![]() |
Ömer Taşoğlu
Kimse bilmez Ben bilirim arzularımı İflah olmaz Uyutmaz bir şiir gibi Fırtınadır gece yarıları. Sanadır tüm beklentilerim Kimseler anlamadan İçimde ölürüm her gün, Göremezsem gül yüzünü. Bir parıltıdır gözlerin Yaşamıma dair. Ömer Taşoğlu Bey’in (Arzulu Şiir) Adlı Şiir’inden Esinlenerek Yazılmıştır.. Ertuğrul Bayam |
Öp Beni
Utanmadan Sıkılmadan İlk defa Olsa da Öp beni Dudaklarımdan Özel bir şey olsun Aramızda Hafızamızdan çıkmayan 02,04,2006 Ertuğrul Bayam |
Öpmekti Yaşamak Seni
öpmek değmesi değil dudağımın utanan yanağına.. öpmek sevmek seni içimde hep sımsıcak aşkınla öpmek sınırlarını zorlamaktı sevmen için beni. öpmek yarım kalmış hayatımı dudaklarında tamamlamaktı... 27,12,2005 saat. saat kullanmıyorum Ertuğrul Bayam |
Öykü
Öykülerimin, En güzel kızı Seviyorum seni... Yağmurlarda ıslanmış serçe saflığında Çaresiz, Serin esen rüzgârların özgürlüğünde Bakışların. Baharların en temiz kokularında Saçların Seviyorum seni... Öyküleri bitmesin içimde sıcaklığının Ben hep O küçücük kalbinde Yeni heyecanlar, yeni umutlar Bulayım... 02.12.2005 00,34 Sana Ertuğrul Bayam |
Öyküsü Bitti Neşemin
Farklısın sanmıştım Üzmezsin sanmıştım Beni hüznün kollarından Çekip çıkarırsın sanmıştım Ne yazık Sana da, Hüzünlü veda şiirler yazacağım Oysa İlk defa, Yüzümü güldürmüştün sen Hadi ben kaçtım hayatından Vınnnnn 09.12.2005 01,31 Sana Ertuğrul Bayam |
Öyle Yalnız ki
Öyle derin ki bakışları Ormanın bilinmeyen esrarı Yırtıcı bir kuş Bir dağ çiçeği ulaşılamayan Öyle sıcak ki elleri Her yerimi titreten soğukta Güneşin sustuğu akşamlar Vakitli vakitsiz terli Öyle yalnız ki Tıpkı benim gibi 08,04,2006 Ertuğrul Bayam |
Özgür İrade
Sen gittin Özgür iradenle Belki Konu olsun diye şiirlerine Kış yorgunu ruhunla Tek nefesli Yıllardır çıkmadığın evine Yaşamadın aşk fısıltılarımı İzin vermedin Söyle şimdi Bu kıskançlık niye? Yoksa sevdin mi Haberim yok iken Gizli gizli beni? Diyorsun ki Git Seni bekleyen yarınlara Ben gittim ki Senin haberin yok. 30.12.2005 29,06,2006 Gidenlerin aklındadır Kaçmak istediği her şey Kalanlarda zaten sabit. Ertuğrul Bayam |
Özgür Köktürk
Yalnızlığın bir yankısıdır Hüznümün uçurumlarındaki boşluğum Nefesimde bir duraklamadır Sevdamın sokaklarında yokluğun Bir endişe saklı takvim yapraklarında Ölümün tohumu ekilmiş zamanlara Hazanımda isteyemem baharı Yağmurlar ıslatmasın kurumuş umutlarımı. Özgür Köktürk Kardeşimin(Yankı) Adlı Şiir'inden Esinlenerek Yazılmıştır Ertuğrul Bayam |
Özledim
dudakların kıskanacak ama incecik beyaz boynundaki küçücük benlerini özledim.. gezinmeyi özledim teninde uykularda gizemli bir düş gibi hep yanaklarında bekledim göz yaşı gibi usulca akmayı düşündüğünde üzüldüğümü ellerin kıskanacak ama soğuk kış *******inde yüreğindeki sıcaklığı özledim 02,02,2006 saat: durdurabilseydim zamanı keşkelerle geçmeseydi ömrüm Ertuğrul Bayam |
Özlemek
Ağrıları hiç dinmedi Ve hiç dinmeyecek kalbimin Ben sensiz şehirler de Hep sana, Sitem kar şiirler mi yazacağım? Yanımda olmayacak mısın hiç? Elimi tutmayacak mısın? Bir kez de olsa Beni özledin mi dediğimde Özledim demeyecek misin? 12.12.2005 04,04 Sana Ertuğrul Bayam |
Özlemişim..
