çıkınlarda gecenin binlerce gecenin uyunmamış uykusu Bir yorgunluk çökünce yürünmüş yeryüzünden Kalabalıkta dağılır birer ikişer özgür Doğuya batıya kuzeye güneye özgür Yüreklerinde bir çığ Yaşamak sevinci vay Yaşamak korkusu İnmeli yani sıçrıyordu havaya havaya 17 yıl yatmış |
Her zerresi bir âlem, dokunmuş kanaviçe
Yoklukta varlık sırrı, gündüzden çıkar gece! Kainat kitap gibi; her satırı Hakk derken; Kapadım gözlerimi, her şey; dönüp bak! derken; Senin mülkünde sana âsi oldum suçluyum... Bozulmuş her tövbede; nefsimin mahkumuyum Zaman ihtiyarlıyor, Kur'an gençleşen rehber Varlığının dellâlı; haykırmakta Peygamber! Lakin sağır kulağım; hakikatten çok uzak... Şeytana zebûn ruhum, kalbimi kapmış tuzak Mülk senin, Mâlik sensin, üstelik Hâlik sensin En alenî olanla... en gizliyi bilensin! Seversin kullarını, afv-u saffı seversin! Duâ edin ki Bana; cevap vereyim dersin; Rahmeti engin Rabbim! fazlına sığınmışım... Açmışım ellerimi; şefaatçi gözyaşım... Gecenin seherinde; seven sevdiği ile... Hemhâl olurken bütün, bu mücrîm geldi dile! Zerrât-ı kâinatın adedince pişmanım! Söyle affeylemezsen kime gidem Sultanım? |
Bugüne kadar
Başa gelen iktidarlar Af yasası üzerine Af yasası çıkardı Cezâevlerinde ne kadar Mahkum varsa Salıverildi hepsi Bu şekilde Ülkem döndürüldü Suçlu cennetine Onlar suçluları affetti Ama bakalım İlâhi Kudret Affedecek mi Onların bu yaptıklarını? (14 Ocak 2006/ İstanbul) |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:02 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.