Elimi deydim toprağına Havasında soludum kokunu Karıştırdım yağmura, Döktüğüm gözyaşlarımı. Seni ne çok özlemişim Bırakmak istemedim. 13.01.2006 Sana gelirken Yağmurla ben sana ağladık Haberin oldu mu anne? Ertuğrul Bayam |
Özlüyormusun
beni özlüyormusun? bir kez olsun gerçeği söyle bakarken gözlerime 20,12,2005 saat: yok anacım Ertuğrul Bayam |
Özür Dilerim
özür dilerim insanları sevmeye zorlarken kendimi? deli gibi bir eş ararken senin gelinim diyebileceğin. seni yad edemedim.. şimdi sensiz bu ikinci bayram beyaz gömleğimi ütülememişsin? sabah, bayram namazına kaldırmayıda unutma olur mu ANNE? 09,01,2006 saat: hava yağmurlu ve soğuk ölülerde üşürmü ANNE? Ertuğrul Bayam |
Papatya Falı
Papatyamsın Her gün sevgiyi falla açtığım Yemyeşil çayırlarımın Bembeyaz çiçeğisin. Kokunda Davet vardı beni hep çeken Ben seninle olmaya hep can attım. Sensiz mevsimler hep hazandır Kurur,dökülür,kanarım Beni bakışlarından çıkarma Bırak oralarda mutlu olayım... 23,01,2006 saat: Çıkarma aklından beni Ertuğrul Bayam |
Pazar
Bir pazar daha geçti Acaba, Kaç pazar daha kaldı, Yaşayabileceğim? Bir pazar daha sensiz Telefonlarına, Ulaşamamakla geçti... 05,12,2005 19,04 Ertuğrul Bayam |
Rast gele
Anla Sevdamı gizledim içimde Kaybolmasın diye gizemi Kör bir balıkçı gibi Rast gele fırlattım oltamı Bir aşkın kırıntılarını taşıdığın O bensiz yüreğine.. 22.şubat.2006 Sen kırıntılarını Ben bir bütün yaşadım aşkı Ertuğrul Bayam |
Rengin Alacaatlı
Bir ceylan gibi ürkekti yüreğim Gözlerim seni ararken Tüm çıplaklığıyla. Hiç söylenmemiş hoş sözler gibiydi Ellerimi tuttuğun o gün Mayısın o tatlı melteminde Bir son bulmuştu gönül yangınlarım Bir çocuk ağlayışlarımı Hep senin dizlerinde uyuttum masumca Sen vazgeçilmezimdin İçimin çırpınışlarında Üşüyen ellerimi bana bıraktığında Gittiğin yerdi mezarım Ben sensizlikte öldüm Rengin Alacaatlı Hanım'ın (Vazgeçilmezim) Adlı Şiir'inden Esinlenerek Yazılmıştır Ertuğrul Bayam |
Resmin
Duruyor karşımda gülen yüzün Tüm sevecenliğiyle Ufacık resim’e sığmış Saçlarının sarısı Teninin beyazlığı Ve yemyeşil ağacın Sırtındaki rahatlığı Sen her geçen gün değişirken Kaybederken bensiz neşeni Yaprakları sararırken Yemyeşil ağaçların Hala capcanlı Cüzdanımdaki resmin 23 Mart 1998 Ertuğrul Bayam |
Rüyalarımın Kızı
Ne tesadüftür ki akşamları Göğsüne yaslanıp uyuduğum sensin İçimde bir şeyler kıpırdıyor Sanki heyecan verir gibi. Uyumak için seni düşünmek Ya da düşünmek için seni, Uyumak mı lazım? Ve vakitlerin en güzeli rüyalarım Karmakarışık, Mütemadiyen silik Kimsin sen? Rüyalarımın kızı, Kimsin? Her akşam aynı tablo karşımda Aynı saçlar, aynı beyaz bilekler Yüzünü saklama göster hadi, Rüyalarımın kızı, Hüzünlerim, Uyandırmadan beni... 13.12.2005 20,04 Sana Ertuğrul Bayam |
Rüyam da
Atlıkarıncaya binmişiz İçimizde çocuksu heyecanlar Elimizde kâğıt helva Tebessüm ediyorsun bana Sonra bir rüzgâr, Saçların darmadağın Elimde kâğıt helva Kalakaldım koskoca lunaparkta Bir uyandım ki Ne sen varsın, ne saçların Bak yine başladı ağrılarım. 25.10.2005 Ertuğrul Bayam |
Rüzgarda Tek Yürektik
Mutluluğun yağmurlarında Bir rüzgardı aşkımız Nereye savrulduğumuzu Hiç düşünmediğimiz Senin bakışlarında meltem Benim duygularımda fırtına Hep ayrı yönlere estik Yeşertemedik bu aşkı, Hep kırıldı umutlarımız Rüzgarda tek yürektik ikimiz Ne zamanki dindi duygularımız Solduk, kuruduk,koptuk Mutluluğun yağmurlarında şimdi Hüzünlü bir ayrılık olduk 21,05,2006 Rüzgar Kapını her çaldığında Yüreğinin sesidir Seni bana yakınlaştıran Ve yağmurlu pencerenden karanlığa bakıp Usulca ağlamandır beni düşünüp Ertuğrul Bayam |
S için 2
Seninle okey Seninle kumsalda valeybol Seninle denizde istop oynardık Seninle oyunlar zevk verirdi Şimdi tatil bitti Sen yoksun Masum bakışların yok Ayvalık Ertuğrul Bayam |
S için
Tatilin son akşamı Kumsalda ateş yakıp Beraber fasıllar ederdik Ben senden ayrılacağım için Yıldızlara sitem ederdim Sana da Sabahı İstanbul’a dönmek Beni bilsen ne çok üzerdi Ayvalık Ertuğrul Bayam |
Saadet Ekinci
Gelen sendin Ama beklediğim değil. Hayallerimde canlandırdığım Mutlaka gelecek dediğim Bir sözdü sadece, Ömrümü tükettiğim, Evet Gelen sendin Ama ASLA beklediğim değildin. Binmişken sırtınıza Hayatın acı yükü Mutsuz olduğunuzda bir de evlenip İşsiz şairler gibi mısralarda ağladığınızda Hiç önemli değildir ağzınızda kalmayan diş Göremediğiniz, Saramadığınız iki evladınız olduğunda. Çok normal geliyor gülemeyişiniz Bunca yaşananlardan sonra.. Saadet Ekinci Hanımın (Bitmeyen Umut) Ve (Derdime Dert Eklersin III.) Adlı Şiirlerinden Esinlenerek Yazılmıştır Ertuğrul Bayam |
Saadet Ün
Küçüğüm Her bakışınla dünya aydınlanır Canıma can katarsın Her gülüşünle. Tutunca minicik ellerini İçim heyecanlanır Dertlerimi unuturum Ellerin değince elime.. Ağlama sen Ben ağlarım yerine Canımı veririm inan Yanaklarından süzülen bir yaşa Küçüğüm Hayatımın anlamısın Sensiz yaşamaktansa Ölmeye razıyım Saadet Ün Hanımın (Küçüğüm) Adlı Şiir'inden Esinlenerek Yazılmıştır Ertuğrul Bayam |
Sabret Dedin
Sabret dedin Bekledim bir ömür Aklar düştü saçlarıma Gözlerime yaşlar Yüzümde kırışıklar Bedenim,zihnim yorgun Sabret dedin Bekledim bir ömür 03,MART,2006 Yoksa mahşerdemi buluşacağız? Ertuğrul Bayam |
Sacide Şimşek
Düşlerden uyan artık İnanma yalancı mutluluklara Ben seni severken Mutlu olmazsın başka kollarda Kulağımda sesin, Gözlerim hep seni arar Yüreğimde sahibi Dinlediğim her şarkıda dudaklarımdasın İçimde fırtınalar kopuyor Sensiz doğan sabahlarında Gün geçmiyor ki Mutlu olayım… Sen yabancı kollardayken Ellerim üşüyor, Hissediyor musun? Sacide Şimşek Hanımın (İnanma Yalancı Sevdalara) Adlı Şiir'inden Esinlenerek Yazılmıştır Ertuğrul Bayam |
Sadakat
Sadık zannettiğimiz, kapıları bile gönlümüzün Başka aşklara, Gıcırdamadan açılıyor.. 19,04,2006 Ertuğrul Bayam |
Sadakat Kaldımı
Adam gibi aşklar kaldımı? Sadakat kaldımı? Gözlerine bakıp sevdiğimizin Başka aşklar hayal ediyoruz Yalanlar üstümüzde kara bulut Gerçeklerden hep kaçıyoruz Çift kişilik bir yatakta Üç kişilik hayaller kurup Kalktığımızda sabahları Yalandan mutluyuz diyoruz 03,01,2006 saat: Kimse mutlu değil hayatından Ertuğrul Bayam |
Sadece Seni Sevmek İstiyorum
Sen ağlayarak Gözlerini açtığında dünyaya Bilemezdin bir gün Beni böyle seveceğini. Ellerimde o küçük ellerini gezdirip Sahil boyu yürürken geleceğimize Hiç konuşmadan yüzüme bakıp Bizli hayaller kuracağını İnan bilemezdin.. Ve ben Nice ******* Dudaklarımda hiç dinmeyen dualarla Hep seni istedim rabbimden Kapandığım secdede Gözyaşlarıydın sen. Bir gün gelip Bir ömür yanımda kalacağını Hep umut ederdim Bilemezdim.. Ne zaman sensiz gitsem üsküdara Hiç durmadan ağlıyor bebekler Martılar küskün Deniz hırçın bana. Ve içimde buruk bir hüzün Dönerim yalnızlığıma. 17,09,2006 Doğmak,ölmektir sadece Ben sadece Bu iki süreç arasında Sadece seni sevmek istiyorum.. İyi ki doğdun İyi ki yanımdasın.. Ertuğrul Bayam |
Saflık
kandırmak ne kadar kolaydı seni sen temiz sen saf olduktan sonra muzurluk bendeydi öperken her gece kızaran yanaklarını.. 20,12,2005 06,02,2006 Saat. Sana sormalı, bu anı hiç unutmazsın sanırım Ertuğrul Bayam |
Sahibinden Satılk Şair
Sahibinden Satılık şair İkinci el çok kullanılmış Hüzünleri üzerinde Yalnızlıklarla donatılmış 4 ileri bir geri 1973 model Hiç mutlu olmamış Orijinal acıları değişmemiş Satılık şair Tüm aşkları içinde Fiyatı bir tebessüm İçten sımsıcak gelen 09,11,2005 Ertuğrul Bayam |
Sakladım
Sakladım resmini En değerli mücevherler gibi Yastığımın kılıfında Her gece başımı koyduğum.. Sakladım Kimseler görmesin diye Döktüm gizli gizli Aynalarda ağladığım vakitlerin Yansımasında yanaklarımdan, Gözyaşlarımı nemli nemli... Sakladım güzelliğini Hep kıskanacaklardı bilselerdi Düşler gibi çocukluktan kalma Hiç aklımdan çıkmayan Hep göğsümün sol yanında Annem gibi... Sakladım Arzuladığım her şeyi Korkup kaçacaktın belki? Bir ihtimale bırakamazdım Hayatımın tüm güzelliğini 22,01,2006 06,02,2006 Seni sakladım Sen hala bendesin Boşuna arama kendini... Ertuğrul Bayam |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:34 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.